Váš názor na gender ideológiu
Ahoj, velmi by ma zaujimalo, co si ludia myslia o gender ideologii, ktora k nam zacina byt aktivne pretlacana zo zahranicia. Nejde o prava gayov, ale o to, ze chcu, aby bol rod oficialne zruseny, kedze rod muz a zena nepokryva tych, ktori su jedno, ale citia sa ako druhe. Takisto v skolach v zahranici sa ma ucit, ze nie je muz a zena atd. Ja nazor mam, ale rada by som vedela, ako to vnimaju druhi.
@fokuska A se.rie ta to?Chces aj mna vychovat?Je to snad moja vec nie?😂 Ty o tom rozhodovat urcite nebudes tak mi uz daj pokoj,uz ma doslova obtazujes tymito svojimi vylevmi....nemam o ne zaujem,najdi si zase inu obet 😉
@melinda15918 Kedze mi stale odpisuje, tak so mnou asi rozhovor neukoncila, napriek tomu, ze tvrdila, ze ano :D
@77daniela77 A koho este chcem vychovavat? Ty si nestojis za tym co povies a stale mi odpisujes.
@melinda15918 Ano,asi si ju uz nebudem vsimat,lebo inak s tym neprestane.
@fokuska obdivujem tvoju trpezlivost. Ja uz som to tu vzdala, ked vidim, ze cesta zarubana 😅
@melinda15918 Len aby si ludia neuvedomili ze tato propaganda je zla az ked uz bude neskoro.Pekne si to vystihla cele.
@fokuska ale, určite má právo sa vyjadriť ak ju niekto spomína, tak ako aj ty, vidíš ani ty nie si ticho 🙂 rob to čo chceš aby iný robili tebe 🙂
@77daniela77 to máš pravdu, ale určite to je aj ťažké, zdržať sa, ale zasa veľmi krásne vieš... 🙂
@77daniela77 Ďakujem krásne 🙏😘 aj keby len jeden človek na celom svete povedal že mám pravdu (tak ako ty) tak viem že to malo zmysel Ďakujem 🙏❤️
@melinda15918 Urcite nas je viac co by sa im pacil tvoj prispevok,len tu teraz nie su a necitali to.Som velmi rada ze si to tak pekne napisala❤️
@melinda15918 Kazdy ma pravo sa vyjadrit a ja nie osm ticho, lebo som ani nepisala, ze budem. Ona tvrdila uz davno, ze konci debatu a pritom v nej so mnou pokracovala, tak som na to poukazala, ze si nestoji za slovom.
A ja sa nezhodujem s tvojim nazorom, pozeras sa na celu situaciu z krestanskeho hladiska. Ale krestanstvo nie je univerzalna odpoved na vsetko. A nie kazdy sa riadi tymto nabozenstvom.
@fokuska ale ani ty si nestojis za slovom porozmýšľaj 🙂
Áno cela situácia sa kresťanstva týka lebo Boh stvoril na svoj obraz, Adama a z Adamovho rebra stvoril ženu a dal jej meno Eva 🙂 nikto iný 🙂 a nemysli si, že sa som nevedela že sa mojim názorom budeš zhodovať 🙂 no ja ti to neberiem 🙂 Som veriaca, áno, je tam pár slov o mojej viere a ako ťa to irituje... Prečo? Veď Boh je láska.... A nie každý sa musí riadiť týmto náboženstvom, no môže sa riadiť týmto názorom ak je raz jedinečne správny a niet na ňom chýb 🙂 vadí ti iba to lebo Kresťan smutné, skôr chápeš hlúpu ideológiu ako múdre a životu prirodzené fakty budem sa za teba modliť a prajem všetko dobré 🙂
@melinda15918 Za ktorym slovom si nestojim?
Ja nemam nic proti tvojmu nabozenstvu a tvojej viere. Ale ty vsetko odvadzas od toho, akoby toto bolo to najspravnejsie a univerzalna pravda.
A ja hovorim, ze to tak vobec nemusi byt. Existuje vela nabozenstiev, dokonca aj take, co su starsie ako krestanstvo. A kazdy veriaci je presvedceny, ze to jeho nabozenstvo je to najspravnejsie.
