icon

Váš názor na gender ideológiu

8. okt 2020

Ahoj, velmi by ma zaujimalo, co si ludia myslia o gender ideologii, ktora k nam zacina byt aktivne pretlacana zo zahranicia. Nejde o prava gayov, ale o to, ze chcu, aby bol rod oficialne zruseny, kedze rod muz a zena nepokryva tych, ktori su jedno, ale citia sa ako druhe. Takisto v skolach v zahranici sa ma ucit, ze nie je muz a zena atd. Ja nazor mam, ale rada by som vedela, ako to vnimaju druhi.

fokuska
10. okt 2020

@evkatom Co nie je pravda? Dievcata mali na niektorych skolach (co ja viem tak bo vacsine) suknu. Nemali moznost dat si nohavice - boli len chlapcenske, dievcenska uniforma mala suknu. Niektorym sa to nepacilo.
Dali jednotne vsetkym nohavice - zas je zle. Uz som to pisala, citaj poriadne kym napises ze daco nie je pravda.

terezka1947
10. okt 2020

@cairka myslim,ze je dost ludi,kt.chapu inych....a nemusia byt na to nijake speci institucie,organizacie...mozno prave ludia v tychto zoskupeniach si "ochranou a bojom za tychto ludi"len vytlkaju kapital.
Dost ludi bolo,je a aj bude normalnych,kt.dokazu pomahat,respektovat inych a nepotrebuju k tomu.nijake vznesene slova.
Aj tak v beznom,obycajnom zivote ide prave o medziludske vztahy a na tie su potrebni obycajni ludia,s kt.zijeme. s chybami,s inakostou,s povahovymi vlastnostami,s,s,s.....

fokuska
10. okt 2020

@cairka Ty si uzasma mamka! 😘 presli ste uz tazku cestu a este vas asi dalsia caka, velmi drzim palce.

cairka
10. okt 2020

@terezka1947 , vieš, mňa desí, že kým sa s niekým bavim v teoretickej rovine, tak len síru púšťajú a keď sa to otočí na konkrétneho človeka, tak už je to v poriadku... že "môj kamarát gay...lesba, trans" je fajn a mám ho rád, ale skupina LGBTI je zlo. .. Prečo, keď ten,koho osobne poznáme je pre nás OK napriek tomu, že patrí k danej komumite, ale komunita ako celok by všetky práva, ktoré dostane, zneužila....

cairka
10. okt 2020

@fokuska , ďakujem ♥️

terezka1947
10. okt 2020

@cairka nemyslim....co tak sledujem ludi v okoli,ich nazory...ludia nemaju problem chapat.
Vzdy boli a budu jedinci,co musia podpichovat.
Ale to robia vsetkym.

cairka
10. okt 2020

@terezka1947 , vid týchto 13 strán 😁

terezka1947
10. okt 2020

@cairka no....pozri.
Ludia chrania pojem mama,otec.....maju problem s predstavou vychovy deti hoosexualov.
Ja tiez.
Ale to neznamena,ze sa inak s tym kamaratom-kamaratkou bavim,nezaujima ma,atd.
Je podla mna velky rozdiel prijatie vsetkych ludi,lebo ide tu aj o ine kultury,nabozenstva,mentalitu....ale o ine veci.
Cize tu sa v tejto diskusii,mam pocit,ze zmiesalo vsetko dokopy. A su tu akoby dva tabory. Co nie je pravda.
Co som aspon citala,nikto nikde nenapisal,ze ini ludia ako ja su "fuj".

jana_eyre_2
10. okt 2020

@cairka presne toto mi je ľúto - to rozdeľovanie - niekoho poznám ten je ok ale tí ostatní všetci proti nim treba bojovať, lebo sodomagomora.. ešte aj tie utlacane skupiny ľudí sa rozdeľujú, ten istý človek čo odsudzuje utlacanie jednej skupiny ľudí (napr.rasizmus) vpohode schvaľuje utlacanie inej skupiny ľudí a dokonca v tom ani nevidí.podobnost.. ale zbytočne diskusie fakt.. najviac ma vie zaskočiť, že tieto témy začne vždy niekto koho sa to nijako nedotýka..

lujza123
10. okt 2020

Lenže pojem mama a otec sa dá chrániť akurát tak vlastným príkladom vo vlastnej rodine, nie cieleným hejtom voči skupine ľudi ktorí nemajú šancu ani financie sa brániť.
Cirkev má obrovskú moc aj peniaze. Odjakživa fungujú len a len vďaka strachu a vytváraniu fiktívneho nepriateľa. Kým kedysi to boli neverci, ženy, bosorky, židia tak teraz je to lgbti menšina. Najsmutnejšie na tom je ze rovnako ako v minulosti tak aj dnes na šírenie svojich budov im stačí len "je to tak v Biblii" a nedá sa s nimy viesť žiadna, aspoň trošku rozumná diskusia.
Nepomôžu ani vedecké fakty, ani príklady z histórie, ani obyčajná logika. Dookola opakujú tie svoje naucene bludy o rozpade tradičnej rodiny. Akýkoľvek odpor voči nim je ale útok na ich náboženské cítenie.

