icon

Váš názor na referendum

maribell
20. jan 2015

ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem

timea7
8. feb 2015

@syringa naozaj to treba písať? Vysoká nezamestnanosť, ktorá vyháňa otcov rodín za prácou do zahraničia, z dôvodu nízkych zárobkov, z ktorých nie je ľahké rodinu uživiť, ak žena ostane na MD odchádzajú tiež, vysoké životné náklady, stav školstva a zdravotníctva, herne na každom kroku....mám pokračovať?

syringa
8. feb 2015

@erjona Presne tak, dôchodci nemajú na lieky a slušné živobytie, rodiny s viacerými deťmi žijú takmer na hranici chudoby, školstvo nemá dostatok učebníc, a aj tie čo sú sú nekvalitné, ale napriek tommuto máme každoročne dosť peňazí aby sme podporovali sexuálne menšiny, gender ideológiu, na tlačenie nezmyslených učebníc o homosexualite,.... a nie je to vôbec malá suma.

korn
8. feb 2015

@timea7 píš k veci. Teba viac zaujíma budúcnosť homo a moje príspevky,ako budúcnosť detí? Lebo ináč si trápna.

timea7
8. feb 2015

@korn 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎

syringa
8. feb 2015

@timea7 A nie je to logické, že práve kvôli tomuto všetkému mi vadí ako sa vynaložia peniaze zo štátneho rozpočtu? Že peniaze ktoré mohol niekto použiť na lepšie vybavenie škôl, dostatok učebníc sa vyhodia ze učebnicu o homosexualite?? Nie je to na hlavu? Peniaze ktoré sa vynaložia na podporu gender ideológie, sa mmohli radšej použiť na podporu mnohodetných rodín, alebo neúplnych rodín. A to nehovorím že nás táto nová ideológia ešte bude stáť veľa peňazí. Keď sa tu budeme mať na Slovensku ako v Anglicku, alebo Holandsku, tak nech si talčia nezmysly za naše peniaze, nech si tlačia knižky o sexe za štátne........ Ale k tomuto raju máme ďaleko. A podľa niektorých sú niektoré peniaze vyhodené lepšie ako iné. 😀 Zvláštna úvaha.

kadri
8. feb 2015

@timea7 tu verklikuju ti isti svoje dookola, skoncis ako trapna, bez vlastneho nazoru, mimo 😀 ze su ludia lahostajni k inym javom a situaciam, nikoho netrapi, lebo nik netlaci peniaze do propagandy. aj cez vojnu boli ludia zastrasovani a vieme po rokoch, ktori konali ludsky a hrdinsky. ti, co sa nedali zastrasit, ale zili a konali s dobrym umyslom a laskou k bliznemu. lebo zastrasovanie je dobre akurat tak na ovladanie spolocenstva mocnymi a bohatymi. ovce poratane, marketingovy prieskum na buducorocne volby zaplateny zo statnej kasy, vymalovane 😒

syringa
8. feb 2015

@kadri Ty keď niečo napíšeš je buď úplne od veci od danej témy, alebo nezmysel, alebo napádanie alebo ohováranie. Väčšina diskutujúcich tu slušne diskutuje o tejto téme a vedia aj argumentovať, a aj dať podklady pre svoje argumenty, čo bohužiaľ nie je tvoj prípad.

timea7
8. feb 2015

@syringa mne pripadá tvoja úvaha, ako zvláštna teraz ti vadí, ak by sa mala sexuálna výchova preberať v škole, keby sme mali priemerný zárobok dva krát taký ako teraz, potom už by ti to nevadilo? Mne vadí, že sa vyplieskali peniaze na referendum, o ktorom bolo nad slnko jasnejšie, že bude neúspešné, len preto, lebo sa chcel niekto zviditeľniť. Ja svoj názor na otázky v referende nemením v súvislosti so životnou úrovňou, ja mám v nich jasno, aj keď k odpovedi najednu z nich som dospela až po určitej dobe, po prečítaní veľa článkov a vypočutí ľudí rozumnejších odo mňa, s iným rozhľadom, ako mám ja.

