icon

Veríte na karmu a jej vplyv na život?

30. júl 2025
oli18
30. júl 2025

Ano. Uz ma viackrat navstivila. 😄

anonym_1690e0
30. júl 2025

@anonym_autor karmu v povodnom zmysle - v buducom zivote, po smrti a po reinkarnacii...? v hinduizme a budhizme, súhrn činov človeka v tomto ale aj v predchádzajúcich stavoch existencie, vnímaný ako rozhodujúci o jeho osude v budúcich existenciách, po reinkarnacii..?....

nie, myslim ze mame iba jeden zivot.

ivik4
30. júl 2025

Nie
Pre mna je to nahoda
Vela zlych ludi poznam a roky sa im nic spät nevratilo

anonym_1690e0
30. júl 2025
@ivik4

Nie
Pre mna je to nahoda

@ivik4 ale ved podla budhizmu a hinduizmu sa to vracia v buducich zivotoch po reinkarnacii. a tiez,
ako vies ci su ti ludia zli, ci len nekonaju ako vysledok ich traumy? A to ako sa spravaju je malinke nic oproti tomu, co si vytrpeli napr v detstve?

malinkajozka
Autor odpoveď zmazal
anonym_0f18b5
30. júl 2025
@ivik4

Nie
Pre mna je to nahoda

@ivik4 som na rovnako, kamoška tvrdí že sa dočnám ale už čakám 15 rokov a dotyčná si žija.ako ryba vo vode má skoro 70 a pracuje, alebo presnejšie diriguje a deleguje všetku svoju prácu na moje bývalé kolegyne

anonym_1690e0
30. júl 2025
@anonym_0f18b5

@ivik4 som na rovnako, kamoška tvrdí že sa dočnám ale už čakám 15 rokov a dotyčná si žija.ako ryba vo vode má skoro 70 a pracuje, alebo presnejšie diriguje a deleguje všetku svoju prácu na moje bývalé kolegyne

@anonym_0f18b5 ako vies, ci je vo vnutri stastna? moji clenovia rodiny, trpki a nestastni, tiez posobia na okolie a kolegov ako stastni.

A tiez,
ako vies, co si ten clovek zasluzi? Mozno urobil zle veci, ale samotnemu sa mu stali ovela horsie, napriklad v detstve, takze z pohladu Boha si nezasluzi nic take zle,
ako mu praju ludia, ktori nevidia jeho vnutorne traumy.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
lion777
30. júl 2025

Áno na tom funguje vesmír. Základný zákon , je zákon príčiny a nasledku. V každom prípade, ak sa koná nemorálne, urobí sa " zle" , tak vždy je to vlastne ublíženie samému sebe.

lenkakravcova
30. júl 2025

Verím v toto
10. Jonáš (يونس), Verš 26
Tým, ktorí dobro činili, bude patriť dobro a k tomu ešte niečo naviac. Temnota ani poníženie nebude vyčerpávať ich tváre. To sú obyvatelia Záhrady rajskej, budú v nej naveky.

10. Jonáš (يونس), Verš 27
Avšak tým, ktorí sa dopustili zlých skutkov, sa dostane odplata zodpovedajúca skutkom, ktorých sa dopustili a bude ich vyčerpávať poníženie. Nebudú mať nikoho, kto by ich ochránil pred Bohom. Akoby ich tváre boli pokryté kusom noci temnej. Tí budú obyvateľmi ohňa, budú v ňom naveky.

denkabemommy
30. júl 2025

Áno, robím pekné veci a pekné veci sa mi dejú 😊. To ako žijú ostatní a či im dačo karma vrátila mi je jedno 😅

anonym_5d06be
30. júl 2025

manzel povedal v nedelu, ze nebude gratulovat jednej dotycnej, ked som sa ho pytala cez fb...a o hodinu ju stretol v obchode, kde sa jej nedalo vyhnut a samozrejme gratuloval a este aj osobne lebo just ze ona ma sviatok 🙂

anonym_db8cf7
30. júl 2025

@anonym_autor nie, vôbec na to neverím. Poznám jednu ženu, ktorá je nesmierne dobrým človekom a má tak ťažký život, že to až nie je pekné-
A že sa všetko zlé vráti je tiež nezmysel, to si len veľa ľudí želá, veď sa pozri na politikov, ani nemusíš ísť ďalej

anonym_db8cf7
30. júl 2025
@lion777

Áno na tom funguje vesmír. Základný zákon , je zákon príčiny a nasledku. V každom prípade, ak sa koná nemorálne, urobí sa " zle" , tak vždy je to vlastne ublíženie samému sebe.

@lion777 😂😂😂

bloger
30. júl 2025

@anonym_autor Nenazývam to karma ale verím v niečo podobné.

lion777
31. júl 2025
@anonym_db8cf7

@lion777 😂😂😂

@anonym_db8cf7 veď smiať sa môžeš, to je ako keby sa skolkar divil nad tým, že tráva je zelená.

soniakowac
31. júl 2025
@anonym_1690e0

@anonym_autor karmu v povodnom zmysle - v buducom zivote, po smrti a po reinkarnacii...? v hinduizme a budhizme, súhrn činov človeka v tomto ale aj v predchádzajúcich stavoch existencie, vnímaný ako rozhodujúci o jeho osude v budúcich existenciách, po reinkarnacii..?....

nie, myslim ze mame iba jeden zivot.

