V obchode som rozbila dezinfekciu a dali mi ju preplatiť
Ahojte, dnes som bola krátko pred záverečnou v "nemenovanom obchode"
Keďže nemajú samootváracie dvere, s kočíkom s dcérkou som "cúvala" a nechtiac som rozbila dezinfekciu (sklenenú fľašu) určenú pre zákazníkov.
Nemyslím si, že bola plná...
No dali mi ju preplatiť (5,99)
Som nahnevaná sama na seba, že ani bloček nemám (nedali mi), no bola som v strese.
Jenro normálne?
@moonlight1210 nijaký stojan, na stole v sklenenej fľaši a meter pred (nie vedľa) dverami + schodik, no mamičky s deťmi vedia ako sa s kočíkom vchádza podobných dverí
Ak by som bola majiteľom obchodu.... určite by som to nežiadala preplatiť.... stávajú sa aj takéto veci....a pýtať 6 e ????? Bolo to nechtiac,tak mali by mať pochopenie a zvlášť pre matku s kočíkom.... Chorá doba.......
Mne pride vzdy smiesne, ked zeny vyuzivaju slovo "kocik" na nejake ospravedlnenie situacie. Vecne ked nieco taketo citam, tak je tam zakomponovany kocik, stres a cely svet proti matke s dietatom. 😀
Ja teda neviem baby, co sa tu do nej tak obuvate. Jasne, je to len 6 eur a tiez by som ich bez slova zaplatila. ALE! podla mna ten obchod ma mat taketo veci zabezpecene kvoli bezpecnosti! Ako tu niekto pise, ci maju ratat s 1000 moznostami, co sa moze stat? No ano, samozrejme, ze maju! Co keby ste tam sli s dietatom, dieta to omylom zhodi, doreze ho to, dezinfekcia mu natecie do oci?? By ste zaplatili 6 eur a isli dieta umyt na wecko, alebo by ste sa hadali, ze maju mat dezinfekciu upevnenu na bezpecnom mieste??
@solange7 preco si myslis ze autorka pouziva kocik ako ospravedlnenie za skodu? Ved keby kocik nemala tak by necuvala a nic by sa nestalo.
@123andy123 to bolo napisane vseobecne. Proste rozbila omylom flasu s dezinfekciou. Nemusela tam srdcervuco pisat, ze to spravila "kocikom s dcerkou". Mne to pride uplne smiesne. Strasne vela podobnych situacii som tu citala a vzdy su v tychto omyloch zakomponovane deti. Proste totalne odveci. Co s tym tie deti maju. Max to pridava pribehu dramatickost.
@ramona7 tak nejde o peniaze ale o pristup? A aky je tvoj pristup? Ze si bola slepa? Ze si jasne videla ake to tam je ale ajjjj taaakkk si sa tam pchala - toto ma byt ten tvoj pristup? Aj to ze hneddd vies usudit ci bola flasa plna alebo nebola? Skratka podla teba " nemyslim si ze bola plna" (vies snad aj kedy ju plnili???!).. a este sa ides rozculovat ze si ju svojom nemtavostou rozbila?....a snad si nechcela aby rozcapili nakompletku dvere a dobre ze ti tam nenatahli cerveny koberec jak pre celebritu 🤣...a ze ti to neniii absolutne trapne na toto este ktomu zakladat diskusiu a vidit obchod za vsetkoo len seba nie za nemtavost
@solange7 pretoze ja som v živote nezazila za 35 rokovto, co som zazila za rok s jednym dietatom 🙈😀 a to ani nebolo v kočíku, lebo tam vrieskal 😀
Znicim niekde niekomu nieco, aj ked nechtiac (ktory normalny clovek znici nieco umyselne?) musim ratat s tym, ze bud tu skodu uhradim alebo sa potesim kulancii zo strany obchodu.
@ramona7 mam deti. Pouzivala som kocik (a ten moj bol velky, robustny, ako maly tank. Viem, co je fungovat s takym kocikom. Aj ho trepat do obchodu cez schodiky, lebo nemali ani sikmu plosinu a dokonca na druhe poschodie a spat, lebo nemali vytah. Aj s nim manevrovat v uzkych ulickach medzi regalmi a este strazit dietatu zvedave prsteky, aby daco nestiahlo na zem.)
Sorry, ako vyhovorka je “mala som kocik” slabe.
Mam kocik = viem, ze mam do istej miery manevrovacie obmedzenia = som opatrnejsia.
Okrem toho:
Nebola si v casovej tiesni, nikto ta nehnal, ze idu zatvarat. Nebola si teda v strese rychlo-rychlo odist von.
Bola si si vedoma priestoru, svojich moznosti, faktu, ze tam je schodik, je tam stol, dezinfekcia, ze je dokonca v skle (ved si ju pouzila). Ze dvere su zrejme najskor typ “brano zavri samo” (co je tiez added challenge pre niekoho s kocikom).
