icon

Váš názor na referendum

maribell
20. jan 2015

ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem

kadri
4. feb 2015

mna by zaujimalo, kto toto financuje... pozeram tv program a vkuse mi tam blika 3x ano, aliancia za rodinu ap. snad to nenapchali aj do jogurtov. rozdelovanie ludi je dobre akurat tak na udrzanie moci a odvedenie pozornosti. v jednote je sila a mocni to vedia. vyvolavanie nenavisti voci urcitym skupinam ludi uz tu bolo a skoncilo to velmi zle...

http://tv-program.sk/

syringa
4. feb 2015

@duun nechcem sa ťa dotknuť, emocionálne to chápeš ty, ja som to tak nemyslela, len sa ti snažím ukázať stránku ako to vnímajú mamičky, rodičia, ktorých sa to už dotýka, a to si naozaj musíš odžiť a zistit na vlastnej koži, tak ako si teraz pri malom babätku nevieš predstaviť že raz budú chodiť niekde samé na diskotéky, a keď príde ten moment, ako zodpovedný rodič, tiež to nebudeš brať na ľahkú váhu, ja som tiež mala ideálne predstavy o predškolskom zariadení, a o škole, a ako sme začali postupne chodiť do škôlky a školy, tak mi ružové okuliare spadli z očí, chovanie detí voči sebe v dnešných školách je katastrofálne, mnoho rodičov má laxný prístup k chovaniu svojich detí, ich reakcie keď sa niekto sťažuje sú tiež niekedy perly 😒 a učitelia ani nehovorím, vďaka nízkym platom tí najlepší odchádzajú, takže učiteľský zbor v mnohých prípadoch je zložený z ľudí pre ktorých je učenie poslanie a neodišli by aj keby mali ešte menší plat, a z ľudí čo sa neuplatnili nikde inde, alebo majú známych na škole čo ich tam dostali..... keby si zažila šikanu svojho dieťaťa v škôlke zo strany učiteľky ako moja kamarátka, hneď by si pozerala na všetko inak..... ale to nie je že tvoj názor by nemal cenu, len sa ti snažím vysvetliť že pre teba je to zatiaľ budúcnosť, pre mnohé z nás prítomnosť, a tak o tom uvažujeme inak

zeriempizzu
4. feb 2015

To je ale paranoje na jednom mieste.
Najlepsie bude ked v sobotu zahlasujete 3 krat ano a o par rokov vam vase vlastne dieta povie: mami, oci, som homosexual.

memini
4. feb 2015

@zeriempizzu nemala by som s tým žiadny problém a napriek tomu zahlasujem 3x ÁNO!

zeriempizzu
4. feb 2015

@memini iste 😄😄😄
Najma ak tvoj hlas vlastne isiel pramo proti stastiu ineho cloveka - tvojho dietata.

memini
4. feb 2015

@duun a veta, ktorá v poslednej dobe na FB zaplavila nástenky a titulné fotografie prívržencov LGBT sa ti nejaví ako emocionálna manipulácia? Alebo si ju nebodaj ešte nevidela? Citujem "Za ľudské práva sa nehlasuje". Toto je len odozva.

Keď som sa týchto ľudí opýtala: Ak bude v budúcnosti pedofília vyradená zo zoznamu duševných chorôb a budete mať možnosť rozhodnúť v referende, či im dáte právo na adopciu, tak nepôjdete hlasovať, pretože sa držíte hesla že za ľudské práva sa nehlasuje?" Nedostala som ani jednu priamu a korektnú odpoveď.

