icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

teada
18. dec 2011

@sirinka no tak potom neviem ci si chodila na nabozenstvo alebo len citas knizky s nadpismi🙂ak napr.ucitel ma preberat temu dajme tomu prikazania, tak automaticky to vysvetli a aplikuje do zivota, ze ako to ma vyzerat v zivote.nap. cti otca i matku-vysvetli to, co to znamena a potom ako sa maju deti spravat v rodinach k rodicom..dalsie prikazania vysvetli a automaticky ako sa maju spravat v spolocnosti, co je pre nich a ostatnych lepsie a td, cize hned tam dava aj navod do zivota, cize takisto tam je o prosocialnosti, empatii, sudrznosti, ochrane veci, majetku a pod....to nemozes citat len nadpis.....no tak sa etika vyucuje aj na cirkevnych skolach , ked tvrdis, ja sa s tebou nehadam a nechapem preco hned tolka agresivita, aj ked ja osm sa s tym este nestretla a je mi to smiesne, co je na tom mojom nazore take, ze to vhana agresiu do tvojich odpovedi?🙂
a nekopiruj druhy prispevok, lebo zbytocne sa obe budeme zas opakovat...

sirinka
18. dec 2011

@teada agresiu? hned na zaciatku som priznala, ze som v tejto veci neznala a ze ma zaujima vysvetlenie... 😉
len jednoducho ma zarazilo tvoje vyjadrenie, ze by to bolo smiesne 😉 tak ma to zaujimalo este viac...nic ine v tom nie je...

monnaa
18. dec 2011

@andreah25 - to je velká škoda,že odchádzaš, tvoje príspevky sú velmi múdre, vidno že máš prehlad / na rozdiel od niektorých.../.....ale aj mna to tu už unavuje 😢 , no občas mi nedá musím zareagovať....

sirinka
18. dec 2011

Radošinské naivné divadlo:
‎"Já sa kuknem do zrkalla, a hovorím si : Nehambíš sa! Móžeš s takýmto ksichtom chodit po svete? Večer si zapnem televízne noviny.... móžem."

andreah25
18. dec 2011

@monnaa musím skončiť už len z jediného dôvodu, čím ďalej som nasratejšia na toto celé tu, tým viac mi uteká pravopis a to mám potom problém pri písaní diplomovky, lebo nerobím potom nič iné, len hodinu opravujem pravopis 😀 . Človek by povedal, že čím viac bude písať a čítať, tým viac sa zlepší v pravopise, hold omyl 😀
(príspevky si totiž pozriem až keď ich odošlem a potom žasnem kde všade môžem zameniť i a y, čo už) 😀
Idem svoju energiu venovať niekde inde 😀

teada
18. dec 2011

@sirinka a podla teba to nie je smiesne?nechapem ako sa mozes nad tym pozastavoavat a potom cely cas len o tom pisat a stale dookola, pretoze mne to je smiesne...je to ako pytat chlieb a daju mi rozky..no aj tak pekny vecer prajem

sirinka
18. dec 2011

@teada podla mna to vobec nie je smiesne. a tvojej analogii sice nerozumiem ale tiez ti prajem pekny vecer.

teada
18. dec 2011

@sirinka ok, tak nepoviem smiesne ale nazvem to inak-nepochopitelne,zvlastne, divne, alebo ako este?bavit sa o jednom slovicku, sak takto by som sa ocitla na druhy den u jednej z vasich ambulancii a to nechcem 😉

sirinka
18. dec 2011

fiha...pani Radicova mieri do Oxfordu... 🙂

monnaa
18. dec 2011

@sirinka - aj ja som to dnes čítala, no, som sa pousmiala , hlavne keď im tam bude prednášať s tým jej dôležitým výrazom a " horúcim zemiakom v ústach " , to bude sranda 😀

sirinka
18. dec 2011

@monnaa nazov predmetu: ako sa to nerobi... 😅

minewka
18. dec 2011

@ludkaol dievča moje milené... 🙂 keby si tak bola objektívna...vytrhneš si z príspevku jednu vetu a neobjektívne ju zhodnotíš. Čo je zlé na tom, maximálne slušne reagovať na odporúčanie, aby som si zložila ružové okuliare argumentom, že ja okuliare síce mám, ale ružové určite nie. Ak si to niekto nevšimne , ostane mi len dotyčnému odporúčať kontrolu vlastného zraku? 😀 😉 🙂

ludkaol
18. dec 2011

@minewka odporučim očneho lekára 😉 😀

effkaa
18. dec 2011

a bude mi tu niekto rozpravat o zavisti...

