icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

mandragora22
11. nov 2011

@labaga no ved v poriadku, ja to chapem, ved o tom to je. ja si zaplatim sukromneho lekara, lebo ma super pristup, porozprava mi dopodrobna moju pripadnu diagnozu a liecbu, spomenie rizika, vyhody, nevyhody, necha mi cas na rozmyslenie, a o tom to je. to je o tom, co uz spominala @titkovamiriam (dufam, ze som dobre nick trafila haha), ze naco sme povinni platit do poistovni? lebo v konecnom dosledku, ked chcem normalnu starostlivost na urovni, si stejne zaplatim ja svojho vybraneho lekara???

adrina
11. nov 2011

ja tiež pôjdem štrajkovať...nie som lekárka...ale tiež chcem vyšší plat...o 3500eur by mal záujem asi každý....lekár i nelekár...a čo keby sme chceli ešte viac...minule som postrehla,že trener reprezentácie futbalistov zarába cca 30.000eur...a nezachraňuje životy...už len keď si porovnáme platy každej profesie v ostatných krajinách EU..na zaplakanie...tak šup šup...do štrajku 😀 😀 😀 😀 😀

cmulinko
11. nov 2011

lekar nema mat vyssi plat,lebo zachranuje zivoty pre mna to nie je plnohodnotny argument....je rozdiel den co den zachranovat zivoty alebo sediet v ambulancii na dedinke a vypisovat 25 rokov ten isty recept na vysoky tlak.ak praca lekara ma urcite stupne narocnosti a stupen zodpovednosti za to co robi.....na skole ma ucil jeden velmi dobry lekar patolog a on nam vzdy vtipkoval,ze on sa stal patologom len preto,lebo sa zle ucil a na patologii uz nema co pokazit 😀 a pritom prave cela medicina zacina na patologii 🙂

mandragora22
11. nov 2011

@labaga no ved tak aj robim. liecim sa sama. presne ako pises, bylinkami, cajmi, homeo. to uz musi ozaj velmi priharat, ze ja sa vyberiem k lekarovi. naposledy som rodila a predtym som u lekara nebola ani neviem kolko rokov 😀 😀 😀 a pritom som mala klasicky chripku kazdy rok, ale radsej som si vzala 3 dni dovolenky plus vikend, a preliecila sa, ako ist tam, kde mi ani nepomohli. napokon som bola rychlejsie zdrava, nez ti, ktori do seba pchali lieky a chodili na kontroly 😝

seminkads
11. nov 2011

mam pocit ze niekoho tu asi riadne stve, ze sestram pridali a lekarom nie 😀 😀 😀 zavist nie je pekna vlastnost, dobru noc...

labaga
autor
11. nov 2011

@mandragora22 a sme opat pri tom... to co ty zaplatis poistovni... je .......................... skutocných nakladov

maminuska
11. nov 2011

Viete ja si myslím že ono je aj problém v nás pacientoch , bojíme sa ozvať. Keď sa človek neozve lebo ja neviem čo tak si lekári a aj sestri veľa dovolia, ked pristupite na všeličo lebo sa to musí , ked sa bojíte odmietnut vyšetrenie ( lebo neviem čo ... asi Vás už neušetria ) sami podporujeme priemerovanie lekárov a sestier.
Ja po skusenostiach s množstvom inštitucii, s ich pomalosťou som razantná ako sviňa a toto som si preniesla aj do svojej zdravotnej sféry.
Som z TN ale detsku mám vZA, neurologa v Košicach , zubára v ZA , nemienim to najcennejšie čo mám zverit ignorantovi a nepríjemnému človeku.
Ani ja si nemôžem dovolit byt nevrlá voči klientovi , podnikateľské prostredie by mi zlomilo väzy. Tak prečo to tolerujete ?

labaga
autor
11. nov 2011

@seminkads niekoho stve a niekoho ako ludi na ministerstve tesí ako vrazili dalsí klín medzi sestry a lekarov.

denduska
11. nov 2011

idem spat ale kedze padla otazka
@seminkads tak za mm pisem - robi 9.rok, momentalne je zamestnanec LF, robi da sa povedat na spickovom pracovisku, uci/skusa medikov slovensky/anglicky, takisto uci/skusa osetky
plat v cistom 580 eur.
Okrem toho drobne uvazky sluzby v nemocnici, na zachranke, asi 8-9 za mesiac (este par rokov predtym 11-12 sluzieb) = suhrnny plat cca 1000-1200 eur (to bolo asi maximum co sa podarilo raz tych 1200)

