Venčenie psa na sídlisku
Ahojte, máme ročnú čivavu a bývame na sídlisku. Takmer pri každom venčení sa nám stáva, že ide oproti mnoho psíčkarov, ktorí majú svojho psa navoľno. Nemám nič proti tomu, ak psík zareaguje na zavolanie, ide pekne blízko majiteľa, atď., asi rozumiete. Náš psík zasa nie je typ, čo by sa s inými chcel ovoniavať alebo šaliť, skôr sa bojí, aj rovnako malej čivavy, čo je škoda. No prejdem k veci. Často sa stáva, že sme na prechádzke, ja mám psa na vodítku, v dialke ide pani, jej o 20kg vacsi pes sa rozbehne, skace po mne, moj pes sa boji, knuci, uteka, a pani v dialke nič, dokonca ani na psa nezavola aby prestal skakat po cudzom cloveku alebo aby sa vratil ak pani vidi ze sa druhy pes boji a nechce sa hrať. Naposledy sa mi to stalo s jednym panom z vedlajsieho bloku, ma psa, ktory je mi takmer po pas, on na jednej strane chodnika, pan na druhej a rozbehol sa rovno za nami, sama som mala strach lebo na mna zacal zozadu hned skakat. Ja som na toho pana kricala aby si zavolal psa a pripol ho na vodzku ale on nic, total ignoracia a v pokoji si pomaly kracal dalej az kym ho hned po mne neokrikol priatel. Stretavate sa s niecim podobnym aj vy? Ako to riesite? Predstava niekolkokrat do tyzdna niekoho okrikujem alebo prosim aby si vzal svojho psa a neskakal po mne pripadne po nasom psovi mi nie je velmi po chuti. Teraz ked vidim ze ide niekto so psom na volno radsej zmenim smer, ale takto sa mi pomaly ale isto prechadzky znechucuju a len striehnem, ci niekde nie je nejaky psickar s nevycvicenym psom navolno. Moj nazor je, ze ak moj pes nezvlada privolanie, tak nema co robit na sidlisku na volno. Zaujimaju ma vase nazory 🙂 dakujem
Celkom som prekvapená, že je tu toľko reakcií, aby autorka socializovala svojho psa. Veď ona tu predsa nerieši kamošov pre svojho psíka. Ona čaká, že zodpovedný majiteľ psa by ho mal mat na vodítku všade tam, kde nie je vyhradený priestor na voľný pohyb psov. Bývam v KE, moja osobná skúsenosť, 2x napadnutý môj pes druhým psom asi 3 x väčšieho plemena. Majitelia tiež skúšali obviniť mňa. Bola som aj s deťmi a teda mali traumu z toho, čo videli. A také stretko veľkého psa s dieťaťom tiež vie dopadnúť všelijako. A úplne,, milujem,, hlášky typu ,, nebojte sa, on nič neurobí,,. 🙄 Sorry, za výlev, ale nedalo mi 😎.