Vadí vám, keď kaderníčka zasahuje do súkromia?
Ahojte baby.
Chcem radsej anonymne… zistila som, ze nerada navštevujem kadernicku, kozmetičku, nechtarku.. atd a dôvod? Zatial som vzdy mala skusenost ze sa vypytuju podrobnosti z mojho zivota, kde robim; kde robi muz; kolko mam deti, ci plánujem este deti a bla bla. Tieto debatky su mi vyslovene neprijemne; nemam za potreby sa spovedať cudzím ženám, zeby mohli potom pohovoriť pletky kade komu
Ako ste na tom vy? Nevadi vam to? Pripadne ako takuto debatu ukončiť aby sa nikto neurazil?
@tiezjedna haha super
@rozculena fuh tak toto ozaj nepotrebujem vedieť
Neznášam tieto otázky, snažím zahovorit. A ešte viac nenávidím ak mi začne hovoriť o iných zakaznickach. Ohovárať. Ktorá to urobí, viac k nej nejdem. Ak to robí iným, takýmto štýlom rozprava o mne pred inými
Nenavštevujem, porobim si sama .
Pri kaderníčke pretrpím a nie nemám to rada a na nechty chodím k Aziatkám a tam je relax a ticho😀
Asi podľa situácie, sú ženy, u ktorých je to normálne nevinná debata a sú aj také, ktoré surovo vyzvedajú a potom rozoberajú ďalej. Ja som od kadernícky nedávno odišla preto, že keď som ku nej prišla, vysypala mi celý môj predošlý polrok, skoro mi oči z jamiek vypadli....
no mne by bolo trapne sediet v kresle cca 2,5 hodiny a kukat do blba ,,z tej druhej strany bude o tebe rozpravat ci chces ci nie a to urcite nic prijemne nebude
S kaderníčkou sme sa stali kamošky takže to je obojsmerne a úplne v pohode 🙂 s nechtarkou sme si sadli strašné povahovo a je mi tam super, je to salón s viacerými službami no nevravím každému všetko to je jasne. A kozmetickú navštívim len sporadicky a vždy inú čiže úplný neutrál. Ale súhlasím ze aj keď sú na to zvyknuté,treba mať sebareflexiu a nepytat sa sfleku osobné veci
Ja sa striham síce už pár rokov sama, ale našťastie moja kaderníčka chápala, že so mnou si moc nepokeca. Akože občas sa niečo opýtala, lebo sa pozna s rodinou, ale mne najviac vyhovuje len tam tak meditovať.
Nevadi mi to, patri to k smalltalku. Ved nemusis hovorit detaily. Ak sa ti nechce rozpravat, zacni vetou “ja si to tak uzivam u kadernika, sadnem si, zavriem oci a nik odo mna nic nechce😊”. A zavri oci. Pouziva to moj muz, vraj to zaberie vzdy.
Mne to extrémne vadí. Celkovo take tie “small talks” s cudzími ľudmi ma vyslovene otravujú. Som učiteľka. Rozprávam denne veľa v práci a aj doma. Keď som sama, som rada v tichu.
Preto nerada jazdím taxíkom. Neviem prečo majú vždy potrebu sa so mnou zhovárať.
Vždy odpovedám jednoslovne a snažím sa neudrziavať očný kontakt.
Podobne ak cestujem, čítam knihu a prihovorí sa mi niekto cudzí. Nemám to rada.
Normálne povedz, že chceš byť ticho a oddychovať. Vieš koľko žien im to povie? Ale chápem, že je ti to blbé.
@kate_cs ja si preto v taxíku sadám dozadu a pozerám do mobilu
Neskutočne ma to vyčerpáva… a ide ma poraziť, keď sa vypytuje , je neodpovedám, alebo ak, tak len tak stroho a ona nepochopí, že nemám záujem o konverzáciu… Všeobecne nie som typ, že sa budem s kýmkoľvek vykecávať…
Využívam síce podobné služby raz za uhorský rok, ale nevadí mi takýto pokec. Resp. keď mi momentálne vadí, druhá strana to rýchlo vycíti a nechá ma relaxovať.
