icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

cecil36
22. nov 2011

@sanmari pravdu mas, hovorkyna nema VS a studuje fakt "prestiznu" skolu 😀 na alzbete misiu a charitu 😉 Co dodat?

sanmari
22. nov 2011

@aduskatt a zase niekto pochopil spravne.Lekari pracuju nielen stedry vecer a chces teda povedat ze mas vysoku skolu a odrobis bezne 36 hodinovku a samozrejme si po atestacii na ktoru si sa vzdelavala asi 2 mesiace od rana do noci . a plat nema moj manzel o vela vyssi uz ked sme pritom. Ako bankovy pracovnik mas nejake vyhody v banke to viem urcite.Co myslis ake ma moj manzel? Benefiti od farmafiriem? To maju sukromny lekari ktory nestrajkuju. Uplatky? v zivote nezobral ani 1 euro a nehovoriac o tom ze skor pocuva vyhrazky od pacientov.A ked sa ti nepaci tvoj plat tak daj vypoved.Moj manzel tak urobil a uz ma asi 7 ponuk z CR za dvojnasobny plat bez sluzieb a k tomu aj byt sluzobny. Ale ty urcite keby si mala lepsiu ponuku by si ju nezobrala🙂 No moj manzel svina ju vezme velmi rad.Bohuzial mi nase dieta nedokazeme nakrmit z dobreho pocitu .

kulinan
22. nov 2011

@sanmari
ja svojho manžela vidím v noci ked vstanem ku malému dať mu jesť, to je všetko....ani rano ani večer, občas v nedelu, joooj, ale ved nie je lekár, len sprostý podnikatel,ktorý dáva robotu dalším ludom a sám dre ako debil,len aby živil nás a tých nenažrancýh lekárov....ked má hovorkyna,alebo minister,alebo IT pracovník,.....alebo neviem kto také tisíce, kto vám zakazoval aby ste nimi boli vy,alebo tvoj manžel?
prestatne tu furt porovnávať povolania, proste nikto nebude mať dosť, moj manžel je denno denne v ohrození a nikomu nevyplákáva, robí čo môže a najlepšie ako vie....ale typické slovenské...len plakať a zobrať od štátu..
ja som tiež za akcivoky,aspon bud prehlad čo a kto a ako robí....a nie taký bordel aký doteraz v nemocniciach je....tie miliony čo dostali nemocnice na dlhy a znova dostali ....tie sa tiež strácajú.....
a kolko zarába taký riadetel nemocnice...ved aj to sa opytajte.....všetkým závidieť,to je typické slovenské a ludské....
pozrite tie deti v somálsku...je mi z toho zle....máte čo do huby,vozíte sa na autách, máte kde kade čo....a furt je málo

dedian
22. nov 2011

@labaga , zodpovedni su hlavne riaditelia nemocnic... ako vysvetlis ze ma pri potrate, s mrtvym dietatom v 21 tt v bruchu hospitalizovali az o dva dni lebo vraj nebola postel...pri prichode na izbu mi spolubyvajuce povedali ze postel tam bola 3 dni volna, a telacie na jedalnicku a bravcove na tanieri?? nemocnice nevedia hospodarit v tom je problem.. kazda by mala mat nutenu spravu tak ako napr obce ked nevedia hospodarit... je to vina ministra? ano, mal by vyhodit kazdeho riaditela ktory sa nepokusi o vyrovnany rozpocet ... lekari su len okrajovy problem, uroven zdravotnictva je priserna.. ale to nespravi len jeden minister, chce to schopnych manazerov a ekonomov, a hlavne s rovnym chrbtom na pozicii riaditelov co budu vediet hospodarit tak aby vedeli aj ohodnotit svojich ludi..trpezlivost nas pacientov ale zaroven asertivitu...lebo uprimne, ked idem k doktorovi mam pocit ze ho obtazujem... a to by som nemala mat hociako nizky plat by mal... on ma totiz poslanie.. obtazovat mozem pani predavacku v obchode..

aduskatt
22. nov 2011

@sanmari ja som na tvojho manzela nepovedala krive slovo, ty si sa obula do bankarov....no a vyhody?...klient ta nazve pic** a ty sa mozes akurat tak usmiat....za vedenie uctu platim rovnako ako kazdy iny klient, benefity, ktore kedysi boli nam uz pred dvoma rokmi zobrali, dokonca nedavno nam vzali zasobniky na pitnu vodu, ktore sme mali a ide sa cestou ze drz hubu, na tvoje miesto caka dalsich 10. VS mam , 36ky neodrobim, nastastie a dieta tiez neuzivim zo vzduchu.jo.a uplatky neberiem ani ja......keby som mala kam ist, tak dam vypoved uz davno, ale ziel nie su volne pracovne miesta..........

