Váš názor na gender ideológiu
Ahoj, velmi by ma zaujimalo, co si ludia myslia o gender ideologii, ktora k nam zacina byt aktivne pretlacana zo zahranicia. Nejde o prava gayov, ale o to, ze chcu, aby bol rod oficialne zruseny, kedze rod muz a zena nepokryva tych, ktori su jedno, ale citia sa ako druhe. Takisto v skolach v zahranici sa ma ucit, ze nie je muz a zena atd. Ja nazor mam, ale rada by som vedela, ako to vnimaju druhi.
@ktochytavzite Ja osobne nemam problem s tym ked homosexualne pary vychovavaju dieta. To, ci su dvaja ludia dobrymi rodicmi zavisi podla mna od veci ako ci sa staraju o svoju domacnost, ci tie deti lubia, ake hodnoty im vstepuju, ako sa im venuju, co vsetko im vedia "ponuknut" a nie od toho ci je to muz a zena, muz a muz alebo zena a zena.
Rovnako nemam problem s umelym oplodnenim, ani s adopciami. Takze z toho vyplyva, ze nevidim problem v tom ak matka vynosi dieta, ktoreho sa vzda a vychova ho otec so svojim partnerom.
Je plno zien, ktore sa vzdali svojich deti a su vychovavane otcami, alebo otcovou novou partnerkou. A nikto z nich nie je homosexualny ani transrodovy.
Nepovazovala by som za vhodne keby dieta vychovaval par, ktory sa bezne oblieka tak ako ti co potrebuju najviac zaujat na tych pochodoch. Z toho co mam skusenost, vsak tito ludia ani nemaju o dieta realny zaujem. Ie im o extravaganciu, o to sokovat okolie. Ti, co si chcu zit svoj pokojny zivot a vychovavat deti nepotrebuju robit nic okazalo a ziju slusne.
Rovnako by som nepovazovala za vhodne aby si dieta adoptoval par, kde este len prechadzaju tranziciou a sami sa presne hladaju. Dieta by ale ani nedostali, lebo na to sa absolvuju pohovory so psychologmi a rodicia su preklpenuti zo vsetkych stran.
Bohzuzial dnes vychova deti plno rodicov, ktori ich maju prirodzene, su teda biologicki rodicia a pritom sa oblieka vulgarne, doma maju spinu, nevedia sa postarat o domacnost, o financie, vulgarne pred detmi nadavaju, opijaju sa, biju... ale kym si to nevsimne niekto iny a nezavola na nich socialku, ale ked to akoze drzia ako tak v miere, tak im ich nikto nevezme. A maju sa 1000x horsie ako keby ich mali vychovavat dvaja slusni chlapi.
@ktochytavzite Nestras🤓 Ano je to az vugarne ako sa niektore zeny vystafiruju za slapky,casto sa za nich hanbim ako zena aj ja.Zial ak bude liberalizmus pri moci bude sa to uberat tymto smerom....ludstvo sa znici samo takymto zmyslanim a nariadenymi predpismi o prisposobovani sa a tolerancii zvrhlikom a nicitelom tradicnych hodnot(ano tym!).🤔
@fokuska ale tiez to nieje v sulase s prirodou,ze dvaja muzi maju dieta,bohuzial nemaju na ,preto si myslim ze cez umele oplodnenie a nahradnymi matkami,hl kupcenie s biol materialom vobec nieje v sulade s prirodou.Ak si ale adoptuju dieta ok,to je pekny skutok ale platit si nahradne maternice nepovazujem celkom za eticke a moralne.Ja tiez naor nemam vserko co chem a musim sa zmierit s tym ze to tak je.
na toro sa zasa ja tk pozeral,skida ze ri lekari uz vidia len peniaze a vobec neuvazuju komunto umele vlastne robia,starym babkam,nahradnym rodicom a pod,je to len o peniazoch.
