icon

Váš názor na gender ideológiu

8. okt 2020

Ahoj, velmi by ma zaujimalo, co si ludia myslia o gender ideologii, ktora k nam zacina byt aktivne pretlacana zo zahranicia. Nejde o prava gayov, ale o to, ze chcu, aby bol rod oficialne zruseny, kedze rod muz a zena nepokryva tych, ktori su jedno, ale citia sa ako druhe. Takisto v skolach v zahranici sa ma ucit, ze nie je muz a zena atd. Ja nazor mam, ale rada by som vedela, ako to vnimaju druhi.

thoughtfulweirdo
8. okt 2020

Anonym, podľa mňa, nech je dieťa vychovávané akokoľvek, vyberie si vždy to pohlavie, na aké sa cíti, ako sa narodilo. Som žena, aj keby mi všetci hovorili, že môžem byť muž, že môžem byť nech aj stolná lampa, ja by som sa vždy cítila byť ženou- lebo som sa tak narodila. Dôkazom sú všetci transsexuáli, vychovávaní ako jedno pohlavie, ale aj tak sa cítiaci ako druhé.

lauriema
8. okt 2020

@77daniela77 presne tak! Bez tradičnej rodiny by nebolo nič! Úplne krásne slová

lauriema
8. okt 2020

@lucilaines Ak sa narodí takto dieťa s oboma. Pohl.organmi je to opäť iné... Nemôže zato... Tak sa narodilo, ale ako gay alebo ako lesba sa proste ľudia nerodia! To je moja idea.... Neodsudzujem ta za tu tvoju

lucilaines
8. okt 2020

@lauriema no ved v poriadku toto bola reakcia na to tretie pohlavie co si to spomenula, ze nechces aby to tu bolo tak ako v inych statoch. Tak ti len vysvetlujem, ze v inych statoch je to takto. Nic strasidelne ani spolocnost devastujuce len proste riesenie situacie pre takto narodene deti. Cize keby toto nahodou bolo aj u nas nic strasne by sa nedialo. Vadilo by ti to, ak by bolo toto tretie pohlavie zavedene aj na SR? A o tom to casto je. Vela veciam nerozumieme dostatocne, nemame poriadne informacie a len potom sirime bludy.

lauriema
8. okt 2020

@fokuska ci verím ze biblia sa preložila správne? Áno verím ze par slov mohlo uniknúť ale podstata ostala. Vieru musíš cítiť v ❤️.

lauriema
8. okt 2020

@lucilaines Ale asi si si ma z niekym sekla ja som sa k tretiemu pohlaviu v tejto diskusii nevyjadrila ani raz.... Alebo teda. Neviem o tom to neutocim. Len neviem fakt. O tom

lucilaines
8. okt 2020

@lauriema ano mas pravdu prepac, to bolo mierene na autorku diskusie, len je to ako anonym tak mi nesla oznacit a nejak som omylom preklikla na teba. Ale teda rovnaka otazka na autorku, vadilo by ti tretie pohlavie v pripade ze uz vies ako to s nim naozaj po legalnej stranke v tych ostatnych krajinach je?

lauriema
8. okt 2020

@lucilaines Ak sa dieťa narodí takto že ma problém tak nevadilo. Ale vychovať dieťa a oslovovať ho ono že si samo vyberie pohlavie mi príde choré. Predsa človek sa rodí ako dievča, chlapček nie ono! Už v brušku ti lekár povie tak milá mamička, čakáte dievčatko alebo chlapčeka 😉Vybrala som na zajtra krkovicku nevieš čo mám z nej navariť?

