icon

Veríte na karmu?

satanca
25. apr 2020

Ahojte, myslite, že sa raz človeku vráti vsetko? A funguje to takým sposobom, že urobi niečo zle (poháda sa, nenávidí, ublíži...) a vypomstí sa mu to tak že nebude môcť mat deti, alebo že sa mu narodí postihnuté dieťatko? Môže toto dopustiť Boh, karma, akýkoľvek “vyšší” zakon? Bolo by to totiž dost nespravodlivé, keby za moje hriechy trpia moje deti, no nie?

nikitita
25. apr 2020

@satanca Dieťa, ktoré sa Vám narodí, možno chce ísť k Vám, môže byť pritiahnuté rovnorodostou alebo karmou, ktorá sú spája s Vami, alebo si musí prežiť niečo z Vašej povahy, či správne či nesprávne. Všetko treba prijať s dôverou, no nie ako "ovca". Treba zvazovat, precitit. Všetko a vsetci nas niečo učí. Mať deti nie je o "mat" ale o "byť". Pre dieťa aj pre rodiča. Je v tom oveľa viac ako si myslime.

moonlight1210
25. apr 2020

@satanca vies, velmi si zelat pokojny bezproblemovy zivot, verit v karmu a navrch na to mat tvoju prchku povahu - to je trest sam o sebe.

Lebo vsetky tieto tri veci ta tocia v kruhu.
Da sa:
Bud prestat verit v karmu
Ovladat poriadne svoju povahu
Budovat si pekny zivot a necakat na osudove odmeny ani odplaty

Iba tymto to pretrhnes a tvoju otazku si zodpovies aj sama.

nikitita
25. apr 2020

@777januska777 Boh netresta... nekuka na každého jedneho z toho spústa ľudí na Zemi. Votkal do stvorenia zakony ktoré funguju. Vráti sa Ti v kolobehu dobro alebo aj zlo. Podľa toho aké bolo chcenie, aký bol zachvev Tvojho ducha. Aká je logika v tom, aby bolo cloveku, ktorý nikomu neublizil, vzate dieťa? To by bola nespravodlivost. Znamenalo by to, že Boh si robí čo chce. A On je predsa dokonalost sama.

deti95060810
25. apr 2020

@satanca no nezistíš nijako či bude decko zdravé.... otehotnela som nečakane. Ako vždy. Dali sme si spraviť všetky možné testy či je decko ozaj zdravé. Bolo. Aj sa narodilo zdravé - aspoň nám to tak tvrdili. A po niekoľkých mesiacoch sa situácia zmenila a začali sa na nás valiť hrozné diagnózy. Keby sme to vedeli ešte počas tehu , tak to by skončilo inak.... S niektorými diagn. sme si poradili, s autizmom nie.... Najhoršie na tom všetkom je , že dieťa nemáme kde dať ani poriadne do školy, lebo školy s auti. deťmi sú preplnené popr. je ich málo. A tak nám zostali oči pre plač....A to ver, že otca ani matku sme nezabili. ani ja - ani mm. Tak potom prečo takýto trest?

airaw
25. apr 2020

A čo takto sa prestať hádať, ubližovať, nenávidieť, aby si toto nemusela riešiť?

satanca
autor
25. apr 2020

@deti95060810 to je hrozne, posielam veľa sily. presne tohoto sa bojím a presne toto je pre mna nepochopiteľná krutosť, prečo deti musia trpiet

blue_horsetalk
25. apr 2020

Svet má dosť ozajstných problémov, načo sa trápiť tými fiktívnymi?

tatiana1329
25. apr 2020

Karma existuje, vela krat som to videla alebo zazila. Ako sa hovori karma je zdarma... Vzdy ta karma dobehne. Ale nie na inych. Ak ty spravis zle, tebe sa karma vrati. Nie tvojim detom, to je hlupost.

domculik
25. apr 2020

@satanca Mohla by si to zacat brat opacne 🙂. Rob dobro, rozdavaj lasku a porozumenie, nech sa ti to potom pekne moze vratit na detoch ! 🙂.

nikitita
25. apr 2020

@deti95060810 Už tu na Zemi si máme budovať kráľovstvo na nebi... neznamena to snad, že clovek - duch cloveka je večný? A ak je to tak, nemôže sa človek sem na Zem hrubohmotne narodiť viac x? To čo duch prežil si nosí so sebou. Dobre aj nesprávne. A všetko niekde musí nájsť vyrovnanie. Vyrovnanie je jedným zo zakonov, ktoré vo stvoreni fungujú. Uplatňuje sa vsade. Bdenie - spánok. Príjem kalórií - ich výdaj. Davanie - branie......