@anonym_1690e0 Myslím, že toto je veľmi zaujímavá otázka a veľa závisí od osobného pohľadu. Niekto verí v karmu a reinkarnáciu, iný zas, že máme iba jeden život, ktorý by sme mali naplno prežiť tu a teraz. V tradičných náboženstvách ako hinduizmus či budhizmus sa karma berie ako prirodzený zákon príčiny a následku, ktorý určuje naše budúce zrodenia.

Ak ťa táto téma zaujíma hlbšie, odporúčam ti tento článok:
👉 Reinkarnácia a cesta duše

Je tam pekne vysvetlené, ako sa na reinkarnáciu pozerajú rôzne smery a čo to môže znamenať aj pre nás v bežnom živote. 😊

soniakowac
31. júl 2025
@lion777

@anonym_db8cf7 veď smiať sa môžeš, to je ako keby sa skolkar divil nad tým, že tráva je zelená.

@lion777 @anonym_1690e0 Myslím, že toto je veľmi zaujímavá otázka a veľa závisí od osobného pohľadu. Niekto verí v karmu a reinkarnáciu, iný zas, že máme iba jeden život, ktorý by sme mali naplno prežiť tu a teraz. V tradičných náboženstvách ako hinduizmus či budhizmus sa karma berie ako prirodzený zákon príčiny a následku, ktorý určuje naše budúce zrodenia.

https://www.vestenie24.sk/blog-vestcov/reinkarn...

Je tam pekne vysvetlené, ako sa na reinkarnáciu pozerajú rôzne smery a čo to môže znamenať aj pre nás v bežnom živote. 😊

lion777
31. júl 2025
@soniakowac

@lion777 @anonym_1690e0 Myslím, že toto je veľmi zaujímavá otázka a veľa závisí od osobného pohľadu. Niekto verí v karmu a reinkarnáciu, iný zas, že máme iba jeden život, ktorý by sme mali naplno prežiť tu a teraz. V tradičných náboženstvách ako hinduizmus či budhizmus sa karma berie ako prirodzený zákon príčiny a následku, ktorý určuje naše budúce zrodenia.

https://www.vestenie24.sk/blog-vestcov/reinkarn...

@soniakowac jeden život nemôžeš žiť. Otvor oči a pozeraj sa, všetko ak aj zomrie, sa zrodí znova. Ja nepotrebujem čítať články, viem o tom všetko.

lenkakravcova
31. júl 2025
@lion777

@soniakowac jeden život nemôžeš žiť. Otvor oči a pozeraj sa, všetko ak aj zomrie, sa zrodí znova. Ja nepotrebujem čítať články, viem o tom všetko.

@lion777 vieš?😅
Ako nič v zlom, ale nik z nás "nevie". Všetci len veríme. Či v to alebo ono. A overíme si to až neskôr.

lion777
31. júl 2025
@lenkakravcova

@lion777 vieš?😅
Ako nič v zlom, ale nik z nás "nevie". Všetci len veríme. Či v to alebo ono. A overíme si to až neskôr.

@lenkakravcova Lenka ešte máš veľa študovať, ak sa dostaneš do istého bodu, kde už konečne pochopíš a rozlepis očká, tak nebudeš len veriť , ale vedome vedieť.

lenkakravcova
1. aug 2025
@lion777

@lenkakravcova Lenka ešte máš veľa študovať, ak sa dostaneš do istého bodu, kde už konečne pochopíš a rozlepis očká, tak nebudeš len veriť , ale vedome vedieť.

@lion777 a keď to tvoje "viem" sa mýli? To bude potom asi drsný šok.

lion777
1. aug 2025
@lenkakravcova

@lion777 a keď to tvoje "viem" sa mýli? To bude potom asi drsný šok.

@lenkakravcova tak popieraj večne živé stvorenie sveta, lebo ho nevidís. To je tvoj šok, nie môj .

lenkakravcova
1. aug 2025
@lion777

@lenkakravcova tak popieraj večne živé stvorenie sveta, lebo ho nevidís. To je tvoj šok, nie môj .

@lion777 večne živé stvorenie sveta? Vysvetli to.

lion777
1. aug 2025
@lenkakravcova

@lion777 večne živé stvorenie sveta? Vysvetli to.

@lenkakravcova nasmerujem ťa , odpovede nájdeš v posvätnej geometrii a v zlatom reze.

anonym_e6a235
1. aug 2025

Pár rokov dozadu sa jednej špine pekne instante vrátilo to, čo spôsobila mne. A ešte aj minulý rok. A prajem jej nech sa má "dobre" ešte ďalších pár rokov. Špina.

janulka1802
1. aug 2025
@anonym_e6a235

Pár rokov dozadu sa jednej špine pekne instante vrátilo to, čo spôsobila mne. A ešte aj minulý rok. A prajem jej nech sa má "dobre" ešte ďalších pár rokov. Špina.

@anonym_e6a235 uff...

lenkakravcova
1. aug 2025
@lion777

@lenkakravcova nasmerujem ťa , odpovede nájdeš v posvätnej geometrii a v zlatom reze.

@lion777 zlatý rez je známy aj v islame. Stále neviem čo si tým chcel povedať. Že všetko má svojho pôvodcu a je to presne vypočítané?

tripetta
7. aug 2025

V karmu v zmysle spravodlivej odplaty verím. Bol som svedkom toho, ako sa 1 osobe vrátilo jej zlo, a vrátilo sa jej to aj s úrokami.
Ale stále existuje veľa nepotrestanej nespravodlivosti.