icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

usacek79
11. nov 2011

@labaga kazdy je nahraditelny - pravnik pravnikom, robotnik robotnikom, vodic vodicom, ucitel ucitelom, lekar lekarom... takze to bol dost nekonstruktivny prispevok... zeby sme ostali bez lekarov sa naozaj nebojim, takze zacina mi byt uz zlahka smiesny tento postoj "ohrozeneho druhu", ved prave, kazdy z tych, co davaju vypovede je nahraditelny nejakym nadsenym medikom z Ghany, Ukrajiny ci Mongolska.
a moj zivotny postreh - clovek je zdravy, kym nejde k lekarovi, lebo ten mu najde barsco, len aby uz dozivotne bral lieky..
Moj stary oco umrel ako totalne zdravy 90 rocny clovek.. V zivote nebol u lekara, ale som presvedcena, ze keby isiel, tak sa upilulkuje..
Nie kazdy lekar je smutny pripad, ale je dost takych, co furt na chripku predpisuju antibiotika.. a keby nebol Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou jedna ruka s lekarmi, tak by sa to tu len hemzilo pripadmi, ked by pre zly sposob liecby, zlu diagnozu atd, lekar nenosil biely, ale ciernobiely pruzkovany odev..
tak sa uz prestante glorifikovat a uz vobec tu ohanat diagnozami, aby ste nam ukazali, aki sme blbi, ked nevieme co je to stenoza arterie.. 😖
koncim debatu, je mi jasne, ze tema bola zalozena s umyslom nadavania na system a vyjadrenim podpory lekarov a autorka zrejme zaziva istu frustraciu a sklamanie, ze to nie celkom vyslo podla jej predstav, ze..?
howgh, dobru noc a mier so vsetkymi profesiami a slusnymi ludmi!

czechzuzanaba
11. nov 2011

@tinki No ja pisu cesky, ale ziju v BA uz dlouho. Nejak se na vasi krasnou slovenstinu nechci prehodit, abych vam ji neprznila 😀

mamabiba
11. nov 2011

@labaga pokiaľ si prečítaš mandragorine názory a pripomienky, pripadá mi ako taká jednoduchšia osôbka, preto som to napísala trocha zjednodušene, aby to mohla pochopiť 😉

labaga
autor
11. nov 2011

@cmulinko suhlasim vtedy by sa pacient divil. on si myslí že taký odber je sranda..... to len u nas.....

maminuska
11. nov 2011

@labaga ale ano je to o zodpovednosti a schopnosti rozhodnut a schopnosti uniest dôsledky svojich rozhodnutí .

mamabiba
11. nov 2011

@cmulinko toto už funguje aj v dôvere. je tam prístupný zoznam, za čo bolo poisťovňou lekárovi vyplatené a kedy. Takto si viem pekne skontrolovať, či si dajaký lekár nepíše na nás úkony.

labaga
autor
11. nov 2011

@usacek79 dedo umrel totalne zdravý .... si in.... ako sa teraz hovorí..... výrok dna.... mala som spolužiakov z grecka, aj alžira.... dik niesom ani rasistka ale.... dakujem...

tinki
11. nov 2011

@v555 ja som vyjadrila svoj názor. vážim si lekárov, ich povolanie je dôležité a je poslaním. Ale nedá mi nereagovať. My musíme rozmýšľať nad mravenčiou robotou. Ostatné povolanie sa znevažuje..Tam je tiež mravenčia robota..A tu v tejto diskusii je to vidieť ako to v skutočnosti je a prečo je táto debata taká. Vychádza zo skutočnosti, že lekári sa strašne vyvyšujú nad ostatných. Opakujem, chápem, že potrebujeme lekárov. Keby nebolo tej nadradenosti, nikto by im ten plat nezávidel..
Už som tiež písala. Je doba, kedy ľudia nemajú prácu a teraz chcú zvyšovať plat?
Každý potrebujeme každého..uvedomme si to..aj lekár potrebuje automechanika, aj lekár potrebuje daňovníka..

