V noci stála pri mne čierna osoba
Dobry den , som studentka a byvam na internate . V noci sa nam stala neprijemna situacia , nejak okolo 2:00 v noci sa spolubyvajuca zobudila a videla pri mojej posteli stat ciernu nizku osobu ( zenu ) s nozom v ruke ktory mal nadomnou . Velmi sa zlakla , no potom zaspala a vraj ze cca o polhodinu sa znovu zobudila s tym ze na posteli vidi dievca s mackom v ruke ktore sa pozera na mna a spolubyvajucu , osoba mala oblecene cierne dlhe tricko po kolena a vlasy mala po prsia . Ta osoba vydavala zvuky . Ja som sa niekolkokrat v noci budila , pamatam si od polnoci vkuse cize o 1, 3 , 4 a pocas tych hodin viackrat....verte ci nie , ale toto by som si nevymyslela , z takychto veci mam obrovsky respekt . Mate niekto s tymto skusenost ? Mam dost velky strach...
Ja som tá, ktorá má veľa takýchto "zážitkov". Sú ľudia ktorý vidia "duchov" a sú aj taký, ktorý na to neveria. Od mlada som to zažívala keď som niekde u niekoho prespala. Najmä keď to bol starý dom. Väčšinou to bolo v noci, ale občas aj za bieleho dňa ( najmä keď mi zomrel v mladosti kamarát) Aj keď som sa presťahovala k manželovy. Pár nocí ku mne chodievali dvaja "duchovia" a až keď sa vyčistil dom zo sviečkovú som mala kľud. Ja len toľko, že to neznamená že som psychicky chorá 🙂 som úplne normálna 🙂
Tvoja kamoška mala halucináciu. Žiadna žena s nožom tam reálne nestála. Odkiaľ by sa tam nabrala? Len tak sa niečo zhomtní a následne zmizne? Blud a výplod poruchy mozgu.
Vieš, len títo psychicky chorí ľudia naozaj veria tomu, že co vidia, je realne, ale vidia to iba oni, nikto iný, takze ona ti to poda pravdivo a presvedčivo, ale realne jej toto vytvára jej mozog rôzne halucinácie. Mala by navštíviť psychiatra určite. Ak on zhodnotí, ze je naozaj v poriadku, až potom by som vyhľadala kňaza, povedala mu, čo sa mi deje, mohla sa v minulosti zapliesť do vyvolávania duchov, mágie atď. a u má výsledok. Len vo väčšine sú to skôr psychické poruchy.
Nemyslím si, že ti musí klamať a robiť si z teba srandu, môže byť presvedčená, že to tak naozaj bolo, ale to neznamená, že to tak naozaj bolo... chápem, človeku nie je asi všetko jedno, keď mu niekto niečo takéto povie, ale skús dať ten strach na chvíľu bokom a pozrieť sa na to racionálne...
Už len to, že ty sama si vyplašená a vystresovaná, pritom tebe sa realne nič nedeje, nie je Ok. Keby ti nič nepovedala, žiješ si naďalej svoj kľudný a bezstarostný život, teraz máš z jej rečí ty sama strach. Takze mne v poriadku nepríde, skúsený lekár by jej možno za 20 min. určil diagnózu zatiaľ čo ty ju počúvaš a sa stresuješ.
Mohla vidieť aj duchov, ale skôr uverim tomu, že sa jej to snívalo a myslela si, že je to reálne. Ja som raz v sne videla v izbe kopu hadov, zobudím sa a hady nikde. Nezmizli, nikdy tam reálne neboli. Keď veríš v duchov, tak sa pomodli a ďalej nerieš.
Znie to ako spankova paralyza nic cudne ze sa otocila a spala dalej. Aj ja som to parkrat mala nastastie som nikoho nevidela,ale citila som ako sa ma niekto dotyka a nemohla som sa pohnut. Stavalo sa mi to len na niekyorych ubytkach (popri skole a zivote v zahranici som byvala na desiatchach miest). Verim tomu,ze sa to stava len tam kde je nieco nadprirodzene.
tak dakujem teda za vsetky nazory a skusenosti , uvidim ci sa to este stane...pred par rokmi sa so mnou prisiel rozlucit pan par dni po smrti ktory sice nebola moja rodina ale velmi dobry priatel , spala som a zrazu som ho len videla na stene len tvar ale aj tak spomienka . nikdy na to nezabudnem takisto doma praska dlazka a pod. a taktiez ked idem hore schodmi tak ich vybehnem rychlo pretoze vkuse mam pocit ze niekto za mnou stoji...neviem cele zvlastne 🤷🏽♀️
Netreba v sebe živiť strach, keď po schodoch raz nevybehneš tak uvidíš, že sa nič nestane.. netreba večer jesť, aby neboli ťažké sny a nepodliehať paranoji.. má na to vplyv veľa faktorov, hlavne únava, stres a táto ťažká doba.. držím palce, verím, že tieto nepríjemné pocity zaženieš.. a rovnako to vysvetli spolubývajúcej a nech ťa nabudúce zobudí, čo sa nestane, lebo má len taký sen..
@lenkakoc444 spankova paralyza je niečo úplne iné.