A ja som s tym uplne ok - kazdy veri tomu svojmu, povazuje to za spravne a riadi sa podla toho, podla tych zasad, to co jeho viera uci.
Mne prekaza ked niekto nuti svoju vieru a hodnoty, ktore uci jeho viera aj inym - bez ohladu na tu ci maju rovnaku ci nie.
Ja ti napriklad nenutim svoju. Nepresviedcam ta, ze to moje lepsie a ze moje hodnoty su spravnejsie a ze to bolo takto a nijak inak a ze kto stvoril svet. A tiez nezyvam tvoju vieru hlupou ideologiou. Ty ale tvrdis, ze ja skor chapem hlupu ideologiu ako mudre a zivotu prirodzene fakty.
Zivotu prirodzeny fakt je ten, ze clovek sa s homosexualitou rodi. To je vedecky dokaz. Tvoja viera tvrdi nieco ine, ok, ver tomu. Ale ako sa opovazujes tvrdit, ze ta moja je hlupa ideologia?
Krestanstvo uci, ze tu nie sme na to aby sme sudili, tak ako sa opovazujes sudit? Krestanstvo uci laske, sama pises, ze Boh je laska. Tak preco nemilujes a naekapcetujes kazdeho takeho aky je?
Mne je jedno ci mi svoju vieru nuti krestan, moslim, budhista... ak ma bude silou mocou presviedcat, ze len to jeho je to prave a spravne, tak mi to vadi. Ak si zije a veri svojmu a je pkenym prikladom svojej viery, tak mozno inspiruje druhych. Ale akonahle zacne inym vnucovat svoj pohlad, tak je to podla mna nespravne.
Este to,ze deti su v rodinach tyrane,ze vyrastaju s jednym rodicom,ci su niekde pohodene neznamena,ze lepsie je detom tam,kde vychovavaju dve zeny,ci dvaja chlapi.
Je to rovnako zvlastne.
A nie prirodzene.
Nemozme sa prirovnavat k prirode,nie sme zvierata.
Vzdy je pri vychove dolezity vzor. Ci chceme,ci nie,deti nas kopiruju,aj nase spravanie,nazory.
Vieme,ze syn potrebuje muzsky vzor....ak.ho vychovava iba mama,je to tazsie.....cize uz keby ho vychovavali dve mamy,odrazu by to bolo ok?
Tiez nebolo...darmo by obe vychovy boli olne lasky. Chyba tam muzsky element.
Neda sa ist do krajnosti a pouzivat argument,ze ked tam maju trpiet,tak radsej nech su inde..sice nie ok,ale budu ich mat radi.
Doba isla dopredu,vsrtko ok...milion moznosti,sloboda...
Ale nie vsetko,co priniesla je vzdy ok....lebo dobu tvorime my,ludia. A sme omylni.
Niecoho,nejakej nitky kt.sa vynie tisicrociami sa predsa drzat musime.
Ci vsetko bolo doteraz na hlavu postavene?
Vela hluposti priniesol zapad,amerika....ale nie vsetko.musime ako.hlupe ovce prevziat.
Jasne,ze vzdy existovali rozni ludia. Aj budu.
No asi teraz nebudene pre kazdeho zvlastneho cloveka stavat nove zakony.
Pisem schvalne zvlastneho,lebo len na Slovensku je nas istym.sposobom zvlastnych cez 5milionov.
@terezka1947 naozaj dávaš do jednej roviny tyrane, či niekde pohodené dieťa s tým že vyrastie s dvoma ženami či mužmi vo výchove plnej lásky? Čiže keď dieťa vychova mama a babka (alebo otec a dedko) tak mu nie je lepšie ako inému tyranemu? Nevrav, že si to tak nemyslela, pretože to je tak napísané.. A že sa nemôžeme prirovnávať k prírode? Veď my pochádzame z prírody, nie sme viac ako zvieratá, len máme uvažovanie..