tinqua
8. okt 2020

Je uzasne sledovat ako sa z len tak z temy do vetra stane ostry boj za svoju pravdu...a to som doteraz hovorila,ze politika a viera su dve veci, o ktorych sa s ludmi nebavim...este mozem pridat ockovanie, koronu, kojenie a po novom aj gender...a keby si tak kazdy hladel svoje, vyjadril svoj nazor a dalej spokojne zil, bez toho aby agitoval za to ci ono? Kazdy ocakava toleranciu, ale opacne ho ho hoo, lebo ja mam pravdu, za mnou stoji Boh...doba sa zlahka posunula, dvetisic rokov dozadu mal kazdy grek svojho fuck boya, prisahal na Zeusa a dakujeme im za pokrok a matematiku...myslim,ze hodnota cloveka je o jeho prinose pre spolocnost (rozumej co dava ludom okolo seba) a nie o tom, ze sa Jano lepsie citi v silonkach...a co sa tyka cirkvi a tychto otazok...Kuffu pozname vsetci a potom poznam knaza, co povie,ze sme si pred Bohom vsetci rovni a podstatne je ci zijes ako dobry clovek a nie ako vyzeras a koho milujes...kto z nich ma pravdu?? Pismo je o interpretaciach, napisanych ludskou rukou...je v tom prilis velka variabilita a kazdy si tam najde co potrebuje. Nechcem dehonestovat cirkev,ale historia ukazala, ze sa vela krat mylili. Skor ako lipnut na dogmach, je lepsie zit v duchu nehas co ta nepali. Kym sa neobujes do topanok ludi, ktori prave kvoli predsudkom zalozenych na nazoroch, co ani nevies odkial ich mas zbytocne trpia, nemas ziadne pravo moralizovat.

lauriema
8. okt 2020

@tinqua Ja ti len odpoviem toľko ze toto je predsa diskusné fórum... Ja som tu do pred upozornila dievčatá že idem vyjadriť SVOJ ODSOBNY NÁZOR KTORÝ NIKOMU NEVNUCUJEM JE LEN. MÔJ! Každý má právo predsa na názor a v diskusii sa diskutuje, pekne sa tu s dievčatami rozprávame každá má iný názor, niekto spoločný tak asi len toľko, ja rešpektujem každý nazor

mondolina
8. okt 2020

@tinqua
Úžasne napísané 👏♥️

tinqua
8. okt 2020

@lauriema ale ano, len sa z toho stala osobna zalezitost, to ale nehovorim o tebe

maximilie
8. okt 2020

Pre boha.... Neverila som, že sa tu nájdu komentáre , že je to pre niekoho ,,V POHO"
som znechutena, že sa dokonca medzi mamičkami nájdu ženy, čo sú ZA

@lauriema presne tak...

Veď deti sa nerodia ako ONO..... RODIA SA S POHLAVNYMI ORGÁNMI!!!! to či je to.dievcatko , alebo chlapcek, si nemôže vybrať samo.... O tom je rozhodnuté už po oplodnení vajíčka!!!!
Veď si zmeňte meno. Toto sa naozaj dá bez problemov na úrade vybaviť. Koľko ľudí podľa vás príde s takou žiadosťou?

kvietocek203
8. okt 2020

Sodoma Gomora

maximilie
8. okt 2020

@tinqua porovnávať koronu, kojenie, a pod. S tým, aby raz prišla moja dcéra domov s kamarátkou , ktorá sa volá Ivan a zacala mi tvrdiť, že ona sa vlastne cíti ako chlap- tak toto by mi vadilo. ( bezne toto deti nenápadne, ale ak by sme dospeli až tam, tak nad tým začne uvažovať každé druhé dieťa,, kto vlastne je")
Toto nemá nič spoločné s náboženstvom. Ak si už tak známa histórie, nechám sa poučiť. Dávali niekedy v histórii na výber pohlavie? Volali niekedy novorodencov ,,narodilo sa Ono"? Nemuseli čakať kým žena porodiť dediča a dievčatko sa mohlo rozhodnúť, že bude Kráľom ;D

lucilaines
8. okt 2020

@lauriema 😀ja by som len upiekla s kyslou kapustou a knedlou, najmenej roboty.