Ako ja sa snažím moc nepripájať sa do týchto diskusii ale ono je to niekedy naozaj ťažké byť ticho.
Obzvlášť keď sa tie svoje výlevy "čistej krestanskej lásky" venujú napríklad transrodovým ľuďom ci intersexualom, ktorý sa takýto naozaj narodia. Bizarné na tom je ze pri iných vrodených odchylkach, vadach ci defektoch sa bez diskusii postupuje tak ako doporučuje medicína, pri týchto ľuďoch nie, tu sa riadi hlavne vášnami a domienkami.

mondolina
10. okt 2020

Už len to, že niekto si v dnešnej dobe myslí, že homosexualita sa dá liečiť...a že je to slobodná voľba a rozmar daného človeka.
Potom naozaj nemá zmysel niečo vysvetľovať.

ktochytavzite
10. okt 2020

@cairka a mate nieco v rodine?Teda myslim skor niekto kedysi nebol na tom podobne u vas?Prefo myslis ze to tak je,je to bec genetiky?Nehladala si o tom info?Inak aj dveta Angeliny od mala si hoviri John a uz berie hormony aby bola chlapcom,ale napr o Angeline je troska zname ze mala take aj bi sklony.Mna zaujima skor ci to sa vyskytne len tak alebo moze uz nieco v rodine byt,ci iz u sestry alebo pradeda a pod

sisaka
10. okt 2020

@terezka1947
Ja mám vo veľmi blízkej rodine muža, ktorý je gay, detaily nechcem písať, lebo Slovensko je malé... žije už dlhé roky mimo Slovenska, lebo na Slovensku to bolo veľmi ťažké. Tento muž pochádza z úplne normálnej tradičnej rodiny, ktorá mala okrem neho dalších 2 synov. Matka aj otec boli úplne normálni, nikto nikoho nebil, nezneužival atď, neboli rozvedení, obidvaja rodičia si zastavali svoje role, skratka žiadne patologické vzťahy. Dvaja bratia - ženatý s rodinami, jeden brat - gay. Koli tomu, že táto rodina bola tak veľmi “tradičná” chalan sa odvážil s pravdou von, keď mal pomaly 30 a dovtedy sa trápil, dokonca ako teenager sa veľmi snažil aby bol “normálny” , keď si rak spätne spomínam boli tam znaky, ale v tej dobe, by ma ani vo sne nenapadlo, s čím bojuje 🙁
Druhy príklad - mám kolegyňu/kamosku ona aj jej manžel sú z Filipín ona veriaca katolíčka, manžel moslim, majú krásny vzťah manželia sú už vyše 20 rokov, doteraz všetko robia spolu...Obidvaja pracujú v zdravotníctve a majú jediné dieťa dcéru, zniesli by jej modré z neba, keďže je jedináčik. Obidvaja rodičia sú veľmi starostliví a som si istá, že ani jeden ju nikdy nijako nezneuzival, ani nikdy nemala ich dcéra dôvod mat z ich príkladného manželstva traumu. Čo “čert nechcel” v 12 rokoch dcéra vyrukovala s tým, že je lesba, kolegyňa už dávno pozorovala, že jej dcéra je iná, ale nechávala to tak, ta ma našťastie v nich veľkú dôveru a oporu, takze o to to mala ľahšie zdôveriť sa rodičom už v takom veku. Kamoška sa s tým vyrovnala sama, jej manžel normálne bez hanby vyhľadal pomoc psychológa. Dievča ma šťastie, že žije v Kanade, tu ju za to nikto nebude zosmiešňovať ani deptať ani sa nebude musieť tváriť, že je hetero.
Žiadni z týchto rodičov sa ničím nepričinili k tomu, aby ich deti mali inú orientáciu.
Jednoducho sa take narodili, treba prijať fakty a prestať viniť rodičov, že si tak deti “vychovali”

cairka
10. okt 2020

@ktochytavzite , hej, je to dieťa trans rodicov, vynosil ho otec , babka žila v homosexuálnom zväzku a pradedovho strýka koňa brat obskakoval ovečky....

