Váš názor na referendum
ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem
Prosím si odpoveď niekoho z tých múdrych, ktorí vedome odignorovali toto referendum. Písal to jeden pán v diskusii k Sulíkovmu "úžasnému" tričku, ale nakoľko mi hovorí z duše pretože som sa rovnako bezúspešne snažila získať odpoveď pred referendom, dovolím si to skopírovať......
Môže mi tu niekto, niekto inteligentný a normálny človek odpovedať na prostú otázku na ktorú som nedostal odpoveď ani pred referendom prečo, PREČO toľko energie a peňazí sa investovalo do antikampane keď to referendum ako to zdôrazňovali jeho odporcovia je zbytočné.....prečo? Prečo Sulík aj za cenu seba zhovadenia toľko odhováral ľudí od referenda a prečo sa po vyhlásení výsledkov tvaril akoby vyhral voľby? PREČO? Veď to nedáva žiadny zmysel! Peniaze sa neúčasťou nevrátili tak teda na akú r*ť odhovárali ľudí od zbytočného referenda?! Veď to je totálne absurdné lebo na to NEEXISTUJE ODPOVEĎ - logika nepustí! Tá hysterická priam šialená až AGRESÍVNA! antikampaň by mala zmysel jedine vtedy ak by referendum a jeho výsledok bol setsakra dôležitý....presne tak! Sulíkové konanie, konanie mainstreimu a konanie mnohých vplyvných ľudí JEDNOZNA4NE poukazovalo na to že referendum nie je zbytočné ale extrémne dôležité ba priam kľúčové práve v tejto dobe! Kto si toto nevedel a nevie uvedomiť nehnevajte sa na mňa, ten musí byť veľmi veľmi obmedzeným človekom. Poprosil by som tých čo so mnou nesúhlasia aby mu odpovedali na moju otázku. Ďakujem."
No, lebo urcite vie viac nez napriklad ten pan .
Vyhlásenie prezidenta Andreja Kisku k referendu
http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/kiska-kriti...
skopírované z netu,čierny humor.....ozaj?
Dobré ráno, radi by sme sa vzali.“
„Vaše mená, prosím.“
„Tim a Jim Jonesovi.“
„Vy ste príbuzní? Vidím, že ste si podobní.“
„Áno, sme bratia.“
„Bratia? Tak to sa nemôžete vziať!“
„A to už prečo? Vy vari nesobášite páry rovnakého pohlavia?!“
„Ale samozrejme. Tisíce! Ale nie súrodencov, to by bol incest!“
„Incest? My ale nie sme homosexuáli.“
„Nie? Tak prečo sa chcete zobrať?“
„Samozrejme pre finančné výhody. A máme sa radi. Žiadne iné vyhliadky okrem toho nemáme.“
„Ale my sobášime iba homosexuálov a lesbičky, ktorým boli odopreté práva zaručené ostatným občanom.
Keďže nie ste homosexuáli, môžete si vziať ženu.“
„No ale moment, to predsa môžu aj homosexuáli. To, že nie som homosexuál ešte neznamená, že si chcem vziať nejakú ženskú! Ja sa chcem oženiť iba tuto s Jimom – a ja zase s Timom.
Vy nás teda budete diskriminovať iba preto, že nie sme homosexuáli?!“
„Dobre, dobre, nechajme to tak. Tu máte tie papiere. Ďalší.“
„Ahoj, chceme sa zobrať!“
„Mená?“
„John Smith, Jane Jamesová, Robert Green a June Johnsonová.“
„A kto si berie koho?“
„My všetci sa chceme navzájom oženiť a vydať.“
„Ale veď ste štyria!“
„Správne. Štyria normálni bisexuáli a máme sa naozaj radi. Ja milujem Janu
a Roberta, June miluje Roberta a Jane a Robert zase miluje June a mňa. Takže sa chceme všetci zobrať. Spečatiť svoje sexuálne preferencie v manželskom zväzku je tá jediná správna cesta.“
„My ale oddávame iba homosexuálne a lesbické páry.“
„Takže vy diskriminujete bisexuálov?!“
„Nie, nie, ibaže tradičná predstava manželského zväzku sa týka párov.“
„Ale odkedy sa zastávate tradície?“
„Nie, to nie, chcel som iba povedať, že niekde predsa musí byť stanovený nejaký limit.“
„A to už kto povedal?! Neexistuje žiadne logické zdôvodnenie limitovať sobáš iba pre dvojice.
