icon

Váš názor na referendum

maribell
20. jan 2015

ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem

memini
6. feb 2015

@meluela a toto je tá zdravá rodina o ktorej sa tu hovorí? Lesba so zamlčaným trans sexuálom a dva potraty? Tak to je už fakt horšie, ako otec alkoholik.

memini
6. feb 2015

Mimochodom aj homosexuáli vedia diskriminovať. Začiatkom týždňa som sa rozprávala s jednou pani, majú v rodine chalana, ktorý je heterák a tanečník baletu. Už niekoľko krát sa sťažoval, aké je to ťažké byť heterosexuálom v tejto baletnej komunite a že niektorí chalani predstierajú homosexualitu, znášajú tľapkance po zadku a pod. len aby neboli diskriminovaní. Hlavne že majú plnú hubu tolerancie.

bad_delight
Autor odpoveď zmazal
bad_delight
Autor odpoveď zmazal
syringa
6. feb 2015

@bad_delight Aj ja poznám homosexuálov osobne, a nič proti nim nemám. Vážim si ich ako ľudí, ale to neznamená že ich práva sú väčšie a dôložitejšie ako práva detí. A čo sa týka sexuálnej výchovy.....

V metodickej príručke sexuálnej výchovy pre ZŠ je napríklad aj táto aktivita: Sexuálny slovník. Veková skupina: od 12 rokov. Deťom sa vysvetľujú rôzne pojmy, medzi inými sú tam aj tieto: análny styk, autoerotika, ejakulácia, G bod, klitoris, masochizmus, masturbácia, misionárska poloha, onánia, orálny styk, sebaukájanie, šesťdesiatdeväť, vaginálny styk........
Mamičky, naozaj si myslíte že toto všetko vaše deti potrebujú vedieť už v 12tich rokoch???? Je pre nich dôležité vedieť aká to je poloha 69, aká je misionnárska poloha....... veď sú, a ešte zopár rokov budú pod zákonom!!!!

Ďalšia aktivita: Hádaj na čo myslím, o čom hovorím. Veková skupina: od 12 rokov.
Tú hru asi každá poznáte, tak pravidlá netreba pripomínať. Slová ktoré si môžu vybrať: anatómia a fyziológia pohlavných orgánov. Príklad slov: dráždec, erekcia, orgazmus, veľké pysky, malé pysky, vulva, žaluď..... Naozaj ženy máte pravdu, keď toto všetko dopodrobna nebudú naše deti vedieť v 12 rokoch, neverím že vôbec dokážu v budúcnosti plánovať počatie dieťaťa, či nadajbože zvládnuť štúdium na VŠ. 😅

Keď sa nad tým zamyslím, v 12tich rokoch som nevedela ani jeden z týchto pojmov čo znamená, z oboch aktivít čo som tu spomenula. Napriek tomu než som začala sexuálne žiť, vedela som o všetkých dostupných druhoch antikoncepcie, o sexe, pohlavných orgánoch...... Aj keď v tej dobe nebol internet. Nikdy som neotehotnela neplánovane, nikdy som sa nenakazila žiadnou pohlavnou chorobou. Fakt neviem ako som to všetko mohla zvládnuť bez sexuálnej výchovy a neznalosti týchto pojmov už v 12 rokoch. 😅
A ešte jedno zamyslenie. Moja mama pochádza zo silne krestanskej rodiny, je ich 6 sestier. Napriek tomu že v tej dobe nebola skoro žiadna antikoncepcia, všetky majú po 2 deti. Teda nemnožia sa ako králiky, ako to často kresťanom mnohí podsúvajú! 😀 😀 Ako na to mohli prísť bez sexuálnej výchovy, ako na to aby nemali každý rok dieťa? Bez možnosti kúpiť si v obchode antikoncepciu? A to ani jedna nemala žiadnu pohlavnú chorobu, ani žiadna nebola nikdy na interupcii. A to kopec z týchto pojmov netušia ešte aj teraz čo znamenajú. 😅

bad_delight
6. feb 2015

@syringa vsimla si si,ze za celú dobu som ne-reagovala na sexualnu vychovu. Mam Tu nutenu reakciu niekde na str 11. Nesla by som na referendum uz Len pre to, že staci 50%. A prepac ale ak nechceš,aby tvoje dieťa chodilo na sexualnu vychovu,tak NEMUSI!!;

