Veríte na karmu a jej vplyv na život?
@anonym_autor karmu v povodnom zmysle - v buducom zivote, po smrti a po reinkarnacii...? v hinduizme a budhizme, súhrn činov človeka v tomto ale aj v predchádzajúcich stavoch existencie, vnímaný ako rozhodujúci o jeho osude v budúcich existenciách, po reinkarnacii..?....
nie, myslim ze mame iba jeden zivot.
Nie
Pre mna je to nahoda
Vela zlych ludi poznam a roky sa im nic spät nevratilo
Nie
Pre mna je to nahoda
@ivik4 ale ved podla budhizmu a hinduizmu sa to vracia v buducich zivotoch po reinkarnacii. a tiez,
ako vies ci su ti ludia zli, ci len nekonaju ako vysledok ich traumy? A to ako sa spravaju je malinke nic oproti tomu, co si vytrpeli napr v detstve?
Nie
Pre mna je to nahoda
@ivik4 som na rovnako, kamoška tvrdí že sa dočnám ale už čakám 15 rokov a dotyčná si žija.ako ryba vo vode má skoro 70 a pracuje, alebo presnejšie diriguje a deleguje všetku svoju prácu na moje bývalé kolegyne
@ivik4 som na rovnako, kamoška tvrdí že sa dočnám ale už čakám 15 rokov a dotyčná si žija.ako ryba vo vode má skoro 70 a pracuje, alebo presnejšie diriguje a deleguje všetku svoju prácu na moje bývalé kolegyne
@anonym_0f18b5 ako vies, ci je vo vnutri stastna? moji clenovia rodiny, trpki a nestastni, tiez posobia na okolie a kolegov ako stastni.
A tiez,
ako vies, co si ten clovek zasluzi? Mozno urobil zle veci, ale samotnemu sa mu stali ovela horsie, napriklad v detstve, takze z pohladu Boha si nezasluzi nic take zle,
ako mu praju ludia, ktori nevidia jeho vnutorne traumy.
Áno na tom funguje vesmír. Základný zákon , je zákon príčiny a nasledku. V každom prípade, ak sa koná nemorálne, urobí sa " zle" , tak vždy je to vlastne ublíženie samému sebe.
Verím v toto
10. Jonáš (يونس), Verš 26
Tým, ktorí dobro činili, bude patriť dobro a k tomu ešte niečo naviac. Temnota ani poníženie nebude vyčerpávať ich tváre. To sú obyvatelia Záhrady rajskej, budú v nej naveky.
10. Jonáš (يونس), Verš 27
Avšak tým, ktorí sa dopustili zlých skutkov, sa dostane odplata zodpovedajúca skutkom, ktorých sa dopustili a bude ich vyčerpávať poníženie. Nebudú mať nikoho, kto by ich ochránil pred Bohom. Akoby ich tváre boli pokryté kusom noci temnej. Tí budú obyvateľmi ohňa, budú v ňom naveky.
Áno, robím pekné veci a pekné veci sa mi dejú 😊. To ako žijú ostatní a či im dačo karma vrátila mi je jedno 😅
manzel povedal v nedelu, ze nebude gratulovat jednej dotycnej, ked som sa ho pytala cez fb...a o hodinu ju stretol v obchode, kde sa jej nedalo vyhnut a samozrejme gratuloval a este aj osobne lebo just ze ona ma sviatok 🙂
@anonym_autor nie, vôbec na to neverím. Poznám jednu ženu, ktorá je nesmierne dobrým človekom a má tak ťažký život, že to až nie je pekné-
A že sa všetko zlé vráti je tiež nezmysel, to si len veľa ľudí želá, veď sa pozri na politikov, ani nemusíš ísť ďalej
Áno na tom funguje vesmír. Základný zákon , je zákon príčiny a nasledku. V každom prípade, ak sa koná nemorálne, urobí sa " zle" , tak vždy je to vlastne ublíženie samému sebe.
@lion777 😂😂😂
@anonym_autor Nenazývam to karma ale verím v niečo podobné.
@anonym_autor karmu v povodnom zmysle - v buducom zivote, po smrti a po reinkarnacii...? v hinduizme a budhizme, súhrn činov človeka v tomto ale aj v predchádzajúcich stavoch existencie, vnímaný ako rozhodujúci o jeho osude v budúcich existenciách, po reinkarnacii..?....
nie, myslim ze mame iba jeden zivot.
@anonym_1690e0 Myslím, že toto je veľmi zaujímavá otázka a veľa závisí od osobného pohľadu. Niekto verí v karmu a reinkarnáciu, iný zas, že máme iba jeden život, ktorý by sme mali naplno prežiť tu a teraz. V tradičných náboženstvách ako hinduizmus či budhizmus sa karma berie ako prirodzený zákon príčiny a následku, ktorý určuje naše budúce zrodenia.