Väčšie skupiny sú omnoho lepšie! Okrem toho, máme svoje práva. Starosta mesta vyhlásil, že ústava zaručuje rovnaké práva všetkým. Okamžite sem navaľ ten sobášny list.“
„Tak dobre. Ďalší prosím.“
„Dobrý deň, chcem sa oženiť.“
„Mená?“
„David Deeds.“
„A meno partnera?“
„Žiadne nie je, ja si chcem vziať sám seba.“
„Sám seba?! Čo tým myslíte?“
„Nuž, môj psychiater tvrdí, že mám rozpoltenú osobnosť. Takže by som rád tie dve polovice spojil zväzkom. Aby som mohol podávať daňové priznanie ako rodina.“
„V poriadku. Tu máte ten papier.
Ďalší! „Tá pani s tým kokršpanielom, prosím.“
A keby ste snáď mali pocit, že naši 4 percentní spoluobčania sú nesmierne tolerantní a prístupní dialógu a diskusii, vyvediem vás z omylu. Nezaháľajú a spriadajú nové plány. Toto je z jednej ich stránky:
B.) treba mať ujasnenú stratégiu , najprv treba zničiť štátnu moc cirkví v tomto štáte . Nemyslím si že by sme mali uzákoniť registrované partnerstvo . Nechceme predsa dopadnúť ako madari . Treba si stanoviť časovou stratégiu . Neshulasím s reg. partnerstvom pretože prídeme o velku podporu , ľudia si povedia však máte partnerstvo to stačí . Nestačí . Vstúpiť do manželstva je ľudským právom , všetci by mali mať takúto možnosť . Nesúhlasím s náhražkou ľudských práv prostredníctvom reg . partnerstiev . Ak uzákoníme reg . partnerstvo , nemyslím si že by sme boli schopní vydobyť viac , viz. Maďarsko . Môj návrh ako postupovať ak chceme všetky práva vyzerá takto : 1. Najskôr treba odluku cirkví od štátu , musíme zrušiť ich svetskú moc, aby nám v ničom nemohli brániť . 2. treba vymazať z ústavy dodatok o manželstve ktorý bol schválený v roku 2014 ( toto je tá najdôležitejšia časť , kedy treba tvrdo tlačiť na NRSR). 3. Myslím že už nám nič nebude stáť v ceste k uzákoneniu manželstva a následne aj adopcií .
@memini Fuha...to faaakt??? Takyto postup uz maju naplanovany??? By ma zaujimal aj ten zvysok, daj link, ak mozes.
@memini K Sulikovi je skoda sa vyjadrovat...nim zorganizovane referendum v roku 2010 malo ucast cca 22 percent a vtedy ho zhodnotil nasledovne: Predseda parlamentu Richard Sulík považuje referendum za úspech napriek tomu, že nebolo platné, pretože zmobilizovalo milión voličov. Sumu 7,2 milióna eur Sulík považuje za "dobre investované peniaze", pretože "demokracia niečo stojí". Referendum je podľa jeho slov "silný politický záväzok pre koalíciu". Kvórum 50 % považuje Sulík za nezmyselne vysoké.
Cize co mu vyhovuje, to tliacha do sveta. A to tricko, ktore si na seba navliekol, priamo umerne odraza jeho IQ. 😀
@sardinka32 Ved sa nanho podpisal 😀
http://www.topky.sk/cl/100535/1378047/Prihlaska...
to som okopirovala z ineho prispevku
@sardinka32 A ja sa v konecnom dosledku ani necudujem, ze tolko ludi neslo na to referendum, ved otazky boli ako z Absurdistanu. Na take absurdne otazky sa clovek ani nemusi unuvat ist odpovedat. Odpovede su predsa sudnemu cloveku uplne jasne.
Naviac, kto logicky uvazuje, dosadi si, preco boli v kombinacii s 3. otazkou. A boli polozene pre dnes matematicky zaostalych jedincov uplne neriesitelne. Tam sa ocakavala aspon znalost elementarnej matematickej logiky. A kedze ucebnice na matematiku nemame a hodiny matematiky stale ukrajujeme, tu mame vysledky... Ludia proste nevedeli odpovede...ci je spravne ano, alebo nie... co oni myslia. Otazky boli zmatocne polozene.
@memini A to je práve náš problém ich výhoda. Lesby, gejovia, pedofili.... a iní majú svoje orgánizácie, ktoré majú svoju činnosť a plány. Verejnosť o mnohých veciach nevie, za čím všetkým sú aké organizácie a skupiny. Už nejakú dobu nás verejne oblbujú aby sme si zvykli a otupeli a aby mohlo prejsť všetko čo chcú. Teda v skratke, oni majú plán, my nie. Oni už dávno pracujú na splnení svojich cieľov, ostatní sa zobudili až teraz, a mnohí sa nezobudili vôbec, a ani sa nikdy nezobudia.