kadri
8. feb 2015

@syringa tebe som uz vcera napisala, ze nie si partner na diskusiu. ak chces vediet realitu, tu sa opytaj

https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/

ze sa necaka na dieta, tych su plne decaky a pravne volnych. ale sa caka na male, biele, zdrave dieta, lebo ludia sa boja reakcii okolia, nie su si isti, ci zvladnu tlak, ze dieta nie je ich a este aj farebne, mozno nie celkom zdrave... tie deti nie su ohrozene? su - netolerantnymi, predsudkami ovladanymi ludmi... 😒

korn
8. feb 2015

@timea7 sa mi zdá,že všetkích tu trápy buducnost homosexuálov. Referendová otázka č.3 sa tu málo spomína. Ak by referendum bolo platné,politici by to museli uzatvoriť a nemohli by v zákonoch o tom rozhodovať. Keďže to tak nieje,tak na miesto nás budú oni rozhodovať o budúcnosti naších detí. Je to fakt na zamyslenie. Ľudia sa tu zastávajú homosexualov. Za pár rokov budú mať viac práv ako naše deti. Tvoji rodičia keby boli homosexuáli,tak by si tu ani nebola

erjona
8. feb 2015

@syringa No ak sa nemylim, tak tu sa robila proti kampan,,,, a aj tak si stale myslim, ze sa robi velke hallo pre nic 😉

guinevre
8. feb 2015

@syringa To je akoze tvoj argument?? Dievca, uvedom si, ze homosexuali nemaju nic s rozpadom niecijej rodiny, to je cele, neviem preco je to tak tazko pochopit. Aha, mozno preto, ze malomestansky mozocek...

timea7
8. feb 2015

@korn niektorých trápi aj pravopis, nie len práva homosexuálov 😎 😎 😎 a ty máš zjavne problém prijať iný názor, ako je ten tvoj a nielen v tejto téme.

guinevre
8. feb 2015

@korn "Tvoji rodicia keby boli homosexuali, ani by si tu nebola" - ty chapes co prave vyslo z tvojich ust?? Hahaha

timea7
8. feb 2015

@guinevre to ťažko 😀 😀 😀 😀 😀

syringa
8. feb 2015

@kadri Nie písala som že by mi bolo jedno keby tlačili nezmyselné knihy 😉 Nedomýšľaj si čo nie je napísané a nikdy nebolo vyslovené a nikdy nebude.
A tiež by mi bolo jedno koľko peňazí dajú na podporu LBGTI komunity 😉 Kto je kým zastrašovaní? LBGTI komunita? Prečo AZR aj napriek tomu že referendum bolo schválené ústavou, bolo legálne a zákonné, prečo im upreli právo odvysielať reklamnné spoty? Kto sa komu prisposobuje? Veď im robíme ústupky stále. Cítili to ako doskrimináciu že na úradných tlačivách je mama, otec - keďže oni v tomto tradičnom zločení nie sú, tak sme to nahradili rodič 1, rodič 2, založili sme na ministirstve Odbor ktorí chráni ich práva, mimochodom prečo taký nie je pre matky? Jaj tie sú menejhodnotné. Tie nepotrebujú ochranu.

syringa
8. feb 2015

@kadri prepáč, poslala som to na tvoje meno omylom, bolo to myslené pre @timea7

syringa
8. feb 2015

@guinevre ?????? a kde presne som tvrdila že homosexuáli majú niečo spoločné s rozpadom niečej rodiny???? Povedz v ktorom mojom príspevku také niečo odznelo.

