icon

Vaše recenzie na digitálne fotoaparáty

tosomja
27. okt 2011

Rada by som si prečítala vaše recenzie na dig. fotoaparáty. Manžel mi sľúbil nový foťák, len neviem si vybrať. Tak do 100 eur, 12 a viac mpx.
Ďakujem za rady.

Strana
z2
mirrinka
7. nov 2011

@mirrinka zabudla som napísať,že ho mám ešte len mesiac aj pár dní,takže nie dlho...ale som spokojná 🙂 viď moje albumy 🙂

mirrinka
7. nov 2011

@tosomja no super,sama sebe som poslala správu 😀 😀 😀

tosomja
autor
7. nov 2011

@mirrinka ja som hádam prešla už všetko - najlepšie fotky mi robí večer doma pri zapnutom svetle a to musím mať nastavený aj nútený blesk. Skúšala som fotiť vonku za tmy - nočný portrét a fotky mám rozmazané, ISO mám nastavené na automatické, niekedy si ho prepínam, skúšam rôzne nastavenia a nedarí sa mi to...prešla som aj manuál...no asi si budem musieť zvyknúť.
Najkrajšie fotky mám z makro fotením - odfotila som si kvietky úplne zblízka a sú krásne.

veronka
5. dec 2011

ahojte, chcem si kúpiť nejaký dobrý foťák, na bežné fotenie, hlavne kvôli synovi, páči sa mi Nikon L120, len je dosť drahý a ja by som niečo lacnejšie. Pozdáva sa mi Nikon S3100 alebo Nikon S5100. čítam, že niektoré máte Nikon S3100, ako ste s ním spokojné? dajú sa vo foťáku upravovať, retušovať fotky ako sa píše na väčšine stránok? stačí vám ZOOM 5X? nie je to málo? ďakujem za každú radu

veronka
5. dec 2011

@tosomja
@mirrinka ahojte, chcem si kúpiť nejaký dobrý foťák, na bežné fotenie, hlavne kvôli synovi, páči sa mi Nikon L120, len je dosť drahý a ja by som niečo lacnejšie. Pozdáva sa mi Nikon S3100 alebo Nikon S5100. čítam, že niektoré máte Nikon S3100, ako ste s ním spokojné? dajú sa vo foťáku upravovať, retušovať fotky ako sa píše na väčšine stránok? stačí vám ZOOM 5X? nie je to málo? ďakujem za každú radu

majina.b
5. dec 2011

@veronka Nikon http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/nikon-c...
ak je tvoj prvý dig f o , uplne stači 😉 ak lacný tak ten to

s5100 - http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/nikon-c...

veronka
5. dec 2011

@majina.b ta l23 nema ani stabilizaciu obrazu. A preco nie nikon s 31001?

tosomja
autor
5. dec 2011

@veronka Ja mám Nikon S3100 a som s ním spokojná, zo začiatku som bola nešťastná, lebo má oveľa viac funkcií ako môj predošlý a preto som si na to musela zvyknúť, robí veľmi pekné fotky, stačí sa s ním pohrať a nastaviť tú správnu funkciu. Ja som ho kúpila v Nay, bol v akcii, stál 89 eur...
Úplne stačí 5x zoom...a ešte aj sony cybershot je veľmi podobný, tiež stál toľko 🙂 Rozhodovala som sa už len podľa vzhľadu 🙂

veronka
5. dec 2011

@tosomja nemas nejake fotky ako foti?

tosomja
autor
5. dec 2011

@veronka jasné, najnovšie dva albumy fotené s novým foťákom 🙂

veronka
5. dec 2011

@tosomja daju sa priamo vo fotaku retusovat a upravovat fotky? nasla som to napisane skoro vo vsetkych informaciach o S 3100.

tosomja
autor
5. dec 2011

@veronka áno dajú sa, ale ja skôr využívam programy v pc, je k tomu aj inštalačné cd, kde je tiež program na úpravu fotiek, ale picassa je lepší program 🙂

veronka
5. dec 2011

@tosomja
@majina.b co poviete nat ento foták, je k nemu karta aj puzdro http://www.fotolab.sk/produkt-50/detail-1695/fu...

tosomja
autor
5. dec 2011

@veronka vyzerá dobre, ale treba si prejsť aj recenzie a najlepšie pozrieť v predajni, pretože to, čo niekomu vyhovuje, tak nemusí byť dobré tebe

veronka
5. dec 2011

ale v predajni neuvidim ako foti, ci?

veronka
5. dec 2011

@tosomja a ten nikon coolpix L120? Ježiško by mi ho možno doniesol 🙂

tosomja
autor
6. dec 2011

@veronka v predajni ti ho predvedú, môžeš si ho vyskúšať, jasné...fotky budú trošku skreslené, pretože nebudeš vedieť, ako fotia za denného svetla, len v osvetlenom prostredí, ale práveže tam najlepšie vidieť, či je foťak kvalitný a či dobre a kvalitne fotí aj v takom prostredí 🙂

Strana
z2