minewka
18. dec 2011

@andreah25 hej hej, neútočíš, samozrejme 😉

Je veľmi vtipné čítať názory, ako o veciach nemám šajn, resp. nemá môj manžel - zdravotník, ktorý robí v tomto celom systéme - pár rokov ako zamestnanec, pár rokov ako súkromník - nemá o tom za celých dlhých 16 rokov ani šajnu, nevyznáme sa v tom a rozprávame hlúposti.... 😀 😀 😀 😀 No dobre no, svojský "argument" ale argument.

Vieš, ja som sa narodila v hrooooooooooozne finančne zazobanej rodine, 7 áut sme mali v garáži - na každý deň jedno.
Opäť si vytiahla vešteckú guľu, že tak presne vieš, v akých finančných podmienkach som žila a žijem?

Ja viem veľmi dobre, čo je to núdza. Pochádzam z veľmi skromných pomerov - a to aj napriek tomu, že rodičia sú vzdelaní - aj keď ťa to nemá čo zaujímať a v tejto diskusii to ani nie je podstatné.

Všetko, čo s manželom máme, nikto nám nič nedal, tvrdo sme si to odmakali, tvrdo makáme. Máme hypotéku ako na byt, tak aj manžel na prístroje.

Spomínaš šedú ekonomiku a aký je to hrozný podvod. Teší ma, že si natoľko charakterná, že vždy a za každých okolností platíš len na faktúru alebo na bloček. Rovnako ma teší, že si natoľko charakterná, že ak ti niekto za svoju službu ponúkne možnosť ísť bez bločku a so zľavou - a budeš môcť ušetriť napr. 200eur - že pekne poďakuješ, povieš, že nepodporuješ šedú ekonomiku a že ty chceš platiť všetko riadne 😀 Klobúk dole.

Ak si tvoj rodičia nikdy nič nezobrali - ani len kancelársky papier nedoniesli domov deťom na kreslenie - nie z firmy, ale z štátneho podniku, kde pracovali za hlbokého sociku - opäť klobúk dole, ste vzorom spoločnosti.

A stále si mi neodpovedala, ako dokážeš, že Jožko Mrkvička, 25.11.2011 pri návšteve lekára skutočne nemal teplotu, kašeľ a sopel a musel ostať týždeň PN. Ťažko sa skladajú tie ružové okuliare,ktoré si mne nasadila na nos? 😀 😉

domin85
18. dec 2011

Zacinam byt alergicka po tom vsetkom na temu lekari v strajku. Ja som fyzioterapeut, pracovala som aj vo fakultnej v Bratislave, viem ako tam praca chodi, "pomocny" zdravotny personal si odkruti robotu, zehli problemy a ked je smotana na lizanie zrazu jesto lekarov. Nedovolim si povedat, ze su vsetci na nic, klamala by som, ale je mi uprimne luto, ze ti, co si to najmenej zasluzia, vyskakuju najviac a este viac mi je luto pacientov, ked chodili k nam do ambulancie s narekom, ze nevedia co bude, a ze im zas odkladaju operacie a pritom uz nevedia bolesti vydrzat.. Je to chore, domahat sa svojho ok, ale na ukro ostatnych... Ked maju pocit ze len bez nich ludia nemozu existovat, zakazala by som na par dni nosit k strajkujucim postu, obsluzit ich v potravinach, nenatnkovat benzin do auta, odmietnut im dovoz energii... Mozno by si uvedomili ze sme sakra vsetci ludia a aj toho robotnika z hornej dolnej nam treba, i ked robi za 300hrubeho a tomu nik nepomoze.. :(

