icon

Varovanie biskupov pred voľbami

17. sep 2023

Kresťania, dnes v kostole ste si mohli vypočuť varovanie biskupov pred nebezpečnými stranami, ktoré neradno voliť. Ak by ste náhodou v kostole neboli, tu je odkaz na ich vyjadrenie:

https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20230...

autor
17. sep 2023

@klarissa25 Raz bude aj to. Cirkev prežije aj bez peňazí štátu.

autor
17. sep 2023

@julish Je povinnosťou Cirkvi chrániť morálne a evanjeliové hodnoty.

terezka1947
17. sep 2023

@julish keď sa politika mieša do náboženstva,narobí to peklo. Viď komunizmus u nás.

janetinka27
17. sep 2023

Autorka, tu sa to nehodi davat, lebo sa tu zidu najma ti, ktori sa pridu na tom liste pohorsit. Ja som to dnes v kostole pocuvala. List je urceny najma veriacim a tiez tym, ktori si ho precitat chcu, lebo ich zaujima vyjadrenie biskupov. Tu na koniku si skor ludia pospinia usta svojimi vyjadreniami na Cirkev. Ludia, ktori neziju v kontexte viery, nerozjimaju nad Bozim Slovom, uvidia v tom liste len to, co velmi chcu vidiet.

cherrystone
17. sep 2023

sam papez predsa podporil registrovane partnerstva, ak si dobre spominam. ale opat si cirkev zoberie do svojich vykladov len to, co sa im hodi. nerozumiem ako niekto, kto daval upalovat carodejnice vlastne moze davat nejake relevantne odporucania k comukolvek 😂

janulik2008
17. sep 2023

Panebože ty to vidíš 🫣🫣🫣 každý má právo voliť ako chce a to som kresťan ...

autor
17. sep 2023

@janetinka27 Tak ale ten list je hodnotný aj pre nekresťanov. Morálne hodnoty a dôstojnosť človeka nie je len záležitosť kresťanov. Možno si ho prečíta aj niekto, kto v kostole nebol a obsah toho listu mu pomôže v správnom rozhodovaní pri voľbách. Ak niekto má chuť kopnúť si do Cirkvi, to už závisí od inteligencie daného človeka, s tým nič nespravíme.

martinka13
17. sep 2023

Nie sú tam vymenované žiadne konkrétne strany. Každý si môže vybrať čo chce.

autor
17. sep 2023

@cherrystone Pokiaľ viem, pápež prehlásil, že "homosexualita je genocídou ľudstva." To ma na míle ďaleko od podpory registrovaných partnerstiev.

autor
17. sep 2023

@janulik2008 Ak si kresťan, tak pre teba platí Biblia, ktorou sa máš riadiť.

viestta
17. sep 2023

Dokazem citat s porpzumenim. Tento pastiersky list je jasna manipulacia, pekne zaobalena aby sa jej nic vytknut nedalo, ale je to jasna manipulacia. To je to citanie s porozumenim, nie to co sa poniektorym zda...

cherrystone
17. sep 2023

pokial viem, tak to znelo trosku inak: "Homosexuáli majú právo byť súčasťou rodiny. Sú to božie deti… Čo potrebujeme, je zákon o registrovaných partnerstvách, aby týmto spôsobom boli právne krytí." 😉

janulik2008
17. sep 2023

@autorka riadiť sa bibliou? 🫣🫣🫣 čo ma biblia s tým koho máme voliť? Opakujem ešte raz každý má právo voliť KOHO chce

erikavesela
17. sep 2023

Myslis ako u emanuely orlandi?

erikavesela
17. sep 2023

@terezka1947 komunizmus nikdy v ziadnej krajine nebol

autor
17. sep 2023

@viestta Pre teba je asi nepochopiteľné, že biskupi vyzývajú voliť strany, ktoré majú najbližšie k Biblii. A naopak, nevoliť strany, ktoré idú proti Biblickým zásadám.

