icon

Veríte ešte v Boha?

trish31
3. júl 2012

Ked vidim vsetko,co sa deje okolo nas,stracam vieru v Boha.Rakovina je okolo mna uplne vsade,zomieraju deti,rodina,priatelia.Aky mate na to nazor?Verite alebo nie?

lussy23
9. okt 2012

@pectore mýliš sa a veľmi. Bibliu síce písali ľudia, ale boli inšpirovaní Bohom. je to rovnaké, ako keď sekretárka píše list, ktorý jej diktuje šef. Koho je to list? Sekretárkin alebo šéfov? Jasné že šéfov, lebo myšlienky sú šéfove.
Takto sa opýtam, je niečo konrétne, nejaká udalosť alebo tak, ktorá vás podnietila, aby ste neverili v Boha?
@myskacici Krásnne píšeš, vcelku súhlasím .
@billam to čo píšeš bolo adresovaé Eve. Eva neposlúchla Boha a jedla zo zakázaného ovocia, nechala sa oklamať Satanom. Takže keby Eva a Adam poslúchli Boha a nejedli ovocie, ktoré im zakázal, mali by sme v raji. Príčonou hriechu, chorôb a iného utrpenia sú teda Adam a Eva, a Satan, ktorí to všetko spôsobili.

@vejula krásne napísané

pectore
9. okt 2012

@lussy23 debata o bohu s veriacimi je tazka .....pretoze nad svojou vierou nepremyslaju a beru ju taku ako je sprostredkovana...nepremyslaju nad tym do akej mieri je ovplyvnena clovekom.... a hlavne nepripustaju ine moznosti....neda sa im ukazat nedostatky a chyby tejto dogmy...pretoze veria ...jak by som to povedala...no slepo veria tomu k comu boli vedeni ... ja v boha verim ale nie v takeho ako ho vykresluju krestania... taky boh podla mna je len vymysel a manipulacia zo strany cirkvi.....

talula
9. okt 2012

Ja v Boha verím a nebolo to vždy tak. Nemusel ma o tom nikto presviečať, došla som na to sama, a vela vecí v mojom živote sa zmenilo k lepšiemu... Začala som čítať Bibliu - je ju velmi tažké pochopiť, ale zrazu všetko do seba zapadá, je to tak perfektné, že by na nič z toho, nemohol človek prísť. Ludí skor mýlia ´´logické´´ názory vadšiny, ktoré, až sa nad tým poriadne zamyslíme niesú až tak logické...

digysa
9. okt 2012

Verim a vzdy budem.........

timona
9. okt 2012

@myskacici ja som bola od malička vychovavana v katolickej viere aj som veriaca bola a aj vtedy ako začali moje problemy s tym ako som nemohla otehotniet som dufala, ze Boh mi pomoze, ale kedze sa situacia iba zhorsovala a vysledky mojich modlidieb neboli ziadne, tak som uz na cele nabozenstvo zanevrela (kedze okolo mna su ludia, co o Bohu snad ani nikdy nepoculi a maju vsetko) a musim povedat ze sa mi od vtedy zije lahsie, lebo uz som nevladala zivit v sebe nadeje z nejakeho zazraku a pokazde len kazdy mesiac nasledne videt negativny test...myslim, ze je lepsie sa zmierit aj s tou najhorsou realitou, nez dufat v zazrak ktorý neprichádza a svoje sklamania tak iba v sebe stupnovat.

myskacici
9. okt 2012

@lussy23 Uplne suhalsím s týmto názorom 🙂

myskacici
9. okt 2012

@timona Už som to tu raz písala...moji rodičia neboli veriaci, alebo skôr iba tak na oko. Potom sa to zmenilo a otec je silno veriaci človek. Naši nemohli mať deti a 17 rokov sa im to nedarilo...celých 17 rokov! Prestali dúfať, že budú mať vlastné dieťa, ale na Boha nezanevreli a zmierili sa s tým....A potom mamka zistila, že čaká mňa. Narodila som sa, som chvála Bohu zdravá a šťastná, že mi Boh umožnil prísť na tento svet. 🙂

lussy23
11. okt 2012

@timona píše sa, že všetko sa dá, len treba mať silnú vieru. skuste veriť, že sa vám bábo narodí, ani na chvíľu nezapochybujte. pomáha to. silná viera.