Neviem ako je možné vôbec že nejaké malé percento ľudí rozkazuje ostatným a určuje pravidlá. Čo sa zo všetkými stalo? A nielen tu na Slovensku. Ako je vôbec možné že nejaké podivné ideológie schválime a tvárime sa že je to normálne....... Už nebudeme mať otca a matku ale len rodiča? Už nebudeme muži a ženy, len pohlavie, rod? Predstavujem si tú situáciu keď sa v pôrodnici narodí dieťaťko a mamička (pardón len rodička) sa opýta čo sa jej narodilo, a lekári povedia: to ešte nevieme, čas ukáže. 😀 😀 😀 😀 😀
A pozor na to čo kto povie a napíše, aby ho nemohli obviniť z diskriminácie. Vlastný názor môže mať každý, len musí korešpondovať s tým "správnym" celoplošne propagovanným.
@syringa
Vystihla si to uplne presne! V niektorych statoch USA sa uz teraz musia sestricky v porodnici povinne pytat osoby, ktora rodila, ci ju maju zapisat ako matku alebo otca...lebo je tam uz vela transexualov. A posuniem do pléna este takuto perlicku z USA...nazov clanku: Dalsi uspech genderideologie - koniec pohlavne oddelenych zachodov na kalifornskych univerzitach! Clovek nevie ci sa ma smiat, alebo plakat. 🙄 Lenze taketo veci sa bezný obcan nedozvie v mainstreamovych platkoch typu cas.sk, bleskovky.sk a podobne, ktore su podplatene ktoviekym a razia si svoju pro homo agendu. Ludia potom ked im clovek podsunie takuto info ani nechcu verit, ze je to realita vsednych dni...lebo ved vsak sa o tom "nikde" nepisalo.
@aletka Uz sa len dohodnut s manzelom, kto bude rodic č. 1 a kto rodic č. 2. 😀 Ach jooo... 🙄 A v GB vraj v tomto roku sa udeje precedens...jedno dieta bude mat zapisanych troch rodicov.
preco antikampan politikov, ktovie o com im asi ide? na toto netreba vysoku inteligenciu...vsimnite si aj datum
kopirujem este jednu zaujimavu reakciu z netu...
Na záver by som ešte podotkol toľko. Ako môžeme všetci vidieť, naša vláda štedro finančne dotuje LGBTI organizácie z peňazí daňových poplatníkov. Aj ja by som prial všetkým pro-life a prorodinne orientovaným organizáciam, aby získali rovnaké štedré štátne dotácie. Na Slovensku máme aj Klub mnohodetných rodín! Pán premiér, pošlite aj im 500 000 euro, skutočne im to pomôže...
Branislav
@memini
preco ignoracia referenda? Citaj :
http://blog.sme.sk/diskusie/dpl/22797655/Prieme...
Mne sa veľmi páči ako sa všade v mediách hovorí o tom, že 80% podporilo LGBTkomunitu 😀 😀 Ako keby sme nevedeli, že slovenský volič je lenivý, nezaujíma sa, a dotiahnuť ho k urne je neskutočný problém. Nikoho neprekvapí, že pri parlamentných voľbách je okolo 40%tná účasť a keď sa rozdelia hlasy medzi strany...... v podstate približne nejaký milión voličov rozhoduje a budúcej vláde na ďalšie volebné obdobie.
A ešte jedna poznámka k tolerancii a netolerancii. Naše LGBTI spoluobčania majú svoju stránku www.homofobia.sk kde sa nahlasujú prípady homofóbie.
"Ak ti bolo nejako ublížené a nenahlásiš to, potláčaš tým samého/samú seba a tiež všetkých tých, ktorí zažívajú diskrimináciu, navyše sa nič sa nezmení - diskriminácia bude zrejme pokračovať.
Tým, že vec nahlásiš, pridáš svoj hlas k rastúcemu počtu LGBT-ľudí, ktorí bránia svoje práva, ktorí sú otvorene proti diskriminácii."
Všetci majú plnú hubu kresťanov, že cirkev ovláda spoločnosť a podobné drísty...... logicky uvažujúci človek keď sa nad tým zamyslí, vie, že keby toto bola pravda, odkedy existuje KDH, vždy by vyhrali voľby a boli by neustále vládnucou stranou. Realita je presný opak. Kresťania, kňazi sú zosmiešňovaní, urážaní, častokrát veľmi vulgárnym spôsobom. Napriek tomu neviem o tom že by si založili nejakú stránku kde by udávali druhých ľudí. Nie je ani v školách povinné náboženstvo, ako našim deťom nanútili učebnicu o homosexualite.