Napriek tomu, že pedofilov je možno tak veľa ako homosexuálov, akurát o nich nevieme, pretože ešte nedosiahli akceptáciu v spoločnosti. Sú medzi učiteľmi, trénermi, animátormi, skrátka všade, kde majú blízko k deťom. Ak si myslíte že pedofila spoznáte na prvý pohľad, pretože to musí byť vidieť, tak sa veľmi mýlite. Takisto sú sexuálna menšina. Emocionálne strádajú oveľa viac ako homosexuáli a napriek tomu sú medzi nimi aj slušní, uvedomelí a inteligentní ľudia, ktorí nemôžu za to akí sú a v živote by dieťaťu neublížili. Prvé náznaky ich "comming out" už boli na PRIDE homosexuálov v Prahe v r. 2014. A je nad slnko jasné, že budú usilovať najskôr o toleranciu, potom o akceptáciu a raz možno aj o rovnosť. Ten kto toto bagatelizuje je buď homosexuál, ktorý neznesie akúkoľvek spojitosť s touto sexuálnou menšinou, alebo človek, ktorý nemá dostatok informácií a prehľad o tom, ako to vlastne s pedofilmi je. Takisto sú na vysokých postoch ako sudcovia, vplyvní právnici (priamy dôkaz v dokumente The Boy with the Henna Tattoo kde bol vplyvný právnik na čele organizovanej pedofilnej skupiny). Istý sudca v IT zasa neodsúdil pedofila sociálneho pracovníka, ktorý sexuálne zneužíval 11 ročné dieťa z dôvodu, že vraj ide o romantický vzťah. Toto sa reálne vo svete deje!!

Zdôrazňujem, že si uvedomujem a viem, že homosexualita nie je pedofília. Ale homosexualita v minulosti takisto bola na zozname duševných chorôb. Bola vyškrtnutá a dnes sa usilujú o rovnosť. Evidentne na tomto svete nič nie je nemožné a teda na 100% dnes nikto nemôže tvrdiť, že za práva pedofilov sa nikdy hlasovať nebude...

memini
4. feb 2015

@zeriempizzu evidentne nemáš šajnu o tom, čo je šťastie. Šťastie je duševný stav. Šťastie ti nezabezpečí manželstvo ani dieťa, materiálne statky, super kariéra, najkrajší a najlepší partner na svete, ak nie si emocionálne vyrovnaný, zmierený sám so sebou a pripravený zdolávať prípadné prekážky. Verím tomu, že aj keď budú moje deti homosexuálne (alebo akékoľvek iné), tak vďaka silnému rodinnému zázemiu, dôvere medzi nami, láske, tolerancii a výchove nebudú hľadať dôvody, prečo byť nešťastní, ale naopak si nájdu vždy dôvody na to, aby boli šťastní.

A čo sa týka tvojho tvrdenia že môj hlas ide proti šťastiu iného človeka, záleží len na uhle pohľadu. Pretože môj hlas môže zachrániť šťastie dieťaťa, ktoré by bolo nešťastné v homosexuálnej rodine a vďaka môjmu hlasu sa dostane do rodiny, kde bude mať mamu a otca, ktorí ho urobia šťastným...Takže ako vidíš, všetko je relatívne 🙂

memini
4. feb 2015

@adsumus aby som neopomenula ani tvoj príspevok, tu sú odpovede na tvoje otázky.
1) Mám na mysli experimenty, ktoré som (myslím že dosť jasne), napísala v komentári, na ktorý si reagovala

2) Ak si homosexuálny rodič, vychováva svoje dieťa, nech si ho s láskou vychováva aj naďalej. Dieťa by som odobrala len v prípade vážneho podozrenia na týranie, zneužívanie, či celkovo zlé zaobchádzanie (čiže by som aplikovala rovnaký meter, aký platí na hetero rodiny........alebo teda aký by mal platiť). To, či si homosexuál urobí vlastné dieťa ovplyvniť nemôžem a osud takéhoto dieťaťa majú v rukách jeho rodičia, ktorí by mali konať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia)

3) Legálnu adopciu dieťaťa homosexuálnym párom považujem za vedomý experiment na dieťati. Opakujem, nedá sa nijako dokázať, že tieto deti nebudú psychicky poznačené, že to neovplyvní ich sexuálne správanie, alebo budúci partnerský život. Navyše tvoja formulácia "aby mu pomohol, dal lásku a finančné zázemie", to je len tvoja predstava, ktorá môže byť veľmi zidealizovaná. Táto tvoja veta nedokazuje, že vybraný homosexuálny pár si dieťa skutočne adoptuje s týmto úmyslom. A takisto nedokazuje, že sa dieťa bude mať v tejto rodine lepšie, ako inde.