meluela
6. feb 2015

@memini a ta zena robi profesionalne psychoterapiu 😖

syringa
6. feb 2015

@bad_delight 😀 😀 😀 😀 😀 to ma pobavilo, ako vtip dobré, ak si to myslela vážne tak ..... 😲 😲 😲 😲

memini
6. feb 2015

@bad_delight čítajte! Homopáry by samé o sebe nevyprodukovali spoločnosť..........čiže izolovane žena so ženou a izolovane muž s mužom. Jedine že by tie ženy oplodnil duch svätý 😀 A gejovia sú v keli, lebo zo zadku sa ešte nikdy žiadne dieťa nenarodilo 😀

memini
6. feb 2015

@bad_delight no práveže bude musieť!!!! Ak sa schváli povinná sexuálna výchova tak nemáme na výber. Preboha však o čom tu asi celú dobu točíme, o nepovinnom predmete na ktorý netreba ísť ak nechceme? Ak to bude povinné tak pre všetky deti bez rozdielu, nehľadiac ani na vieru, ani na iné presvedčenie rodičov.

bad_delight
Autor odpoveď zmazal
memini
7. feb 2015

@bad_delight moje nervy! Chcete mi povedať, že tie deti ste splodili vy dve? 😀 Niekomu tu dosť uniká pointa...

bad_delight
Autor odpoveď zmazal
ria_zuzolova
7. feb 2015

Ale však nechoďte na referendum, kto nechcete - len potom neplačte, ak bude referendum platné a zúčastnia sa ho takmer výlučne konzervatívci. 😝 Výsledok na percentá bude pekný. 😎

OK, teraz vážne - je to občianske referendum. Ak chceme, aby politici poznali náš názor, je referendum dobrým a demokratickým nástrojom.

zuzulik1234
7. feb 2015

pointa je v tom, ze ti, co budu hlasovat 3x ano, nemusia byt hned proti homosexualom a mozno vela z nich aj homosexualov pozna a priateli sa s nimi. Tu ide o to podporit tradicnu rodinu, nikoho nedavame pod gilotinu ani nic podobne, nie sme v stredoveku predsa. A byt konzervativny nie je ziadna hanba.

aletka
7. feb 2015

v tom pripade ma pri tejto odpovedi od@zarar napada otazka pre adsumus: si vydata zena za muza?

aletka
7. feb 2015

@syringa tak toto nahana hrozu, ale dnes nas musi vsetko desit, kto nepozera horory, tak staci, aby si precital prirucku pre ZS

aletka
7. feb 2015

@bad_delight rodinou mozu byt, ale spolu nemozu spavat-intimne

adsumus
7. feb 2015

@martato Neviem, prečo máš taký pocit, mna k osporstenej slovači priradila @memini ked suhlasím s tým, aby mali homosexuáli presne rovnaké práva ako heterosexuáli, aj do blbov mi už vynadala, že sa mýlim, ale mýlila sa ona. (ja sa nehnevám, len sa čudujem, že sa tak veľmi diví, že ju vyhodili z nejakej skupiny, ked takto postupuje v diskusii) Posiela zoznam LGBT športovcov, dokonca su medzi nimi aj wrestleri.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LGBT_sport...

veronikax
7. feb 2015

Jooooooj..... zi a nechaj zit...a ano...su to vyhodene peniaze .....

sorciera24
7. feb 2015

@zuzulik1234 presne tak! ja nemam nic proti homosexualom, poznam aj ja par....ti ma trapia najmenej...skor ma zaujima, preco sa cele refendum toci okolo nich?....kde v tych 3 otazkach su spomenuti? kazdy ich omiela, lebo to niekto skonspiroval a zasadil do otazok ako mu to pasuje?...ved si precitajte prvu (resp.) druhu ref. otazku..... mne osobne ako prve napadlo pri ich zneni hrozba polygamie.....to mna osobne viac trapi....ale zjavne su tu take zienky, kt. by nevadilo keby si ich muz priviedol dalsie 2 zeny, mal s nimi deti a vsetci by pokope vychovavali 10deticiek v jednej domacnosti.....(nechali sa akosi oblbnut nejakou homolobby)....ved to nie je preboha len o homosexualoch!.....absolutne necitam konspirasne hypoteticke blogy a clanky z netu...vyjadrila som sa uplne jasne len k 3 otazkam...nic viac....tak nechapem, co to vsetci omielaju....