@fokuska to že niekto neodpovedá neznamená že nemá argument, skôr si povie ,,škoda slov"
Niekedy sa hovorilo....múdrejší ustúpi
Takže nemusíš ponižovať tých, čo nemajú chuť tu s tebou diskutovať už niekoľko dní. Ja som tvoje otázky odignorovala, neznamená , že na ne nemám odpoveď. ale je to naozaj ,,strata času"
Lebo ktokoľvek by ti tu akokoľvek vysvetlil a odpovedal na tvoje otázky, máš neutichajucu chuť sa naťahovať a riešiť to tu donekonečna a dokazovať aké sme my ostatné hlúpe, neinformovane....
Ale tak obhajujes svoje dieťa, dá sa to pochopiť....
@fokuska Ani raz som ti nič nenanutila. Klameš. Povedala som že ti to NEBERIEM, ani nič NEDÁVAM . Nedonutila som ta prečítať ani jedno moje napísané slovo, ja som vyjadrila svoj názor. A pozri, niečo si sa už naučila Boh je láska si šikovná 🙂 Milujem a akceptujem ale pomáham liečiť, lebo to je choroba, nie že ruky preč lebo nechce sa mi venovať kamoške alebo proste človeku že to nie je dobré a ani nikdy nebude.Nikomu sa nechce Špinit si ruky pomocou blízkemu aby sa uzdravil. Radšej poviem že jasne "akceptujem" a tu to končí, nechám ho žiť v klame o tom čo je dobré ale nechám ho v zle. Lenže ako píšeš ja milujem každého jedného človeka aj teba a nechcem aby takto trpeli no Bohužiaľ pre vás. Ľahšia sekunda ôk ako roky psychickej podpory 🙂 A vieme to všetci. A ako krásne vieš čo učí viera hmm učí niečo zlé? A ako nenutis keď ma presviedčaš že ja teba nemám presviedčať 🙂 a ako sa môžeš opovažovať tvrdiť ty že tebe to je jedno keď sa hneváš 🙂 nie je ti to jedno lebo by to s tebou nepohlo... Ale Pohlo ťa to. 🙂 a vravíš ako ja prikazujem no ty "ok ver tomu" píšeš sama. Ty prikazujes a určuješ. Nie ja 🙂 životu prirodzený... Opakuj kým tie slová pochopíš... Homosexualita NIE JE prirodzená, čo je na tom prirodzené??? Poznám ľudí ktorý sa z tejte choroby dostali, a aj preto je to dôkaz že je to diagnóza, ale keď sa chorý jedinec dostane do zlej skupiny ostáva v zlej viere že byť homosexual je fajn... No nie je.... Prirodzene vlasy nikdy nebudú prirodzené ak sa zafarbia tak ani homosexualita nebude prirodzená lebo prirodzený je len vzťah medzi mužom a ženou nikto tretí ani rovnaký tam nepatrí... Škoda že zvieratá sa správajú múdrejšie ako ľudia.... Aj fenka vie že len pes je jej cieľ a nie zasa fenka úplne jednoduché alebo pes-pes ľudia majú rozum no nevedia ho používať na podstatne veci lebo to je dané biologiou čistou prirodzenosťou fakt veľa času sústrediť sa na seba a riešiť to čo bolo vyriešené už ako sme boli počaty 😏❤️
@terezka1947 Tak teraz sa nemozeme porovnavat s prirodou (hoci sme jej sucastou) ale zaroven mame argumenty, ze take veci su neprirodzene a v prirode to tak nie je.
Ked uz ukazeme ze aj medzi zvietatami je taka mensina, rovnako ako medzi ludmi, tak priroda iz zrazu smerodajna nie je.
@jana_eyre_2 ano....je mu lepsie.
Ale tiez to nie je ok.
Je citit,ze to dieta nema chybajuci muzsky,ci zensky element. Pre dieta je potrebny aj muzsky,aj zensky. Od narodenia.
A to vobec nie je proti homosexualom.
@melinda15918 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Baby....pozrite. Vy ste presvedcene,ze sme ako zvierata,sucast prirody...akurat uvazujeme.
Rozmyslate empaticky,chcete,aby vsetci mali rovnake prava....