martato
8. feb 2015

sexualna vychova dojde tak k narastu antikoncepcie a prostitucie a homosexuality, lebo cim viac sa to budu ucit, prestane to byt intimno a budeme ako zvierata, vsak co, je to ako ist na WC, no nie? ked zacnem byt na stare kolena pre deti nepohodlna, pichnu mi injekciu, aby sa nemuseli starat... rodova rovnost? az mi mraz beha po chrbte a kolko je tam penazi, zasa cosi uzasne zo zapadu, .. kvantum vyhodenych penazi a vo svete je este kopec biedy, kde sa prehlbuju rozdiely medzi chodobnymi a bohatymi..
takze k nicomu dobremu to nevedie len k tomu, ze detom zoberieme ich detstvo a pohltime ich hlavicku sprostostami

teada
8. feb 2015

@martato ved prave, nejde o vychovu, ale o biznis , zarabany na nevinnych detoch...keby radsej ucili deti a mladez zodpovednosti a predmanzelskej zdrzanlivosti-ale?z toho by skrachovalo vela firiem vyrabajucich antikoncepciu, ani "lekari " by nemali komu vykonavat potrat za nemale peniazky...

teada
8. feb 2015

na vysledkoch referenda je zretelne vidiet, ze dnes ludia veria len mediam, vladne nam mediokracia a nie demokracia..ale su tie media take pravoverne, aby im slovaci prikladali taky vysoky vyznam??.....aby francuzi riesili nasu medialnu diskriminaciu ohladom referenda, ved to je smutne, aki su slovaci namysleni- no ci ine na to poviem, ked si kazdy povie, ze na druhom nam nezalezi, staci , ze ja sa mam dobre, mna sa to netyka.problem, je, ze sa to veru tyka a bude tykat vsetkych, ale verit len informaciam z medii je smutna statistika...a ze vacsina dikriminuje mensinu..po referende vidim, ze vlastne je to tak..este k tym homosexualom len to, ze oni vlastne mnohi s tym nemaju ani nic spolocne, su v tom nevinne, skor homosexualisti, ktori toto za peniaze robia, o gender ideologiu..ked si clovek mysli, ze je napoleon alebo faraon, ide do blazinca, ale ked si muz mysli, ze je zena, tak ideme menit zakony pre jeho prava.... Nesúhlasim ..co este vsetko nasleduje?...

bejbinka
8. feb 2015

Uz sa to realne deje aj u nas, vazeni...a pekne potichucky...pomalicky...

Institut rodovej rovnosti na MPSVAR dostal 4 miliony eur! (6. 7. 2014) O tomto mainstreamove media akosi pozabudli svojich obcanov informovat.
http://www.lifenews.sk/content/odhalené-inštitú...

sardinka32
8. feb 2015

My sme generacia, ktora vacsinou este stale vnima vztah muza a zeny za prirodzeny. Preto predstavitela LGBT sa snazia presadit rodovu rovnost a zaviest sexualnu vychovu do skol, aby v nasich detoch toto vnimanie uplne znicili. Ved ked nebudu pohlavia smerodatne, tak moze ... kazdy s kazdym a je to jedno ci chlap s chlapom alebo zena so zenou. Chcu dosiahnut to, aby nase buduce generacie uz taketo vztahy nevnimali ako uchylku ale za nieco, co je normalne. Deti su tvarne, co do nich zasejes, tomu sa prisposobia.

mata.g
8. feb 2015

@sardinka32 tiez mam z toho taky pocit......no ale aj taky, ze to nie je spravne, takto experimentovat s detmi 😒 Deti si mozu takto aj znicit zivot. Ja len dufam, ze sa takato ideologia nedostane do skol ci skolok vobec, do isteho veku by to malo zostat vo vychove rodicov. Slovakom je to vsak akosi jedno, kedze sa nesli vyjadrit, ked mali moznost. Zrejme ziju len v pritomnosti...

sardinka32
8. feb 2015

@mata.g Kiez by som sa mylila, ale obavam sa, ze dostane. Aj v okolitych krajinach to malo isty postup...a uz to maju v osnovach...a zacalo sa to prave manzelstvami homo orientovanych. U nas to bude tiez isty cas trvat, ale kedze Slovaci v referende ukazali svoj postoj k tejto teme, otvorili tym cestu pre LGBT zamery. Uz teraz sa vytesuju vsade v mediach a boli by hlupi, keby tuto lahostajnost okolia nevyuzili vo svoj prospech a na presadenie svojich cielov...uz len najst na to ochotnych politikov. 30. januara tohto roku bol napr. v Nemecku protest rodicov, ktorí su proti grafickej sexuálnej výchove na nemeckych zakladnych skolach...nikde sa o tom nepisalo, je to neziaduce pre tych, ktori ovladaju media.

