icon

Váš názor na referendum

maribell
20. jan 2015

ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem

warholette
20. jan 2015

@kiki68 daj meno filmu, lebo si tu hlavu lamem a ani za svet na to neviem prist 😀

evkasus
20. jan 2015

Referendove otazky boli formulovane tak aby presli pravidlami. Nehovorim o obsahu ale o tom ako su naformulovane.
Ak si niekto mysli, ze tych 6 mil. by mohlo ist radsej rodinam, tak nemohlo. Stat by presne tychto 6 milionov nezobral a nikomu neodovzdal. Su to peniaze na pravoplatne referendum a mali by sme si akurat vazit, ze tu este tento nastroj priamej demokracie mame. Nechcem pisat o tom ake ovela vacsie peniaze sa v tomto state stracaju alebo vyhadzuju.
Podla mna referendove otazky su o maximalne vaznych veciach, ale antikampan je fakt silna.

kiki68
20. jan 2015

@warholette ktoreho? toho vychovneho? idem to mrknut, ani za boha si nespomeiem ako sa to volalo :D

warholette
20. jan 2015

@kiki68 hej hej, tiez mam pocit ze som to videla, a nijako to neviem najst :D

kiki68
20. jan 2015

@warholette tak mam to Engel and Joe

pribinak
20. jan 2015

@sednaja nie nezmenilo, len naši cirkevní hodnostári si to akosi nevšimli :(

maznacik007
20. jan 2015

je to cele kampan a sondovanie situacie pred volbami do NRSR na buduci rok ....

misinka26
21. jan 2015

@sednaja Ja som len vyjadrila svoj názor a postoj 🙂 život je dosť krátky na to aby sme riešili iných, keby sme tak radšej riešili samých seba a robili život krajším 🙂

sednaja
21. jan 2015

@misinka26 Pekne povedané, avšak práve to - KEBY ........ je jednoduchšie riešiť iných, lebo za to nenesieš následky 😉

evkasus
21. jan 2015

@misinka26 Ak by sme riesili iba samych seba tak by tu nebol ziadny zakon, nebola by tu deklaracia ludskych prav, nebolo by tu ani referendum ako nastroj demokracie.

misinka26
21. jan 2015

@evkasus Demokracia je zo všetkých politických systémov najviac závislá od jasného myslenia, od zopovedného a primeraného pochopenia ... nie od predsudkov a zastaralých názorov ... áno demokracia nám dáva možnosť zúčastňovať sa na veciach verejných ale nedáva nám právo zasahovať do práv iných, každý ma pávo na rodinu, na pokojný život, na lásku, bez ohľadu na národnosť, náboženskú, politickú či inú orientáciu, tým je myslené aj sexuálnu ...

matax
21. jan 2015

@nice202 to video na prvej strane je suprove🙂 🙂 a presne triafa, po com treba
Ja na refrendum nejdem a beriem to tak, ze tym vyjadrim nazor, ze o take refrenda nestojim.
Volit chodim vzdy, teraz 'odvolim' tak, ze nepojdem. Aj to je moznost, ako dat najavo svoj nazor.
Ak by som na referendum sla, moje odpobede by boli opacne, ako na bilboardoch aliancie.
Nie som nadclovek, aby som rozhodovala o tom, ako maju homosexualne pary zit. Kazdy, nielen manzelsky, partnersky vztah dvoch ludi je hodny ochrany /vdovske, info o zdr.stave v nemocnici, očr../
Referendum stoji a stalo vela penazi, ak by naozaj chceli chranit rodinu, ako hlasaju, robili by to inak a nie udupavanim prav homosexualov a nemanzelskych parov, ci dokonca, znevazovanim manzelskych neplodnych parov.
Ja nechapem, ako moze skupina ludi s urcitym nazorom na daku komunitu, takym sposobom, ze najde ludi, ktori podpisu ich peticiu, ako oni -ta skupina ludi- chce okresavat prava dakej komunity, ktora nikomu neblizi, len preto, ze podla nich nie su normalni.
Komu ublizuju homosexualne pary tym, ze sa lubia a chcu byt spolu a zaviazat sa laskou a vernostou??
Podla mna nie su normalni fanatici, nie su normalni ludia, ktori si myslia, ze farar nemoze urobit nic zle, napriek tomu, ze zneuzil dieta, napriek'tomu ti fanatici tvrdia, ze neurobil nic zle, ze ved ju nezjedol!...
Ano, som za to, aby homosexual mohol nadalej prijat nechvene dieta z ustavu /detsky domov/za svoje, pretoze take pravo teraz ma.
A som za to, aby tak mohol urobit aj hosexualny par. http://m.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/262517-na...
A za sexualnu vychovu v ramci vyucovania som tiez. Ak sa niekomu osnovy nepacia, detom to doma vysvetli podla seba..teda, ak bude mat kuraz🙂 Na nete si deti najdu hocico, kliknut na stvorcek, ze prehlasuju svoj vek 18 rokov, to dokazu aj mladsi ako 18 rocni
Nehlasujem proti ludskym pravm..aj napriek tomu, ze nase sudnictvo to refrendum podporilo..o prave, sudnictve na sk si nemyslim, ze je spravodlive

nice202
21. jan 2015

@matax samozrejme aj ja s tebou suhlasim 😉 . ja dokonca poznam 2 zeny a vychovavaju dcerku /pacia sa jej chlapci a je sikovna, nikym neutlacovana/. nechcem sa tu zapajat, lebo by ma rozniesli v zuboch.