@ktochytavzite Vyhcova (adopcia) deti homosexualnym parom je v plnom sulade s prirodou. U zvierat je to samozrejme mensina, rovnako ako u ludi. Nepamatam si teraz presne ktore zvierata to robia, ale videla som dokumenty o tom ako ked samicu zabili, alebo sa jej nieco stalo, zabilo ju ine zviera a pod., tak sa o mladatka postarali a vychovali ich samce - parik. Aj v prirode spolu niekedy ziju pariky rovnakeho pohlavia - ano je to nejaka "anomalia" alebo ako sa to da nazvat, presne ako u ludi. Prirodzene, samozrejme, nemozu mat mladata, ale ak je mlada odvrhnute matkou, alebo sa z nejakeho dovodu matka nestara, tak preberaju starosltivost bud ine samice - ale to je velmi vynimocne, tie skor nechaju cudzie mladata zahynut, ale prave samce sa postaraju. Kedze nie su to alfa samce, ktore oplodnuju ine samice, ziju v pare s inym samcom, tak sa mladat ujmu.
Nepamatam si uz tie dokumenty, ktore druhy zvierat takto odsledovali az kym mladata nedosiahli dospelost - naucili ich lovit a uplne vsetko a tie mladata potom v dospelosti normalne fungovali v zivote, nasli si samicu/samca, sparili sa a dalej si plnili svoje "klasicke, tradicne" role.
Jedine co nie je v sulade s takou divokou prirodou je nahradna matka. Kedze priroda neurobi IVF.
A navyse to tie samce maju vrodene, kedze nie su schopne same sa rozhodovat, ze ja budem teda gay a budem zit s inym samcom...robi to prirodzene, lebo je tato "nakodovany". Nevyberie, nerzohodne sa tak to zviera, rovnako ako si to nevybera clovek.
Nesuhlasim co sa tyka ohladu tohto vsetkeho.
@fokuska no keby to bolo v sulade s prirodou,gayovia by nepotrebovali umele maternice.
Adopcia mozno ok,i ked tiez nvm ci to je najvhodnejsi priklad,naor muzi su vo vseobecnejsi prelietavi,a gayova akceptuju vo vztahu aj 3tieho alebo milencov,
@fokuska a ked sme v tej prirode,tak naor kocur-samec zabija cudzie macata,takze ani ta oriroda nieje najlepsi priklad.
Môj názor je žiť a nechať žiť. "V školách v zahraničí sa má učiť že nie je muž a žena atď" - to je prosím kde v zahraničí??? U nás na škole neviem o tom že by sa dcéra"učila" že je "žena a muž", to už totiž vie od škôlky a nikto ju to nemusel "učiť". Raz sme mali debatu že čo keď sa ľúbia dvaja chlapci, uzavreli sme to, že no tak sa ľúbia, no a čo je to ich vec. Akurát som jej vysvetlila že detičky mať nebudú, lebo ani jeden z nich nemá maternicu.
@ktochytavzite Ved ti pisem ze ta adopcia a vychova mladat - teda prijatie cudzieho mladata v prirode funguje. Nahradna matka nie, to sa v divoekj prirode bez zasahu cloveka neda.
A nepisem, ze to robia vsetci, ved vsetko je rozmanite. Tak ako su rodiny, ktore sa o deti riadne staraju a su aj take, kde rodicia deti tyraju - to je tiez proti prirode tyrat vlastne mlada. A vidis, stanes sa ze samica mladat odvrhne, stane sa ze ludska matka dieta odvrhne. Su to vynimky.
Prave ta priroda je idealny priklad, lebo to v ne funguje presne rovnako - vacsina funguje tak a potom su tie vnyimky, anomalie kedy je to inak - u zvierat aj u ludi.
A aky je rozdiel, ci bude prelietavy otec gay, alebo otec hetero? Ci bude mat otec hetero milenku, alebo pojde do trojky, alebo ci to urobi otec gay?
