icon

V ružinovskej nemocnici vyoperovali pacientovi nesprávne oko. Teraz nemá ani jedno

22. jún 2022

Baby, čo na to hovoríte alebo čo si o tom myslíte. Podľa mňa strašná tragédia. Tomu človeku môžu vyplatiť aj milión, ale zrak mu to už nikdy nevráti.
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/189867-v-ruzi...

dilino
22. jún 2022

@raja95 čo TY trepeš predtým než idú operovať tak záznam si čitajú a okrem toho aj ked nie ked bola špičkova kapacita tak si skontrolujem sama či len tak sa sama rozhodla.Darmo chybu urobila.Ine je ked sa jedna o cudzieho a ine keby sa jednalo o každého pribuzneho mňa lekár v MT nemocnici na pôrodnici skoro zabil a z vyšetrovania vyšlo že si zle prečital záznam.Mala tisic možnosti mali predtým stretnutie lekárov a neverim že tam sa nehovorilo o tom ktoré oko sa ma operovať.Darmo okusila som na vlastnej koži a nikto tu ma nepresvedči že nevedela o ktore oko sa jedna mala milion možnosti.To znamena mali lekári poradu tam sa to hovorilo, dalej mala si to skontrolovať sama, a na sále sama nebola mohli ju upozorniť takže žiadne výhovorky mať nemôže. Tak jej treba taku neľutujem za chyby sa plati.Len najsmutnejšie je to že doplatil nevinný človek ktorému zničila celý život.Co nenapišu že o koho sa jedna ked je špičkova čo sa boji že ju ľudia budú nápadať slovne aj fyzický čo sa boji ked chybu neurobila.

zafir
22. jún 2022

Tragédia. Strašná tragédia. Už sa stali prípady, že bola odoperovaná zlá končatina. Aké opatrenia majú nemocnice, aby sa takéto a iné ,,pochybenia" nediali?

raja95
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
22. jún 2022

@liz_lemon 🤦‍♀️

@20erika07 Tak by to malo byt 👍

zuzi0911
22. jún 2022

To je ako s tým kolenom v Nitre....akože nechápem sko sa toto môže stat....

beronsche
22. jún 2022

kedy sa to stalo? Pocula som pred par mesiacmi o takom pripade od znamych.. Vraj ich vzdialeny pribuzny mal rakovinu a trpel hroznymi bolestami. Tak sa rozhodlo, ze oko musi von, ale lekarka mu omylom vybrala to zdrave oko. Kvoli hroznym bolestam trval pan aj na vybrati choreho oka a kedze sa mu neuveritelne ulavilo, lekarku nezaloval.. Ona tam vraj uz po tomto incidente nepracuje - jej vlastne rozhodnutie.. Kedy sa to malo stat, to veru neviem..
Ale pride mi sialene, ze by mohlo ist o 2 takmer totozne pripady.. Zase na druhej strane, ak ide o ten isty, preco je to v spravach az teraz?
Tak ci onak, hrozna tragedia...

dilino
22. jún 2022

@raja95 neboj doktorku lekárska komora ochráni.Na LK majú lekári tiež právnikov TY ju zadarmo zastupovať budu na súde.A zachviľu bude operovať veselo dalej a aj zabudne na človeka kedy komu čo urobila.

karolinakr
22. jún 2022

Moj ujo tak zomrel 56 ročny, že mal alergiu na nejaky liek a presne ten liek mu podali..
Mama hovori, ze v Ružinove. Tak ho do hrobu priniesli

beronsche
22. jún 2022

@oldcountryroses tak to bude tento pripad.. no hrozne...

valeria_h
22. jún 2022

Baby ako je to možné? Ten lekár/lekárka dostane nejaké podklady podľa ktorých operuje? Alebo ako to chodí? Som zvedavá kto pochybil. Každopádne je mi strašne ľúto pacienta, žiadne peniaze mu zrak nevrátia.

raja95
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
22. jún 2022

@raja95 Mojej sesternici sa stalo to isté. Mali jej vybrať poškodený vaječník a vybrali zdravý. Je neplodná. Dúfam, že nikdy neskončím v nemocnici.

