Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
no ja sa na dnes lucim...caka ma nocna smena s dcerkou 😀
@labaga s tým suhlasím v každej brandzi je kopec debilov.
U mna v našej komore je tolko schlípnených debilov čo sa ti počas školení dobývaju na izbu pod pojmom " ideme konzultovat ". A tiež su to vysokoškolski vzdelaní ľudia čo maju ešte k tomu licenčné skušky za sebou a robia nám hanbu .
Myslím že je to všade . Za niektorých svojich kolegov sa fakt hanbím.
...dobrú noc všetkým 😔 😔 😔
@labaga Prepac, ale ty si so svojou gramatikou skoncila LF? 😕 😕 😕 o ostatnom sa radsej nevyjadrujem 😖
Tak toto je fakt sila, ze vraj nie som rasistka, ale ukrajincov atd. nemusim....A vy si myslite, ze ukrajinec je nieco ine ako ste vy? ze je snad pocerny alebo co? Ved to je jedno a to iste vychodo-europska krajina je jedna aj druha, v takom nemecku alebo anglicku nad tym ani rozdiel nerobia, to len niektore pani `doktorky` si myslia ktovie co...Ved sa zubudte....No nechcela by som vidiet, ak by sa k vam nedajboze z takej krajiny pacient dostal, to by muselo byt pohrdania, uz si to viem predstavit...To je hanba lekarom..Brrrr.....Chcete europske platy, ale najprv vasa uroven musi byt europska, lepsi pristup k pacientom, bez predsudkov a rasizmu, brat pacienta ako klienta a nie sa len nad nim vyvysovat, atd, adt.....
@labaga Zo začiatku som lekárom v súvislosti so štrajkom fandila, majú neľahkú a veľmi zodpovednú prácu (každá práca je zodpovedná a dôležitá, ale tu je to, povedzme si úprimne, predsa len trochu o inom), povedala som si, aspoň niekto sa vie postaviť za svoj názor (nemyslím len zvýšiť plat, požiadavky boli aj iné). V každom povolaní majú zamestnanci právo štrajkovať, bohužiaľ veľa ľudí ich odsúdilo - pretože sa ich hroziaci odchod dotýka ľudí, pacientov. Ale to by mali riešiť naši páni poslanci, ktorí za to berú slušné euríčka.
No ale k veci. Už lekárom až tak nefandím - pekne sa prejavili (nehovorím, že všetci), keď sa začala riešiť otázka zvýšenia platu ich kolegýň, pravých rúk, bez ktorých by si ani... Tu sa pekne prejavilo, o čo im v skutočnosti bohužiaľ ide - len a len o ich platy. Zatiaľ čo oni sa vyhrážajú odchodom, sestry nazbierali vyše 240 tis. podpisov v petícii, ktorú naším pánom poslancom slušne predložili. A teraz ich takto lekári podkopli. Nehnevaj sa, ale je smiešne písať tu o nejakom vrážaní klinu medzi sestry a lekárov zo strany vlády - ide len a len o Vašu nenásytnosť, neprajnosť a strach o vlastné vrecká. A vrcholom všetkého je, ako sestru lekár - jej kolega - degraduje na pozíciu plniteľky jeho ordinácií. Je smutné, že máte o práci sestry takúto mienku. Nemá zodpovednosť? Dovolím si tvrdiť, že porovnateľnú s tou lekárskou. Kto je v drvivej väčšine času pri pacientovi, sleduje jeho stav? Koľkokrát si Ty ako lekárka našla na lôžku oproti sestre pacienta, ktorému sa akútne zhoršil stav a koľkokrát Ťa sestra k takémuto pacientovi musela akútne volať? Kto by niesol väčšiu zodpovednosť za to, keby dotyčný pacient zomrel - Ty ako lekárka, alebo sestra, pretože nezistila, že sa pacientovi pohoršilo, neposkytla mu prvú pomoc a medzitým nevolala lekára? nehovoriac o tom, že sestra musí vedieť okamžite zareagovať a podať aspoň najnevyhnutnejšie lieky. Ja nezľahčujem Vašu - lekársku zodpovednosť, ale je až tragické, ako vy lekári odrazu zľahčujete, resp. vlastne popierate zodpovednosť sestry. Spomeniem ešte napr. zodpovednosť sestier v prevencii dekubitov, za podanie liečby, úroveň ošetrovateľského procesu... Keby sme boli pomstychtivé, vieš asi predstaviť, že by sme Vám lekárom napr. prestali podpisovať tie ponižujúce poverenia na i.v. liečbu a podávanie by teda ostalo na Vás? Koľkokrát si Ty ako lekárka podala liek do žily??? Možno Vaši starší kolegovia to ešte ovládajú, ale dovolím si tvrdiť, že Vám mladším ročníkom to nič moc nehovorí...