Ved to je ok.
Je to vase vnutorne presvedcenie.
Este preto,ze s nim ja nie som stotoznena neznamena,ze potrebujem na kazdy vas argument dat protiargument. Pisem svoj nazor,pohlad ako mate aj vy svoj.
A tiez som o nom presvedcena. A tiez je to ok.
@terezka1947 V tomto s tebou suhlasim 🙂
Rozdiel je v tom, ci to co je podla spravne nutime aj druhym a chceme aby to kazdy videl ako my alebo nie.
Ak si poviem, ze na mna je toto vela, ja takych ludi nebudem vyhladavat, je to ok.
Ak si poviem, ze na mna je toto vela a budem hlasat, ze take daco nemame dopustit, ze takeho cloveka nebudem respektivat ako ucitela a nebudem suhlasit s tym aby ucil a pod. - tu uz nutim svoj nazor a presvedcenie aj druhym.
@fokuska no...ano.
Lenze...ty pises svoj pohlad,nazor. Ja si mozem mysliet,ze ma prehovaras,nutis mi ten svoj pohlad.
Ja pisem tiez svoj pohlad,nazor....a vobec nemam umysel ti brat ten tvoj,ci ta nejako nutit,aby si sa zamyslela nad svojim.
Diskusia na taketo a im podobne temy je vzdy trosku vasnivejsia.
Cize...obe strany niekedy,ci chcu...ci nechcu posobia,ze chcu protajsiu stranu otocit,vyviest z jej "omylu",ci nespravneho pohladu.
A,nejde pri tychto temach o toleranciu?
Ide.
@terezka1947 Ide, ale kedy sa to tolerancia naozaj deje?
Ked poviem svoj nazor a chcem aby sa nim spolocnost riadila a obmedzovala sa podla neho? Aj ked maju na to ini ludia rozne ine nazory a ten moj im nevyhovuje?
Alebo ked poviem svoj nazor a riadim da podla neho a obmedzujem len seba a svoju rodinu? Lebo mame vsetci doma rovnaky nazor, vyhovuje nam to.
@fokuska nemyslim si ze dvaja prelietavi gayovia su dobry vzor ore dieta,hoc ho miluju a daju mu aj modre z neba,pritom ja povazujem pre dieta do niekolkonrokov najdolezitejsiu matku,ak deti nemas nevies to este pochopit,ale vztah matky a dietata je vynimocny a nenajraditelny.toto otec nevie tak dat i ale vie dat nieco ine,preto sa doplnaju,dvaja muzi nedaju dietati to co matka a otec.A nvm jw tolko rosin co tuzi po dietati a chce si adoptovat ale musia dlho cakat,kvoli comu? gayovi nech su,ale nech si radsej vychovavaju osy a macky,dieta by malo mat otca aj matku,to je nirmalny vzor ,vidis aj kocur pozerie vudzie mladata,;)
@fokuska vies.....ale to sa potom navzajom "obmedzujeme".
Ja nieco nechcem....nechcem,aby sa to takto robilo.
Druhy clovek.prave chce opak a chce,aby sa tymto riadila spolocnost.
Cize kto z tej dvojice ma pravdu?a kto koho obmedzuje?
Tolerancia je,podla mna,hladanie,diskusia a nejake spolocne najdenie prieniku.
Su temy,kde to ide jednoducsie,naopak temy,kde to je na dlho...velmi dlho. A ci vobec.