4) Dovolím si pre zmenu ja otázku. Koľko detí, KTORÉ NIKTO NECHCE!, si pôjdu adoptovať homosexuáli. Tak schválne, myslíš, že sa akurát homosexuáli pohrnú do DD s cieľom adoptovať si niektoré z tých rómskych, príliš "starých", či postihnutých detí? Nerob si ilúzie. Budú sa dožadovať tých istých detí, o ktoré majú záujem tie heterosexuálne rodiny, ktoré čakajú v poradovníku. Garantujem ti, že percento adopcií nechcených detí sa ani trochu nezvýši. Domáhanie sa tohto práva zo strany LG je čisto sebecké, s cieľom naplniť vlastné túžby a nie s cieľom zachraňovať rómske a postihnuté deti.

5) To, čo urobil ten český pár gejov, to je svetlá výnimka. A predstav si, aj "normálne" rodiny, teda muž a žena si berú rómske, či postihnuté deti. Všetci títo ľudia (vrátane toho gej páru) si zaslúžia obdiv a veľké uznanie. Sú to ľudia s veľkým srdcom. Prečo sa však nepíše o tých tradičných rodinách, ktoré pomohli už desiatkam detí? Prečo si článok v médiách zaslúži práve tento pár? Sama poznám heterosexuálny pár, ktorý si adoptoval z DD rómske dievčatká, dvojičky. Dávajú im toľko lásky, opory, starostlivosti, pozornosti a tiež finančné zázemie, ako málokto svojim vlastným deťom. Prečo sa o nich nikde nepíše? Ahá, viem. Lebo to nie sú homosexuáli....Ak by boli tak už svietia na titulných stranách všetkých mienkotvorných plátkov.

Stačia ti takéto odpovede?

stormie
4. feb 2015

Moj nazor na referendum - vid moj clanok, mozno niekomu pomoze 🙂

memini
4. feb 2015

@stormie a kde je ten článok? ;)

stormie
4. feb 2015

@memini u mna vo fotoblogu

memini
4. feb 2015

@stormie pekne napísané 🙂

adsumus
5. feb 2015

@memini Nestačia, bohužial, či našťastie, neviem, ja nevidím totižto jediný reálny dôvod prečo by homosexuálna dvojica nemala mať rovnaké práva ako heterosexuálna., čo sa manželstva a adopcie detí týka. Ziadny, to ma najviac zaujíma, nie to, čo ty si myslíš, či niekto pojde adoptovať deti také či onaké alebo nepojde adoptovať, to su len tvoje odhady a konštrukcie, predpovede, pocity, ja sa podla toho v živote neriadim. Daj mi jediný dôvod, reálny dôvod, prečo by homosexuálna dvojica mala byť horší rodič ako heterosexuálna, len jeden jediný. Lebo ak sa ty budeš dennodenne stretávať s homosexuálnou dvojicou napríklad ako hentí dvaja chalani, milujucou, láskavou, vzdelanou, nadanou, ochotnou poskytnúť domov dieťaťu z domova, ako im vysvetlíš, že oni jednoducho budú mať zakázané postarať sa o dieťa. Najmä ked naokolo sa v pohode staraju o deti alkoholici, sebci, fanatici, narkomani, zlodeji, ludia naplnení nenávisťou, aroganciou. To všetko je kvalifikované starať sa o deti, ale normálni, slušní homosexuáli nie? Prečo?

adsumus
5. feb 2015

A len tak na margo kam až tato kampan zachádza.
http://www.topky.sk/cl/10/1454507/Tvrda-propaga...

viera27
5. feb 2015

@adsumus U nas na skole katechet tlkol do deti, ze maju rodicom vysvetlit, ze iba 3*ANO znamena lasku k ich vlastnym detom. Nastastie syn je starsi a vie, ze ho milujeme. tak zostal akurat tak nasraty a nie vystraseny 😀

zuzkanik
5. feb 2015

@viera27 áno, súhlasím, škoda, že sa do toho tak veľmi pletie cirkev. Ale aj keby sa neplietla a nepokúšala sa rôznymi spôsobmi ovplyvniť názory ľudí, aj tak by mnohí hlasovali 3xANO. A keď už hovoríme o ovplyvňovaní, deje sa to aj na druhej strane a tiež dosť nechutne.