Z Tvojich príspevkov som postrehla, že pravdepodobne pracuješ na internom oddelení - ja som tam pekných pár rôčkov pracovala ako sestra - a normálne sa mi rozum zastavuje, že Ty ako lekár dokážeš na takomto oddelení nazvať sestry ako lemry lenivé, vyhorené, ktoré vysedávajú pri kávičke a kašlú na pacientov, a podobné drísty. Ja i moje ostatné kolegyne sme si vypili tú kávičku v 99,9% prípadov v chvate popri robote a studenú. Ak si mala pocit, že sa o Tvojho starého otca dostatočne nestarajú, tak to asi bolo nie z ich lenivosti, ale z nedostatku času - 30 interných pacientov na max. 2 sestry je aj na koňa veľa.
Stále sa všade omieľa porovnanie platu začínajúceho lekára a začínajúcej sestry - ale povedzme si, ako sa ten rozdiel veľmi rýchlo-nástupom do služieb, atestáciou, zvýši? Koľko teda bude v konečnom dôsledku onedlho zarábať lekár a koľko sestra, ktorí spolu začínali? A obaja majú vysokoškolské vzdelanie. Ale my sestry im ten o dosť vyšší plat nezávidíme, ale prajeme, zaslúžia si ho.
A dovolím si tvrdiť, že lekár, čo ledva skončil školu a je postavený do služby, keď mu o pol štvrtej odídu kolegovia, doslova visí na každej dobre mienenej rade skúsenej sestry, čo vlastne tomu pacientovi je, keď sa mu pohoršilo, alebo čo mu rýchlo podať? Bohužiaľ väčšina lekárov na toto rado "zabúda" po prvej atestácii a teraz nás budú ešte stavať do pozície "sestra rovná sa plniteľka lekárových ordinácií".
O tom, koľko majú pridať sestrám oproti tomu, koľko žiadajú lekári (fakt nereálne), písať ani nebudem.
Prepáčte mi môj siahodlhý príspevok, ale po prečítaní diskusie sa vo mne zdvihla vlna hnevu a musela som to zo seba dostať. Na záver len toľko - nechcem, aby to vyznelo, že tu zľahčujem lekárske povolanie, naozaj je veľmi zodpovedné a je škoda, že niektorí ich kolegovia, čo sa správajú arogantne a berú úplatky, tak robia zlé meno svojím kolegom, ktorí svoju prácu naozaj berú ako poslanie a ide im predovšetkým o zdravie pacienta.