Netvarme sa zas ze hetero vztahy a rodiny su uzasne a ukazkove, lebo vieme, ze vsetky nie su. Rovnako tak su harmonicke vztahy v homosexulanych rodinach a su aj tie toxicke.
Pre deti tiez nie je idealne ked (ako aj tu na MK velakrat vidno) matka ma dieta s jednym chlapom, ale neziju spolu, zacne novy vztah, zas otehotnie, potom riesi ze aj druhy chlap ju nechal, hlada si dalsieho... a pritom je matka hetero.
@fokuska no rozdiel je taky,ze tito gayova to biacej toleruju ako manzelstva kde je muz a zena,proste tak to je,mam aj kolegu teda byvaleho co toto mintiez potbrdil,ze oni skor toleruju neveri,naor mna kebyze muz podvadza ho necham alebo oartner,mozno nie hned ale potom ano?oni skor zotrvaju v takim vztahu ,oni ani nie,toleruju si vzajomne nevery,mala som 2kolegov gayov,teda 3 ri dvaja sa k tomu priznaki bez rozoal,treti bol moj nariadeny,cize o takom sa s nami nebavik.Ine je to zasa zeny kesby,tie su verne,vernejsie.
@ktochytavzite Ale na zaklade zopar skusenosti to tvrdit nemozes. Ja praveze poznam opacne pripady - kde spolu ziju homosexualne pary ovela krajsie a usporiadanejsie ako hetero pary. Zatial co v hetero pare muz zenu aj deti otlka, pije, je neverny a zena neurobi nic, len to toleruje, necha sa.
Takze nemozeme urobit zaver, ze z mojich par skusenosti je to takto alebo z tych tvojich zopar je to takto.
V kazdom pare ci homo ci hetero sa najdu taki co su verni a taki co nie. Neuvisi to s tym ako su orientovani.
A pri procese adopcie sa skumaju aj vztahy, aj prostredie, ti ludia su preklepnuti zo vsetkych stran, cize by dieta nemala dostat nevhodna rodina - ci uz hetero ci homo.
Pre nas "normalnych" je nepochopitelne, preco sa niekto v muzskom tele citi ako zena alebo zena ako muz alebo rovno ako oboje. Ked niekto zije cely zivot v tomto a este musi schovavat pred okolim svoje skutocne ja, musi to byt velmi namahave. Pre mna za mna, nech maju ludia v tomto slobodu a ono sa to prejavi na ich lepsom dusevnom zdravi.
Dcera ma kolegu ktory je zenaty,ma dve deti,chodi obleceny v sukni,zenske topanky k tomu,dlhe vlasy,vymalovany,je mamager.....a hovori ze sa citi ako lesbicka.....tak ja sa k tomuto vyjadrovat nebudem radsej uz 🤦
@77daniela77 A nerobi si poriadne svoju pracu? Nevie si zmenezovat tim a jeho ulohy? Sposobuje svojmu timu nejake problemy? Ma dcera nejako ovplyvneny zivot tym, ze jej kolega je taky?
@fokuska A som ja povinna odpovedat na tvoje otazky tykajuce sa prace?Alebo je toto o praci azda?Mas zaujem ho zamestnat?
@fokuska nie ale je to tak,celkovo mizi ci sa ti to oaci alebo nie su prelietavi,manu to v genoch,potreba rozmnozobat sa,teda je logicke ze gayovia nebudu vunimky a skor budu tolerovat neveru,zeny su ine,rodinne zalozene a tak,nemaju potrebu stale niekoho ohutovwt,kludne si vystacia s 1partnerom,cize je logickejsie ze ajv gay rodine to nude skor zavanat neverou ako v rodine dvoch lesbiciek
@77daniela77 Pisem niede, ze si povinna odpoved?
Zaujima ma, preco si a to poukazala - preco je tento kolega nejaky problem, tak som sa pytala ako svojmu okoliu, alebo konkretne tvojej dcere ublizuje tym, ze je aky je.