Mimochodom, ty teraz nesúhlasíš s tým, ako katechét na hodinách náboženstva ovplyvňuje tvoje dieťa. Respektíve, nepáči sa ti, že sa vôbec o tom na hodinách hovorí. To isté sa môže stať aj pri zavedení sexuálnej výchovy do škôl. Učiteľ bude deti učiť a ovplyvňovať v niečom, s čím ja ako rodič nebudem stotožnená... Preto hovorím, že niektoré témy by mali zostať prediskutované v rodine. O tom rodina predsa rodina je. Ja som mojej staršej dcére vysvetlila, prečo pôjdem a poviem ÁNO a ty tvojmu synovi tiež máš právo vysvetliť, prečo pôjdeš a ako budeš hlasovať, respektíve prečo nepôjdeš.

viera27
5. feb 2015

@zuzkanik katechet je na ucenie nabozenstva, ucitel sexualnej vychovy na sexualnu vychovu, ucitel vytvarnej na vytvarnu atd.
Kazdy ma vyucovat to co ma, a nie sa venovat comu chce. To je ten problem. A vadilo by mi aj kebyze trebars telocvikar rozpraval mojmu dietatu, ze na referendum nemame ist.
Ucitel, lekar, duchovny nesmu zneuzivat svoje postavenie na mienkotvorbu, sexualny pomer, politiku, pretoze v urcitom momente je ich autorita "nadradena" a nie rovnocenna. Tu sa dalej nemam o com ani bavit.

viera27
5. feb 2015

@zuzkanik http://www.komoraucitelov.org/sekcia-6-kodex.html
eticky kodex ucitela, hned v zakladnych normach, cast 5

ZÁKLADNÉ NORMY UČITEĽSKEJ PROFESIE
5. Učiteľ vyznáva a otvorene sa hlási k ideálom demokracie a humanizmu. Svojím konaním a vystupovaním zvyšuje spoločenský status učiteľa. Je nezávislý a slobodný, ale jeho voľba nesmie urážať ľudskú dôstojnosť a šíriť násilie. O svojom pôsobení podáva pravdivé informácie, aby mohli byť objektívne posúdené jeho kompetencie. Nepredkladá žiakom svoje názory a myšlienky ako jedinú správnu možnosť.

PRAVA A POVINNOSTI UCITELA VOCI ZIAKOM
4. Učiteľ žiakom podáva fakty a informácie pravdivé, objektívne a neskreslené. Snaží sa žiakom poskytnúť komplexný a objektívny prehľad informácií v danej problematike bez ohľadu na vlastné presvedčenie a vlastné konanie.

Veta "Iba 3*ANO v POLITICKOM referende znamena lasku k vlastnym detom" je cisty a subjektivny nazor ucitela. Pretoze pokial sa jedna o demokraticke referendum, moznosti ANO aj moznosti NIE su predsa rovnocenne.

zuzkanik
5. feb 2015

@viera27 súhlasím a kiežby sa tohto kódexu držalo vyššie percento učiteľov.

memini
5. feb 2015

@viera27 ty si tak neskutočne kadíš do úst 😀 Citujem ťa "katechet je na ucenie nabozenstva, ucitel sexualnej vychovy na sexualnu vychovu, ucitel vytvarnej na vytvarnu atd.
Kazdy ma vyucovat to co ma, a nie sa venovat comu chce. To je ten problem. A vadilo by mi aj kebyze trebars telocvikar rozpraval mojmu dietatu, ze na referendum nemame ist."

Takže ty vidíš, že katechet, ktorý má učiť náboženstvo si robí na hodine čo sa mu zachce (tvoja reálna skúsenosť), ale keď ti niekto povie, že príručka sexuálnej výchovy sa dá zneužiť na sexuálnu manipuláciu dieťaťa, tak to nepripúšťaš? Ako toto nazvať, zatmenie mysle? V tom lepšom prípade......

Ty vieš, kto bude tvoje dieťa učiť sexuálnu výchovu? Ty vieš aké má morálne hodnoty, či má morálne zábrany, ako vníma sexualitu, čo je pre neho normálne a čo už nie?

Sorry, nemám slov...

memini
5. feb 2015

@adsumus nedám ti už žiadne dôvody. Napísala som tu toho už dosť, takže ten, kto čítal pozorne čítal aj moje argumenty prečo by homosexuáli podľa mňa nemali mať možnosť sobášiť sa a adoptovať si deti z DD. Tiež som napísala svoje dôvody, prečo nechcem aby bola sexuálna výchova povinná.