billam
11. okt 2012

@lussy23 ako som uz pisala predtym - viera nestaci! Moja neterka nema vajecniky - má stále verit, že raz počne dieta???

bejbypd
11. okt 2012

Ak Boh existuje dal a zároveň zobral mi strašne veľa... či verím ? V niečo áno ,či je to práve Boh to naozaj neviem. Každopádne verím v seba, v svoju rodinu...to je všetko

vadimka
12. okt 2012

Neviem ci to tu bolo spomenute, necitala som celu diskusiu, ale osobne velmi odporucam precitat si knihu
CHATRC-WM PAUL YOUNG
da vam odpoved na mnohe otazky, ohladne Boha, viery a preco sa deje to ci ono....

..ja osobne v BOHA verim, reps. verim v lasku..
...zial, myslim si, ze vseobecne cirkev a rozne nabozenstva s Bohom a s laskou uz nemaju nic spolocne....je to jeden velky cirkus....nestretla som sa ani s jednym knazom,ktory by siel prakticky po stopach Jezisa...kazu vodu a piju vino...preto do kostola ani nechodim...knazom,fararom,biskupom,papezom neverim...je smutne ze vravia v mene Bozom a pritom su sami od neho taaaaaaaaaaaak daleko.....

evkasus
12. okt 2012

@billam viera neznamena, ze sa stane vsetko co chcem a dostanem vsetko, co je v mojich tuzbach.
Ak sa niekto narodi bez ruky, tiez mu ruka uz nikdy nedorastie.
Viera v Boha je o vztahu a nie o vymennom obchode. A ak si s niekym vo vztahu, tak spolu viete aj komunikovat a Boh ti dokaze dat odpovede na tvoje otazky a aj na kriz v tvojom zivote.

vejula
12. okt 2012

@pectore pišeš: debata o bohu s veriacimi je tazka .....pretoze nad svojou vierou nepremyslaju a beru ju taku ako je sprostredkovana...
Z tychto slov by som jednoznačne vyvodila, že si neveriaca, kedže o veriacich pišeš ako o hlupom stade ovečiek. No hned na to ma zaražaš, ked pišeš ja v boha verim .. Takže predsa len si veriaca.
😕 ?

Koniec koncov, na tychtyo slovach nezaleží, môžme sa tu tvariť neviem ako mudro, zhadzovať druhych.... Boh vidi do našich srdc, na kolko je uprimne to čo z nas ide, a na kolko, len chceme vyvolať nejaky dojem u ostatnych zučastnenych.
JE ine uvedomovať si chyby a popri tom dôveryhodnosť toho či oneho. Nieje nutnosťou zavierať oči pred pravdou, ked sa k nej chceš dopatrať.
Je ťažko definovať Boha. Ano aj ty aj XY dalších napisali stare zname Boh je laska. Ale v tomto svete už aj na to treba davať pozor, pretože v dnešnom svete je už laska tak zdeformovana do všetkych možnych aj nemožnych podôb, že so skutočnou laskou už nema nič spoločne.
Jednoznačne pravu lasku najdeš v Bohu. A to bez zbytočneho premyšlania nad definiciami, bez zbytočnych plytkych vyjadrení. Myslim, že na to Boh nieje odkazaný. PReto hovori, aby sme boli ako deti. To je ta cesta. Ako dieťa v matkinom naruči.
JEdnoducho miluju bez podmienok a zbytočnych slov, bez toho aby potrebovali porovnavať svoju lasku s laskou niekoho ineho, stačí im, že su stale s nou a nerozmyšlaju nad ničim...
Z nich by sme si mali brať priklad, a nie predbiehať sa kto z nas miluje toho praveho Boha a ktory boh je ten pravdivejší. Biť sa do hrude akí sme mi užasní, že sme prišli k pravde. To všetko su len obyčajne nezmysli, ktore nas od boha skôr odklanaju. PREtože prava laska sa nevystatuje, nenaduva, nenavidi pychu. Stači jej len pocit spočinutia v naručí milovaného

talula
13. okt 2012

@billam skús si niečo preštudovať o azusa street, možno by ťa to zaujímalo...