@labaga vcera som este chcela reagovat k tym tvojim ozralcom a poloprimitivom......pravdu povediac som este nevidela lekara,ktory by sa musel kompletne postarat o takeho cloveka....podla mojich vedomosti ak to nie je zivot ohrozujuci stav,tak si lekar pocka na to,kym sa takyto neziaduci pacient pripravi pomocou sestricky,ktora ho vyzlecie,umyje a da do poriadku aby ako tak sa z neho stal clovek pri ktorom sa da vydrzat stat viac ako 5 minut.....a casto to nerobi osetrovatelka,ale vysokoskolska zdravotna sestra.....treba si vazit aj tu spinavu robotu,kotru vykonavaju sestricky aj sanitari.....a z ust lekara taketo slova su viac ako zarazajuce.....ale vo vsetkych profesiach su takzvane chutovky....lekarom sa nepacia spinavi ozrati bezdomovci....ucitelom romske deti na hranici debility....pravnikom riesenie rozvodoveho konania kde sa ma prisudzovat aj pes na dvore...stavebnym inzinierom nevynosna projektova dokumentacia zumpy a mohla by som menovat dalej.....aj taketo pripady patria k zivotu a treba k nim pristupovat s troska vyssim EQ,lebo aj ozraty bezdomovec potreuje lekara aj romske dieta potrebuje vzdelanie a mozno prave primar sukromnej spickovej kliniky potrebuje k rodinnemu domu doprojektovat zumpu 😔 v prvom rade sme ludia...bez ohladu na profesiu.
A práve táto diskusia je presne prejavom toho, prečo ľudia nedoprajú lekárom zvýšenie. Určite sú lekári, ktorí sú ľudskí a profesionálny. Takých si určite vážime. Ale žiaľ, napríklad labaga, svojím vystupovaním ukázala svoju nadradenosť a povýšenosť, ktorou žiaľ mnoho lekárov pristupuje k ľuďom a k sestrám. Pre toto správanie majú ľudia úplne v r..i, že máte pocit, že je vaša práca nedocenená. ľudom sa priblížiť nechcete, chcete pôsobiť ako niečo strašne dôležité, pacient má strach sa niečo opýtať. Obzvlášť v štátnych nemocniciach. Prečo ľudia viac fandia sestrám? Pretože ak ležím v nemocnici, príde sestrička, ktorá mi napichne lieky, podá lieky, upraví posteľ, prípadne dá misu. Medzitým sa porozprávame, čo doma, ako deti. Má prísť lekár? Ticho, sadnúť, v pozore, ide pán..Doktor sa spýta, ako sa máte? Stačí mu odpoveď: dobre. Ak poviem, mám bolesti.., odpovie..no a čo ste si mysleli, deň po zákroku, že to nebude bolieť? Tak potom prepáčte pán doktor, že vás obťažujem. Nemohol povedať, áno pani, chápem, vydržte deň, dva, bude sa to zlepšovať..ak nie, poriešime..Alebo: p.Doktor, neviete mi povedať ako dlho budem v nemocnici? Doma mám len manžela s deťmi. Odpoveď: A čo si myslíte, skade to mám vedieť..také otázky mám najradšej..Prečo nepovedal: Pani zlatá, včera ste len prišli, nemáme ešte urobené všetky testy, keď budeme mať komplet výsledky, potom vám budem vedieť reálnejšie niečo k tomu povedať.
Ale nie..ľudí treba zosmiešniť, urážať, veď predsa ničomu nerozumejú. Tak nech držia ústa, natrčia zadky na injekcie a ticho ležia..
Pre túto aroganciu nemajú ľudia radi lekárov..Preto nečakajte, že vás budú podporovať v štrajku.