oldcountryroses
22. jún 2022

@beronsche áno je to strašné. Mňa zaujalo to, ze ÚDZS ma na ukončenie posudenia postupu nemocnice až deväť mesiacov a lehota sa môže maximálne o tri mesiace predĺžiť. Dávajú si načas.
Pravdepodobne už prišli k nejakým záverom, keď sa to na verejnost dostalo až teraz.

zara0201
22. jún 2022

@zafir my máme protokol kde sa pod lateralitu podpisujú viacerí a finálne operatér

hermionia
22. jún 2022

Meno tej lekárky nevieme?

mirage
22. jún 2022

@hermionia Na co ti to je?

hermionia
22. jún 2022

@mirage aby som sa jej vyhla

zafir
22. jún 2022

@zara0201 o to jednoduchšie je potom ,,dopátrať" vinníka.

h2
22. jún 2022

@simsalabim Keď píšeš o tej fixke: môjmu mužovi operovali obe oči, konkrétne v Ružinove. Najprv jedno, potom o pár týždňov druhé. V oboch prípadoch mu pred tým na čelo nad tým správnym okom napísali fixkou písmeno (L/R), aby nedošlo k omylu.
Som zhrozená. Ako sa takéto niečo môže stať?! Dvakrát meraj, raz rež. V tomto prípade mali aj 10x overiť, ktoré je to správne.

ankare
22. jún 2022

@bluka2 to sa mylis. Nie tak dávno otriasol v Rakúsku prípad, ako diabetikovi amputovali nesprávnu nohu. Deje sa to všade vo svete.

dilino
22. jún 2022

@valeria_h to vážne páne bože naozaj toto sa stálo a to kedy.Preboha strašne.

dilino
22. jún 2022

Ved ked tam boli viaceri s tou lekárkou čo jej to niekto nepovedal že ta sestra zalepila zlé oko že majú operovať to druhé.A ved to majú aj konzilia tak asi vedela že či to ma byť ľave či prave a vydim nie že ked to ma byť prave a ma zalepene ľave tak sa to pozriem alebo opačne.Nechápem ako sa toto mohlo stať.Ved aj za hospitálizaciu čo tam bol ten chlap tiež ONA bola a prišla s nim do kontaktu ta očna lekárka tak musela vedieť viackrát asi ho vydela že ktore oko je choré a ktore zdrave rozum mi to neberie.

zara0201
22. jún 2022

@zafir presne o to ide.

bluka2
22. jún 2022

@ankare ľudsky faktor je všade na svete. Môj dojem však je, že keď sa niečo také stane v civilizovanejsej krajine, je to strašný prúser a celý rad ľudí radšej odstúpi dobrovoľne a hneď, než aby sa niečo ututlavalo. Tu sa v komentároch človek dočíta o tom, ako operovali nesprávne koleno, bok a neviem čo ešte, o hniezde záchrany v Bratislave bol nakoniec nejaký záver? V Rakúsku by to verejnost nenechala len tak, respektíve o výsledkoch vyšetrovania by bolo informované samo od seba a tu to akurát tak zapadá do zabudnutia..
Ak mi niečo neušlo.

vlasulka
22. jún 2022

Strasna tragedia. Doktorku poznam osobne, operovala ma. Je mi luto oboch, odhliadnuc od negativnych komentarov na nu, chori ludia pridu touto tragediou o odbornicku, ktora sa roky venovala onkooftalmologii.

kittykat22
22. jún 2022

@simsalabim samozrejme, ze je to aj jej chyba. A tym, co pisem sa jej nezastavam ale ona ma 50 rokov a ak je jej specializacia operacia oci, tak odoperovala ja neviem x stoviek pacientov ktorych odoperovala dobre - tak urcite robila svoju pracu dobre a nebrala zdrave oko kazdu druhu nedelu. Toto je take nestastie 😐😐

simsalabim
22. jún 2022

@kittykat22 to nic nemeni na tom, ze to jej chyba je 🤷‍♀️

kittykat22
22. jún 2022

@dilino to mas doma kristalovu gulu, ze tak dobre vies, co sa bude diat? Lebo ty si mudry ako radio pozeram.

kittykat22
22. jún 2022

@simsalabim to mas samozrejme pravu a ja nepisem, ze to je inak. Samozrejme ze je to jej chyba a ona aj rezignovala a ospravedlnila sa a planuje pana aj fin. odskodnit a bude sa to riesit. A tak to ma byt.