@maximilie Ty kym chytis infarkt, tak citaj s porozumenim. Nie je tu doslova a do pismena ani jeden jediny nazor, ktory by obhajoval vychovu zdraveho dietata v style “ono”. Ani si to popravde neviem uplne prakticky predstavit. Je tu praveze vysvetlene, ze ta moznost “tretieho pohlavia” ktora legalne existuje aj v Europe je chapana uplne inak, ako si my ju tu prezentujeme a strasime sa navzajom.

lauriema
8. okt 2020

@maximilie 👏Trefne napísané

lauriema
8. okt 2020

@lucilaines No vidíš, ďakujem pôjdem na kapustu zajtra teda, 👍😀

maximilie
8. okt 2020

@lucilaines :D ok priznávam preletela som to lebo je tu kooopa nových príspevkov, no stačilo to na to, aby som pochopila, že pre niektoré je tradičná rodina akože ,, niečo out"? Alebo ako to nazvať? Pre niekoho tradičná rodina =otec alkoholik a agresor...strata času , take príspevky nemá zmysel dočítať celé, viem si urobiť mienku po jednej vete. Ale ani tá tretia možnosť podľa môjho názoru nie je normálna.... Už sa nebudem k tejto téme vyjadrovať, lebo na to mám jasný názor. A áno aj ja som za tradičnú rodinu.
Otec-muz, matka -zena a deti chlapec alebo dievčatko

tinqua
8. okt 2020

@maximilie ja nechapem preco sa tym citis takto ohrozena, naozaj si nemyslim, ze ak sa tvoja dcera citi ako dievca, miluje ruzovu a babiky, tak po stretnuti s transexualom sa otoci o 180° a povie volaj ma Fero. Ja hovorim o netolerancii bez premyslania. V kazdej "ideologii" sa najdu ludia co to hrotia, ani mne sa nepaci ked na duhovy pochod vylezu ludia, co vyzeraju ako zosobnenie nocnej mory kazdeho krestana. "Ono" ako take ma fungovat pre dospelych ludi, ktori uz vedia kym su...ked sa definuju ako bi-gender je to ich vec. Ja sa na to pozeram tak, ze ked sa mi narodi dievca, je to dievca...ked to ona bude vidiet inak tak sa to budem snazit akceptovat. Nikto nehovori,ze to je jednoduche ani sa nic podobne neudeje za den.

nickpick
8. okt 2020

@77daniela77 je to len kostym, obliekli sa tak zrejme kvoli pochodu (pride), tak ako herci na predstavenie, to toto ta tak rozrusilo? bola si uz niekedy na maskarnom? si taka prestrasena z inakosti? predstav si, ze svet je aj farebny, nielen sedy a uniformny...len tak mimochodom uz asi 3x si vo svojich prispevkoch spomenula tradicne hodnoty, ale sama si dosial neuviedla ani jedinu...ohanas sa frazami, ktorym nerozumies, skryvas sa za aroganciu a smajliky, si chudatko co nevytiahlo paty zo slovenskeho humma.....jeden kostym ta vyvedie z rovnovahy, bububu gayovia ti asi odhryznu z nosa....

77daniela77
8. okt 2020

@nickpick 🤣preco si myslis ze ma vyviedol z miery jeden kostym?Oni sa takto zvrhlo prezentujh na tych svojich pridoch komplet.....latex,retaze,hole zadky a co ja viem co....podla teba je toto normalne?

autor
8. okt 2020

@thoughtfulweirdo a to je to. Nie celkom. Dievca, ktore malo byt vytuzenym chlapcom, si vyberie, ze nim chce byt,zneuzivane dievcata si casto vyberu to iste, nehovoriac o obycajnych dievcatach bez traumy, ktore len maju blizsie k chlapcenskym zabavam. Ja sama som si priala byt chlapcom cele detstvo. Dalsi pripad su mladi chlapci v thajsku, ktori sa hromadne nechavaju preoperovat na dievcata, lebo biznis. Zmena pohlavia by mala byt podporena rozsiahlym psychologickym posudkom, nie vysledkom rozmaru, momentalnej preferencie, ci tuzbou zarobit. Ci moznostou len tak si vybrat. Hrat sa na Boha nikdy nikam nevedie.

thoughtfulweirdo
8. okt 2020

Anonym, nevtlacanie genderovych stereotypov a svojvolne nikym a nicim nekontrolovane zmeny pohlavia ani zdaleka nie su to iste. Vychova dietata bez natlaku typicky zenskej alebo muzskej role prave naopak predchadza tomu, co si opisal/a.