@adrina neviem o akom vyvysovani hovoris, ani som si nevsimla, ze som sa vyvysovala ja, praveze v tejto dobe lejkar nema ani plat ani ziadne socialne postavenie, vo vacsine pripadov na neho ludia len nadavaju a najvacsia moda je vypisovat staznosti na urad pre dohlad nad zdrav. starostlivostou, lebo akonahle niekto umrie aôlebo sa nieco skomplikuje, musi to byt automaticky vina lekara, jasne ze niekedy je to opravnene, ale mam pocit, ze tu uz clovek ani nemoze umriet bez toho aby sa to riesilo na urade pre dohlad, a ked ma niekto pocit, ze sa vyvysujem, tak neviem, odkila to berie, ja len chcem mat zaplatene svoje studium, svoju robotu a mat normalne pracovne podmienky. Tych 4000 eur co tu jak cvok omiela minister ma mozno 5 vyvolenych lekarov na slovensku a samozrejme poslanci
Moj plat lekara bez sluzieb bol cca 500e čist. ,t.j. za 5dni po 8 hod cca 4 týzdne do mesiaca t.j. cca 160 -hodin/mesiac
teraz s 5 sluzbami cca 900- 950e čist. a to aj s priplatkom za nocnu ci sviatok , ALE to som v praci naviac este 2x cez vikend ,a 3 male sluzby / 2x 24h + 3 x 16h = 96 hod , [po piatku a sobote nevycham pracovny den - co je z tych 5 sluzieb asi 2-3 ) , takze odrobim cca 240 hod za mesiac co je asi o polovicu viac ako je bezny pracovny cas , mam 3 vikendy do mesiaca pokafrane , nemam cez ziadne sviatky pokoj ...
... a po 20 rokov prace mozno budem mat v nemocnici 1200e cisteho ... super...
nezrovnavajte nezrovnatelne, ked chcete zrovnavat tak zrovnavajte s vysokoskolsky vzdelanymi profesijami, a prosim NEPREHLIADAJTE ze odpracujeme o polovicu viac casu ako v inych profesiach...
tolko k platom - lebo to verejnost mrzi najviac ...
transformacia je pozastavena do volieb , NIEJE zakonne ZRUSENA ....
dofinancovanie zdravotnictva - peniaze v systeme su !!! ale to ze poistovne si budu vytvarat zisky a odmeny z verejnej kasicky to nikoho nezerie , zatial co nemocniciam nepreplatia vykonane vykony , a potom nema ani na to aby poskytla stravu mamicke hospitalizovanej s dietatom a tak si za nu musi doplatit , a pacient {mimochodom aj lekar } si musi este aj toaletny papier doniest z domu ...
zakonnik prace ! - keby sme sli podla neho tak uz od aprila nema kto sluzit.... a v noci a cez vikend su nemocnice bez lekarov... ale my nemame pravo zit ako ludia??? mat aj trosku casu na rodinu a na seba ???
personalne normativy - keby lekarov a sestrier bolo tolko ako nas ma byt na mnozstvo pacientov mali by sme na vas mili pacienti viac casu , viac vysvetlovat, byt milsi ... ked mate pred ambulanciou 4 pacientov, ktorych budete prijimat {cca 3 hodiny spolu } , volaju vam z oddelenia - ze dieta je v krcoch a nedycha, do toho prichadza sanitka s dalsim urgentnym pripadom .... a vy ste smadny , hladny, vycerpany na nohach vkuse uz napr. 18 hodin a viete ze do rana je este daleko tak skuste mat tu odvahu a byt mili na pacienta a venovat sa mu tolko kolko vidite ze chce on a nie tolko kolko viete ze mate casu....
n @eaa ele no tak, nezovšeobecnuj tie lemry lenivé su konkretne osoby na doliecovaku, neviem co tu pride niekomu arogantne nadradene že som sa prejavila. nazývam veci pravým menom a nebudem sa tu hrat na sladku. @jankka21 pekne si to napislaa len neviem ci to tu bude chiet niekto prijat. najlepsie na tom je to že riaditelia nemocnic teraz vyhlasuju že v podstate je prezamestnanost lekarov, a že tých 30 percent aj tak nepotrebuju
ale praveze tu to niekto može vysvetlit lebo v novinach a televizii sa pravdu nedozvedia. ani to že sponzoring farmafiriem nie je o dovolenkach primarov a obvodakov ale aj o preplacani knih kongresov tu na slovensku na korých registraciu z toho platu nenasetris
@svetielkoand necitala som diskusiu ale neviem co ma gramatika spolocne s LF skusky z pravopisu tam predsa niesu ci? sa mylim vies kolko lusí skonci VS a neovlada pravopis 😉
@labaga dufam,ze to riaditelia nemyslia vazne...cim menej lekarov budeme mat,tym menej casu ostane jednemu lekarovi na jedneho pacienta.neuznavam vysetrovacie praktiky '' na pase'',kde si clovek nema cas ani sa poriadne obliect a uz je s nim v kabinke druhy pacient...len si to vsimnime u detskeho lekara.nie je normalne mat za den vybavenych 60 deti v jednej ambulancii.....1 lekar+60 deti za den= velka pravdepodobnost vycerpania a profesionalneho zlyhania.