sanmari
Odpoveď bola odstránená
dadis
22. nov 2011

@labaga preco vyjadrujes plat v cistom? nie je mi to jasne...kazdy ma iny cisty plat. ano myslim, ze to je adekvatne ohodnenie lekara v systeme, v akom v zdravotnictve funguje.
Bojite sa sukromneho sektora? Bojite sa vacsej kontroly zo strany zamestnavatela? Bojite sa, ze Vam niekto bude sliapat na krk v zmysle, lepsieho vykonanvania svojej prace!
My nehovor, ze uroven poskytovania sluzby v zdravotnictve je porovnatelna s inymi vyspelymi statmi. Stale, stale a stale, este 22 rokov po pade socializmu nie je pacient brany ako klient, ale ako niekto kto tam je nezelany, smradlavy, s hnitym salatom v hube, kto sa musi vsetkeho doprosovat v lepsom zmysle slova a platit v pravom zymsle slova (áno, myslela som uplatky)...a uuuuplne niekde inde kde stoji lekar, nikde na piedestaly, odkial ani pacienta/klienta nema sancu vidiet.. ved je POLOBOH

sanmari
22. nov 2011

@aduskatt Takze by si odisla za lepsiou ponukou? to iste robia aj lekari-chcu odist za lepsou ponukou !

aduskatt
22. nov 2011

@sanmari moji rodicia podnikali obaja a pracovali, s vynimkou 25,12 aj stedry den, slivestra a vsetky sviatky a to niekolko rokov. Ako si dovolujes povedat niektorej, ze ju pracujuci manzel podvadza? ☹

kulinan
22. nov 2011

@dedian presne si to vystihla a napísala velmi správne!!!!

aduskatt
22. nov 2011

@sanmari to je v poriadku, samozrejme, nech idu za lepsou ponukou..........ale nech teda idu a necakaju,kym im da stat, ktory nema, viac a potom stiahnu vypovede..........ja nemam najmensi úproblem s tym, ze dali vypoved, mam problem s tym, ze je to vypocitavost a ked sa polepsi, vypovede stiahnu....

kulinan
22. nov 2011

@sanmari
má vysokú školu, učil sa, ale robí to čo ho baví, robí povolanie srdcom,,,,,to tvojmu manželovi nič nehovorí?
moj ked skončí živnosť, od štátu dostane čo? velke.......vieš čo,zato tvoj hladom neumrie
si trápna ,možno si užíva práve ten tvoj v nemocnici, robí lebo deti jedia, hypoteky sa platia ...atd, ale to vám problem určite nerobí, s takým skromným platom...nevadí, užívajte si aj za nás, moj je na štedrý večer s rodinou....číta pozorne
lekári sú nenažraní....opakujem to a je mi z toho na vracanie už, nech idúúúúúúú nikto ich neprosí ostať....aj ten tvoj za lepším platom,chodte

veve39
22. nov 2011

@aduskatt ked sa polepsi, oni nielenze vypovede stiahnu - oni cez svojho hlasica-vydieraca trvaju na navrate na tie iste miesta-funkcie!!!!
dokelu, uz som nechcela prispiet ani slovom, ale som vo vyvrtke 😖

vsetky nazory typu "nie su/sme spokojni, dali sme vypoved, ideme za lepsim, mame snad na to pravo" su trosku off topic

oni predsa nedali individualne vypovede, oni sa zapojili do celoplosnej vydieracskej akcie (o spravnom pomenovani ma presvedcil hlavne vyvoj z posl.dni) tak sa teraz panie doktorky a manzelky doktorov netvarme, ze ste sa len rozhodli zmenit zamestnavatela....a skutocne poniektori viete figu o praci, nasadeni, tlaku na vykon v inych odvetviach, ktore tak radi spominate - napr. aj uvedene banky (mimochodom neplatene ani centom z verejnych zdrojov)

aduskatt
22. nov 2011

@veve39 no, mas recht.mne stacilo vcera ako sa na drzovku votrel k ministrovi.chovanie hodne VS vzdelaneho cloveka

eniko
22. nov 2011

porovnavat banku s nemocnicou? moz manzel nepracuje ani vbanke, ani v nemocnici ale su situacie, kedy by munezavidel ani jeden z nich a tiez si dovolim tvrdit, ze jeho pracu by nezvladol ani jeden z nich....tiez ma VS, aj "atestacie"....ale nezaraba tolko ako lekar ani bankar....na rozdiel od lekara v noc spi doma, nie v sluzobnej miestnosti....na rozdiel od bankara chodi do prace valstnym autom, nie sluzobnym.....ako sa mozeme porovnavat? banka versus nemocnica?????
zasadny rozdiel medzi bankou a nemocnicou je ten, ze banka si na seba zarobi, nemocnica nie.

aduskatt
22. nov 2011

@eniko ja som bankar, chodim do prace peso🙂))

aduskatt
22. nov 2011

@eniko zrejme si mala na mysli clenov predstavenstva bank.....radovi pracovnici su.no, skoda reci.........