janetinka27
17. sep 2023

Ano, je to pravda, ze tento list je hodnotny aj pre nekrestanov, ale tu na koniku je jeden problem a to je odusevnena protikrestanska zakladna postavena najma na vseobecnej nenavisti ku vsetkemu krestanskemu a na nedostatocnej znalosti. Ten list v niektorych vzbudi velke pohorsenie a tato diskusia bude opat plna urazok Cirkvi.

maranta_leuconeura
17. sep 2023

Teraz sa uplne vazne spytam... koho chcu teda ti co si to vypoculi volit? Nenechadzam ani jednu stranu, ktora by vyhovovala tejto definicii:

Kresťan nech teda nevolí strany alebo poslancov, ktorí – povedané slovami pápeža Františka – podporujú „ideologickú kolonizáciu“, čiže súhlasia s potratmi, registrovanými partnerstvami, eutanáziou či genderovou ideológiou, alebo šíria dezinformácie, nenávisť a rozdelenie.

autor
17. sep 2023

@janulik2008 Kresťania to chápu. A mnohí nekresťania tiež. Ty nemusíš.

janulik2008
17. sep 2023

@viestta myslím že zbytočne mrháš časom 😁 a to myslím v dobrom ;)

janulik2008
17. sep 2023

@autorka pravda ja bibliu nečítam radšej si prečítam Harryho Pottera 😁

pimpa12
17. sep 2023

@janulik2008 Aj ja. Najradšej mám 3. Diel

ruxandra
17. sep 2023

Ok, ja asi odpoved nedostanem, lebo moja sprava znela asi nie vhodne pre kresťanov, tak k tomu este dodám, ze mne osobne sa velmi paci vela kresťanských myšlienok, len skoda, ze cirkev si tymi najkrajšími myšlienkami doslova vytiera r*t 🥺 to, co cirkev posledne roky na Slovensku robi, je velmi velmi smutne :( vrátane tejto politickej manipulácie.

Snad sa dožijeme toho ako jedneho dna cirkev odsúdi a patrične potrestá vsetkych pedofilných kňazov, ktori akokoľvek ublizili co i len jednému dieťaťu… potom mozno prehodnotim svoj postoj a rada si dam od nich poradiť 😊

zeldia
17. sep 2023

Mne to dosť pomohlo 😂 kopírujem z textu:
Sme povolaní používať rozum.
Kresťan nech teda nevolí strany alebo poslancov, ktorí šíria dezinformácie, nenávisť a rozdelenie.
Kresťan nevoli smer a republiku.
Rozumela som dobre? ak nie nevadi budem sa toho aj tak držať 🙂

autor
17. sep 2023

@maranta_leuconeura Je pravdou, že niet z koho vyberať. Mne su sympatické slova otca Maroša Kuffu:

https://www.youtube.com/watch?v=jNUdAakmR-I
maranta_leuconeura
17. sep 2023

Ked su pre niekoho ini obcania Slovenska (ci uz inej orientacie alebo etnika alebo aj len zeny) druhotriedni ludia, ktori nemaju rovnake prava a ani im ich nechcu priznat, to nie je sirenie nenavisti a rozdelovanie?

mizoko
17. sep 2023

a ti co nie su krestania nemaju pravo komentovat kam biskupi a spol vedu tento stat? ja som si ako dieta zazila sikanu na skole prave kvoli tomu, ze nie som veriaca a moja dcera tak isto! nech sa biskupi a spol nemiesaju do politiky, neprislucha im to! pokial viem, sme sekularny stat. aj tak je nabozenska propaganda presadzovana na verejnych skolach a dost nevyberanym sposobom.

pimpa12
17. sep 2023

@viestta že jej vôbec odpovedas. Ona tu bude niekomu hovoriť o čítaní s porozumením, oháňa sa tu preambulou ústavy a pritom si z nej vyberie iba jednu pol-vetu a ešte si ju aj preloží podľa seba. To je hrdinka, ktorá sa nehanbí za svoj názor, preto zakladá anonymné diskusie.🤦

autor
Autor odpoveď zmazal
janai1
17. sep 2023

😉