Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@latvia pekná fikcia..čo komunisti budú mat zázračný prutik a finanacie a všetko urobia čary mary fukk 😀 😀 problém je v tom že nemajú čo zhabať aké majetky, to sa rozdavalo a spravoval štát ked mali zdarma dotácie,problém je v tom že všetci majú pre istotu všetko tak ošetrené že by nemali čo zhabať
kolko si zažila z tej doby na vlastnej koži,,,,teda pokial si nerobíš srandu..pozri si na českej televizi serial Vypravej trošku ti to približia
@jankka21 Som rada, že lekári vydržali nápor médií, politikov a pacientov a neustúpili. Tak gratulujem, že sa vláda konečne dohodla s lekármi !!!! Zaslúžite si vyššie platy. Dúfam, že sa nová vláda konečne začne zaoberať s reálnym platením za výkony, aby sa konečne nemocnice prestali zadlžovať. Nechápem prečo na to 22 rokov všetci kašlali. Pánovi ministrovi sa asi plat chirurga nepozdával, keď sa dal na politiku. Ja som dôchodkyňa a mám prácu, nakoľko dôchodok 379 EUR mi nestačí. Robím 12-nástky za čistý plat 245,-- EUR a som vďačná, že si môžem privyrobiť, ale neviem prečo by som mala závidieť lekárom. Argumentuje sa, že majú bočné príjmy, ale mať 2 zamestnania je na úkor rodiny, zdravia a času na relax. Viem o čom hovorím, lebo ešte ako aktívne zamestnaná som bola na to odkázaná, aby som ako živiteľ uživila rodinu a bolo to od vidím do nevidím, soboty, nedele, mám šťastie, že sme to prežili a deti neskončili na drogách. Pozdravujem lekárov, sme aj takí, čo Vám fandili.
@halienka - podľa mňa väčšine lekárov išlo o to isté, stavali sa súhlasne k 4 požiadavkam odborárov, a NAJMA podľa svojej reálnej situácie a pozície (inú mali primári, inú lekári bez atestácie) sa postavili na jednu alebo druhú stranu barikády, ale (podľa mňa) vždy po kolegiálnej dohode.
Tí, ktorí podali výpoveď a neprišli do práce a boli na telefóne, vedeli, že musia vydržať v určitom počte, aby bolo na papieri nemožné zabezpečiť zdrav.starostlivosť. Tí, ktorí nepodali výpoveď (podľa mojich informácií nielen preto, lebo nechceli opustiť svojich pacientov, to je s prepáčením sprofanovaná mediálna fráza 😖 , ale napríklad preto, lebo si v danej chvíli neboli istí svojou budúcnosťou mimo špitála, v tej chvíli to naozaj nemohol na 100% vedieť nikto, ako to nakoniec celé dopadne), selektovali akútnu starostlivosť a tú odkladnú, vedeli, že musia vydržať a v prípade nutnosti mohli kedykoľvek stiahnuť kolegov.
Mrzí ma, že verejnosť vníma lekárov ako nedôveryhodných, ale táto mediálna vojna nebola vyvolaná ich legálnymi požiadavkami a z ich strany jediným legálnym protestom voči stavu v zdravotníctve aký je a ako sa bude uberať, dalo sa to naozaj vyriešiť bez tohto týždňa plného napätia (na oboch stranách), ale to by pani premiérka nemohla v piatok 25.11. vyhlásiť, že s LOZ už rokovať nebude a týždeň na to 3.12. musela pripustiť, ako hlboko sa mýlila, aký zlý krok spravila spolu s ostatnými zodpovednými.
Pýtať sa svedomia kohokoľvek, na jeho úmysly a pohnútky VIE a SMIE jedine Boh. Pre všetkých ostatných platí Jn 8,7: "Kto z vás je bez hriechu, nech prvý hodí do nej kameň."
http://www.spolocnavec.sk/?p=4078
OTVORENÝ LIST PREMIÉRKE RADIČOVEJ …
@maznacik007 zaujimave, tak ako vlada zabezpecila tie tiesnove linky? 😕 okrem toho, preco nevolala sanitku klasicku? 😨 nechapem velmi tomuto clanku...nic tam poriadne nepisu, ci uz mala tie nohy v sadre, ani na co tam konkretne chcela ist. alebo to len nevidim?? 😅
@maznacik007 a kebyže sa pani akože dovolala na krízovú linku nemocnice zriadenú MZ SR, tak by jej akože prišli domov zoperovať nohy? buď nech zverejní všetko, alebo opäť to povedie k dojmológii 😝
@latvia no pokial som to pochopila tak predmetom staznosti nebolo ani to ze ta sanitka sla tak ako sla ale to ze tej pani nevedeli povedat ci ma prist na objednane vysetrenie asi prevaz po operacii v pondelok na chirurgiu ze ci ju osetria a to jej nevedeli povedat ani cez infolinku ani priamo na tej ambulancii...
