icon

Veľa žien neovláda gramatiku

maria584
26. feb 2017

Viem, že to sem nepatrí. Ale musím to napísať. Prečo niektoré ženy neovládajú gramatiku. Mäkké i, tvrdé y, skloňovanie, časovanie niektorým nič nehovoria. U niektorých platí doslova a do písmena pravidlo : Píš ako počuješ. Ide ma poraziť keď čítam napríklad : dala my, poviem ty, lubym ťa, vztach, neake, niake, robily sme, povedaly my a podobne. Ženy ako chcete učiť svoje deti slovenský jazyk, keď základy neovládate?

tiper24
26. feb 2017

@maria584 prepac ale pravopis nie je az tak dolezity, ovela dolezitejsie je zarobit si na chlieb 🙂

erickatt
26. feb 2017

@maria584 no je druhák na strednej. A hej dufam, ze mu to raz docvakne

maria584
autor
26. feb 2017

@tiper24 to je tiež pravda, ale aspoň základy by mali ľudia ovládať

tiper24
26. feb 2017

@maria584 tak hej, ale nie kazdy mal dobru slovencinarku, ja ano 😀😀

maria584
autor
26. feb 2017

@tiper24 tak keď sa ty budeš raz učiť so svojimi deťmi tak im budeš vedieť poradiť ohľadom slovenčiny

moni244
26. feb 2017

@novana cize na kona mozu prispievat len, hm, dajme tomu jednoduchsie zeny, co neovladaju gramatiku a tie ostatne maju travit cas inac? 😀 zaujimava logika

tiper24
26. feb 2017

@maria584 ja im poradim so vsetkym, nie len so slovencinou 🙂

erikavesela
26. feb 2017

Este ste zabudli...ony za to nemozu...ony v tom case chybali v skole😝

Ale teraz vazne...je to hrozne, ked citam povedala my...a pod. S takouto gramatikou, by som sa prepadla od hanby....najdu sa aj vymnimky, ale statisticky... rodicia z nizkym vzdelanim vychovaju deti s nizkym vzdelanim a samozrejme je to aj opacne...a ja smerujem k tomu istemu..s manzelom mame obaja vysoku skolu...ziadne klobaskove tituly..ako tu uz bolo spomenute😈...a pevne dufam, ze aj nase deti vs mat budu...cele je to o narokoch na dieta..o tom, co rodicia pre dieta robia...nehovorim, aj mne sa podari obcas hrubka alebo ciarku zabudnem...ale cele je to hlavne o inteligencii..slovencina je super v tom, ze podla gramatiky cloveka, zistis s kym mas docinenia

tiper24
26. feb 2017

tie co nevedia gramatiku nech háčkujú 🙂

erikavesela
26. feb 2017

@tiper24
Ale ta gramatika ti otvara brany, ktore ti inak ostanu zavrete...skus napisat diplomovku s gramatickymi chybami...nikto ti ju nevezme..

dorottka
26. feb 2017

@tiper24 tak toto vyhovaranie sa na ucitelov, to je v dnesnej dobe uz uplne neprijatelne, podla mna, ale vela ludi to robi 🙂 ja som mala stale blbe matikarky, anglictinarky atd., vsetko som sa ucila sama doma podla ucebnic alebo z toho, co som nasla v kniznici a anglicky viem plynulo a na skole som vyhravala olympiady aj napriek tomu. Staci len chciet, skola je len jednym z mnohych prostriedkov na vzdelavanie, urcite nie ten jediny a najdolezitejsi 🙂. A ako tu uz xkrat padlo, gramatiku sa clovek nauci najlepsie citanim a jej aktivnym pouzivanim, nie slovencinarkou 🙂

tiper24
26. feb 2017

@erikavesela bez diplomovky sa zaobides, ale bez chleba nie 😉

tiper24
26. feb 2017

@dorottka no keby nebolo skolne povinne deti do skoly by som ani nedaval, hovno sa s prepacenim naucia a terajsie uciva onicom co vacsine ziakom to v buducom zivote bude zbytocne, ale nejaky somar vymyslel osnovy a tak sa musi ucit choré 🙂

