icon

Veľa žien neovláda gramatiku

maria584
26. feb 2017

Viem, že to sem nepatrí. Ale musím to napísať. Prečo niektoré ženy neovládajú gramatiku. Mäkké i, tvrdé y, skloňovanie, časovanie niektorým nič nehovoria. U niektorých platí doslova a do písmena pravidlo : Píš ako počuješ. Ide ma poraziť keď čítam napríklad : dala my, poviem ty, lubym ťa, vztach, neake, niake, robily sme, povedaly my a podobne. Ženy ako chcete učiť svoje deti slovenský jazyk, keď základy neovládate?

Strana
z8
rika76
27. feb 2017

@novana ja viem, je potrebné , nie trebalo 🙂

germaniawerks
27. feb 2017

no ale ty sa miluješ s gramatikou alebo s jej sexi telom?

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno sluchaj aj ty hutoriš? 😀😀😀

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 ta vidzis ze hey

majka99999
27. feb 2017

@obsadenemeno ta ano 😉

xoxolusik
27. feb 2017

@germaniawerks o com teraz akoze tocis?7

katarinkaulany
28. feb 2017

Uvažovala som, či sa mám do tejto debaty pridať. Má strednú školu s maturitou, robím ako účtovníčka a mám tri deti. Od malička som veľmi rada čítala. Čítala som veľa. Slohy som písala perfektne. Okrem gramatiky. Diktáty som písala vždy na 3. Aj tie slohy boli 1/3 (samozrejme z pravopisu 3). Na úrade práce som bola cca 3 mesiace po skončení strednej školy. Od vtedy som stále zamestnaná. Gramatika??? Určite mám medzery. Či som pre to menej inteligentná??? Menej múdra??? To musí posúdiť asi niekto iný. Možno by bolo dobré neodsudzovať niekoho pre zlú gramatiku. Možno ten človek nemal v detstve podmienky na to, aby sa dokázal dobre naučiť pravopis. Možno mu z hora nebolo dané... Ale možno je oveľa lepším človekom ako niekto, kto perfektne používa i/y. Neposudzujme niekoho, koho vôbec nepoznáme, o kom vôbec nič nevieme...

obsadenemeno
28. feb 2017

@katarinkaulany ja chapem, ze nie kazdy bude tu gramatiku ovladat na 100%. Ale ked niekto robi rovnaku chybu a je na to upozorneny, mal by sa nad tym aspon zamysliet a snazit sa to zapamatat, nie sa urazat a zacat utocit.
Uz sa to stalo viackrat, ze zeny zacali vulgarne nadavat ak boli upozornene na chybu, ktoru robili opakovane.
Sorry, mne to oci kole, jedna chyba ci preklep v texte mi nevadi, stane sa. Ale ak ma niekto v jednoduchej vete 5-7 chyb, tak to uz je na zamyslenie.

katarinkaulany
28. feb 2017

@obsadenemeno mne je to srdečne jedno či tu niekto ovláda gramatiku, alebo nie. Sú tu osoby rôzneho vzdelania, rôzne osudy... Každý nech si píše tak ako vie. Ale nech píše SLUŠNE. Lebo niektoré príspevky sa nedajú čítať nie pre zlý pravopis, ale pre vulgárny obsah!!! Zlá gramatika mi prekáža na úradných listinách. Tam by to už malo byť o inom.

moni73
28. feb 2017

@obsadenemeno nenávidím hrubky. Pomyslím si o tom človeku svoje, napriek tomu, že viem, že to je blbosť. Nevypoveda to o tom človeku fakt nič, okrem toho

xoxolusik
28. feb 2017

@katarinkaulany mne tiez vadi zla gramatika, ale neutocim kvoli nej ba ludi, neosocujem ich prave preto, ze zdielam tvoj nazor.. Co z perfektnej gramatiky, ak je dotycny arogantny, vulgarny, namysleny a bezcitny clovek? Nic.. Moze si ju akurat tak niekam strcit..

xoxolusik
28. feb 2017

Pisem z telefonu.. Sorry za preklepy..

moni73
28. feb 2017

Že neovláda gramatiku (ako som už písala...). Skôr. Je to môj "chorý" predsudok. V žiadnom prípade ale nemám potrebu ja chybu niekoho cudzieho upozorňovať. Čo by som si tým chcela dokázať? Máte pocit, že tu niekoho dospelého naucite gramatiku? Pre mňa je to len hlúpe ponižovanie. Dokonca ponižovanie človeka, ktorý je možno vo všetkom inom ďaleko predo mnou. Hawk

katarinkaulany
28. feb 2017

@moni73 Mám tri kamarátky, ktoré sú maďarskej národnosti, ale žijú tu. Ani jedna neovláda gramatiku. Ani v komunikácii to nie je úplne v poriadku. Ale sú to perfektné baby, milujúce manželky a veľmi dobré matky...

moni73
28. feb 2017

@katarinkaulany odpísala som ďalej... Úplne s tebou súhlasím a za svoj predsudok si super popol na hlavu. A oni môžu byť nado mnou nielen ľudsky ale aj inteligencne.

moni73
28. feb 2017

A že mobil neprepisuje...😀 samozrejme si sypem popol na hlavu...

xoxolusik
28. feb 2017

@katarinkaulany
@moni73 zdielam vas nazor zeny..

Strana
z8