maminuska
11. nov 2011

@tinki som tu už najmenej 3 krát napísala že si nemyslím že je správne že chcu zvýšit tak velmi plat pri terajšej sile ekonomiky.

v555
11. nov 2011

@labaga tiež máme v nemocnici ukrajincov,líbyjčanov,afgáncov.... ďakujem nemusím a to nie som rasista.

cmulinko
11. nov 2011

@mamabiba super...vidis to som nevedela...a ze Slovensko je zaostale... 🙂

usacek79
11. nov 2011

@labaga moja mila odbornicka, takze sa neda umriet jednoducho na vycerpanie organizmu??? vsetci umieraju na choroby?? to je jedno ci mu zlyhalo srdce, mozog alebo ina cast tela, proste na to mal v 90rokoch narok a uzil si cely zivot bez jedinej tabletky.. ach jo, mier s tebou fakt, uz to zacina byt pod moju nelekarsku uroven, takze fakt koncim..

labaga
autor
11. nov 2011

@maminuska aka je sila ekonomiky ked policajt zarobí viac???????? a co výsluhové dochodky tých ludí????? po 15 rokov.???

bambola
11. nov 2011

uplatky.....hm, to nie je chyba lekara, nech ludia nedavaju uplatky....... preco sa normalne niekto spyta kolko ma da lekarovi za zlcnik? 😕

@mandragora22 to ze tvoja sestra je nezodpovedna a neucila a system jej povolil dokoncit tu skolu je problem tvojej sestry a problem zleho systemu. kazdy si nastavuje latku sam sebe ako vysoko chce a co chce v zivote dosiahnut. na slovensku ta latka je veeeeeelmi nizko, netreba sa moc snazit. navyse medicina v BA..... skoda reci. takze tvoja sestra je spokojna s nastupnym platom hej?

labaga
autor
11. nov 2011

@usacek79 umriet na vycerpanie organizmu.... super dg.do umrt.listu ci pre patologa... mimosi usacek

labaga
autor
11. nov 2011

@v555 hej vedia poopisovat liecbu na víkend... cest výnimkám... ale snaha??? aktivita??? klidek

tinki
11. nov 2011

@labaga a čo sa píše v takom úmrtnom liste?

v555
11. nov 2011

@tinki my tu vlastne rozoberáme jeden uzatvorený, začarovaný kruh.Každí potrebujeme každého,ja to vravím každý deň,nikdy som sa nad nikým nepovyšovala a vážim si prácu každého kto pracuje.No naša práce nie sú ohodnotené a to je bod úrazu.....

maminuska
11. nov 2011

@labaga ano vysluhové dôchodky seru aj mna.
Lenže ..... v sfére ekonomiky nemocníc a celého toho okruhu pracujem , viem ako to funguje a momentálne nie je v sile nemocníc aj keby chceli dat viac ..... lebo poistovne, lebo tažký výber poistného , lebo limity , lebo ......
Ja kedže som zarobila vo svojom povolaní v pracovnom pomere málo , odišla som do sukromnej sféry . Inu cestu ja nevidím .

zuzana_m
11. nov 2011

@usacek79 Vyborne prispevky. Uplne so všetkym suhlasim. Dokonca mam aj osobne skusenosti s tym čo pišeš a opisuješ.

bambola
11. nov 2011

@usacek79 zaujimalo by ma preco si vsetci myslia, ze sem lekar z mongolska, ukrajiny ci rumunska pride . oni tiez niesu hlupi, tiez pojdu do nemecka. co tu? v nemecku ich najom krasneho bytu pre celu rodinu vyjde 1/10 z platu, v BA je to za dvojizbak 2/3 z platu ..... to je len jeden priklad..... aj mongolci, ukrajinci a rumuni vedia ratat a ked sa uz musia stahovat, lepsie je im do nemecka, ci sa mylim?