osobne ja zasa nechapem preco to ti lekari ked sa uz akoze dohodli tak natahuju ze kedy znovu nastupia... resp. aspon zacnu respektovat nudzovy stav a nastupia do nemocnic... ja som fakt zvedava ako to bude pondelok...
je na zvazeni ci je to fer aj voci tym ktori to tam chudaci tahaju ze ini si sedia doma na PN ... ako uprimne asi vacsina z toho nie su realne PN tak neviem na co budu cakat... ako vie to niekto vysvetlit z vas co sa ich tu zastavate mne osobne prijde za fer postoj tych ktori ano dali vypoved ale zasa respektuju nudzovy stav a do nemocnice pridu...
@katja78
@maznacik007 pani sa neodvolala na chirurgiu 😀 kde sa teda zlomene nohy vobec neriesia 😝 takze doveryhodnost tohoto clanku nulova. vobec nepisu naco tam chcela ist, aky mala problem, ci jej problemy boli akutne. lebo pacienta s polamanymi nohami bez osetrenia teda len tak nikto neodpinkne, to za prve, za druhe, vola sa klasicka rzp alebo rlp, takze na operaciu by sa dostala (nikto jej vsak nezaruci ze operacia by bola hned, nie vsetky zlomeniny sa operuju hned).
tato pani mala zrejme uz nohy v sadre, inac by sa nebola schopna dostat do nemocnice akymkolvek sposobom. a po drhuhe, nesla riesit zlomeniny, ale nieco ine, kedze na chirurgii sa zlomeniny neriesia!!!
@maznacik007 kde si to citala? 😕 ja to tam nevidim...o tom prevaze a podobne. kazdopadne to, ako funguju tiesnove linky, to mala zabezpecit vlada, ktora tvrdila ze o vsetko bude postarane. okrem toho, tato pani nepotrebovala akutne osetrit, co je velky rozdiel. a to, ze sa musela terigat do nemocky sama, to ma mrzi, to jedine jej nezazlievam. ale neslo o zivot
@maznacik007 -už som si vypočula, tak sa pani sťažuje vlastne na to, či má alebo nemá prísť na kontrolu po operácii zlomených nôh (v momente, kedy sa sťažuje, už ich ale zlomené nemá!), keďže už disponuje aj vozíkom, bude to viac ako 2-3 týždne od operácie, čiže odkladná zdrav.starostlivosť. Ale nečudujem sa, je pochopiteľné, že všetci "odložení" pacienti sú nahnevaní, že musia prísť znova. Nuž, núdzový stav je núdzový stav - je tu núdza o lekárov.
@maznacik007 - a vieš iste, či PN-ky nie sú aj fiktívne? Akože lekár je na PN, ale v skutočnosti sa venuje pacientom v špitáli ? Je to tiež jedna z možností, keďže vychádza najavo, že kvôli médiám doteraz ťahali lekári za jeden koniec.
@sirinka neviem ci bol chaos len a len v mediach alebo to v skutocnosti vyzeralo este horsie...jedine stastie ze sa nic vazne na cestach a ni nic akutne nestalo..co sa tyka odlozenych operacii, tkazial najviac trpeli ludia ,ktorych sa to priamo dotykalo, teda ty a ani ja nemame ani sajn, ako sa citili prave tito pacienti...som rada ze to uz skoncilo, ze sa im platy zvysili aj vsetko o co bojovali, ale tento ich sposob strajku nikdy schvalovat nebudem a tiez som zvedava, ako pozru ludom, ktorych sa to priamo tykalo, ako im pozru s hrdostou do ociii...komu cest tomu cest...inak ja by ich najprv poriadne vylatala a potom vpustila naspat do nemocnic za toto
Baby, nechcela som sa zapajat, kedze predpokladam, ze nech sa pridam na akukolvek stranu, tak ma tu niekto odsudi, ale... nakoniec som sa rozhodla, ze predsa len nieco napisem 😉
Od zaciatku som doktorom fandila - dlhe roky trpeli minimalne zvysovanie platovm ako aj mnozstvo nadcasov, co je jednoznacne v rozpore so Zakonnikom prace, a to je podla mna nezodpovedne, kedze zodpovedaju za ludske zivoty. Ja osobne by som si netrufala po 24 hodinovej sluzbe, vzhladom na znizenu schopnost sustredenia ako aj spomalenie reflexov, bez zavahania osetrovat niekoho a nemyslim si, ze ktokolvek je schopny poskytnut 100% starostlivost ako keby do sluzby len nastupil.