@danka.k myslim si,ze sa tu nekritizuje odborna sposobilost lekarov.....ja si velmi vazim ich vzdelanie a vedomosti,ktore vyuzivaju v kazdodennej praxi,ale mnoho lekarov zabuda na rebricek hodnot a na slovicko pokora a to velmi casto hned po obdrzani diplomu.diplom a skola z vas robi dobrych teoretickych odbornikov.....zivot a pracovne skusenosti ukazu ci viete drzat krok aj s ludskou strankou vasej profesie....v tomto smere vela krat zlyhavaju zdravotnici na kazdej urovni...pocnuc od sanitara az po primarov oddeleni.....a nepochopim preco.vybrali sme si povolanie pri ktorom sme vedeli,ze si nemozeme dovolit ukazovat nasu zhnusenu tvar.....mne sa v zivote len jediny krat ospravedlnil lekar......a boli pripady,kde by ospravedlnenie bolo viac krat na mieste.jedina otazka by ma este zaujimala.....o kolko vyssy plat by vycaril sirsi usmev a uprimnejsi zaujem o pacienta 😔 bola by som zvedava co by sa zmenilo na vasej kazdodennej praci ak by ste dostali o 300 eur mesacne viac...pocet pacientov by bol stale rovnaky....boli by ste milsi?ochotnejsi?ludskejsi?zmenilko by sa nieco?pocitil by aj niekto iny vas vyssi plat okrem vasej penazenky?......toto ludi trapi.pocitia pacienti potom vasu spokojnost ak budete mat vyssi plat?
maminky - nemaminky, tak ja zasnem ako sa to tu odvcera zvrhlo 😕 😔 uchytkom som citala prispevky....
Kto si vybral zdravotnicke povolanie, musel pocitat s tym, ze to nie je zlata bana. Snad s vynimkou plastickej chirurgie 🙂 Skoda, ze vela lekarov nestudovalo preto, ze si to povolanie vybrali sami, ale preto, ze je to rodinna tradicia. A z toho potom takisto moze vyplyvat nevrlost k pacientovi.
Su lekari, ktori su skutocne mili, poctivi a robia to s laskou, ale vela je takych, ktori beru pacienta ako cislo. Viem, ze na niektorych oddeleniach je roboty vyse hlavy, ale pacientovi staci casto chytit ruku, usmiat sa a povedat: Bude to dobre dedusko, babicka, maminka..... Nestoji to ani peniaze, ani namahu a vyrazne to prispeje k psychickej pohode pacienta. A hlavne zaberie to par sekund. A toto je to, co pacienti casto od lekara nedostanu, dostanu to od sestier a preto sa zial tak k lekarom aj stavaju.
Poctivo pracujuci lekar podla mna nemoze velmi vyskakovat, nepysi sa honosnou vilou, drahym autom a dovolenkou dvakrat do roka.