To vsetko si vedela, uz ked si vchadzala dnu.
Nebolo to prekvapenie na odchode.
Isto si si davala pozor. To verim, ze si sa snazila byt opatrna. Ale zvoleny manever sa ukazal ako zly. A nevysiel.
Tak sa nesnaz ani o “rozdelenie” podielu chyby.
Je vyhradne tvoja.
Mohla si urobit ine veci. Napr ich poprosit podat ten stol, ze sa nezmestis. Podrzat otvorene dvere (mozno by si pofrflali, ale isto by ti ich ktosi podrzal, zas tolko slusnosti ludia maju).
Sla si svojou volbou. Ukazala chybna.
Vies, teraz si ako zena, co sa vyspi s chlapom, otehotnie, a potom povie, ze ako jej to mohol urobit, ze si nedal pozor...
A co sa tyka toho, ze bola v skle (teraz neviem, ci je to aj tvoj argument, alebo to spominali len ini. Nech ti nekrivdim.) - ale riesit tuto ne/zodpovednost... ako sorry, ani jedneho netrapi, ci maju kdesi dezinfekciu v skle, ci nie. Ani nemukne. Pouzije, ide prec.
A teraz zrazu vrece altruistov, co myslia na bezpecie vsetkych. Uz ich vidim, ako doteraz vzdy sli v kazdom obchode za veducou upozornit, ze by si to mali dat do plastu, lebo sa raz stane nestastie.
Omg.
neviem ale ja sa na to pozeram z uhla pohladu, ze mozno ten obchod vlastni majitelka, ktora by tu skodu dala zaplatit predavacke (je ich takych kopec) a preco by predavacka mala byt skodna, lebo ja som nesikovna - uprimne ja sama by som sa proaktivne ponukla, ze to zaplatim
Ah, ako sa všetci do nej obúvate... 😏
Všade počítajú so škodami, že sa niečo rozbije, áno stane sa aj tým najšikovnejším.
Takze keď sklenená fľaša spadla, rozbila sa tak takú istú kúpia a opäť ju postavia na to isté miesto nech ju zhodí ešte XY zákazníkov.
6e stala len kvôli tomu, že bola v tom skle... 😀😀😀
Keby bola v plaste tak by normálne stala možno 3e a uricte by od teba tých 3 e nepýtali....
A neverím, že majú len jednu dezinfekciu tam na predajni... určite ich majú v sklade milión.
Áno 6 e nie je veľa, ale naozaj ide o ten princíp a ako sa človek zachová.
Sú ľudia, ktorí nebudú pýtať peniaze, pretože počítajú s tým, že sa niekedy stane nejaká škoda.
A sú ľudia, ktorí sú touto dobou tak otravení a tak znechutení (nečudujem sa im) že sú nahnevaní na celý svet...
@gulka123 ano, maju pocitat s drobnymi nehodami, ak ony teraz kvoli 6e pridu o zakaznika, tak si sposobili vacsiu skodu ako autorka. Keby som bola podnikatelka ja ani v tejto tazkej dobe by som jej to preplatit nedala, ci uz z ekonomikeho hladiska(aby som neprisla o zakaznika) tak aj z moralneho ( citila by som sa zodpovedna za nehodu, sklenna flasa nema co robit pred dverami).
Ešte na margo diskusie... Predajňa to kúpila niekde vo veľkosklade a jej to dali zaplatiť s DPH aj s marzou, ešte k tomu to bol tovar, ktorý nebol určený na predaj.
Kdekoľvek urobím škodu je to moje svedomie a zodpovednosť. Žiadala by som doklad a zaplatila alikvotnu čiastku nakoľko.
@123andy123 myslím, že to nebola vedúca ani majiteľ obchodu... Takto sa totiž správajú zamestnanci, predavačky... Aby to náhodou neplatili. A teda takéto zamestnankyne ani nevedia ako postupovať.. Že napr "škoda" nepodlieha DPH.
Proste podľa mňa mali toho v obchode dosť, možno im idú aj na nervy mamičky co sa s kočíkom trepu kade tade.. Kto vie. Ale rozčuľovať sa nad tým, takto dodatočne nemá zmysel. Mohla si to mamička vybaviť tam, vynadat predavačkam, nezaplatit to, alebo si žiadať doklad... Neviem si ale predstaviť kde pred dverami mohla byť sklenená fľaša... Ona podľa.mna bola dosť ďaleko a na niečom postavená... Ak sa tam tlači niekto cuvanim s kočíkom tak to kľudne mohli byť 2m aj viac.. Vycuvat, otočiť sa... Zase ma to byt pri vchode... Toto bola len sprostá nehoda, stane sa hocičo
Ja by som veru nezaplatila.