ALE...
ako matka ich vsak odsudzujem za to, ze sa hodili na PN-ky, ked v nemocniciach nemali za nich nahradu a ohrozili tym zivoty deti - detske onkologicke oddelenie, oddelenie patologickych novorodencov, atd. Nechcem povedat, ze zivot dospeleho alebo dochodcu je cenny menej ako detsky zivot, ale ako matka, ktora by pre svoje dieta bola schopna urobit cokolvek si myslim, ze to nebolo domyslene .... a argument, ze ich vlada k tomu dotlacila a ze podcenila situaciu, ked ich 1,5 mesiaca ignorovala neberiem - je to fakt, ale su to oni, co skladali prisahu ....
@kkubekova tvoj nazor, beriem, ale vlada si to mala zabezpecit inac, ked o tom 2 mesiace vedela. to ta netrapi ze vlade bolo jedno co s tymi detmi bude? to za prve. a za druhe, ukaz mi priklad, ale relevantny, kde boli ohrozene zivoty deti. nie nejaky bulvar, kde pisu ze nedonosencov prevazali inde, to ze to boli nedonosene deti este neznamena ze boli v akutnom ohrozeni zivota. to by si ziaden lekar nevzal na svedomie prevazat kohokolvek v akutnom ohrozeni zivota!!takze poprosim akutny pripad kedy bolo ohrozene zdravie niekoho, deti..
@latvia ty si asi lekarka, vsak? Pozri, ja sa nechcem nikoho dotknut - nenapisala som to preto, aby som sa tu s niekym dohadovala, len som chcela vyjadrit svoj nazor - a kedze si mi tak pekne napisala, tak potom do svojho pripevku by som chcela pre doplnenie celkoveho obrazu dopnit pre slovo "ohrozit" - slovicko "mohli", teda ze doktori svojim odchodom mohli ohrozit zivoty deti - netrdim, ze sa tak stalo, ved v podstate neboli v praci len 2 ci 3 dni a ostali tam vzdy minimalne primari
@kkubekova ano som, mna si sa nedotkla, ja len chcem poukazat na to, ze ludia su pohorseny kvoli mediam, ktore pekne citovo zatlacili na verejnost pisanim takychto clankov o tom ako deticky "mozu" byt ohrozene. v tom je velky rozdiel si myslim, byt v "moznom ohrozeni" a byt v ohrozeni. ziaden clovek nebol v ohrozeni zivota, lekari si v tomto daju zalezat aby sa nikomu nic vazne nestalo, preto ma to mrzi ked ludia toto vycitaju lekarom akoby boli prasive psy (moj vyraz, nevravim ze to niekto tvrdil) a nepostarali sa o pacienta ☹ mrzi ma prave to, ze vytykas lekarom nezabezpecenie pacientov, aj ked zabezpeceni boli 😖
@latvia mne je jasne, ze media vzdy zvelicuju, ved inak by si nikto TN na Markize nepozrel, keby nemali dobre uputavky a vsetci by sledovali objektivnejsie spravodajstvo bez utokov na city divaka napr. na TA3, resp. na STV, ale moj nazor je, ze doktori od pacientov odisli, ci tym ohrozili alebo neohrozili niekoho zivot je irelevantne, odisli a to je fakt. Je mozne, ze to bol krajny krok, kedze videli, ze s tym vlada nic nerobi a uspokojila sa s vynimocnym stavom, ale co sa tyka tejto vlady, tak to je kapitola sama o sebe 😖
Moju podporu doktori mali a maju, robia zasluznu pracu za malo penazi a este k tomu aj s nadcasmi, len to ze odisli na PN-ky sa mi nepacilo
A toto mi tiež nepripadá dvakrát slušné,keď niekto príde pomocť 😠
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/252473-...