alaguema
7. feb 2015

@veronikax aké peniažky k dobru? Ten pán s prostriedkami vynaloženými na referendum nebude vôbec manipulovať. Tých 6 miliónov EUR pôjde z peňazí daňových poplatníkov a budú (už vlastne boli) použité na organizáciu referenda. Keby sa konalo referendum na akúkoľvek inú tému, tie náklady by boli rovnaké bez ohľadu na to, kto referendum incioval a zaplatili by ho všetci, bez ohľadu na to, či majú záujem hlasovať, alebo nie. Tak proste referendum funguje. Fakt keď vidím, čo sú ľudia schopní vyprodukovať za hlúposti...že si snáď niekto myslí, že AZR dostane za referendum zaplatené? 😀 Bože drahý...Ako potom tento národ môže vôbec niečomu rozumieť...

konik777
7. feb 2015

„Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?“
„Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?“
„Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?“
3x ÁNO.

veronikax
7. feb 2015

@alaguema tak potom preco sa kona referendum o niecom .... co uz je v ustave zapisane ??? a co sa tyka referenda... je to blbost ! Ked uz sa stazuju na ludi .. co najdu hlasovat... tak nech upravia referendum ... Ze platne budu len hlasy ... ktore boli zaskrtnute... ale tu sa beru aj hlasy .. ktore tam vobec nebudu .... je to cele na hlavu. A zbytocne.... 🙂

alaguema
7. feb 2015

referendum sa koná preto, že boli naplnené všetky podmienky k tomu, aby mohlo byť vypísané. To by v podstate malo ako odpoveď stačiť. Ale dobre...Na Slovensku (ako takmer všade), sú prítomné rôzne iniciatívy LGBT lobby a napr. aj takej SaS za registrované partnerstvá, manželstvo, adopcie atď. Ak už je to na úrovni, že sa o to zasadzuje politická strana (síce opozičná a v umiernenej forme) s kreslami v parlamente, tak sa to určitej skupine občanov nemusí páčiť. V ústave je momentálne ukotvené manželstvo ako jedinečný zväzok muža a ženy. Pokiaľ by bolo referendum platné, nebude sa môcť táto formulácia predefinovať, pretože tak tozhodne väčšina národa. Dalo by sa to nazvať preventívnym opatrením. Alebo aj reakciami dovhc protichodných hnutí - LGBT a AZR...napríklad. Každopádne, ak by sa už nejaká novela v tomto smere schválila, tak na zmeny je neskoro. Ja naozaj nechápem, čo to niekomu môže vadiť...Je to celkom legitímna forma vyjadrenia názoru určitej časti slovenskej populácie.

bad_delight
Autor odpoveď zmazal
aletka
7. feb 2015

@bad_delight samozrejme, aj skocit do studne mozu

memini
7. feb 2015

Všetkých vás trápi koľko stálo referendum, ale to, koľko bude stáť zavádzanie sexuálnej výchovy do škôl, všetky materiály, vzdelávanie pedagógov a pod. to vás už netrápi. Hoci tá sumička bude podstatne vyššia ako stálo celé referendum.

aletka
7. feb 2015

Pocuvajte, my sa tu bavime na urovni, ako vzdelana skupina rodicov, ktori akymsi sposobom nejako usmernuju svoje deti, ale existuje aj skupina zaostalejsich rodin, ktore, ked ich detom zacnu v dvanastich rozpravat o roznych anomalnych aj normalnych polohach budu chciet vdaka svojmu nizsiemu iq aspon okrikovat a sxsikanovat male deti, ale aj vyskusat v praxi, co to vlastne je. A za tieto deti sme my vzdelanejsi zodpovedni, pretoze s tymi sa budu musiet nase deti stykat a medzi nimi si budu hladat partnerov. Ved nikto zatial nevystupil s tym, ze v otazke 3 je obsiahnute ohrozovanie mravneho zivota deti a mladeze?