natuska87
21. jan 2015

@xenicka13 preco by si musela? Das sa niekomu manipulovat?

matax
21. jan 2015

http://slimak.blog.sme.sk/c/372853/kto-ohrozuje... Tiez dobre spisane.
@xenicka13 Ist na referendum nie je nikoho povinnost. Moznost neist, je moznost, ako vyjadrit nesuhlas s refrendom a aj s otazkami.

pribinak
21. jan 2015

za 6 milionov eur mohol byt postaveny bezpecny zensky dom pre obete domaceho nasilia a tyrane deti

kiki68
21. jan 2015

zacinam mat dojem,ze ludia maju predsalen rozum a 6 milionov poleti hore kominom.
Ano nikomu by sa tie prachy asi nedali, ale nebudu zaroven v rozpocte tohto statu chybat? ci 6 mil hore dole nam uz je to vsetko jedno... 😉 baby si vezmite ake krasne boticky sme za to mohli mat! ked uz su im tie prachy tak fuk. By sme boli zrazu krasne a prijemne manzelky, cicusky domace 😀

moni73
21. jan 2015

necitam celu diskusiu, ale
ano, tych 6 milionov by bolo asi stratenych, ano unikaju omnoho vacsie peniaze. ale o tych sa urcite pred uzavretim "obchodu" nerozprava tolko ako o referende. nikto o nich nevie, kym sa nieco neprezradi. toto je bohapuste plytvanie peniazmi danovych poplatnikov pre skupinu ludi, krestanov, ktori asi doteraz nepochopili, ze JEZIS MILUJE KAZDEHO!
ja ako slobodna matka nie som s dcerou rodina? a co sme? ci ja som este rodina s mojimi rodicmi a dcera rodinu nema?
homosexuali nerovna sa pedofili! ved si to uvedomte!
pri adopcii bude urcite zvyhodnena konstelacia muz-zena, aj teraz su zvyhodneni pred samotnou zenou...
ja som to uz niekde spominala, ale pytala som sa dcery, ci by jej vadilo, keby mala 2 mamy (nepredpokladam tuto moznost 😀 ), jej najvacsim problemom bolo, ze ako by jej hovorila 😉. povedala som jej, ze asi menom a bolo to ok 😎.
a posledna fakticka pripomienka... v otazke sa spomina len osvojenie. takze pestunstvo je v pohode povolene?
ZI A NECHAJ ZIT!

ewellina
21. jan 2015

@moni73 Ja reagujem len na toto: "pri adopcii bude urcite zvyhodnena konstelacia muz-zena" Kde berieš tú istotu? Čo povieš na to, že britský sudca bol suspendovaný kvôli tomu, že chcel práve takto zvýhodniť konšteláciu muž - žena..?

http://www.hlavnespravy.sk/britsky-sudca-bol-su...

evkasus
21. jan 2015

@misinka26 Je otazne, co su a nie su predsudky. A referendum sa kona, lebo ustavny sud uznal, ze tie tri otazky nie su o ludskych pravach.

moni73
21. jan 2015

@ewellina prepac, napisala som to zle... malo tam byt skor "predpokladam", a ak nie, plati posledna veta 😎

a este, neviem ci sa to uz spominalo, ze muz a muz nemozu mat dieta (panboh ich tak nestvoril), nechcem byt zla, ale co potom pary - muz, zena, kde zena nemoze prirodzene otehotniet? a mozno ani asistovane? vtedy sa boh pomylil, alebo? verim, ze boh je neomylny a miluje vsetkych!

ewellina
21. jan 2015

@moni73 Takže vlastne pripúšťaš, že takéto veci, ako sa stali tomu sudcovi, sa môžu diať aj u nás...., ak sa uzákoní adopcia homopárom. A je ti to v podstate jedno.. No nás na výške učili, že dieťa potrebuje ako mužský, tak aj ženský vzor.

evkasus
21. jan 2015

Ak homosecualom uznaju adopcie tak budu rovnovenni heteroparu a tak im budu davane aj deti, ktore by inak dostal heteropar. A takto sa zoberie detom moznost mat otca aj mamu. Teda pravo dietata sa podriadi poziadavke dospelych. Argument, ze homosexuali zachrania deti, ktore by inak xostali v DD je manipulacia a hra na city. Vysledkom uzakonenia adopvii bude akurat to, ze xiadane deti budu davane rovnako hetero aj homoparom.

ewellina
21. jan 2015

@evkasus Toto keby si uvedomili tí, ktorí si naivne myslia, že povolením adopcií homopárom sa vyprázdnia destké domovy.

moni73
21. jan 2015

@ewellina clanok som si precitala az teraz. mal rozhodnut podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia a asi tak rozhodol. otazne je potom, preco boli vsetci ostatni sudcovia proti? co je v tomto pripade spravne a co nie si trufas povedat z tohto clanku? ja sa na zaklade clanku asi priradim k vacsine 😒 .

ewellina
21. jan 2015

@moni73 Podľa mňa je správne to, že dieťa má mužský aj ženský vzor. Naozaj si myslíš, že pravda je tam, kde je väčšina?

moni73
21. jan 2015

@evkasus ja vidim tragediu skor v tom, ze "ziadane deti"!!!
@ewellina naivne si myslim, ze povolenim adopcii homoparom sa zhruba nic nezmeni

ewellina
21. jan 2015

@moni73 "zhruba nič" - len možno dve alebo päť (alebo ktovie koľko) detí stratia šancu žiť v rodine s otcom a mamou. 😒