Toto fórum je o tom, aby sme vyjadrili svoj názor. Ja som svoj už vyjadrila. Možno niekomu pomôže v rozhodovaní či ísť, alebo neísť. A možno aj nie. Ale absolútne nemám záujem, chuť ani čas, presviedčať tu nejakú adsumus, či hocikoho iného o svojej pravde. Verím, že každý zahlasuje / nezahlasuje podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Pre mňa je 3x ÁNO rozhodne menšie zlo, ako neísť, alebo dať 3x nie. Nemám k tomu viac čo dodať...

viera27
5. feb 2015

@memini sexualnu vychovu bude ucit predsa ucitel sexualnej vychovy podla schvalenych osnov a ucebnice. Ci co si predstavujes? Ze ako to funguje :D? Ze ucitel pride, posadi sa, zamysli sa a mile deti, dnes vam porozpravam, ako to rada robim ja :D?

viera27
5. feb 2015

@memini a inak rovnako nepodstatne je, aky ma nazor dejepisar na kontroverzne obdobie slovenskeho statu. Jednoducho oduci fakty, ktore su v schvalenej ucebnici a nazor nech si kazdy urobi sam. A on ten svoj si nechava pre seba 🙂

memini
5. feb 2015

A klobúk dolu pred francúzskymi homosexuálmi. Zdá sa, že zo všetkých na svete majú práve tí v hlavne najviac rozumu, dokonca viac ako niektorí heterosexuáli! Uvedomujú si, že aj oni sa narodili len vďaka vzťahu muža a ženy, uvedomujú si že ich vzťahy sú iné a sú natoľko uvedomelí, že deťom chcú nechať právo na otca a mamu. Za to, že sa mnohí pridali k protestom proti homosexuálnym manželstvám, adopciám a sexuálnej výchove, spolu s ostatnou verejnosťou majú odo mňa REŠPEKT a BIG LIKE! Keby Francúzi mali možnosť vyjadriť sa v referende, určite by si toto právo nenechali vziať. To len naša osprostená Slovač si nič nevie vážiť, ani to právo vyjadriť svoj názor...
http://www.nytimes.com/2013/01/14/world/europe/...
http://newsweekly.com.au/article.php?id=5455

sorciera24
5. feb 2015

@viera27 a kde sa studuje sex. vychova? lebo pokial viem, zatial takyto predmet nemame ani na VS.....cize kto bude ten ucitel sex. vychovy?

memini
5. feb 2015

@viera27 hahaha, zatmenie mozgu je slabé slovo 😀 Končím, papa

viera27
5. feb 2015

@sorciera24 tu by som nerada spekulovala, nakolko ani ziadna sexualna vychova este nie je zavedena. Takze cisty moj predpoklad: predpokladam, ze ked a ak to vobec bude aktualne, rovnako ako pri zavadzani etickej vychovy (to si este podaktori pamatame) vznikne na pedagogickej fakulte prislusna katedra, respektive sa to pod nejaku vcleni. Do jej vzniknutia tomu rovnako ako v pripade etickej vychovy budu predchadzat nejake "nadstavbove kurzy". Kludne ma opravte, ak sa mylim. Tak si zavedenie noveho predmetu - eticka vychova, ktory teda tiez nemal ucitelov v 91 pamatam ja.

sorciera24
5. feb 2015

@viera27 jaaaj taak, tak to este dobrych par desiatok rokov potrva, si myslim.....ak vobec.....(lebo napr. v osnovach etickej vychovy pre SS sa zakaldy rodinnej a sex. vychovy vyucuju uz teraz) a viem, ze ucitelia etiky a obcianskej vychovy maju vramci studia /mali aj predmet zaklad rodinnej a sex. vychovy...napr. (cize ona sa uz uci, len okresane)

viera27
5. feb 2015

@sorciera24 no tak to potom bude asi este jednoduchsie, ked zaklady kladu uz eticki pedagogovia. Mozno by to dokonca mohli ucit ti isti. Bohvie. To su len moje spekulacie.
Ale dakujem za nove info, ze to je obsiahnute v etike som netusila 🙂

syringa
5. feb 2015

@kadri zo štátneho rozpoču, teda z tvojich daní nie, tak buď kľudná 😉 keď majú sympatizantov čo súhlasia s referrendom a poskytnú im finančnú pomoc na tom predsa nie je nič zlé 😎