Neznášam to... Niekedy majú take otázky ze nechápem čo si to vôbec dovoluju sa spýtať cudzej osoby... 🙄
Tento typ rozhovorov mi nie je prijemny, nastastie kadernictvo kde chodim, je celkom ok, tam sa nikto nic extra nevypytuje, vacsinou sa to vsetko tyka len vlasov a ucesu. Ale zas nikdy som tam nestravila viac nez hodinku… a pri kozmetike som si uz zvykla, naucila som sa polozit par otazok a potom nechat rozpravat kozmeticku 😃
Mam kadernicku, ktora mi je polokamoskou a ona povie mne, ja jej. Ked idem obcas do ineho kadernictva alebo ked som chodila predtym na kozmetiku a tak, o sukromi som nikomu nevravela. A aj v taxiku sa nevykecavam, len ked mi sadne taxikar.
Ja som kadernička , mam stálu klientelu a za seba mozem povedať, že mám 99 % klientov kt. sa pridu okrem toho, že im poskytujem službu aj vyrozprávať, poznáme sa už dlhšie a vôbec by nenapadlo posúvať to čo od nich počujem ďalej, . naopak ak mám pocit, že sa nechce baviť komunikujeme spolu len o vlasoch - poradenstve, počasí …ponúknem jej kávu a pod
@dominikamacakova ja aj keď som si sadla dozadu a pozerala von z okna, vždy sa mi vodič prihováral. Preto som takmer úplne prestala taxíkom jazdiť.
@kate_cs asi nemáš taký vražedný pohľad ako ja 😁
Mňa toto maximalne irituje pri masáži. Maserke sa raz nezastavili ústa, vkuse sa vypytovala, a cakala odpoved....viac som k nej nešla 😡
S nechtárkou sme si za tie roky vybudovali kamaratsky vzťah, takže vieme o sebe úplne všetko. A kaderníčka je kamoška, ktorá ma chodí strihať/farbiť domov, takže detto. Keď som išla niekedy k inej, debatili sme, ale o všetkom možnom. Nikdy sa mi nestalo, že by mi to bolo nepríjemné, alebo príliš osobné. Asi si len natrafila na priliš zvedavé. Mne zase je trápne/nepríjemné, ak som na niečom takom, v malom priestore, a malo by byť ticho. A to som introvert, ktorý ľudí moc nemusí.
Ja som kadernicka a najradšej mam zakaznicky ktoré sú ticho 😃😃 mam rada keď sa ku mne prídu zrelaxovať a ja môžem pri svojej práci tiež relaxovať…inak aj zakaznicky sa veeelmi radi pýtajú súkromne otazky nás kaderniciek 🙈
Aj ja "small talk" v kaderníctve neznášam, chcem mať kľud. Cielene so sebou preto nosím knihu. Zatiaľ sa mi nestalo,aby niektorá kaderníčka bola tak dopilá a nechápavá,že by sa snažila som mnou nasilu konverzovať, aj keď čítam. Mimo to som milá, slušná, nechám tringelt, pochválim keď sa mi páči prostredie, poďakujem atď. Len nech so mnou neriešia klebety,môj život a nesmrtelnosť chrústa.
Ja som dentalnej hygienicke jeden rok popísala moje ambiciozne plany,hned mi aj nejaké innovative vyrovnanie zubov s priehladnym strojcekom ponukala. Druhy rok som jej povedala,že studujem, pracujem len na ciastocny uvazok a mam malé dieťa a najprv sa ona postazovala,aké to mala ona tazke s deťmi, pochvalila mi zuby a ešte aj dve balenia bieliacej zubnej party som zadarmo dostala. Rozmyslam,aký zivot si nabuduce vymyslim,keď k nej pôjdem. 😀 to už viem,že jej nemam nič veľmi konkrétne alebo sukromne prezradzat,manzelovi vyrozpravala,čo jej povedala jeho kolegyna, ktorá u nej tiež nedavno predtym bola.
Ja to vyslovene neznasam. A ked to uz nejaka skusa,tak odpovedam neurcito jednoslovne a velmi rychlo pochopia,ze som sa tam neprisla vykecavat.
Ja sa rozprávam s kaderníčkou o súkromí, lebo je to moja sesternica 😂

v živote sa mi to nestalo,to skôr kaderníčka mi vysype všetko,čo má nové od predchádzajúcej návštrvy😀