Inak len na margo gramatiky, do toho sa netreba navazat, moj muz je stavebny inzinier a doteraz nevie Y a I, ani ciarky 😀
nuz, kazdy ma svoju pravdu. velmi nerozumiem lekarom a sestram, preco sa nesnazia o konsenzus ale radsej do seba vzajomne rypu. to nesvedci ziadnemu pracovnemu prostrediu. tragikomedia su zase pacientky, ktore tu na lekarov len nadavaju. v kazdej profesii su dobri aj zli odbornici, mne ked sa stane ze sa stretnem so zlym tak sa snazim to napravit, ist k inemu lekarovi (ked som v nemocnici tak si vytipujem toho ktory ma porozumenie s pacientom a pytam sa toho) a minimalizovat svoje zle skusenosti....lenze to je tak, ze vacsina ludi si svoje zdravie vobec nevazi, vobec sa on nezaujima a ked sa nieco "pokazi" tak nacupitaju k lekarovi a medovym hlasom ziadaju aby to pan doktor na pockanie "opravil" (obalocka a flaska uz su pripravene v igelitke). a ked to nejde, alebo su nebodaj komplikacie, tak je ohen na streche a lekar hned pochybil. a kvoli takymto pacientom je drviva vacsina lekarov v krci...ze nieco pokasle. ked k tomu pridam fakt ze je v sluzbe 24 hodin, tak sa vobec nedivim ked by aj nieco pokaslal. ja robim okolo 9 hodin denne, a mam naozaj dost vecer. ja by som nechcela byt lekarka za tychto podmienok ani omylom a velmi si vazim tych, ktori to v taktychto podmienkach tahaju dalej. ....vrchol ladovca je ministerstvo ktore sa tvari ze sa ho systemove riesenie netyka...ba co viac sa tvari ze lekarov je dost. no mne sa naopak zda ze nemocnice praskaju vo svikoch, aspon tu v BA.
@cmulinko vidíš toto som písala. Vo všetkom vidíte len ten plat. Nie je to len o tom. Toto nemá zmysel. Niekomu tu niečo vysvetliť ked stale vidíte iba ten plat. Končím v tejto téme. Stale vidíte len to čo propagujú médiá, najlepšie je kritizovať ked neviete aká je v skutočnosti pravda. Čo mi je veľmi ľúto. Majte sa.
..........a potom sa cudujeme ze medicinu vystuduju tu a po skonceni skoly odidu do Nemecka/Rakuska.tot vsjo 😉
@danka.k je malo lekarov,ktorym nejde len o plat....ty si mozno jedna z nich,ale nemam skreslene predstavy o realite....tiez som zdravotnik a myslim si,ze ja som nenarazala na vase vyssie platy ale na princip.mne nevadi ak vam zvysia...ci uz sestram....nebudem protestovat proti zvyseniu platu v hociktorej profesijnej sfere,ale vsade ide o princip.....aby vas chapali aj na dolnej hornej...aj ti co nemaju vysoku skolu....a je mi luto,ze si z mojho prispevku pochopila len tie ciselne hodnoty....ktore nie su pre mna dolezite.pytala som sa na ludskejsie otazky.
@labaga nie poistovna pri ubytovani matky s dietatom ak ma dieta viac ako tri roky /moj ma tri roky tri mesiace/ nedoplaca nic... rodic si plati za den cca 20 EUR... tych 75 co pisala miriam je len zaloha... viem to boli sme tam minuly mesiac s malym...
na operaciu mandli u dcery som cakala viac ako pol roka... pricom mala hodnoy ASLA nad 1000 a bolesti klbov a zle vysledky...
ak ideme k lekarom takmer vsade platim od 10 do 20 EUR za navstevu za dieta..... totiz nemozem na termin cakat pol roka a potom 3-4 hodiny v cakarni s neistym vysledkom
mne ked po operacii vyberali stehy tak mi ich vybrali zle a sama som si to musela podokoncovat doma teda povyberat zvysky ciernych niti co pan doktor nevidel...
inak neviem ako inde ale tu v Ba musis mat znamosti ak ides do nemocnice.... a podla toho aj chodime kde niekoho pozname a mozeme dat nieco lebo inak je to no povedzme si o nicom... ani pes nestekne...