labaga
autor
11. nov 2011

@maminuska sak ake to je absurdum že by polodebil mal dostavat 600 eur do konca života????

nibiru
11. nov 2011

@labaga je mozne ze zvisia ale nie tak ako chcu zaplnia sa urady prace lekari dostanu podporu otvoria si sukromne ambulancie alebo ostatu v tych ktore maju kedze strasne vela je ich nestatnych a popri praci v nemocnicic maju aj svoje ambulancie napr. moj chirurg ma vyhradene stvrtky vyhradne v nemocnici na kramaroch.polovica lekarou porodnikou v ruzinove,antolskej,kramaroch ma svoje ambulanice bezne gynekologicke a v nemocniciach maju tiez len vyhradene dni na ordinovanie.sancu dostanu absolventi no to je sice fajn ale malo by to bit pod dozorm spôsobilých.mna odrodila mladucka lekarka uzasny pristup maximalna spokojnost a nemala som ju zazmluvnenu ja beriem ze musia studovat atd...stale sa dovzdelavat kedze medicina napreduje a cakaju aj ohodnotenie ved len predavacka zarobi viac ako zdravotna sestra a taky manager ako lekar a zodpovednost sa neda ani porovnat no mali by brat do uvahy aj to ze tu niesme v amerike aby mali take ohodnotenie teda aspon ten skok je absolutne nerealny.je tiez mozne ze nase nemocnice zahrnu cudzinci lekari ukrajinci atd.. pre ktorych je aj taky nizky plat lukratívny,alebo sa stane ze 1-2 neodídu lebo im sa dačo s kasičky ujde a budu makat ako fedky od rana do vecera kedze nemocnice nemozu ohrozit zivoty pacientov.

v555
11. nov 2011

@labaga ja som si myslela,že to len u nás tak funguje,presne ako píšeš......česť vínimkám a na šťastie máme aj takých

labaga
autor
11. nov 2011

@bambola pozor vo vyšnom nemeckom užobsadzuju posledne maringotky a ckaju na koniec novembra

cmulinko
11. nov 2011

@bambola do nemecka preto nepojde mongol,lebo nemecky lekar nema dovod tomu mongolovi prepustit miesto.

usacek79
11. nov 2011

@labaga mila nedocenena kopka komplexov, je mi luto, ze sa musis uchylovat k urazkam, dobre vies, ako som to myslela, ak nie, panboh s tebou a najma tvojimi pacientmi... stary oco mi umrel v rukach a lekar, ktory prisiel sam povedal, ze proste umrel na starobu a rozmyslal asi 5 minut, co napise do papierov a sa ma opytal, ci teda podpisem, ze tam da napr. zastavu srdca... ze to je uplne jedno na co umrel, lebo proste len prisiel jeho cas. ak to furt nechapes, chod vratit diplom a sup za pokladnu do tesca...
ale naozaj uz nebudem reagovat, lebo mi dvihas tlak a posledne co by som chcela, je dostat sa kvoli tejto debate do ruk niekomu, ako si ty..
urazaj uz kolko chces, uz mi nestojis ani za makke F

maminuska
11. nov 2011

@labaga povedzme že je to sociálne nespravodlivé a keby len 600 EUR, u vojakov sa to pohybuje daleko viac.

labaga
autor
11. nov 2011

@nibiru oni si neotvoria, lebo nedostanu zmluvy s poistovnami a a za jedno gastro vysetrenie 300 eur nezaplatis ci?

tinki
11. nov 2011

@v555 Jasné, aj si majte vyššie platy..kľudne..ale čia práca je dnes ohodnotená? Chceš povedať, že vysokoškolsky vzdelaný človek, to je jedno aká profesia, má mať plat 450 eur? A robí každý deň, vrátane nadčasov, ktoré nie sú preplatené? A za jedno pochybenie nesie finančnú zodpovednosť a za dva pochybenia je prepustení? To je v poriadku? Teraz je taká situácia, žeby sme mohli všetci štrajkovať.