Venčenie psa a povinná karanténa
Ahojte, prosim vas o radu, citam vela clankov ohladom povinnej 14dnovej karanteny, ale nikde som nenasla ako je to s vencenim psa....poradite mi? Hlavne nejake overene zdroje. Dakujem moc
@panelacikova ona nieje nakazena, je v karantene lebo sa jej priatel vratil zo zahranicia...su zdravi obaja...len museli ist do karanteny podla nariadenia
@evittam presne o tomto hovorim, pes nieje vec...nevezme vam ho hocikto, vela ludi stale pracuje a naozaj mi ho nema kto vyvencit, mozno poobede by sa niekto nasiel ale rano a vecer isto nie, vstavam o 6rano aby som nikoho nestretla a vecer chodim neskoro po tme :( kto nema psa, asi tento problem nepochopi
Potom je tá karanténa uplne zbytočná, človek sa bojí že sa nakazí niekde v potravinách od človeka čo nemá žiadny príznak a nakoniec sa nakazí od niekoho čo v čase karantény venčí psa.....rúška je ochrana proti oprskaniu ale nie je prilepená na tvári....bavlnená rúška prenáša 50% z vírusu rovnako ak človek čo má rúšku má 50% možnosť že sa nenakazí.....možno pri chripke je to dostatočná ochrana ale nie pri koronavíruse.
Na špagáte spusti z balkóna😄 ... prepáč to len zo srandy
@lydia2211 tak ja mam susedov od polície. Aj kuklaca a uprimne mame rodinu jednu v meste pozitívnu, zial. 😑 Dovolenkari.
A smu ist nakúpiť, pretože kto by im chodil a nakazil sa on?????
Ale iba jeden ten isty člen, a riadne s rúškom, rukavicami zahaleny.
Vtedy to prenosne nie je ked sa chrani a vy tiez.
Ved ako vy osetrovali i takych ludi predsa, obe strany ochrana.
🍀🙏
Ale samozrejme najlepšie keby nevychadzaju. Ale vravim maximálne surny nakup, alebo lekaren.
A vždy rovnaký clen, keby neni zabezpečený na pobyt vonku a nahlásim ho, dovidenia 😉
@mogaa No ty už čo vystrájaš....Aj čítaš po sebe?
Ale venčiť môžu rovnako, ale oni naozaj v obmedzenom režime.
Cvkrnut, vykadit a so psikom dnu.
Viac nie. Musia zabavit zvierata vo vnutri, i ked pri niektorých hafanoch je to des, ked sa nevyburia
@lydia2211 ale pozri sa na to aj z iného pohľadu....že u tvojej mamy zistia že je pozitívna a vo vchode má niekoho čo sa vrátil zo zahraničia a behal po vonku napriek karanténe....a náhodou má ťažký priebeh...určite by si bola s danou susedou v pohode...ano nemusela sa nakaziť od nej ale mohla
@lydia2211 Nie je žiaden zákaz venčenia...dáš si rúško, rukavice...vybehneš na 10 minút mimo ľudí a hotovo.
@nefertiti5843 ano čítam po sebe....ale mám mamu ktorá by to na 90% nedala, preto sa an to pozerám aj z tejto stránky....
Známa je v rovnakej situácii, zavolala na OÚ a tam jej venčenie psa povolili - s rúškom a v rukaviciach na pár minút samozrejme. Inak, je mi to vtipné ako každí útočí na "cestovateľov", ale čo tie prípady, ktoré prídu do obchodu v rukaviciach, najskôr všetko pochytajú a potom sa idú prehrabávať do pečiva s logikou "veď rukavice mám, na čo si budem dávať ešte na ne jednorazové - hygienické". Super, odteraz len balené pečivo. Takže, je to hlavne o ľuďoch a ich zodpovednosti. Kvôli korone sa Zem neprestala točiť, podaktorí musíme stále chodiť do práce, nemôžeme si do statusov na fb vypisovať #somdoma#. Rúško a rukavice budú ešte na dlho našimi kamarátmi, preto ľudia neodcudzujte každého, lebo sa naša krajina vracia späť v čase a stávame sa udavačmi, hoc teraz by sme mali skôr držať spolu a pomáhať si.
@klejkaez to sa riesi tak ze si das doviest potraviny napr. z Tesca, alebo Delia, alebo z inych donasok, a do poznamky das ze si nakazena v karantene a vtedy platis online a nakup ti nechaju pred dverami..oni vylozia a odidu a ty otvoris dvere a vezmes si nakup..rovnaky princip bezkontaktneho nakupu, ktory necha potraviny pred dverami moze urobit ktokolvek z pribuznych, znamych alebo priatelov..nakazeni v takom pripade nevychadzaju z domu a riziko je teda minimalne..
@nefertiti5843 mate to prosim z nejakejo overeneho zdroja? Ak by sa to nahodou stalo aj mne a niekto by ma nahlasil :(
@jdvorka toto som videla včera v Bille.Pani mala rukavice zvonku a vyberala si pečivo môže byť, že si to neuvedomila, že nemá ešte jedny na sebe😊 bolo tam veľa ľudí každý sa ponáhľal.
@lydia2211 neviem hľadaj niekde na webe kamarátka ešte pokutu nedostala možno ani nedostane.zase netreba preháňať vo všetkom dnes som počúvala susedu ako nakup v igelitke z obchodu dala pred dvere na pár hodin, igelitku vyhodila, lebo to držala tými rukavicami a potom celý nákup utierala dezinfekciou časopis, šampón vsetko, banány....ja si myslím, že som dosť úzkostliva, ale toto nerobím.Veci hneď do práčky, spodky topánok umyla.

@lydia2211 nemala by si ist ani vencit,to len v pripade,ak nemas v okoli nikoho,kto by psa vyvencil. Zrejme aj podla mobilu vedia skontrolovat tvoju polohu. No naozaj to bude tazke ako budu vsetkych posudzovat.