@halienka
Je tazke vysvetlit tu Svatoplukovsku silu, ktora tentoraz dokazala a ukazala to, co mnohe profesie nedokazali, pretoze nemali tu silu a odhodlanie znasat aj dosledky, napr. ze naozaj budu musiet zo svojej prace odist, pracovat niekde v zahranici, prec od svojej rodiny.... Vies, tazko sa mi to pise, uz som z toho celeho aj ja velmi unavena, ale v nasej krajine sa neda s nasou vladou rozpravat, diskutovat a nieco vyriesit slusnym sposobom. Ved nas vsetkych roky rokuce drzia v tom, ze tak ako nam to nakazu oni, tak to my vsetci budeme dodrziavat. Vies, mozno prave tato akcia lekarov vyznela zle, ale ako inak maju lekari vyjadrit svoj nesuhlas. Doteraz, uz kopec rokov, to robili slusne, zatlacili ich, tak znova, znova a znova. Bez uspechu vyjadrovali svoj nesuhlas so systemom, akym funguje nase zdravotnictvo. Vies, nikto by az tak nekrical na ucitelov, pekarov, uradnikov....., ale na lekarov sa krici dobre. Ved ide o ludske zivoty, ako si toto mozete dovolit? Od leta zacali lekari podavat vypovede, nikto to nebral vazne a nikto to neriesil, smiali sa im do oci a pocitali s tym, ze ich stiahnu, nuz..... mnohi nestiahli. Tito vybojovali to, co vybojovali pre vsetkych lekarov. Aj pre tych, ktori sa zlakli a vypovede stiahli. Zlakli sa toho, co som pisala vyssie, ze tu, na Slovensku, pridu nakoniec naozaj o pracu, budu prec od rodiny.... Ano, ich povolanie je aj poslanie, tymto sa mnohi ohanaju, ale tak je to v kazdej profesii u nas, pretoze sme vsetci tak podhodnoteni, ze svoju pracu mnohi robia ako poslanie a nie ako povolanie. A lekari si vybojovali to, aby svoje povolanie-poslanie robili v slusnejsich podmienkach, vratane ohodnotenia. Snad. Je sa nevyjadrujem k tomu, co bolo-nebolo spravne, to musia posudit kompetentni. Ja sa len snazim vysvetlit.
@kkubekova za to že skladali prisahu si maju nechať na sebe drevo štiepať? lebo ak je niekto doktor, tak musi vsetko strpiet, "lebo ved ty musis, ty si doktor"!!"ty mas len povinnosti a nemas si co otvarat usta, lebo sak si prisahal"ani vypoved podla zakona nesmies dat, ani na PN ist, len ticho trpet!! skoda ze v mediach neukazuju ako musia doktori makat, ako sa na nich každy cigan s IQ 50 odbavi, ako po sluzbe nevyspatí, unavení, hladní (lebo sa jednoducho ani nemaju kolkokrat cas najesť a niekedy ani vyčurať, aby nahodou nieco nezanedbali) musia na dalsi den makat do 16:00 ...sak toto je novodobe otroctvo...!!!A chudak doktor len drží hubu lebo sa bojí nadriadených, pacientov a ich príbuzných,ktorí sa ustavicne stazuju, poisťovní, o svoje rodinayna ktoré nema ziadny cas, lebo sak prisahal-tak co by chcel? a k tomu je mu malo plat 600 euro, sak niektorí smetiari maju maju aj o 100 euro menej a musia z toho vyzit cely mesiac...
baby vlada to vedela od aprila ale neverila ze lekari su toho schopni. Proste na celej ciare podcenili tak vazny rezort akym je zdravotnictvo. Co sa tyka hromadnych PN vy by ste pracovali na 100% pod neustalym psychickym a fyzickym natlakom? Boli vycerpani a pripadne zlyhanie na sale by malo fatalne nasledky. Toto mali urobit? Radsej sa dali PN lebo neboli schopni pracovat na plno. Toto im mame zazlievat? Na toto sa mame stazovat? Vsetko co urobili robili pre pacientov! Vazme si to a neobvinujme ich za to ze nas vlastne chranili a nie zanedbali. Pochopte to uz konecne!
@teada podle me to bylo presne naopak, nez pises...o hodne horsi v mediach, nez v realu. A jak sis mohla precist, doktori byli na telefonu, prave v pripade tech havarii a podobne. A rekni mi, co delala pani ministerka Radicova a p. Uhliarik cely oktober? Sak vypovedi uz byli podane....Oni se lidem do oci muzou divat? Ja fakt tu to logiku nechapu.....

@latvia ja by som chcela, aby jedno z mojich deti bolo lekarom 🙂 . Ta starsia urcite nebude, lebo jaci ako najata len ked ju idu ockovat a kolabuje ked jej beru krv. A to ma uz skoro 13r. 😀 A mrnus v brusku asi tiez nebude lekar, lebo ked som bola na monitore a presli okolo nemocky dve sanitky, malemu sa okamzite robuchalo rychlejsie srdiecko 😀 Nuz co, zubara budem platit aj nadalej a na plastiku v buducnosti radsej hned zabudnem 😀