billam
13. okt 2012

@talula co je to? V Google sú viaceré možnosti.

sendy182
13. okt 2012

verím v Boha ale nie ako sa píše v Biblii.........skôr neakú .....energiu.........dobro......lásku...........verím že očistec a peklo je na zemi....preto sa ľudia trápia......preto toľká nespravodlivosť...........verím verím verím v Boha modlím snažím sa byť dobrá a konať dobro....a snaha sa cení......... 🙂

talula
14. okt 2012

@sendy182 ... ale o očistci sa v Biblii nepíše...

lussy23
15. okt 2012

@pectore mám dôkazy že BOH existuoval a existuje a vždy existovať bude., ale nebudem ich tu dávať, lebo kto neverí, ten neverí a bude to stále podkladať ,,logickými" uvahami.

sendy182
15. okt 2012

@talula ja som nepísala že očistec je v Biblii............ja si Bibliu vykladám ináč............ 🙂

vejula
16. okt 2012

@lussy23 ja by som rada ale počula tie dôkazy 🙂 Samozrejme v dobrom, celkom ma to zaujima, alebo napiš IP ak nechceš verejne

vadimka
16. okt 2012

@vejula myslim, ze neveriaceho ani dokazy nepresvedcia 🙂
...ak BOHA nemas v srdci, tazko vas niekto bude presviedcat...

evkasus
16. okt 2012

Myslim, ze kazdy clovek ma moznost presvedcit sa o tom, ze Boh existuje. Staci iba chciet to, a mat urcitu otvorenost srdca...

lussy23
16. okt 2012

@vejula samozrejme rada vám napíšem viac, ale momentálne má mtoho viac, takže dnes nie. Trochu neskôr.

jasmika
16. okt 2012

Môj názor (nikoho nenútim súhlasiť): Verím v Boha a som preto šťastná. Na otázku,prečo sa dejú veci na svete, ako vojny a choroby..atď. Boh dal nám ľuďom slobodnú vôľu, môžeme sa rozhodnúť čo budeme jesť, či sa budeme zlostiť,alebo sa budeme vedieť upokojiť,utíšiť, pomodliť či meditovať. Môžeme sa rozhodnúť či sa budeme hnevať na svojích blízkych, či im budeme závidieť,či ich budeme ohovárať... či budeme mať v sebe zlosť, odpor, stres... A prečítam pár knižiek o chorobách a zistím, že pričinou mnohých chorôb sú tieto stavy....
Boh ustanovil cirkev, ale tiež dal slobobnú vôľu všetkým ktorí sa o ňu starajú... a tak veci ktoré často vidíme v cirkvi, a ktoré niesú dobré,,, tie neurobil Boh, ale človek ..pretože má slobodnú vôľu...
Ja sa len modllím,aby som sa naučila mať naozaj silnú vieru...lebo tá naozaj hory prenáša... Zistila som to pri takých maličkostiach... ako napríklad čkanie 😀 viem možno je to smiešne.. ale začalo sa mi štikútať a pomyslela som si, že vyskúšam čo dokáže viera... a tak som verila že sa mi už nezaštikúta ani raz... verila som v to tak silno že sa mi fakt prestalo štikútať... toto od vtedy robím vždy.. 😀 Potom pri kúpe auta... chceli sme si kúpiť auto...,nemali sme dosť peňazí,ale naše staré už bolo treba vymeniť...Manžel sníval o novom Opli Vectra a najideálnejšie s automatickou prevodovkou..... také zhody okolností nastalli že sme až žasli... tiež sme sa vtedy učili veriť... a aké si myslíte že máme teraz auto? Čierny opel vectra s automatom 😀 bolo by to na dlhé rozpisovanie...ale fakt to bolo akoby zázračné jak sme sa k nemu dostali....