minewka
18. dec 2011

@ludkaol to bolo dobréééééé 😉 😀

ludkaol
18. dec 2011

Ked ja už mam z toho srandu,,nič s tým nezmeníme že sa tu budeme naťahovať 😝 a idúúúú Vianoce,,,lásky čas a pokoja,,nech si všetci gazduju po svojom 😵

erikababula
18. dec 2011

Moj svokor v pondelok zoskocil z mosta prave koli lekarom len ho prehanali chudaka a pomoct mu nepomohli trombocity mal len 14s cim by mal lezat v nemocnici mal ist aj na operaciu ale koli tym trombocitom sa odlozila operacia,ja nie som doktorka ale keby mu dali kortikoidy na trombocity tak mozno by tu este bol.a iny makaju 12stky za 300eur a nestrajkuju a doktori strajkuju a maju 1200eur a vacsinu si odrobia sestricky a pan,KOLLAR sa moze hanbyt lebo on to cele posobil.

effkaa
18. dec 2011

@erikababula uprimnu sustrast...

ludkaol
18. dec 2011

Ale jedneho názoru som a netýka sa to štrajku 😠
Ked máš peniaze máš všetko,,muslím v poskytnutí zdr,starostlivosti....ked sa niekto pamätá na Kováča býv.prezidenta čo ho na poslednú chvilu zachranili a jeho syn chcel ešte žalovať lekárov....tak keby to bol obyčajný človek už je dávno podla mna mrtvý...všade je korupcia a stojím si stále za tým že netreba hádzať všetkých lekárov do jedneho vreca,,su nazoaj krorý za toto nemôžu s sťažuju sa právom,,a su taký čo si nahrabu,,uplatkami ,,poznám aj jednu sortu aj druhu sortu.....aa napr Ja nikdy nedostanem taku zdr.starostlivosť ako napr.Prezident a pritom je človek tak ako ja...len ma niečoho viac takže aj tam treba hladať vinu

monnaa
18. dec 2011

@effkaa - jej, tebe som zabudla ešte odpovedať na tých 9 bodov "splnených" z 10 - ono to bool tak, že jedným z tých bodov bola aj transfomácia nemocníc. Vláda považovala túto pdmienku z splnenú, keďže transf. bola stopnutá prezidentom. Ale LOZ ju nepovažovalo vôbec za splnenú, lebo ju chcelo zrušiť zákonom. Totiž samo SDKU vyhlasovalo, že keď sa dostane do parlamentu, bude v nej pokračovať. Táto podmienka sa teda naplnila až v memorade podpísanom 3.12.2011. Takže vôbec to nebola pravda, čo sa vravelo v médiách. A tie platy - LOZ urobilo dosť veľký ústupok , v r. 2012 síce porastú , ale minimálne, viac sa sľubovalo od r. 2013, ale to táto vláda už neschválila.
S tými 300 Eur som to vysvetlovala už predtým- neboli by garantované, niekto by ich možno dostal, ale veľ aDr. nie, alebo len minimum z toho. Preto s tým OZ nesúhlasilo.

monnaa
18. dec 2011

@ludkaol - nemyslela si náhodou prezidenta Šustera ?

sirinka
18. dec 2011

@domin85 tym pacientom sa kedy odkladali operacie? vysvetlil im niekto, na zaklade coho maju odlozenu OP?
a ze pomocny personal odkruti robotu a lekari lizu smotanu...ja iba za seba, na onkochirurgii sme veru ani jedna nerobili robotu za lekarov...pekne pred a po operaciach si vsetko odkrutili sami, ved my sme mali dost vlastnej roboty...jediny problem v tom case bol pri podavani transfuzii, ked mysleli, ze ich podpis v choraku staci. ale poriesilo sa to a pekne chodili s nami. ale domahali sme sa toho na ukor pacientov, lebo sme tu krv odmietli podat, pokial s toho nezucastnia a ti lekari si ani raz nedovolili odist a nechat to tak...

