icon

Venované mamičkám chlapčekov

10. júl 2022

Maminky chlapcov, prosím o chvíľku pozornosti.

Neberte to v zlom, ale ako vychovávate svojich chlapčekov? Mám doma dievčatko, minule prišla s tým, že sa bojí ísť na wc, lebo ju tam niekto zabije. Pýtam sa jej, od koho to má tak povedala meno spolužiaka. Konzultovala som to s učiteľkou a naozaj je taký a slovami ohrozuje a straší deti. Prešlo to. Ďalší rok sa hrala a počúvam, čo hovorí a tam slová typu - upečiem ťa, zabijem ťa... Pýtam sa, od koho to má, povedala meno iného spolužiaka. Vraj v škôlke neskutočne vystrája a sú na neho nenormálne sťažnosti. (rozprávali sme aj s maminou v šatni, že šikanuje jej dcéru kvôli váhe jej matky a otca).

Pýtam sa teda, čo im dovolíte hrať na pc (mobil, tablet, PlayStation) alebo čo im dovolíte pozerávať okrem rozprávok, keď púšťajú takéto slová? Ako sa hovorí, v každom človeku drieme kúsok vraha a každý je schopný ublížiť, ak mu povolia nervy. Toto tým deťom dláždite cestu do veľkej riti akurát. Snažím sa svoju dcéru vychovávať slušne, slovo zabiť nepoužívame ani v súvislosti s hmyzom a tam príde od kamarátov a zabíjala by všetko okolo seba. Má dovolené maximálne TV jojko, lala TV a sem tam pustím rozprávky z YouTube na TV ale tam som a viem, čo púšťam. Nemá skadiaľ mať také výrazy.
Rada by som bola za objasnenie, prečo sa také veci dejú už v takom útlom veku.
(nejdem urážať, ani kritizovať výchovu, len nechcem aby sa stávali také veci. Sú to deti, nech si užívajú detstvo).

viestta
10. júl 2022

@simona20201309 a nebude to tým, že chlapi vo všeobecnosti, bez ohľadu ne vek skôr riešia veci ručne, stručne a ženy idú na to sofistikovanejšie. Je jednoduchšie dokázať, že niekto niekomu jednu utal, ženy ubližujú nie až tak rukolapne, zato veľmi účinne. Preto je v štatistikách viac chlapov co sa pobili ako žien, ktoré si veci vyriešili iba slovne. Agresia tam ostáva na jednej aj druhej strane, len dôsledky sú viditeľnejsie u chlapov. Povadene ženy sa do policajných štatistík dostanú malokedy.

janulik2008
10. júl 2022

Aj dievčatá šikanujú dokonca aj ženy šikanujú mužov takže nehádž každého do jedného vreca

eeyore2005
10. júl 2022

Ja by som dovod vobec nehladala v televizore, ten sa u nas doma nezapina. Zato si citame klasicke rozpravky pre deti, citali sme si slovenske riekanky a to je plne nasilia. Janko a Marienka upiekli jezibabu, zla kralovna sa pokusila otravit Snehulienku po tom, ako ju polovnik na jej prikaz odmietol zabit v lese, polovnik v Cervenej ciapocke rozparal vlkovi brucho a to iste urobila aj mama koza vo Vlkovi a 7 kozliatlach. A viete ako konci “Slimacik macik, vystrc rozky…”?!

aurora33
10. júl 2022

Mám doma chlapca a dievča, vychovávaní sú rovnako a ver mi, že to dievča je väčší rebel.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
drzaopica
10. júl 2022

Nechaj si ju doma a vychovavaj vo vakuu.Cim skor ju naucis, ze ludia su aj zli tym lepsie.Ved, ak je dobre vychovana robit to nebude🤣

drzaopica
10. júl 2022

@viestta dievcata su manipulativne a ublizuju si slovne chalani sa pobiju a su si kvit.

viestta
10. júl 2022

@drzaopica však viem

simona20201309
10. júl 2022

@beata_k hlavne ze ty si v každej téme,,k veci".
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/666/co-va...
Sú to proste fakty. Ak máš iný názor, nech sa paci. Zacni robiť nejaký nový výskum, ktorý vyvrati všetky doterajšie studie

ummimaryam
10. júl 2022

Tak to proste je, svet speje do temnoty.

evka258
10. júl 2022

Mame 6 rocneho. Doma ziadne playstation, ziadne zbrane, nehra sa na mobile, ani tablete, ani vojenske auta nemame, nic.....lenze v skolke ma kamosov, co toto vsetko maju.....takze chce byt tankista a tiez mi minule povedal, ze zabije.....

mimi3008
10. júl 2022

@simona20201309 To by sme mali a teraz to, co si tam orezala daj😅😅😅tipujem, ze tam budu negativa dievcat alebo pozitiva chlapcov....