thoughtfulweirdo
8. okt 2020

Anonym, deti a dospievajuci nebudu mat potrebu stat sa opacnym pohlavim len kvoli zalubam alebo spolocnskym uloham a postaveniu, ked zaluby a spolocenske ulohy a postavenie nebudu zavisiet od pohlavia.

thoughtfulweirdo
8. okt 2020

Vezmime si absurdnu situaciu, ktora nema sancu v realite najblizsich par storoci nastat- odstranenie rodu. Po narodeni, babatku zapisu rod X bez ohladu na to, s akym reprodukcnym systemom sa narodi. Cele detstvo nebude musiet pocuvat, ze chlapec nemoze ist na karneval za Elsu, ze si nemoze nalakovat nechty, zobrat kabelku a pod, lebo by sa mu smiali. Nebude musiet pocuvat, ze dievca ma byt ucesane, vyzerat reprezentativne, byt nezne, ze si na ples ma obliect saty, hoci oblek jej vyhovuje viac.... Hracky nebudu rozdelene na dievcenske a chlapcenske sekcie, oblecenie detto, nikto nebude riesit, ci nosi "babske" alebo "chalanske" veci, nikto nebude riesit, ci ma "chalansky" alebo "babsky" konicek... Nikto nebude predpokladat, ze len preto, ze ma maternicu, bude chciet rodit deti, nikto nebude riesit, ze namiesto futbalu radsej pecie torty... Zmiznu posmesky a sikana typu "vyzeras ako baba!" a "reves ako baba" a "mas kratke vlasy, si lezba?!" Preco by v situacii, kedy nie je dieta hodnotene a posudzovane na zaklade vhodnosti svojich zalub, vzhladu a prejavu v zavislosti k tomu, co nosi v nohaviciach, toto dieta bolo zmatene alebo citilo potrebu byt niekym, kym nie je? Ked sa chlapcovi nikto nebude smiat za nalakovane nechty a lasku k baletu, nevyrastie z neho nijaky uchylak, "teplos", "buzik" ani nic podobne- vyrastie z neho muz venujuci sa tomu, co ho naplna.

autor
8. okt 2020

@thoughtfulweirdo a zavisia? Anglicko, ani usa medzi krajiny, ktore urcuju role podla pohlavia, urcite nepatria. Zeny jazdia na kamionoch, manazuju velke firmy, pracuju ako stolarky, na traktoroch, hraju futbalovu ligu, uplne bez problemov.

bluka2
8. okt 2020

Tak s tým Anglickom neviem, či je to pravda, čo píšeš. Som si všimla nejakú iniciatívu female alebo women plumbers. Lebo je ťažké najst ženu, či ti príde niečo opraviť. Keby bolo ako ty píšeš, bola by ich zhruba polovica

bluka2
8. okt 2020

Stopcocks women plumbers

thoughtfulweirdo
8. okt 2020

Ale samozrejme, ze zavisia. Nejde o to, co robia dospeli ludia. Dospeli ludia dnes uz nastastie mozu robit takmer cokolvek. Ide o to, v com vyrastaju deti. A nemyslim zakladnu rodinu, ale spolocnost ako taku. Aj v USA, aj v Britanii je spolocnostou takmer vsetko rozdelene na dievcenske a chlapcenske. Staci si precitat pribehy transsexualov, cim vsetkym si presli v detstve len preto, ze sa vymykali spolocenskym normam.

jvlo
8. okt 2020

Prepáčte, ale toto sú strašné kraviny. Každý človek sa narodí s nejakými pohlavnymi orgánmi, rodí sa aj s vnútornou identitou či sa cíti ako muž alebo žena, alebo mimozemšťan. Je úplne jedno, či bude jednotný rod, alebo to budú rody 3,4,8. Človek nejaký je a tak ako nezmenite homosexuala na heterosexuala,tak sa to nedá ani naopak. Zite tak aby ste boli svojim deťom príkladom, ak uznavate tradičnú rodinu, žite ju doma. Ucte ich slusne sa chovať, vstepujte im lásku a rešpekt k blížnym. To sú veci, ktoré by vás mali trápiť, nie nejaké oficiálne písmena v občianskych... viete ako sa hovorí zi a nechaj žiť...