On sa nestazuje, vravi ze sit potahy do aut v Trim leader by nesiel. Ale zhumplovany je akurat dost 😒

labaga
autor
11. nov 2011

@mandragora22 jasne srandicky ako prechladnutia atd..... nezabije nepomoze.... neskusaj to pro vaznych veciach a zajdi do nemocnice

seminkads
11. nov 2011

zavist,zavist, sladka zavist 😵 😵 😵 co k tomu dodat, ta prava sa ozvala, ale ked som sa pytala kolko ako lekarka zaraba tak sa tvarila ze tu nie je.... lalalalala

titkovamiriam
11. nov 2011

@seminkads este pred spanim, som rada že sestričkam pridali 🙂

@maminuska je nastastie sloboda výberu 😉
@mandragora22 nick si trafila 😉

a vsetkym už dobru noc a pekný víkend 🙂

mandragora22
11. nov 2011

@labaga tak ja si myslim, ze chripka s 39 horuckou tiez nie je sranda, ale ak ty mas taky nazor, tak ti ho neberiem, v podstate ak je nachladenie sranda, chripka sranda, angina sranda, tak tu mame potom na srandu vsetkych obvodakov. ved ti nerobia nic ine, iba poslu cloveka o dvere dalej, ze?

maminuska
11. nov 2011

@mandragora22 ale lekári v sukromnej sfére sa predsa nedomáhaju zvýšenia platov.
Samozrejme že aj lekár pochybí a svojím rozhodutím človeka usmrtí to nepopieram , ale osobne by som práve v koži takéhoto človeka byť nechcela.

seminkads
11. nov 2011

@denduska dakujem ale ako tak vidis ti co tu najviac kvakali sa neozvali, asi maju co skryvat...

labaga
autor
11. nov 2011

@seminkads akoze s 800 v hrubom sa tu ma niekto chvalit????? je to ponizujuce a trapne

mandragora22
11. nov 2011

@maminuska ved ja viem, ze sa nedomahaju. ja som nepisala, ze sukromna sfera sa domaha platov, bud si nieco zle pochopila, alebo ti nieco medzi riadkami uslo.

labaga
autor
11. nov 2011

@maminuska lenže to je o povolani lekara.... lekar to robi s vedomim pomoct... nevyhladavajte pri problemoch lekara.... nepochopim že niekto nerozlišuje povolanie automechanik od lekara

mandragora22
11. nov 2011

@seminkads ono je to vzdy tak. kto najviac kraka, najviac ma. ved prave preto najviac skacu 50 rocni uz takmer dedkovia, a strajkuju, ved ti maju najviac. ja viem, ze nastupujuci nemaju bohvieco. a bude este horsie. ale era tych starnucich sa ma velmi dobre a prave tych najviac vidas na nasich obrazovkach. a furt maju doslaka malo! 😠

tinki
11. nov 2011

Kedysi lekári robili za vajíčka, múku..chceli pomáhať. Lekár je predsa poslanie. Vážim si povolanie lekára. Ale štve ma, ako si žiadajú. Ak by tie peniaze potrebovali na nástroje, pomôcky, tak nepoviem nič..Ale tak? O čom je vlastne ten štrajk..o peniazoch, o tom, že nechcú pracovať pre súkromný sektor? Ozrejmite mi to, keďže nemám počúvať média..chcem vedieť info priamo zo zdroja..

usacek79
11. nov 2011

@labaga 700 je snad pomaly nerealny udaj a ked aj, tak je to pre absolventa bez atestacii, co je ozaj este panna nepobozkana a vela toho nenalieci, skor len asistuje, resp. predpisuje ibalgin prechladnutym..

Ale najma- ja neodopieram lekarom zyvsenie platov, ale v ramci sudnosti, tj nejakych 10-15%, nie 100%!

labaga
autor
11. nov 2011

@mandragora22 chrípka 39 angína.... v podstate to sranda je 🙂 nevies co su choroby asi... pekný pohlad laika

titkovamiriam
11. nov 2011

@labaga automechanik či lekar -idem za nimi ked potrebujem a chcem aby to co je pokazene riadne,vcas a bez okolkov opravili 🙂

maminuska
11. nov 2011

@labaga prepáč ale nerozumiem tomu na čo si reagovala:

lenže to je o povolani lekara.... lekar to robi s vedomim pomoct... nevyhladavajte pri problemoch lekara.... nepochopim že niekto nerozlišuje povolanie automechanik od lekara

ale ja to predsa rozlišujem , stále vravím že v drvivej väčšine povolaní ide iba o peniaze u lekárov ide o život.

