icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

suem
28. nov 2011

http://www.pluska.sk/slovensko/spolocnost/ako-z...
Nech sa paci, zo 600E v hrubom 😲 😀 😀 Ten a ostatni "lekari" nas maju vazne za blbych 😠 A este im nieto vysku ich platov zerie, sa cudujem 😖 😠

vianne
28. nov 2011

@zuzi118 zdielam na FB 🙂

monnaa
28. nov 2011

@zuzi118 - ved ja som za pôrodné asistentky, fakt pri fyziol. pôrode sú super, mnohokrát lepšie ako lekár / aj psych.podpora, sú to ženy , takže aj tá empatia je super 🙂 /, len naozaj gynekológa nahradiť nemôžu. On robí aj iné veci - operácie netehotných , kyretáže , riešenie neplodnosti atď. A k médiám - tie si vyberajú čo sa im hodí, teraz sú skôr jednostranne zamerané proti štrajkujúcim lekárom.
A ešte otázka , vie pôrodná asistentka zašiť prípadné natrhnutie hrádze ? Toto naozaj netuším..

vianne
28. nov 2011

@suem takto to vyzera ked ten "najchudobnejsi " lekar bojuje za prava ostatnych...preco si tak velmi neotvaraju usta mladi lekari bez atestacie, ktorých sa mozno ta mzda 600 eur skutocne tyka??

monnaa
28. nov 2011

@suem citujem tvoje slová: " 20rokov boli ticho jak vos pod chrastou, lebo im vyhovovalo sa valat v nemocnici a teraz v case krizy sa ozyvaju. "
No dovoľ, kto sa váľal v nemocnici ? To akože vtedy boli vyššie platy a menej roboty, alebo čo ?? Kríza v zdravotníctve je už vyše 20 rokov a to sa vystriedali rôzne vlády. Keby bola táto akcia za Fica zase by sa ozývali fanatici SDKU, že prečo to nebolo z Dzurindu. Vieš čo, lekárom je úplne jedno aá vláda je, hlavne nec h sa už porieši tá katastrofa v zddravotníctve. ja konkrétne som Fica nevolila, ja som fandila tejto vláde.

monnaa
28. nov 2011

@suem - ale Kollár je neštátny lekár, podľa neho predsa nemôžeš posudzovať !!!!! To je rozdiel.

@vianne
Nie každý má chuť otŕčať sa v médiách, riešiť právne veci, naťahovať sa s vládou. Osttaní lekári sú naučení robiť si svoju prácu pri lôžku pacinta.

suem
28. nov 2011

@vianne Ale ved on v clanku tvrdi, ze vo vlastnej sukromnej ambulancii ma plat v hrubom 600E. Tak to by si mali na jeho prijmy riadne posvietit kompetentny. 😠 Keby ze som lekar na celo si napisem, ze tento exot mna nezastupuje 😎 A tie posledne vyhlasenia ubohe: ako sa maju lekari zdraziavat spolu a kontrolovat sa navzajom, no demagogia ako vysita. Hanba vzdelani ludia sa daju takto zmanipulovat jednym tajtrlikom. A sa cudujem ako mohol Hitler ovladnut masy - presne takto, masirovat mozgy az do vycerpania. 😖

zuzi118
28. nov 2011

@monnaa zahranicne PA vedia.. ci nase neviem. Nechcem spamovat, ale v kratkosti, chcem spravit stretnutie s PA, tam sa ich mozme spytat napr. aj tuto otazku. Blizsie info o stretnuti s PA napr. v teme https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/mate-informacie-o-porodnych-asistentkach/

suem
28. nov 2011

@monnaa Bud taka laskava citaj cele clanky az potom reaguj, nebavi ma kopirovat ti tu konkretne vety. Snad si ZS absolvovala.

effkaa
28. nov 2011

ale on si na ten dom s bazenom fakt nasetril. ved si to vezmite, jedol len suchy chleba, pil len vodu, neobliekal sa, nesatil, zene nic nedal... no nech by chudacisko, z tych 600 eur v hrubom odlozil 450, ktore by mohol dostat teda v cistom. neviem kolko ma rokov, ale povedzme ze tuto sumu zaraba uz 40 rokov. takze to by si usetril 216 000 eur. no co sa cudujete? a to som zvedava, ci tych 600 eur zarabal aj pred tymi 40 rokmi. Ja som s tym pocitala 🙂

monnaa
28. nov 2011

@suem 😀

suem
28. nov 2011

@monnaa Trosku trapny 😀 , ale ked vystihuje tvoj stav mysle tak nech sa paci. 😎

suem
28. nov 2011

@effkaa Sikovna 🙂 Bude ti vdacny 😉

effkaa
28. nov 2011

@suem ja som snaziva 😀

effkaa
28. nov 2011

inak dnes som ho videla nazivo a bol obleceny, asi dostal nieco z nejakej nadacie ...

minewka
28. nov 2011

@monnaa tu sa skôr viacerí snažíme naznačiť (teda aspoň si myslím, že sa o to snažia ostatní, ja určite) - že toto celé pripomína politickú hru, do ktorej boli zatiahnutí dr...