Tak teda neviem kto je tolerantný viac. 🤐
To je sekta, toto.
@syringa Som si normalne tu ich stranku otvorila a musim sa smiat z ich ciela: "Nahradiť nenávisť porozumením a akceptáciou." A to asi tym, ze hned na uvodnej stranke je formular, kde mozu nahlasit kazdeho, kto sa na nich co i len krivo pozrel...a to dokonca aj anonymne. A Tebe uz len pride domov predvolanie na sud. 😀 Ale asi to fakt nie je normalne, ked oni sami sa nazvali Inakost, hoci ostatnych sa snazia presvedcit, ze su uplne rovnaki ako my ostatni...dobry paradox. 😎 A este na zaver...cely tento projekt je realizovany za podpory Uradu vlady SR, to nepotrebuje komentar.
@sardinka32 tu je tá stránka, z ktorej som skopírovala ten status https://www.facebook.com/pages/Povedzme-nie-nez... Propagujú toleranciu, chcú, aby bol svet lepší a bez nenávisti a samotná táto stránka je tak nenávistná že až. Nenávisť voči cirkvi, degradácia a útoky na tradičnú rodinu..........otras. A inak teraz som bola na tej stránke a pri pohľade kto komentuje, som si všimla že sú tam aj trans sexuáli. Nič proti nim, musí to byť hrozné byť uväznený v inom tele, ale pýtam sa..........budú môcť aj takíto ľudia adoptovať deti? Lebo pri všetkej úcte, im by som deti určite nezverila. Pozrela som si FB profily len zopár z nich a mám dosť :( To sú proste psychicky chorí ľudia aj odhliadnuc od ich poruchy. To, že sa človek narodí takýto iný s ním proste musí zamávať a neverím, že by takíto ľudia dokázali dať normálny domov dieťaťu.
@inkinka prepáč, ale to ako toto sú odpovede na položené otázky? Nedostačujúce! Nech je Chromík kým chce, nikto z tých ľudí, ktorí sa vyjadrovali k referendu nie je čistý ako ľalia. Ja som v referende nepodporovala Chromíka, ale vyjadrila som názor, čo si myslím o homosexuálnych sobášoch, adopciách a povinnej sexuálnej výchove. Chromíka ako človeka (alebo ako stranu, v ktorej by sa ocitol) by som určite nevolila, pretože tá kampaň AZR sa mi absolútne nepáčila a celkovo to bolo totálne zle spracované a propagované.
@syringa no moje nervy. Som si pozerala tú stránku a nechápem z toho. V príkladoch homofóbie sú také veci, že to už aj človek, ktorý má opačný názor ako oni je homofób. Neuveriteľné. Ako chápem že treba bojovať proti diskriminácii, ale kde je tá miera?? Však v tých príznakoch homofóbie je aj toto.......citujem: "Pocity, že LGBT ľudia sa príliš hlasno či pričasto dožadujú svojich ľudských práv", "Absencia homosexuality v učebných osnovách sexuálnej výchovy alebo prezentácia homosexuality ako úchylky bez ohľadu na oficiálne medicínske stanoviská" a pod. Čiže keď nesúhlasím s tým, aby bola povinná sexuálna výchova môjho dieťaťa až prehnane zameraná na LGBT skupinu a tiež nesúhlasím s tým, aby mohli uzavrieť manželstvo a adoptovať deti, som podľa nich homofób jak vyšitý. Ale to, že v bežnom živote mi absolútne nevadia, kľudne by som homosexuála ako zamestnávateľ prijala do zamestnania, mnohí z nich sú mi sympatickí a ak by bol niektorý z mojich priateľov homo, tak mi je to fuk, tak to je nepodstatné? OMG. Toto už fakt smeruje k niečomu podobnému, ako je v USA sexuálne harašenie. Tam sa už chlap aj bojí pozrieť na ženu aby ho neobvinila. Chorý tento svet, fakt 😖
-
@aletka no neviem či na nich dlabú. Skôr nie sú ochotní sa o túto problematiku bližšie zaujímať a potom sú leniví zdvihnúť zadky a ísť hlasovať 😒 A teraz si LGBT myslia, že majú 79% podporu......krása. Inak včera som čítala príspevok jednej trans sexuálky a páčil sa mi jej názor. Napísal/a že sú proste iní a že aj ona, aj všetci homosexuáli sa narodili vďaka svojej mame a otcovi, takže si myslí, že takáto rodina je dôležitá a nie je správne aby si dvaja homosexuáli nárokovali na deti. Vraj, citujem "Nikto sa ešte nikdy nenarodil z r.ti" 😀