ktochytavzite
11. okt 2020

@cairka pytala som sa normalne,ci za to moze genetika alebo preco,ci si po tom nepatrala.Nevysmievala som sa tvojej situacii.Naor vyssie bolo spomonane ze podla vedcov a genetikov je homosexualita vec genetiky.

fineta
11. okt 2020

Choré, zvrátené!!! To, koľko ľudí sa v USA dalo preoperovat a zmenilo tak idenetitu, z muzov sa stali na oko zeny a naopak, nasledne to neuniesli, olutovali, spachali sebevrazdu, o tom sa v médiách nepíše!!! Co aky gender? Pre milost!!! DNA nepustí! Naozaj uz nevedia niektoré choré mozgy co od dobroty a idu do sveta s takymito napadmi, ktore su zaciatkom konca, ale je vidiet, ze sa nájde mnoho takych ako su oni, ktorí im to zeru aj s navijakom a podporuju ich. Strašne ma to stve a budem proti tejto ideologii bojovat do konca života!!!

cairka
11. okt 2020

@ktochytavzite , ok, prepáč. Genetické vyšetrenie sa robí ako prvé, ale nie preto, aby sa zistilo, či prapradedo nemal divné chúťky,ale preto, aby sa vylúčila genetická mutácia. Neznamená to, že niektorý z predkov bol gay,ale že pri vnútromaternicovom vývine sa to pomiešalo inak, ako je bežné. Ako napr. Downov syndróm- je to genetické ochorenie, ale neznamena to, že sa muselo v rodine vyskytnúť

lucilaines
11. okt 2020

@fineta kolko? Prosim ta povedz mi kolko bolo takych ludi, ocividne ty mas tuto informaciu a ked media o tom nepisu, podel sa s nami, nech teda vieme aj my, kolko takychto pripadov bolo.

najk
11. okt 2020

Pre Vas, co si myslite, ze pohlavia su len dve. Zial nie je to pravda. Niekedy sa narodi hermafrodit, ktory ma pohlavne znaky obidvoch pohlavi. Takze ziadne take, ze clovek sa rodi bud zenou, alebo muzom. Tych moznosti naozaj moze byt viac. A nikto si to nevybral. Trosku viac vzdelania by to chcelo a menej odsudzovania.. Preto ked sa ma niekto pytal, co by som chcela, ked som bola tehotna, hovorila som, ze bud chlapca alebo dievca. A kazdy povedal, ze nic ine to predsa byt nemoze. No zial moze a musi to byt hrozne :(
https://zena.sme.sk/c/4855371/hermafroditi-hrac...

ktochytavzite
11. okt 2020

@cairka dakujem za odpobed,a zelam vela trpezlivosti ale dnes aspon uz chirurgia je na dobrej urovni,ze vedia krasne preoperovat,minule som pozerala jedna modelka ,z chlapca zena ,inak krasna ,nik by neveril ze bola chlapcom,dobre je ze sa to zacne riesit uz v obdobi puberty aj.

maximilie
11. okt 2020

@najk v článku sa jasné píše, že ide o poruchu

najk
12. okt 2020

@maximilie a tvrdim snad nieco ine? Jasne, ze to je porucha. Ale netvarme sa, ze sa to nestava. Pohlavi naozaj moze byt viac

77daniela77
12. okt 2020

Tak asi na tom bude perverzne ked odstranili mnou pridanu foto pochodu LGBT a tie dalsie dve foto co niekto tiez pridal nechali.....hmmmmm......😎

fokuska
12. okt 2020

@77daniela77 Ake to boli fotky? Neboli vulgarne alebo nezobrazovali nahotu bez ohladu na to ci na nej boli muzi zeni, alebo transrodove osoby?

77daniela77
12. okt 2020

@fokuska Nie,fotky z pochodu LGBT uverejnene bezne.Uz sa tymto nemienim tu zaoberat,len konstatujem.Neboli nahi ti buz.r.nti na nich,len "vyparadeni" ako sa zvyknu bezne prezentovat na pridoch 😂

77daniela77
12. okt 2020

@fokuska Bola to fotka uverejnena z pridu v Ba uverejnena normalne v Topkach.Mozem ti poslat.

fokuska
12. okt 2020
77daniela77
12. okt 2020

@fokuska Poslala som,dufam ze sa podarilo pripojit tu fotku,lebo mi to mk semtam blbne.

fokuska
12. okt 2020

@77daniela77 Hej poslalo, uz viem, ktora to bola, nepamatala som si.

ktochytavzite
12. okt 2020

@fokuska a co si myslis o tom,ze dvaja gayvia si zaplatia najomnu matku ,kt im vynosi dieta,to sa ti zda v sulade s prirodou,alebo aky mas na to nazor?