Pokojne by som ho zamestnala - chyba nam niekolko expertov, ktorych je tazko zohnat. Ak by mal patricne vedomosti a skusenosti, tak by som nevahala.
@ktochytavzite Ale prosim ta... kolko zien toleruje neveru.
A zakazuje niekto heterosexualnym muzom mat alebo adoptovat deti? Lebo su prelietavi? Nie, tak preco ma byt toto argument proti homo parom?
@fokuska Netreba mat o neho/ňu? strach....tato mensina je vsade uprednostnovana a ma otvorene dvere,lebo je taka doba.....🤡 Len jednym slovom som sa vyjadrila co robi,je zaujimave ze prave toto je z celeho toho zaujimave....asi nahoda,vsak? 🤔Lebo v tejto teme sa hovori o zmestnani😂
@77daniela77 Ty ako prekrucas. Napisala si, ze dcera ma takeho kolegu a podotkla si, ze je manazer. Pises to do temy, na ktoru su kontroverzne nazory a ty sama sa vyjadrujes proti takymto ludom.
Tak o com bol tvoj komentar? O tom ako su tito ludia v spolocnosti prijimani a ze ty s tym nemas problem, ze dcera s takym pracuje a ze nijak ich to neovplyvnuje, ze vvlastne tito ludia sa maju super?
Alebo co si tym chcela povedat?
Ja som sa opytala ci je s nim nejaky problem, ci snad s nim v praci maju problemy, ze si nerobi svoju robotu kvoli tomu aky je, alebo ma problem plnit si menezerske povinnosti. A ty zacnes prekrucat, ze nie si povinna mi nieco o praci hovorit. Uplne mimo...
@fokuska Tvoje vyjadrovania sa su mi tu uz zname,vzdy to otacas.....skoncila som tento rozhovor.To co som napisat chcela som aj napisala....a vysvetlovat nic nemusim.....ved na tomto sme sa jedinom zhodli,citujem "Pisem niede, ze si povinna odpoved?" A ano,ja vzdy budem proti takymto ludom,to mas pravdu 🤔.....ten tvoj citat som skopirovala tak ako si to napisala 😉
@77daniela77 Fuha, mala by som pisat pomalsie, lebo vidim ze nedopisujem slova a vypadavaju mi pismenka :D 😅
Na toto som uz vlastne zvyknuta, ze ked sa nieco v diskusii opytam, tak druha strana na to nedokaze odpoved, nevie co povedat, tak bud sa debata prekruti inym smerom, alebo debata skonci.
Kto si stoji za svojim nazorom, tak nema problem vysvetlit preco nieco napisal a na co tym chcel poukazat.