Môj názor je, že človek musí dospieť k tomu aby všetko pochopil... ja sa stále učím...ale toto učenie ma robí šťastnejšou,vyrovnanejšou, začala som sa zdravo stravovať, schudla som, cítim sa fajn.. s Bohom sa cítim fajn...
Môj názor ( nikoho nenútim súhlasiť) 😉

syringa
17. okt 2012

@vejula dôkazy o existencii Boha? vieš prečo sa tomu hovorí viera? lebo neexistujú dôkazy, buď veríš alebo nie. Ak by existovali vedecké dôkazy tak náboženstvo by nebol voliteľný predmet v škole ale povinný a učili by sme sa to ako fakty z dejín. Ale tak isto neexistuje žiadny dôkaz o tom že vedci majú pravdu keď tvrdia že tento svet vznikol veľkým treskom. Napriek ich výpočtom nikdy nedokážu zodpovedať na otázku kde sa vzali a ako vznikli tie prvky a častice ktoré spôsobili ten "veľký tresk".

talula
17. okt 2012

@syringa možno tým vejla nemyslela vedecky podložené dokazy...
ale pre mna je jeden z podložených dokazov to, že v Biblii v knihe Job sa píše, že Boh stvoril gulatú zem, ale v čase, ked bola táto kniha napísaná ludia verili, že zem je rovná, na to, že je to gula došli až omnoho rokov neskor... skúsim ti to ešte nájst na nete presnejsie 🙂

syringa
17. okt 2012

@talula vidíš tebe stačí že sa v biblii píše o guľatej zemi, niektorí zase tvrdia že samotná existencia biblie je dôkazom, no pre neveriacich nie je dôkazom ani jedno, a treba objektívne povedať že naozaj ani jedno z toho nie je takým silným dôkazom že by sa s ním veriaci až tak mohli ohánať a každý im musel uznať že majú pravdu. Pre neveriacich je dôkaz dôkazom len keď je vedecky podložený. Aj keď netvrdím že práve tak to myslela aj vejula. 🙂 No každopádne budem rada keď mi pošleš viac o tom čo sa písalo v knihe Jób o guľatej zemi. 😉

vejula
18. okt 2012

@vadimka
@syringa vôbec ste ma nepochopili. JA nepotrebuje dôkazy, a ani nepotrebujem presviedčať nikoho. Len ma zaujimalo, čo je pre
@lussy23 dôkazom existencie Boha. Môže to byť len skusenosť s Božou laskou. Nemusi to byť objektivny dôkaz, ale pre lussy to dôkaz môže byť. Takže asi tak som to myslela

irriss
18. okt 2012

Pri pohledu
na Bohatstvi a HLAD ...na korupci - pedofili a nadprirozenou materialnost samotnych "poslu Bozich"
Neverim..
Pokud je Buh v nas mel by byt spojeny s klidem, harrmonii a laskou..t.j. vyvazenosti zla a dobra..
Pokud prevlada Bolest - nejen vnitrni ale i "okolni",neni mozne smirit se s tim,ze prave toto "bozsky poslove" zde na zemi dopusti.. 😔

p.ss. prilis zla je k jejich cinum pricitano..toto cislo se zvysuje,neustale..a zloba a bolest prohlubuje...

syringa
18. okt 2012

@irriss zabudla si ale na jednu vec, v nás je nielen Boh ale aj diabol. Máme v sebe kus dobra ale aj kus zla. Každý človek má právo voľby. Slobodnej voľby. Predstav si že tvoje deti raz budú dospelé a budú si chcieť žiť svoj vlastný život, podľa seba, aj s nárokom na chyby. Myslíš si že by bolo normálne aby si ich celý život usmerňovala a určovala smer a riadila ich život? Nútila aby žili podľa teba? Ak dal Boh človeku život a následne slobodu, nemali by sme ho teraz obviňovať že nás nediriguje ako keby sme boli nejaké postavičky v SIMS.