moni244
26. feb 2017

@tiper24 tak skus napisat zivotopis s hrubkami, tiez poleti do kosa

erikavesela
26. feb 2017

@tiper24
Ja som napisala, ze gramatika ti otvara nove moznosti a nie, ze sa bez nej nezaobides...ked nemas maturitu prip.vs..tak ostavas na urcitej urovni a dalej sa nedostanes...ale ak ju mas..mas v zivote omnoho viac moznosti..to som chcela povedat

tiper24
26. feb 2017

@moni244 ale ide o to co vies a nie co je na papieri 🙂

erikavesela
26. feb 2017

@tiper24
Ved nemusis..ked mas adekvatne vzdelanie mozes ich ucit sam

evittam
26. feb 2017

@tiper24 Tak s tymto musim len a len suhlasit. Vela ludi si totiz mysli,ze neexistuje nic ine a podstatnejsie ako je titul aj pred menom aj za menom a nebodaj aj v strede....A to nechcem nikoho urazit alebo znevazovat vysokoskolsky vzdelanych ludi. Len nemam rada ludi co si myslia,ze ak maju titul tak su nieco viac a nebodaj su inteligentnejsi ako ten co ho nema,to je vsetko.😉

tiper24
26. feb 2017

@erikavesela to ano suhlasim 😉

moni244
26. feb 2017

@tiper24 to si myslis len ty

tiper24
26. feb 2017

@erikavesela no urcite by som ich zbytocnosti neucil 😉

tiper24
26. feb 2017

@evittam presne tak, dnes je inzinier kazdy k........ kazda p.....🙂

evittam
26. feb 2017

@moni244 No,bohuzial ma aj trochu pravdu-su totiz profesie kde ti je papier na dve veci-a je ich dost.😉
Boli casy ked skor dostala pracu v mojej profesii osoba co mala VS titul a ziadnu prax-velmi skoro a hlavne velke firmy prisli na to,ze ten VS titul je na dve veci ak dotycna osoba nema adekvatnu prax.😉

tiper24
26. feb 2017

@moni244 v poriadku, nechcem sa hadat 🙂

maria584
autor
26. feb 2017

Je pravda, že ja som veľa čítala a aj čítam, a na človeka sa to nalepí. Ale dajme tomu, že rodič pomáha dieťaťu so slohovou prácou, a ako tá gramatika v tej slohovej práci bude vyzerať? Ja teda neviem, my keď sme sa doma učili, také moji rodicia mali o nás prehľad, a to sme piati súrodenci. A môžem s kľudnom vedomím napísať, že vsetci máme gramatiku v poriadku.

evittam
26. feb 2017

@tiper24 Ved "totok". Vid studium v Plzni...😀😀😀

tiper24
26. feb 2017

@evittam jak sa smejem 😀😀😀

tenerifka
26. feb 2017

@maria584 je to o celkovej rozhladenosti a inteligencii, nezavisi to od studia, kedze gramatiku by sme mali mat zvladnutu do tych 12-ich rokov a nasledne si ju "vycibrit" citanim, ale treba citat knihy a clanky pisane pravopisne a nie somariny na socialnych sietach, ktore -ak su pisane "expertom na gramatiku"-mozu cloveka este viac pomylit.
Zijem v Spanielsku 18 rokov a spanielcinu ovladam na 99% hovorovo aj pravopisne, ale nozik sa mi otvara vo vrecku, ked vidim, ako tu pisu niektori dospeli ludia, takze je to celosvetovy fenomen

erikavesela
26. feb 2017

@tiper24
Dnes beru na vs vsetkych..lebo im to umoznuje zakon a na zaklade poctu prijatych dostavaju skoly financbe dotacie..ale nie kazdy ju dnes aj skonci..ano suhlasim znizili sa naroky...ja osobne som statnicovala v 1999..takze este sim zazila vysku a nie strednu skolu s titulom...xa nasich cias boli len dve vs povazovane za stredne skoly s titulom

lenkacalikova
26. feb 2017

Zlatinko, oprav si ešte úvodný príspevok (chýbajú ti 3 čiarky), keď už teda riešime tému gramatiky. 😂 Ale nenahnevaj sa zato na mňa. 😉 Diagnóza učiteľka slovenčiny 🙈 V škole vidím naozaj všeličo, ale som toho názoru, že aspoň hrubé základy rodnej reči by mali ovládať všetci. ✌