@fokuska Mna sa ti nepodari vyprovokovat....nezmanipulujes ma na ziadnu odpoved tymto....no ved ked nemusim?😂
@77daniela77 Ooo jasne, ja ta idem vyprovokovat a zmanipulovat 😂 a nejdem ti este aj vtlct do hlavy "dzendzer"? 😂
@fokuska ....no toto si zase pisala ty.....lebo ja som to co pises za smajlom nepisala 👏😎
Pozdravujem všetkých, čo to budú čítať. 🙂 Je rok 2020, chvála Bohu, koľko rokov po Kristovi tu sme. Všetci sa tak bránite kresťanstvu, no aj roky sa počítajú v kresťanskom duchu. Je to smutné že svet, čím ďalej viac stráca rozum, a doslova z toho, že nič nevyrába len rozmýšľa nad sebou. Máme veľa času na zbytočné márne veci, lebo sa vytratil ten život fyzickej práce a vďaky za každý deň, že máme čo dať do úst. V obrovskom množstve sa vyhadzuje jedlo, veci... Nič sa neopravuje iba kupuje nové. Tak isto ako tie pohlavia. Každý jednoduchý človek vie, že existuje muž a žena, Koniec! Nič viac prirodzene neexistuje ani nikdy nebude. Dostali sme rozum aby sme ho používali na dôležité veci, a nie na výmysel detí ktoré chcú zaujať a byť iný zlým štýlom. Keby sa rodičia viac venovali svojim deťom, VYCHOVÁVALI ICH, a aby mali pokoj, radšej im povedia že ich chápu a budú tolerovať. Rodičia už dávno stratili autoritu, a to je veľmi zlé. Spamätajte sa! A dajte sa liečiť do rúk kňazov, psychológov. Odporúčam kresťanských psychológov. Všetko sa dá, dá sa byť normálnym ON/ONA. SAMOZREJME NIE bisexualita, homosexualita a kadečo. Narodil/a si sa ako muž alebo žena, a iba s opačným pohlavým môže náš svet rásť. Je to úplne jednoduché a netreba to zbytočne komplikovať, veď veci si chceme zjednodušiť a nie komplikovať. Naozaj si myslím, že sú veci oveľa horšie ako napríklad vojny, hlad, rôzne smrteľné choroby, nenávisť, závislosť a iné. Keby ste nemali čo jesť, nikdy by ste nemali čas riešiť čo chcem byť alebo čím chcem byť ale boli by ste radi ŽE VÔBEC STE, a kým ste. Proste tak to malo byť. Nič viac nič menej... Skúste sa zamerať na pomoc druhým a nájdete tú správnu cestu, snažte sa veľa modliť a duch Svätý vás bude viesť. Nie vždy má váš cit pravdu! Niekedy len cit nestačí, veď máte mozog a city sa môžu mýliť. Vždy sa dá pomôcť a vyliečiť z takých bludov. Niekedy plastiky slúžili na pomoc ľuďom ktorý zažili nešťastnú nehodu kde sa im časti tela zdeformovali a opravovali a nie pre výmysel. Teraz sa to už len zneužíva. Na úkor iných ktorým sa stalo nejaké nešťastie teraz ten čo má peniaze si zaplatí aj preoperovanie na opačne pohlavie. Smutné. Plno ľudí potrebuje plastiku no nemá financie, napr. vyhľadajte takých a pomôžte im prestaňte byť sebecký!Dokonalosť neexistuje, iba Boh je dokonalý na veky vekou. Hľadajme prirodzenosť lebo umelosť nám prerastá cez hlavu umelá krása nieje krása čistá ale vždy len umelá ako ty keď sa dáš premeniť vždy to bude len umelé VŽDY!!!! Aj homo alebo bi vzťah je vždy umelý lebo nikdy prirodzene nesplodia dieťa, chceme BIO svet ale tieto umele veci podporujete, trošku divné, nechceme sáčky, plasty no umelé vzťahy a telá áno dokonca ani s tetovanim sa človek nerodí 🤔potetuješ mrkvu? Všetko čo je neprirodzené sa podporuje a to je katastrofa. Všetko s láskou a vierou 🙂 Zamyslite sa konečne 🙂 Krásny a požehnaný zvyšok večera 🙂
@melinda15918 Ano,zvratena je tato doba.
@77daniela77 Ved ani netvrdim, ze si to napisala, to som sa ta pytala. Ale a to ze si uz ukoncila tuto debatu, tak v nej stale si, tak si akosi nestojis za slovom.

@77daniela77 inak ano tie duhove pochody,tam sa dost nevkusne obliekaju,ale podla mna napr je aj ohavne ako chodia dnesne zeny na kupaliska,plaze,pred 100 rokmi by taketo zeny rovno upalii,mini plavky,kt vsetko odhaluju a hlavne plavky tangace,teoz je to nechutne a vidis ludia si an to zvykli,mozno za 100r aj duhove pochody budu brane uplne v pohode a nik sa nebude pozastavovat nad ich oblecenim.