ajca123
22. nov 2011

Poviem aj ja svoj nazor 🙂
Ano suhlasim ze by si zasluzil kazdy z nich vic korunek.... A ich mizerne platy su tiez nic moc :(
Ale napr. Porodnika ked si zena zazmluvni a zaplati mu urcite dost korunek za porod...
A co my zeny co mame male deticky tiez by sme si zasluzily 🙂
A ked sa stane ze zena ma doma 20mesacne dieta a porodi dalsie a ma vyzit z jedneho rodicka... To sa mi tiez nepaci...
Zasluzime si tiez viac 🙂

eniko
22. nov 2011

aky je rozdiel medzi situaciou dnes a tou pred 20 rokmi? vtedy sme boli dlzni sovietskemu zvazu, teraz sme dlzni europe. vtedy sme boli zavisli od sovietskeho zvazu, teraz europy..........cize, kde je tu rozdiel? aha, vtedy mal obcan pracu a peniaze, teraz ma (ten stastnejsi ) pracu a ziadne peniaze. 🙂

eniko
22. nov 2011

@aduskatt spravne!!!!!!!!! robis nieco pre seba! 🙂

aduskatt
22. nov 2011

@eniko no jasne🙂len nie doborovolne, tiez by mi bolo milsie rit si vozit do prace, ako 20 minut pesi do prace a potom z prace, ale nemam na to, aby som sa denne vozila autom..aspon mam krajsie nohy, xixi

eniko
22. nov 2011

@aduskatt viem, chcela som ist pracovat do banky...vysmiala som sa im ked mi navrhli nastupny plat, ALE.....mohli by dat viac, lebo maju, ale nechcu....

gabrielkaa
22. nov 2011

Suhlasim s tym, aby sa lekarom zvysil plat. Zarabaju naozaj malo. co sa tyka ostatnych odvetvi, vyjadrovat sa nebudem, lebo je to na dlho a tema je o doktoroch a nie o inych povolaniach. A ci je spravny ten ich postup - ten ich vymahacsky to je tiez na inu temu asi. mozno nemali ineho vychodiska. Je pravda, ze je to trosku vydieranie ale to je na inu temu.

aduskatt
22. nov 2011

@eniko asi tak....

eniko
22. nov 2011

@ajca123 no, veru, na toto by som vedela povedat este tolko, ze rodicovsky prispevok je v rovnakej vyske.....preco?

sanmari
22. nov 2011

@kulinan neprajem ti nic zle a dufam, ze nebudes tych sprostych lekarov potrebovat ale vlastne aj ked budes tak tvoj super nenahraditelny muz to urcite zvladne.

kulinan
22. nov 2011

Práve o tom to je, v rodine dokážeme zázraky, vyžiť z takých penazí, matka na materskej, manžel zivnostník, ked príde o ruku, alebo nohu,alebo akýkolvek úraz by mal, skončíme....neviem kde, vlastne fungovali by sme v krízovom režime,pretože ja pracovať viem,vš mám, robotu si nájsť viem....o tom to je,máme čo máme a snažíme sa z toho vyžiť.
myslím že každe povolanie je potrebné a nikdo nemá dosť...každemu by sa hodilo eurko,aj matkam na rodičak...
paradox je, ked som tento rok v januári rodila v ban.štiavnici, ludia ako z rozprávky, milý ochotný empatický, od primára, sestry,doktorov, sanitárky,upratovačky....myslíte že kolko tam zarábajú?
v telke ukázali...sestry minimálnu mzdu a robia ako mulice. ked sme sa ich opýtali na peniaze? povedali že sú radi že majú prácu a akú taku mzdu. teraz viem kolko vlastne dostávali....a je mi na zaplakanie. toto by sa mali naučiť lekári a sestry u nás všade, potom som nemusela cestovať rodiť do tejto porodnice,mohla som u nás doma v čadci,ale tu takých ludí nenájdete...a to je na zaplakanie a plat majú vyšší ako tam. HM? pytam sa prečo to tak je?
takýmto ludom treba pridať,robia robotu s láskou, primár robil či mal či nie, dobehol hocikedy, perfektný človek....títo ludia si zaslúžia viac....a všetci ktorý sa takto chovajú ku pacientom

sanmari
22. nov 2011

@kulinan a to ze nerobi srdcom? Keby ho to nebavilo uz davno sme za hranicami a uzivame prachy a nie almuznu.

eniko
22. nov 2011

@aduskatt vies co ma v tejto suvislosti napadlo? mozno by aj ministri mali chodit do prace peso. trochu by pochudli, aj by sa nejake peniaze usetrili....mozno by lekari nemuseli strajkovat.....a ani nikto iny :D

aduskatt
22. nov 2011

@eniko dobry napad🙂