Veľa žien neovláda gramatiku
Viem, že to sem nepatrí. Ale musím to napísať. Prečo niektoré ženy neovládajú gramatiku. Mäkké i, tvrdé y, skloňovanie, časovanie niektorým nič nehovoria. U niektorých platí doslova a do písmena pravidlo : Píš ako počuješ. Ide ma poraziť keď čítam napríklad : dala my, poviem ty, lubym ťa, vztach, neake, niake, robily sme, povedaly my a podobne. Ženy ako chcete učiť svoje deti slovenský jazyk, keď základy neovládate?
Este ste zabudli...ony za to nemozu...ony v tom case chybali v skole😝
Ale teraz vazne...je to hrozne, ked citam povedala my...a pod. S takouto gramatikou, by som sa prepadla od hanby....najdu sa aj vymnimky, ale statisticky... rodicia z nizkym vzdelanim vychovaju deti s nizkym vzdelanim a samozrejme je to aj opacne...a ja smerujem k tomu istemu..s manzelom mame obaja vysoku skolu...ziadne klobaskove tituly..ako tu uz bolo spomenute😈...a pevne dufam, ze aj nase deti vs mat budu...cele je to o narokoch na dieta..o tom, co rodicia pre dieta robia...nehovorim, aj mne sa podari obcas hrubka alebo ciarku zabudnem...ale cele je to hlavne o inteligencii..slovencina je super v tom, ze podla gramatiky cloveka, zistis s kym mas docinenia
tie co nevedia gramatiku nech háčkujú 🙂
@tiper24
Ale ta gramatika ti otvara brany, ktore ti inak ostanu zavrete...skus napisat diplomovku s gramatickymi chybami...nikto ti ju nevezme..
@tiper24 tak toto vyhovaranie sa na ucitelov, to je v dnesnej dobe uz uplne neprijatelne, podla mna, ale vela ludi to robi 🙂 ja som mala stale blbe matikarky, anglictinarky atd., vsetko som sa ucila sama doma podla ucebnic alebo z toho, co som nasla v kniznici a anglicky viem plynulo a na skole som vyhravala olympiady aj napriek tomu. Staci len chciet, skola je len jednym z mnohych prostriedkov na vzdelavanie, urcite nie ten jediny a najdolezitejsi 🙂. A ako tu uz xkrat padlo, gramatiku sa clovek nauci najlepsie citanim a jej aktivnym pouzivanim, nie slovencinarkou 🙂
@erikavesela bez diplomovky sa zaobides, ale bez chleba nie 😉
@tiper24
Ja som napisala, ze gramatika ti otvara nove moznosti a nie, ze sa bez nej nezaobides...ked nemas maturitu prip.vs..tak ostavas na urcitej urovni a dalej sa nedostanes...ale ak ju mas..mas v zivote omnoho viac moznosti..to som chcela povedat
@tiper24
Ved nemusis..ked mas adekvatne vzdelanie mozes ich ucit sam
@tiper24 Tak s tymto musim len a len suhlasit. Vela ludi si totiz mysli,ze neexistuje nic ine a podstatnejsie ako je titul aj pred menom aj za menom a nebodaj aj v strede....A to nechcem nikoho urazit alebo znevazovat vysokoskolsky vzdelanych ludi. Len nemam rada ludi co si myslia,ze ak maju titul tak su nieco viac a nebodaj su inteligentnejsi ako ten co ho nema,to je vsetko.😉
@erikavesela to ano suhlasim 😉
@erikavesela no urcite by som ich zbytocnosti neucil 😉
@moni244 No,bohuzial ma aj trochu pravdu-su totiz profesie kde ti je papier na dve veci-a je ich dost.😉
Boli casy ked skor dostala pracu v mojej profesii osoba co mala VS titul a ziadnu prax-velmi skoro a hlavne velke firmy prisli na to,ze ten VS titul je na dve veci ak dotycna osoba nema adekvatnu prax.😉
Je pravda, že ja som veľa čítala a aj čítam, a na človeka sa to nalepí. Ale dajme tomu, že rodič pomáha dieťaťu so slohovou prácou, a ako tá gramatika v tej slohovej práci bude vyzerať? Ja teda neviem, my keď sme sa doma učili, také moji rodicia mali o nás prehľad, a to sme piati súrodenci. A môžem s kľudnom vedomím napísať, že vsetci máme gramatiku v poriadku.
@maria584 je to o celkovej rozhladenosti a inteligencii, nezavisi to od studia, kedze gramatiku by sme mali mat zvladnutu do tych 12-ich rokov a nasledne si ju "vycibrit" citanim, ale treba citat knihy a clanky pisane pravopisne a nie somariny na socialnych sietach, ktore -ak su pisane "expertom na gramatiku"-mozu cloveka este viac pomylit.
Zijem v Spanielsku 18 rokov a spanielcinu ovladam na 99% hovorovo aj pravopisne, ale nozik sa mi otvara vo vrecku, ked vidim, ako tu pisu niektori dospeli ludia, takze je to celosvetovy fenomen
@tiper24
Dnes beru na vs vsetkych..lebo im to umoznuje zakon a na zaklade poctu prijatych dostavaju skoly financbe dotacie..ale nie kazdy ju dnes aj skonci..ano suhlasim znizili sa naroky...ja osobne som statnicovala v 1999..takze este sim zazila vysku a nie strednu skolu s titulom...xa nasich cias boli len dve vs povazovane za stredne skoly s titulom
Zlatinko, oprav si ešte úvodný príspevok (chýbajú ti 3 čiarky), keď už teda riešime tému gramatiky. 😂 Ale nenahnevaj sa zato na mňa. 😉 Diagnóza učiteľka slovenčiny 🙈 V škole vidím naozaj všeličo, ale som toho názoru, že aspoň hrubé základy rodnej reči by mali ovládať všetci. ✌

@maria584 prepac ale pravopis nie je az tak dolezity, ovela dolezitejsie je zarobit si na chlieb 🙂