Alebo zaplatila a bolo by to aj poslednykrat, co by som tam nieco platila.
Na navsteve u kamaratky, ak by som nieco rozbila, tak samozrejme by som skodu uhradila. Ale obchod funguje z penazi zakaznikov, nieco predavaju a pridavaju si k velkoobchodnej cene percenta na chod predajne, mzdy, zisk, odpisy, poistne atd. Rozbitu flasu by teda mali zaplatit vsetci zakaznici nejakym 0.001 centom, co si ani nevsimnu, ale ked sa im pritrafi nejaka nehoda, tak tiez nebudu musiet platit.
Mimo temu. Nasej dvojrocnej sa takto dva deci dezinfekcie do oci a na tvar. Stala pri otcovi, kym ja som platila, niekto drgol do stojanu s dezinfekciou, samozrejme vsetci sa pozreli tym smerom a jej sa vylialo vsetko do tvare. (Pod plastovou flasou bola sklenena miska, ktora zachytavala kvapky z flase a bola plna). Som myslela, ze aj ked neoslepne, ze normalna uz nikdy nebude, co jacala od bolesti. A nebol to len lieh, bol to taky husty gel, sa to vobec nedalo vymyt z oci.
Takze v obchode mozu byt radi, ze sa iba flaska rozbila a nie ze este nahradu pytat.
@oliolijanka tak ono je sakra rozdiel či sa to stane vo veľkom reťazci ako Kaufland alebo Tesco alebo v maličkých potravinách niekde na dedine kde sú radi že "prežijú".....pochybujem že by si nežiadala náhradu ak tebe niekto omylom rozbije spätné zrkadlo na aute ale okno na byte(decká keď ked si vonku kopú loptu)...tam nejde o sumu, ale o to, že ak niečo poškodíš, rozbiješ - je to tvoja zodpovednosť a máš to zaplatiť
Tak ja sa pridám k tým, ktoré si myslia že je to normálne, áno že ti to dali zaplatiť.
Blok si si mala pýtať, no čo už, aj tak by ti bol nanič.
A ako úplne odveci je pre mňa že prečo to majú v sklenenej fľaške , je to ich vec a že to mohlo spadnúť na dieťa ??? Šak píšeš že to bolo na stole , jak by to ublížilo decku ktoré sedí v kociari ? Úplne tragédia tu, akoby bola tá dezinfekcia v 10litrovej sklenenej fľaši zavesená na strope a chystala sa zabiť dakoho.
Proste si mala dávať pozor, je to tvoja chýba, určite si v obchode bola viackrát a isto tam chodia aj iné matky s kociarmi a nestáva sa každých 5 minút že sa im rozbije dezinfekcia.
A vôbec sa nečudujem , že sa niečo také stane, mne včera v Lidli zrazila dcéru žena ktorá mala na kosiku vajíčko s bábätkom a namiesto toho aby išla het keď mala zaplatené sa tam zavesila na košík a študovala blok, posúvala sa rozvalena na ňom, úplne mimo hluchá, slepá ani nevidela kde ide.
Zbytočne sa teraz rozculujes. Snáď si sa z toho vyspala a neovplyvní to nejak tvoj doterajší život, dávaj si väčší pozor nabudúce alebo chod do iného obchodu, kde je lepší prístup.
@ramona7 ja pracujem napr v drogerii a parkrat sa stalo ze niekomu padol parfem a rozbil sa alebo makeup a stale sme si to dali do odpisu,stat sa moze hocikomu,pokial to nieje kazdy den. urcite to nebolo naschval.. aj ja som raz v pupe rozbila tester pudru lebo mi padol a opytala som sa ci to mam vyplatit a pani predavacka povedala, ze nie 🙂
Nie je to tvoj problém...
Mali to zle umiestnene...a mala si zaplatiť a dostať novú nie použitú
@nikyball Ale kdeze. Ak na dieta spadne v obchode z regala krabica a zrani ho, lebo niekto z druhej strany do regala drgne(bud naschval, z nedbanlivosti alebo nechtiac, lebo sa potkne), urcite nie su vinni rodicia, lebo nedavali pozor.
To iste plati o dezinfekcii. Ak niekto poleje decko horlavinou v obchode, tak nie su na vine rodicia.
Tiez ak niekto zhodi dezinfekciu vo skle, ta spadne rocnemu decku na nozku a poreze ho, nie su vinni rodicia. Riesilo by sa, ci obchod, alebo zakaznik, ktiry nieco zhodil, ale urcite nie rodicia.

@ramona7 rozhodne by som nezakladala kvoli tomu diskusiu a neskakala tu do kazdeho, co ti napisal, ze si sposobila skodu, tak si ju povinna uhradit.