@memini Mna len dojalo, ako sa na nete sirili nazory typu...mame ine - existencne problemy ako vysoku nezamestnanost, korupciu...atd. vsetko tu nejdem vymenovavat...vsak ano, mame!...ale tym ze ludia odignorovali referendum nic z toho nevyriesili, len ukazali, ze im treba vladnut a nie ich nechat vyjadrovat nazory...leda tak na forach. Tiez sa mi chce smiat z toho ako sa vehementne zdoraznuje tych 6,3 mil. eur, ktore stalo referendum, ale to ze ho odignorovali a tym padom vlastne oni sami tie peniaze poslali kade-lahsie ich uz netrapi...navyse niektori su tak naivni, ze si snad mysleli, ze ked by tie peniaze nepouzil Chromik na referendum, tak Fico by ich zobral a dal detickam v detskom domove, handicapovanym na vozicky a podobne. 🙄 Slovakom sa vzdy dobre vladlo, pretoze oni si hrabkaju na svojom piesocku, riesia len to, co sa ich uz bytostne dotyka, v najhorsom pripade sa prisposobia s trochou reptania...chyba nam troska rozhlad a schopnost analyzovat fakty a dosledky do buducnosti pre nase deti, o ktore sa starame a bijeme sa do hrude, ze by sme im dali prve aj posledne. A tak po selfie tu mame dalsie slovicka, ktore sa uz natrvalo usalašili v slovnikoch ludi...homofób a katolik (vo vyzname vymlety nabozensky debil).
@sardinka32 múdro píšeš
Dnes ráno mi napadla jedna myšlienka. 😅 Ja ako matka sa cítim byť diskriminovaná. Veď prečo by moja úloha matky mala byť potláčaná??? Mali by sme sa spojiť a začať úplne seriózne žiadať, že chceme aby na úradných tlačivách bolo matka. Veď nás predsa matky nemôžu diskriminovať! A predsa v našej liberálnej spoločnosti nie je prípustné aby akákoľvek skupina pociťovala diskrimináciu! Úspech zaručený! A tiež si myslím že tak ako feministky bojujú za svoje práva, mali by sa zobudiť aj chlapi a bojovať za svoje práva. Ja mám doma samých chlapov. Kupovať pre nich oblečnie je katastrofa. Prečo je ho menej v obchodoch ako dámskeho? A hračky pre chlapcov to je tiež katastrofa. Keď im chcem kúpiť telefón (také tie dva z izby do izby) musím kúpiť ružový s dievčatkami, lebo pre chlapcov verziu nerobia!!!!! 😀 Jasná diskriminácia. Myslím že nám LBGTI komunita dala naozaj krásny vzor ako bojovať za svoje práva. A mali by sme sa všetci rozskupinkovať a začať bojovať každý za tie svoje. 😅
@syringa Hm, to ano...lenze toto by nevyhovovalo tym skupinam, ktore si pretlacaju v spolocnosti svoje zhyrale chutky...takze neuspech zaruceny! A zial, po tom ako dopadlo referendum, by k ziadnej mobilizacii matiek, obavam sa, na SVK nedoslo. Niektore tu dokonca tvrdili na forach, ze by svoje deti dali aj homosexualom na adopciu a nebolo ich malo. Inak, Fico uz pripravuje ludi na dalsie referendum...mam sto chuti sa mu nan vykaslat...ale chlapec si dobre vymyslel...pretoze ak sa nezucastnis, tak v podstate odvolis tiez, lebo to bude povazovat za suhlas. Jedna sa o odpustenie dlhu Grecku.
A este jedna perlicka z EU..."EU Čechům zakázala užívat byliny. Kdo je marod, smí od letoška polykat jen chemii" (nazov clanku, kuk na net, kto ma zaujem). Takto sa lobuje v mene farmaceutickych firiem. Takze ked si pretlacia takuto absurditu, tak preco nie aj homosexualitu, gender ideologiu a pod....ved to predsa robia v mene ludskych prav mensin. 🙄

A nakoniec sa nasa spolocnost rozpadne rovnako ako to nastalo u padu Rimskej rise. Presne horeuvedene dovody uvadzaju historici.