Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
ja myslím, že žiadna z tu diskutujúcich (nielen dr.) Ti nedá žiaden dôkaz, ten bude, až keď sa niečo v praxi zrealizuje. Takéto teoretizovanie len zbytočne vyvoláva hádky a ťahanie za slovíčka
-Súhlasím.Nikto nič nevie, ale je vtipné, že všetci 100% vedia, že za to môžu poisťovne 😀 😀
Ak som aj napísala, že ZP neplatia v plnom rozsahu za uskutočnené výkony zdravotníckym zariadeniam (nielen veľkým koncovým nemocniciam, ale drvivej väčšine poskytovateľov) a hlavne v nemocniciach nereálne ohodnotenie aj uskutočneného preplatenia výkonu (tzv.lôžko-deň) je podľa mňa kameň úrazu, Ty tvrdíš, že nie.
Ja som v praxi (aj nemocničnej aj ambulantnej), Ty nie. Tak si len poviem - mysli si svoje ("čáry-máry fuk"), ja svoje viem.
-Nech sa zmení ohodnotenie výkonu - neviem o tom, že by som tu niekedy písala, že sa to nemá zmeniť.
To samo o sebe nezmení zadlžovanie nemocníc. Akonáhle sa zmení ohodnotenie výkonu a preplácanie výkonov sa podľa teba zastaví zadlžovanie nemocníc? Môžeš byť v praxi aj 1000 svetelných rokov - ale hádam to nemyslíš vážne.
Ak chceš nájsť recept, mejluj si s riaditeľmi nemocníc, ministerskými úradníkmi a tak podobne. Ja na to nemám ani odvahu, ani čas, ani chuť, a koniec-koncov, asi by to bolo k ničomu.
- tým si povedala všetko, si len ďalšia lekárka, ktorá si rieši len svoje problémy a svoj plat- nie celkový systém. (keď už operuješ tým, že si z praxe - tak daj návrhy, ako to riešiť)
Dnes Fico v TV debate vyhlásil, že sa nemocnice za 1 rok zadĺžili o 360 mil. EUR.
Zisk poisťovní je 110 - 150 mil. EUR.
Čiže ak by aj rovno zrušili celý zisk poisťovní, aj tak sa nemocnice zadĺžia ročne o cca 150mi. EUR ročne.
čo sa zmení celým tým hunbukom okolo poisťovní?
Fica som vybrala zámerne, keďže ešte donedávna tvrdil, že treba zastaviť prevod na as - ale , čože sa to stalo, dnes už povedal, že treba - ale za iných podmienok.
@denduska
-ako mozes vediet ci mu nezhnije za mesiac? nie kazdy bezi s milimetrovym kazikom k zubarovi, 90% ludi pride az ked od bolesti nespi. To akoze lekar za to moze?
- a čo je to za argument, že ľudia prídu, až keď je zle? bohužiaľ, nech si za to potom platí. Iste že lekár za to nemôže.
-Zmluvu vypovedala tak ze prislo na papieri ze od toho a toho dna koncime s vami zmluvny vztah ci co, nejaka taka formulacia, bez vysvetlenia s pozdravom... Ako to riesila potom neviem, ja na nu kontakt nemam, stretli sme sa raz nahodou a toto povedala mojej mame, ze na to pozerala co to ma znamenat, tu zmluvu mala uz roky rokuce. Chystala sa uz do dochodku tak pravdepodobne sa uz vykaslala na natahovacky s poistovnou, to si len ja myslim. Viac ti k tomu povedat neviem.
...tam môže byť dôvod, že už bola v dôchodkovom veku, alebo že niečo spravila, čo nemala, ale chváliť sa tým nebude...možno došlo k zmene štruktúry pokrytia zdrav. zariadení na SR...
Ťažko povedať...čo za tým bolo. Možno nič, len to, že bola v dôchodkovom veku a podpísali radšej zmluvu s novým, mladým lekárom. Alebo mala pacientúru v danej poisťovni nízku. Neviem.
- no moment moment, samotna dezinfekcia turbinky a jej sterilizacia v autoklave nie je to iste ale to hadam vies
...jasné..ale čo si tým chcela povedať?
@minewka - škoda, že nevieš, kedy je toho dosť. 🙄 Som ďalšia lekárka a to je akože trestné? alebo neslušné? Ty svojimi vyrývaninami na MK nikomu a ničomu nepomôžeš. Bavíme sa nezáväzne o nejakej spoločenskej udalosti, viac-menej sa ujasňujú vzťahy a súvislosti, ale nikto si tu predsa nechce osobovať patent na rozum pre to, aby zdravotná starostlivosť v našej krajine bola lepšia, ako ju mnohí (či už lekári alebo pacienti) vnímajú dnes.