effkaa
18. dec 2011

@monnaa ale nejde len o transformaciu, ved tam boli aj ine body - jeden sa tykal platov, asi 2 - 3 sa tykali toho, ze lekari sa po strajku budu moct vratit na svoje miesta, budu prijati na rovnake miesta ako predtym ... a potom boli body, ktore sa tykali fungovania zdravotnictva ako takeho... nielen transformacie, ale aj napriklad poistovne. A ked sa dohodli na 9 bodoch a iba na jednom nie, tak sa museli dohodnut aj na bode tykajucom sa poistovni, transformacie atd. Takze predpokladam, ze ked sa dohodli, tak si stali za svojim, mali to skutocne premyslene a vyriesili to s tymi poistovnami a ostatnymi bodmi tak, ze to pre nas - pacientov a aj pre lekarov bude to najsamsuperlepsie. Lebo zjavne tam nebol nejaky velky problem, pretoze na tychto bodoch sa nedohadovali nejako dlho.
Preto som velmi zvedava a cakam teda, co sa bude diat, ako to teraz bude super...

@erikababula ja viem, ze cakas ospravedlnenie alebo priznanie si mozno aj chyby, respektive, ze ti niekto z lekarov, pripadne ich blizkych osob napise, ze mozno aj forma strajku bola pritvrda. Ja to tvrdim uz dlho a doteraz nikto z tych, co mali nazor, ze su za strajk v takej forme ako bol, nazor nezmenil...

minewka
18. dec 2011

@monnaa celkom nechápem, ako sa dá tranformácia zrušiť zákonom. akože štát odsúhlasí novelu zákona - že je trestné transformovať nemocnice? Lebo ak to "zakáže" mal by aj nejako postihovať, ak sa "zákaz" poruší.

Nerozumiem, ako si to p. Kollár predstavoval transformáciu "zrušiť zákonom".

ludkaol
18. dec 2011

@monnaa neviem nepamätám presne ale tak ten si tiež odležal,ale mne sa marí asi že Kováč,,či nie? nie som si istá ked oni su všetci chorý akosi 😅

monnaa
18. dec 2011

@effkaa - no asi si ma nepochopila....proste to tak médiá a Radičová s Uhliarikom prezentovali , že iba platy sú problém. Ja som chcela povedať, že aj tá transformácia napríklad bol problém , že zo strany LOZu nebola táto podmienka vôbec splnená.
No, či bude lepšie, čo ti ja viem......vieš, veľa mojich známych, dovolím si povedať že slušných a šikovných lekárov / sú medzi nimi aj takí čo výpoveď nepodali, neboli skorumpovaní /, sú z tohto celého smutní, dokonca až psychicky vyčerpaní , sú sklamaní z toľkej nenávisti ľudu voči lekárom. Jeden lekár si dokonca musel vziať na celý december neplatené voľno , lebo ako sám povedal, nemohol do nemocnice ani vkročiť. Takže neviem ako bude , ty asi myslíš vzťah lekár - pacient , to bude určite nejakú dobu trvať, dokým sa na to " zabudne " podľa mňa 😒

effkaa
18. dec 2011

@monnaa ja pokial sa da, si lekara vyberam a s tymi mam velmi dobre vztahy... aspon mam pocit, ze su dobre a snazim sa chodit k lekarom, ktorym verim... oni to vycitia a tiez sa ku mne spravaju dobre... ale je pravda, ze ked som minule videla p. Kollara, tak keby som nebola v iducom aute... no neviem, to boli myslim vtedy niektori PN...

a nechce sa mi velmi verit, ze keby niekto z LOZ chcel povedat do medii, ze nejde len o platy, ze este nie su dohodnute ine body, konkretizovat to... neviem... ja ako novinar by som bola stastna, ze donesiem nieco nove, ze budem ta prva s touto informaciou...

monnaa
18. dec 2011

@ludkaol - mne sa zdá že to bol Šuster, tuším mal perforáciu hrubého čreva s komplikáciami, bolo to dosť vážne, prevážali ho do Rakúska. On má dcéru lekárku, syna už neviem....Nepamatám si presne, ale asi podali nejakú sťažnosť na lekára čo ho najskôr v SR operoval, a ten chudák doktor skončil zle....upadol do kómy a umrel 😔 A vraj to bol šikovný lekár, veď prezidnta by nedali len tak hocikomu operovať.......
No ako píšem, podrobnosti neviem, len ako to prezentovali médiá