Ak ťa táto téma zaujíma hlbšie, odporúčam ti tento článok:
👉 Reinkarnácia a cesta duše
Je tam pekne vysvetlené, ako sa na reinkarnáciu pozerajú rôzne smery a čo to môže znamenať aj pre nás v bežnom živote. 😊
@anonym_db8cf7 veď smiať sa môžeš, to je ako keby sa skolkar divil nad tým, že tráva je zelená.
@lion777 @anonym_1690e0 Myslím, že toto je veľmi zaujímavá otázka a veľa závisí od osobného pohľadu. Niekto verí v karmu a reinkarnáciu, iný zas, že máme iba jeden život, ktorý by sme mali naplno prežiť tu a teraz. V tradičných náboženstvách ako hinduizmus či budhizmus sa karma berie ako prirodzený zákon príčiny a následku, ktorý určuje naše budúce zrodenia.
https://www.vestenie24.sk/blog-vestcov/reinkarn...
Je tam pekne vysvetlené, ako sa na reinkarnáciu pozerajú rôzne smery a čo to môže znamenať aj pre nás v bežnom živote. 😊
@lion777 @anonym_1690e0 Myslím, že toto je veľmi zaujímavá otázka a veľa závisí od osobného pohľadu. Niekto verí v karmu a reinkarnáciu, iný zas, že máme iba jeden život, ktorý by sme mali naplno prežiť tu a teraz. V tradičných náboženstvách ako hinduizmus či budhizmus sa karma berie ako prirodzený zákon príčiny a následku, ktorý určuje naše budúce zrodenia.
https://www.vestenie24.sk/blog-vestcov/reinkarn...
@soniakowac jeden život nemôžeš žiť. Otvor oči a pozeraj sa, všetko ak aj zomrie, sa zrodí znova. Ja nepotrebujem čítať články, viem o tom všetko.
@soniakowac jeden život nemôžeš žiť. Otvor oči a pozeraj sa, všetko ak aj zomrie, sa zrodí znova. Ja nepotrebujem čítať články, viem o tom všetko.
@lion777 vieš?😅
Ako nič v zlom, ale nik z nás "nevie". Všetci len veríme. Či v to alebo ono. A overíme si to až neskôr.
@lion777 vieš?😅
Ako nič v zlom, ale nik z nás "nevie". Všetci len veríme. Či v to alebo ono. A overíme si to až neskôr.
@lenkakravcova Lenka ešte máš veľa študovať, ak sa dostaneš do istého bodu, kde už konečne pochopíš a rozlepis očká, tak nebudeš len veriť , ale vedome vedieť.
@lenkakravcova Lenka ešte máš veľa študovať, ak sa dostaneš do istého bodu, kde už konečne pochopíš a rozlepis očká, tak nebudeš len veriť , ale vedome vedieť.
@lion777 a keď to tvoje "viem" sa mýli? To bude potom asi drsný šok.
@lion777 a keď to tvoje "viem" sa mýli? To bude potom asi drsný šok.
@lenkakravcova tak popieraj večne živé stvorenie sveta, lebo ho nevidís. To je tvoj šok, nie môj .
@lenkakravcova tak popieraj večne živé stvorenie sveta, lebo ho nevidís. To je tvoj šok, nie môj .
@lion777 večne živé stvorenie sveta? Vysvetli to.
@lion777 večne živé stvorenie sveta? Vysvetli to.
@lenkakravcova nasmerujem ťa , odpovede nájdeš v posvätnej geometrii a v zlatom reze.
Pár rokov dozadu sa jednej špine pekne instante vrátilo to, čo spôsobila mne. A ešte aj minulý rok. A prajem jej nech sa má "dobre" ešte ďalších pár rokov. Špina.
Pár rokov dozadu sa jednej špine pekne instante vrátilo to, čo spôsobila mne. A ešte aj minulý rok. A prajem jej nech sa má "dobre" ešte ďalších pár rokov. Špina.
@anonym_e6a235 uff...
@lenkakravcova nasmerujem ťa , odpovede nájdeš v posvätnej geometrii a v zlatom reze.
@lion777 zlatý rez je známy aj v islame. Stále neviem čo si tým chcel povedať. Že všetko má svojho pôvodcu a je to presne vypočítané?
V karmu v zmysle spravodlivej odplaty verím. Bol som svedkom toho, ako sa 1 osobe vrátilo jej zlo, a vrátilo sa jej to aj s úrokami.
Ale stále existuje veľa nepotrestanej nespravodlivosti.

Ano. Uz ma viackrat navstivila. 😄