Zdravie a starostlivosť oň je tak široká kapitola našich životov, toľko faktorov a premenných na ne vplýva, že aj 1000 svetelných rokov ťukania do klávesnice je málo, aby sme na niečo prišli. Dôležité sú skutky a pohnútky tých, ktorí niečo riadia, riešia,...ja ako radový lekár im môžem pomôcť akurát tak, že robím podľa svojho vedomia a svedomia. Ale za to nečakám úctu od ľudí ako si Ty. Takže ak sa neurazíš, píííííííš si, vyrývaj, ja už Ťa nechcem komentovať, ani Ti nič vysvetľovať, už mám dosť. 🙄
@minewka ty si predtym pisala ze by mali mat pre kazdeho pacienta zabalenu turbinku, lebo predtym ju len dezinfikovali a niektori nerobili ani to. A ja som sa ta pytala ze ako vies ze ju ani nedezinfikovali, a ako to vie poistovna a pacient. A ty si pisala ze pacient to vidi ak lekar otvara zabalenu turbinku. Preto reagujem ze ano, ak otvara zabalenu, tak je sterilizovana, ale ak nie je zabalena, este neznamena ze nie je ani vydezinfikovana 😉 hadam je to zrozumitelne lebo uz aj ja som popletena..
A uz idem naozaj, bru noc 🙂 hadam sa mi nebude snivat o zubaroch 😀
a k tomu mostiku....no tak asi vies ze predtym treba nejake zuby vytrhat a chod prepac ty medzi ludi bez zubov a este prednych najlepsie tri mesiace lebo poistovna nema limt
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Tak teraz môj muž vybuchol smiechom 😀 😀 😀 😀
1.) lekár musí naplánovať pacienta, aby mal limit
2.) aspoň mesiac trvá, kým sa ďasno dostatočne zhojí a môže sa robiť mostík
3.) robí sa jednoduchý ochranný živicový mostík (platí si ho pacient - cena - 10eur/1 zub - +- v závislosti od lekára) - čiže nemusíš chodiť bezzubá. 😀 - jeden deň sa trhá, v rozmedzí od pár hodín, max do druhého dňa sa nasadzuje ochranný mostík.
4.) hlavne sa to celé plánuje - zubár a technik - napr. v máji sa vytiahne zub, v júny sa hojí, v júli sa nasadzuje (opäť plus mínus, v závislostí od hojenia,komplikácií, atď) Lekár si menežuje limi na daného pacienta.
@katja78 - no pekne si to napísala, ja to cítim rovnako, už som si povedala viackrát že nebudem reagovať na príspevky od @minewka , a vždy niečo napíšem. Ale keďže sa blížia Vianoce, už sa nebudem rozčuľovať. Stále tu točíme dokola to isté, a aj tak my to tu nevyriešime 😝 . Nech si každý robí poctivo svoju prácu 🙂
@denduska no asi chápem...teda dúfam...skontrolovať sa len dezinfekcia nedá. Maximálne to pacient môže ovoniať , či necíti dezident spray 😀 ...ten príkaz na to, aby bol autokláv povinný v ambulanciách, bol len pokus dosiahnuť, aby sa to všetko sterilizovalo (a aby sa napakovala nejaká ďalšia firma, ktorá tie autoklavy predáva 😝 )
prepacte, idem aj ja spat...toto dotahovanie sa nikam nevedie... 🙄
dokonca ani ten slubeny listok z talianskeho obchodu tu nevidim...
aj ja idem, dobrú noc , zajtra celý deň pečiem , tak nech som vyspatá 🙂
@minewka no mne sa to take smiesne nezda, hlavne ked viem ake mizerne limity su na protetiku, co tam mozes planovat na 10 rokov uz ak by to malo byt len podla limitu, ak mas takych pacientov viac, mozes si byt ista ze sa najde ten co musi pockat aj bez zubov...a nie vzdy to ide naplanovat naraz vytiahnut viac zubov, hlavne u ludi na antikoagulanciach atd... takze ver tomu ze chodia bezzubi a nie mesiac ale aj dlhsie..najprv kym sa "pohoja" potom kym su na rade.
A druha vec su potom stari ludia, ktori chcu protezku skor nez pridu o pol roka na rad, tak sa zubar zlutuje a urobi im ju, a do casu kym ju moze vykazat, tak umru. Dufam ze aj teraz sa tvoj muz rehoce 😔
Bru noc.

ja uz idem do hajan, dufam do rana tu nieco poriesite 🙂
dobru nocku vsetkym 🙂