cmulinko
11. nov 2011

nech sa platy zvysuju ci uz sestrickam ci uz lekarom...aspon sa sestricky a lekari z vychodu konecne potesia tomu kvoli comu sestricky a lekari na zapade placu.

labaga
autor
11. nov 2011

@usacek79 nenalieci??? ked raz budes lezat na internom a bude ta nastavovat na kard.liecbu panna nebozkana pochopis kto je lekar... že chirurg si 90percent laikov mysli..... pozdravujem internistov

seminkads
11. nov 2011

@labaga vidis a o to tu presne ide, ako mame my nelekari vediet kolko zarabate, aku mate hrubu mzdu ked nam to nechcete povedat

inak zabudli sme spomenut ze lekari(nie vsetci)robia rozne studie... cize peniaze navyse,poznam lekara(mladeho)co po 2 rokoch od kupy stareho povedal ze si ide kupit nove auto, na otazku preco odpovedal a preco nie...zena na materskej a male dieta,len tak na okraj, netvrdim ze vsetci lekari sa maju super,ale vacsina ano, nastupne platy nie su bohvieco,ale idu rychlo hore, a aby ste nepovedali ze som svina-so sestrami je to tak isto....a v konecnom dosledku-chcete ist na WC na koho nadavate? na lekar,sestru-nie na upratovacku, ktora casto nema ani minimalnu mzdu, a viete si predstavit ze ba strajkovali napr oni??? nikoho by to nezajimalo ale uznajte-su nenahraditelne
dobru noc

jankka21
11. nov 2011

u nas sa to neda - detske to znamena v noci aj 10 - 15 prijmov - deticky ziju , papaju, dusia sa s laryngitidou , zvracaju, teplotuju, krcuju aj v noci ..... plus k tomu na oddeleni dalsich 100 chorych deticiek v noci vystraja podobne ... proste urgentne veci v noci na 1 lekara a to nieje ze pozriem pacienta za 5 minut napisem 4 vety a koniec... prijem pacienta papierovo a elektronicky plus odbery krvi infuzia co u nas tiez picha lekar trva aj 45 az 60 min ... ked niekde sa lekar v noci vyspi spon kus tak moze ist aj do dalsieho dna ,u nas sme po 24 uz nepouzitelni .... skuste si ekonomky , sofery, pokladnicky 24 hodin ist v kuse ... a v kazdej jednej hodine i tej poslednej svojej prace niest plnu zodpovednot za to co robite , s tym ze ked daco prehliadnete zle prepocitate tak to moze stat aj zivot... ved aj sofery maju povinne prestavky, ekonomovia presuvat peniaze na uctoch ... a ze lekari su nuteni i takto rozhodovani o ludskych zivotoch sa nebojite ???

gerich
11. nov 2011

je mi zle z toho, co som sa tu docitala, zacala som na prvej strane a dalej sa uz nedalo, v setkym tym mudrym hlavam odporucam, nech si tu robotu lekara skusia, najmudrejsie na svete, co? som lekarka uz 5 rokov na gynde a uz vzivote by som na medicinu nesla, odporucila by som im studovat 6 rokov, z toho kazde skuskove obdobie sediet na riti 15 hodin denne a ucit sa ucit sa a ucit sa, skuste si sadnut na zadok a vydrzat to,a to sa este nemusite sustredit a ucit latinske texty, to nehovorim o nastupe do roboty, kde mam nizsi plat pomaly ako upratovacka, ked chcem dostat tych 1000 eur, ktore tu stale dookola niektore nezmyselne omielate, tak musim makat 2-3 vikendy a tahat asi 4 24 hodinovky, moju priemernu hodnovu mzdu si ani nechcem vypocitat, lebo ma z toho asi porazi a potom ku mne pride nejaky robotnik alebo kto a zapyta odo mna za hodinu 30 eur!!!!!!!!!!!to co je?????to keby som vedela predtym tak skoncim SOU drevarske a som za vodou, tak uz prosim Vas nehovorte o niecom o com nemate ani sajnu, nemozem hovorit za vsetkych doktorov ale v zivote som nevzala ani korunu, ani cent od ziadnej pacientky, ani neplanujem, je toho este vela, co by som mala na jazyku, ale tu to asi aj tak nema zmysel, len sa skuste trochu zamysliet pred tym, nez nieco napisete, dakujem

mandragora22
11. nov 2011

@labaga ty musis byt strasne primitivny clovek. samozrejme, ze viem, co su horsie choroby. chytas sa slamky. pisala som, ze su potom na smiech obvodni lekari, ihned si to prekrutila tak, ako ti pasuje. kludne ma nazyvaj laikom, mne je to u prdele.