syringa
8. feb 2015

@mata.g @sardinka32 nechcem vás sklamať, ale už to je v školách 😒 Už v príspevkoch predtým to tu bolo spomínané, aj poskytnutá metodická príručka k nahliadnutiu http://www.rodicovstvo.sk/sexedu/Metodicka_prir... Kopec vecí zavádzajú, potichu, aby sa o tom ani nevedelo, a ani moc nehovorilo.
A ešte prikladám jeden veľmi zaujmavý rozhovor http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/referendum-...

"Právo sa dá zmanipulovať ideológiou a čo je legálne, potom pripadá ľuďom aj morálne. "
"Načo je nám propagácia sterilného manželstva? Plodné manželstvo je základ spoločnosti. Bez oslavy tradičného manželstva spoločnosť zanikne. "

syringa
8. feb 2015

Nie sme národ ktorý by dokázal vzdorovať. Raz sme poslúchali tých potom tamtých.... ešte prednedávnom sme počúvali čo nám prikazujú z Moskvy, teraz slepo posúchame čo chú od nás v Bruseli. Prispôsobíme si vždy názory podľa toho kto je nám zrovna "pánom". Veď už aj Jonáš Záborský pre viac ako 100 rokmi napísal:

Prečo sa ten slovenský ľud každého tak bojí?
Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí!
Ľudia idú ako ovce, kam ich baran vedie,
a ku stolu chodia vtedy, keď je po obede.
Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu,
a keď majú raz ruky voľné, sami si ich zaviažu.
Či to tak má byť naveky? Niet Slovákom rady?
Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády!

sardinka32
8. feb 2015

@syringa Ale vies co je na tom najlepsie, ze hoci ludom masiruju hlavicky ini, myslia si, ze je to ich slobodne rozhodnutie...oni su predsa ti mudrejsi, chapavejsi, modernejsi, tolerantnejsi, lepsi...nie su homofobi a katolici. Naco nam je Boh, pravidla, prirodne zakony...vsak nech si kazdy robi co chce a s kym chce...ale to sa velmi mylia. Vacsina ide sama proti sebe. A o niekolko rokov tu bude tolko mensin, ktore sa budu dozadovat svojich "prav", ze uz vacsina nebude mat ziadne. Holt, asi aj demokracia (podobne ako predtym socializmus a komunizmus) ma svoju zarucnu dobu a ta uz pominula. Ktovie co pride...len mi je luto mojich deti, ze to na nich bude niekto testovat a sledovat svoje sebecke zaujmy.

memini
9. feb 2015

Keby som mala v skratke zhrnúť, o čo tu vlastne v tejto hre ide tak je to asi takto. Gender ideológia zaplavila svet a "homosexualizmus", ako NEW AGE hnutie, sa nás snaží presvedčiť, že je to úplne normálne a že to bude prínosom pre celú spoločnosť. Dožadujú sa toho, aby celá spoločnosť akceptovala toto správanie ako začiatok evolučného procesu kvôli vyššiemu dobru celého ľudstva. Snažia sa vytvoriť obraz homosexuála, ktorý je cnostný, mierumilovný, tolerantný atď. v porovnaní s nedokonalým heterosexuálom tyranom a alkoholikom. Realita je pritom úplne iná. Spoliehajú sa na politické a právne presadzovanie antidiskriminačných zákonov, pričom tie budú viesť k porušovaniu slobody prejavu a každý, kto nebude zdieľať rovnaký názor, bude obvinený z diskriminácie. Ako napríklad v USA, kde istá cukráreň odmietla upiecť svadobnú tortu pre lesbický pár, vzhľadom na svoju kresťanskú vieru a následne boli obvinení z diskriminácie a bola im uvalená pokuta 150 000 dolárov. Nebude to hneď, ale všetko k tomu smeruje...