@ktochytavzite toto su strasne kratkozrake nazory ohladom adopcie homosexualmi. Po prve adopcia, akakolvek, je podmienena dlhym a narocnym procesom schvalovania, kontrol, psychologickych sedeni a pod. Cize nevhodny par, akykolvek, nema sancu na adopciu. Takze to, ze by dieta dostal nejaky par gayov, suknickar co podvadza kade chodi alebo sanobjavuje na pridoch v spodnom pradle je proste nerealna. Ja dieta mam, ked uz to je teda ten tvoj argument na fokusku, takze chapem aky je vztah medzi matkou a dietatom, lenze ty nechapes, ze tu by islo o deti, ktore matku nemaju. Ja mam pocit, ze pol Slovenska si mysli, ze ked povolia adopciu homosexualnym parom, tak zacnu klopat na dvere a unasat deti od matiek alebo co. Tu ide o deti, ktore tu matku nemaju a teda ani vztah s matkou nemaju bez ohladu na nejaky homosexualny par. Ano, na adopciu sa caka aj 10 rokov, preco? Pretoze vacsina parov ziada o bieleho novorodenca. Moja znama neuviedla preferenciu rasy, do roka mala adoptovane babo, po roku druhe. Obe cigancata. Takze deti je viac nez dost, plne domovy, ktore ten vztah s matkou nemaju a ani mat nebudu lebo ich bohuzial nikto nechce. Ak by co i len jedno malo sancu na zivot v kompletnej rodine aj ked homosexualnej, miesto detskeho domova, je to vyhra. Vztah s matkou nebude mat tak ci tak. Tak by mohlo mat aspon vztah s dvoma otcami. Pripadne vztah s nikym, maximalne s ucitelkami v domove.
@terezka1947 Opat s tebou suhlasim v tom, ze dolezite je hladanie prieniku. Ale da sa to? Keby islo o to najst kompromis, tak v com by si ty v ramci tejto temy napr. vedela "ustupit" a akceptovat to? A v com by si cakala ze ustupi druha strana?
Kedze je to tak ako pises, ze su to zlozite temy, kde sa asi velmi tazko najde ten prienik a kompromis, tak si myslim, ze by bolo fer, keby mal kazdy pravo mat svoj nazor, mat svoje pocity a to bez toho aby mu to niekto druhy zakazoval, bral, alebo povazoval za chore.
Takze sme zas pri tom istom: Ak je niekto veriaci, cti si svoju vieru, uznava jej hodnoty a riadi sa nimi (to je teraz jedno aku vieru, ci islam, ci krestanstvo, ci ine), tak nech ma slobodu to robit - teda nech ma slobodu podla svojej viery zit, obliekat sa podla nej, slavit sviatky, atd. Ale nech nenuti aj spolocnost, aby to robila rovnako ako on. Prave naopak, nech ho za to spolocnost neodsudzuje.
Ako sa citia veriaci ked im niekto hovori, ze ich viera su bludy, ze je to vymyslene, ze veria nejakej fikcii, ze nemaju ziadne dokazy o tom, ci ich boh naozaj existuje, ze oni su len fanatici, ktorym vymyvaju mozgy....? Citia sa dotknuti, urazeny, ze niekto utoci na to, co je im svate. Ze by mali nabozenstav napr. zakazat, lebo su to chore vyplody a manipuluju tym ludi - ved by veriaci biju za to aby mali nadalej svoju slobodu vo viere, aby smeli vyznavat svoje sviatky, aby im to nikto nevzal.
Keby tvoj sused, kolega, alebo hocikto povedal, ze on je moslim a vti si svoje tradicie a zvyky a hodnoty a je nepripustne aby zena chodila nezahalena a nemala na hlave satku a ukazovala vlasy. Ze ho to neskutocne poburuje, ze proste on nechce aby toto jeho deti vidali, ze je to zly priklad a bude tlacit na to aby spolocnost toto presadila riadila sa jeho zasadami. A cast ludi by s nim suhlasim a podporila ho. A cast spolocnosti nie. Boli by zasadne proti, ved preco, ked mju inu vieru a ine hodnoty, tak by sa mali prisposobit tym jeho?
Takze o tom to je, ze ak niekto povie, ze sa citi takto a takto sa chce obliekat a prezentovat, tak nech... je to jeho viera, zivotna filozofia, jeho vyznanie, pocity, napady, nazory. Nech si robi co chce, len nech ma nepresviedca ze mam byt rovnaka ako on.
Ja si budem ctit tie svoje a tiez jeho nebudem presviecat ze ma byt ako ja. O tom je ta tolerancia.

@fokuska prečo taký útok? Predpokladám, ukončila rozhovor s tebou, nie s každým kto sa vyjadrí 🙂 len pokoj 🙂