Ja si myslím, že vláda bude musieť ustúpiť - povedzme že sa dohodnú na 400 (ak už nie sú LOZ totálne vymletý) - to naserie väčšinu ľudí na SR - a niekto potom bude krákať o rovnosti všetkých a bla bla...vrámci politickej kampane.

Mňa by zaujímalo, odkiaľ má LOZ peniaze na bilbordy ("stop transformacii nemocnic" - LOZ), odznaky, peniaze na právne analýzy...to má LOZ toľko peňazí od svojich členov?

zuzi118
28. nov 2011

Neviem ci pomohla mailova intervencia, ale je to tam spat! http://vybrali.sme.sk/c/Porodne-asistentky-maju...

minewka
28. nov 2011

@zuzi118 dala som to zdieľať..radšej tak rodiť a mať aspoň niekoho, kto nado mnou "bdie"...

mamabiba
28. nov 2011

@zuzi118 krásny článok a majú v tomto pravdu. Ja si pamätám a nebolo to tak dávno ...august...že k môjmu pôrodu prišla dr až keď bola hlavička už skoro vonku.

dusika11
28. nov 2011

@minewka tebe som nepisala nic a ani nebudem ....je to zbytocne ..

mandragora22
28. nov 2011

@mamabiba u nas to iste pri porode 😉 😝

dusika11
28. nov 2011

@minewka co sa tyka tvojej milej a inteligentnej otazky...samozrejme ako inak....mam tu fotku a neskryvam sa pred znamymi ....a dalej sa uz tebou nepotrebujem zaoberat...

monika15
28. nov 2011

@mischella26 a co teraz co stresujes. ty tu tiez pises ne.... tak potom co ? tak ako ty tak aj ja takze relax nadych
@monnaa akoze uz sorry ale ked aj ty budes mimo sk 15 rokov a po sk budes len tu pisat tak aj tvoja gramatika sa moze posmyknut.......
a akoze ked clovek te uplatky nedal tak sa nic nekonalo a co sme mali robit..... kazdy to robi ;)))
@andreah25 uz som ti tu niekolko krat pisala sa nestaraj domna. na co ma otravuejs, tak ako ty tu pises tak mozem aj ja.... a ti sa uz len neboj o moj zivot ;);) p.s.je urcite viacej spokojny ako ten tvoj na Sk. dovi.dopo.'

minewka
28. nov 2011

... 😉 ja si môžem reagovať na čo chcem 🙂

‎13:05 Situácia v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach sa mierne zlepšuje. Povedal to dnes novinárom riaditeľ DFN Peter Krcho. Z 52 výpovedí bolo stiahnutých 14, doteraz na nich trvá 38 lekárov. Krcho si zároveň myslí, že aj lekárov vo výpovediach už situácia prestáva baviť a radi by sa vrátili k svojej práci. "A niekto ich brzdí v tom, aby to urobili."

minewka
28. nov 2011

@dusika11 a si predstav - neuveriteľná to vec - aj moji známi vedia, kto som a to dokonca bez fotky 😉

dusika11
28. nov 2011

@minewka si predstav....

mandragora22
28. nov 2011

@suem ten clanok z plusky, to je snad vysmech nasho naroda! to ako mozu volaco take napisat! i ked na druhej strane, faktom je, ze je rozdiel prijem priznany a prijem "do vacku" 😝 😝 😝 😝 on ako sukromnik si nema problem uctovnictvo viest tak, aby mal naozaj len tych 600 v hrubom. mam (mala som) takeho podareneho svagra, ktory do dnesneho dna na sudoch ohladom vyzivneho vzdy uvadza prijem nejakych 6000 KČ (on zije v cechach), lebo je tiez sukromnik ale v inej sfere, ale sudy nastastie vynurali o nom viac, tak napokon musel vyzivne zacvakat. viem, je to trosku bokom, to len na vysvetlenie, ze je ine uviest v uctvonictve a je ine natiahnut pacientke otvorenu dlan a verim tomu, ze on je toho schopny 😝 😝 😝 😝

minewka
28. nov 2011

@dusika11 no - špeciálne pre teba som si pridala fotku..si spokojnejšia? Upokojila som tvoju zvedavosť? 😉

šup šup, vytlačiť a odniesť k lekárom, ty dušička dobroprajná 🙂 🙂 🙂

dusika11
Odpoveď bola odstránená
mandragora22
28. nov 2011

@minewka aha, fotka, ake mile! 😀