simona20201309
10. júl 2022

@mimi3008 ty musíš byť prudko inteligentná.....
Máš tam link na celý článok

simona20201309
10. júl 2022

@mimi3008 orezala som názov mojej siete q stav mojej baterky. Mam 25%. Ešte niečo ta zaujíma? 🤣🤣

dada0902
10. júl 2022

Ci dievča ci chlapec každý z nich môže pochytiť rôzne slová ci TV ci hra ci vonku keď sa hrajú na zlodejov policajtov ci od starších detí nepovedala by som ze na vyne sú len chlapci sú kľudný chlapci sú chlapci co ich hlúposti zaujímajú zlobu robia tak isto to platí aj u dievčat
Ci zlyhala výchova to súdiť nemôžeme možno ano ale dosť záleží od prostredia v ktorom dieťa je co vidi počuje doma môže byť vychovávane dobre no príde do skolky školy vonku a aj tam pochytila deti toho veľa hlavne toho zlého

marlent
10. júl 2022

Ja by som zas mohla opacne co za baby to vychovavaju nirktore zenskw ked 4!!!rocna soplana sikanuje mojho syna

martul
10. júl 2022

Nie, nie je to v poriadku čo sa deje. Ale!!!!! To nie je o chlapcoch. Ty si ich ti odsúdila komplet všetkých?! Mohla by som tu napísať celú story, ako krásne milé blonďavé dievčatko tak šikanovalo slovne môjho syna, že sme to v škole pol roka riešili, riaditeľ jej rodičia, psycholog, školská inšpekcia, následky? Zajakavanie na celý život, slovo šikana sa nevyslovuje u nás. Meno toho dievčaťa tak isto a veľa ďalšieho.
Teraz napíšem aj ja nadpis. ,, maminky dievčat "?!!!!

oblecenie99
10. júl 2022

@simona20201309 To teraz ich akože mame zhadzovať rituálne zo skaly, lebo sa narodili ako chlapci, alebo čo tým chces vlastne povedať?

Autorke dakujem za zdvihnutie tlaku, mám ho vo všeobecnosti nízky, aspoň sa to jednorázovo na dnes upravilo.. mimochodom, skúste si urobiť taký prieskumík medzi kamoškami, či len tak si pohladajte nejaké ženské!!! diskusie na tému "robí sa lepšie v mužskom či ženskom kolektíve" .. bola by som zvedavá,ako vašou logikou vysvetlite výsledky 😉

oblecenie99
10. júl 2022
zuzana212722
10. júl 2022

Normálne neverím co čítam..baby vy si uvedomujete že sa hadate s hlupakom a to nemá význam?
Veď si to len stačí prečítať a viete že to nemá všetkých pokope..autorka je očividne narušená osoba ..načo míňať energiu?

martul
10. júl 2022

@oblecenie99 robila som 7 rokov medzi chlapmi odišla som kvôli dochádzke. Potom som celá vytesena išla medzi 9 báb a aktuálne som od 1.7. doma šťastná s podpísaniu výpoveďou. Keby neodídem skončím na psychiatrii. Toľko urážania, faloše, intríg je moc aj na koňa.

malinda141920
10. júl 2022

Môjho synovca depta krásne, jemnucke dievčatko. Kvôli váhe, má 7 rokov a nechce si nosiť desiatu lebo to dievčatko jemnucke a slusne je ihneď pri ňom a hučí na neho, že by to nemal jesť. A chlapec sa s jedlom skrýva a tým pádom len priberá,lebo jedlo hlce potajomky a pod stresom💪ale dievčatko slušne, dobrá žiačka priam kráľovná pre svojich rodičov

lenuska0075
10. júl 2022

No nič, autorka neodpisuje. Maminy chlapcov hanbiť sa do kúta ☝️! 😂 A maminy dievčatiek môžu ísť spokojne spať 👸

fiirsttiime
10. júl 2022
jarmila2010
10. júl 2022

@lenuska0075 a ked mame aj aj ?😅

anonymous87
10. júl 2022

@jarmila2010 tak najprv sa pojdes hanbit a potom spokojne spat 😂

viestta
10. júl 2022

@jarmila2010 môžeš si vybrať, či pôjdeš do kúta alebo do postele. 🤩

ervenka
10. júl 2022

@viestta ja si dam postel rovno do kuta

mamula20
Odpoveď bola odstránená
miruschka9
10. júl 2022

Ja sama mám syna v škôlke a tam mu robí zle dievča doslova útočí na neho. Keď ho uvidí samého ta ho aj na zem zhodi …búcha atd .. a robí to dievča !!! 🤷‍♀️ Samozrejme riešené v ms