Ja som zvykla mavat tiez velmi zive sny, predstavy, mory, v noci som sa budila a casto som videla vselico, aj som vykrikla a pobudila blizkych, ked prisli, vsetko bolo v poriadku.jeden cas som mavala zive nocne mory casto, najma vo veku okolo 20 rokov. Dnes obcas mavam este tazke sny a pocas dna sa kvoli tomu citim potom neprijemne.ale viem,ze su to len zive predstavy, ked je clovek v nejakej faze spanku.
A co za material si dala? Ja by som povedala, menej hororov pozerat.. a prestanu sa jej kraviny snivat.
Podla mna prilis prezivas "nadprirodzene veci" a riesis a analyzujes, as si proste namyslas bludy. S tymi schodami je to uplne jasne.. SAMOZREJME, skripu schody a niekto za tebou ide :D
Nečítala som komentáre tak neviem, či to niekto už spomenul, ale podľa mňa by to pokojne mohla byť spankova paralyza, skúste si pogooglit. Sú rôzne formy a prejavy, u každého o iné.
Ja som niekoľko krát zažila počas posledných rokov "len" spánkovu paralyzu a stál pri mne "len" chlap v klobúku, no nikdy som sa len tak neotocila potom a nespala ďalej, aj napriek tomu, že mi neskôr došlo, že to zrejme nebolo reálne. Kamoška si z teba robí dobrý deň, pretože vie ako sa týchto veci bojíš.
Vieš každá predstava, ktorú si vyfabulujeme v hlave ,moze byť pre nás nadprirodzena..ako pre spolubývajúcu, tak pre teba..osobne si myslim ,že kamoška máva spankovu paralyzu..
Aby si si nemyslela ,že s týmito vecami zartujem naopak mam príšerný rešpekt k druhej strane ,vážim si ju .
Ale keby niekto reálny a skutočný stojí nad tebou ,nikto nejde ďalej spinkať a ty už nie si živá..takže k tomuto zážitku len toľko
Precistila by som si izbu aspon. Je mnoho sposobov, urcite nejaky pre teba prijatelny najdes na internete (sviecka, salvia,…). Niekedy je to miestom, niekedy sa na nas niekto nalepi… ocividne nikto kto tu pise ironicke a zosmiesnujuce komentare nic nezazil. A asi dobre tak. Drzim palce, aby to bola jednorazova zalezitost🙂 ak sa to zopakuje, kludne bez strachu to poslite prec…
Moja mama tiez videla duchov a nikdy sa neliecila na psychiatrii ani nebola dusevne chora.Byvali s me v dome,kde sa predchadzajuci majitel obesil na povale.Mamu navstivila jedna uz mrtva znama a prisla ju strasit 3 krat za noc na chodulach.To by som Ja nikdy zazit nechcela.
@simona20201309 jedna z foriem spankovej paralyzy su halucinacie postihnuta osoba vidi v izbe cierne postavy. Vola sa to " intruder". Cize nie je to nieco " uplne ine".
@lenkakoc444 pri spankovej paralyze sa spokojne neotocis, nezavries oči a nespis ďalej.
@simona20201309 ved to autorka nikde nepise. Ja som asi mala napisat "obrazne povedane otoci a spi dalej" Lebo vidim,ze tu sa musime chytat za slovicka len aby sme si nieco dokazali. To,ze sa jej spolubyvajuca zlakla a zaspala je uplne typicke pre paralyzu.
@autorka v kazdom pripade ak sa to bude opakovat je namieste navstivit odbornika. Len ten moze kamaratke pomoct.
@savoya Mamka mala halucinácie. Nikto na chodulach pri nej nebol. Psychiatra nevyhľadá každý, kto niečo také zažíva. Radšej si vsugeruje, že sú to duchovia a nainfikuje tým aj ostatných, ktorí zbytočne žijú v strachu, že duch môže prísť aj k ním. Stačí vyhľadať odborníka a neširiť strach a bludy.
Tiez to vidim na spankovu paralyzu.
Má živú fantáziu a sama tomu verí. Čiže neklame ťa úmyselne. Zároveň sú aj rôzne poruchy, netvrdím, že je psychicky chorá, skôr len prirovnávam. Tak ako psychicky chorý človek reálne vidí veci, ktoré nie sú, tak aj v čase spánku sa mozog zdravého človeka správa ináč ako pri bdení a spolubývajúca môže byť na 100% presvedčená, že sa naozaj stalo niečo, čo sa nestalo. Ak si myslíš, že hovorila pravdu, namontujte si nejakú lacnú kameru so záznamom a keď ti bude na druhý deň ráno tvrdiť, že niečo videla, pozrite sa na kameru. Na 99,99% neuvidíte nič záhadného.
@lenkakoc444 nechytam ta za slovíčka, ale v paralyze máš pocit ze sa dusis, že ťa niekto drží pod krkom, že na tebe sedí démon (alebo ktokoľvek iny) , máš pocit ze sa k tebe niekto blíži a ty nemôžeš kričať, nevieš sa zobudiť..... a nie ze raz vidíš ženu s nožom a raz dieta s macikom vedľa na kamoške....
Toto nemá nič spoločné s paralyzou
Toto je halucinácia, alebo schizofrénia, ...

@listy456 hrozna skusenost...dakujem velmi pekne , vszim si toho