min. mesiac maly lezal tak na infuzkach na jednom oddeleni /neprijimal tekutiny a nemocil/ a neboli schopni mu pozriet do ust mlada pani doktorka to nevedela... a kym nas poslali na ORL tam to slo bez problemov a zistili diagnozu /herpeticke afty v ustach/ tak preslo viac ako 12 hodin... za ten cas mu neurobili ziadne odbery nic.... a ked nas previezli na infekcne tak tam dobre nadavali ze ani krv neboli schopni nabrat...
a to ani nehovorim o pristupe lekarov mne po mojej operacii nebol schopni ziaden prist a povedat ako to dopadlo a co to teda bola.... musela mi to zistit znama ....
po dcerinej operacii mandli sa ta doktorka co ju operovala neprisla zastavit tiez... za cely pobyt....
@czechzuzanaba neviem odkial beries tie sumy o platoch v centrach podpory a pod napr. v IBM HP a pod ale mas to nadhodnotene.... urcite to nie je v sucasnosti 1000 EUR v hrubom pre cloveka bez diplomu... je to menej a to sa bavime o BA...
baby, mám teraz možnosť porovnať starostlivosť v klasickej nemocnici a v nemocnici a.s.. Je to brutálny rozdiel, v klasickej sestričky ak ich nepoznáte vás majú doslovne v r... a lekári to isté. V a.s. je prístup niekde inde, či už lekárov, alebo personálu. Ja osobne si radšej priplatím, ale viem že mám starostlivosť na úrovni, lekár príde aj 3x denne, sestra to isté. V štátnej nemocnici keď som ležala bolo to deprimujúce a nebol žiaden rozdiel či som ležala na VIPke alebo klasickej izbe, proste otras. A podotýkam že VIPka bola lacnejšia v tej a.s. ako v štátnej. Lekári bojujú za vyššie platy pre seba a pomedzi to stíhajú nadávať na súkromných lekárov ako sa majú, ale všetci majú tu možnosť otvoriť si prax. Beriem sestry neboli ohodnotené, a kukali ako lekár berie úplatky a má sa dobre, tie nech bojujú, tým to aj prešlo, lebo popravde sestra niekedy pre pacienta urobí viac ako lekár, ale nie sestra ktorá príde do práce lebo musí .... Na túto tému sa dá polemizovať hodiny.
no coment
@martina2001 verim tomu,ze ten rozdiel nie je vdaka a.s,ale vdaka pristupu zdravotnikov a zas sa len dostavame k tomu bodu,ze lekar by bol lepsi,pozornejsi,ludskejsi a chapavejsi ak by mal dobre zaplatene a mal by idealne podmienky...a prave proti tomuto sa lekarky uzivatelky brania,lebo vraj to tak nie je....tak potom ako to vlastne je.....je rozdiel medzi lekarom s nizkym platom na pracovbisku bez vybavenia....aj mezdi lekarom s vysokym platom tak isto bez vybavenia a aj medzi lekarom s nizkym platom s dobrym vybavenim....kde je potom problem?problem je ten lekar ci tie financie?
co som take strasne napísala bik, striko, sestryčka či čo
@martina2001 fakt si mysliš že len tak si možeš otvorit ambulanciu??? das za gastro vyš. 300 eur 2x ročne, plus odbery cash?

naozaj asi treba zacat od seba, na slovensku nic nejde, nic sa neda.......
@v555 ja sa obavam, ze keby sa dali do nemocnic kamery tak z vela veci by ludia ostali prekvapeni, mne sa niekedy az verit nechcelo
musi sa vymenit generacia este z cias nedavno minulych, kde ruka ruku este stale myje a praktiky ostali. je bezne, ze primar/ka a aj vyssie postaveni sa nepostavia za svojich podriadenych, ze nevedia ani len cast z toho co by mali vediet, vratane tych lekarov, ktori maju akoze meno ale je to len kvoli tomu, ze sa promenaduju v smotanke 😒