suzitok
25. apr 2020

Necitala som celu diskusiu, ale myslim si, ze to, ako sa clovek chova a aky je sa naozaj moze raz odzrkadlit....ci je v tom nejaka vyssia sila, alebo moc, netusim, ja sa skor priklanam k tomu, ze "čo seješ, to budeš žať" ....
Narodenie choreho dieťaťa je skor genetika, alebo chyba chromozómu, ale keď je clovek zly, a v minulosti ublizil, ma tendenciu si to priraďovať k tomu....
Treba žiť tak, ze ked sa obzries, nebudeš sa za svoje ciny hanbit....a ked tam aj je nieco zle, nech sa hanbi a ma na svedomi ten, co to sposobil...
Ja osobne ani negativne skusenosti neberiem ako zle, beriem ich ako prekazku v zivote, prejdem si tym a žijem dalej...nemam potrebu pomsty, alebo priania zleho...aj negativa maju svoj zmysel, treba ich len vediet pochopit...niekedy to trva roky...

ndrag
Autor odpoveď zmazal
satanca
autor
25. apr 2020

@ndrag keď je zena alebo muz neplodny, tak to dobra karma asi nebude.

nikitita
25. apr 2020

@satanca nemusí byť... ale napriek tomu to môže byť milosť Božia

zooeynka
25. apr 2020

@nikitita a co Maria? Ta prisla o syna a predpokladam ze nikdy nic zle nespravila...

sunny8
25. apr 2020

@satanca Boh je spravodlivý ... Ako môže Boh trestať nenarodené deti ? Tomu nechápem. Aký je to pre ne trest ? 🤔 Keď si si vedomá svojich hriechov a trápia ťa prečo sa neocistis a neprosis o odpustenie ? 🙂

ndrag
25. apr 2020

@satanca ale dobra karma nebude ani lipnut na tej jedinej moznosti a nevediet si zariadit zivot inak 😉 .

nikitita
25. apr 2020

@zooeynka ktorá Mária?

zooeynka
25. apr 2020

@nikitita jezisova mama

nikitita
25. apr 2020

@zooeynka a inak... nech by sme písali o akejkolvek žene... myslím že ste si sama odpovedali: "predpokladate" ale neviete. Kolko z nás, keď sa im narodí krásne a zdravé dieťa, si povie: prečo ja, čím som si to zasluzila. Všetci to nejak berieme tak, že je to len A len naša zásluha. Ale keď sa stane opak, vždy hľadáme chybu inde. A stazujeme sa na nespravodlivost. Ale to je najdalej, kam sa dostaneme. Nik už nehľadá, necíti a neverí v spravodlive cesty Bozie

sara07
25. apr 2020

@nikitita jedným z dôvodov odporu voči krestanstvu a boju je aj silné pretlačanie si , zasahovanie a vnucovanie podprahové

nikitita
25. apr 2020

@sara07 môžeme cítiť odpor ku kresťanstvu ale nikdy nie voči Bohu. Nepotrebujeme zastresenie cirkvou ani prislusnost k urcitej viere. Cesta k Bohu je v našom vnutri. Len treba hladat. Pýtať sa v duchu. Vedieť sa ponorit do ticha. Milovat všetko okolo. Byt čistý... nie len telom ale aj myslienkami A citmi. Mať zmysel pre pravú krásu...

evy2
25. apr 2020

@satanca moze, no nemusi to byt iba zalezitostou karmy. Z duchovneho hladiska moze byt pricinou absentujuca, respektive chybajuca pripravenost vzdat sa svojej slobody, obavy a strach zo zodpovednosti. Rozum a cit su v nerovnovahe, Taktiez mozu byt pritomne stres, strach a odpor voci zivotu, ktory zijeme...
Neplodnost moze mat aj ine, nez duchovne priciny. Moze byt mechanicka, fyziologicka, energeticka, blokujuce programy a autoprogramy. ktore si vytvorime a riadime sa nimi, neuvedomujuc si, ako velmi nam skodia.

Vo svojom statuse sa pytas, ci toto moze dovolit Boh, karma alebo vyssi zakon - ani jeden z nich, ktory si uviedla, s tym nema absolutne nic spolocne. Svoj zivot si zijes Ty sama, nik iny ho za Teba nezije. Pokial ho budes zit podla stareho vzorca spravania, pokial budes vysielat negativno a vsetko, co je s nim spojene, dostanes iba to, co si zasluzis. To je u mna spravodlive a spravodlivost. Ak sa vsak rozhodnes pre zmenu, ktora je pozitivna a prinasa dobro nielen Tebe, ale vsetkym zucastnenym, garantujem Ti, ze tento typ statusu nenapises, pretoze ho budes mat spracovany vo svojom vnutri tak, aby si tomu jasne a zretelne porozumela. Samozrejme za predpokladu, ze sa vydas inou, omnoho krajsou, lepsou a pozitivnejsou cestou, na ktorej najdes odpovede na Tvoje otazky...

nikitita
Autor odpoveď zmazal
nikitita
25. apr 2020

@sara07 Ak sa budeme snažiť, aj Svetlo pomôže. Pomoc príde

nikitita
25. apr 2020

@evy2 Ako vieš že zmena ktorú urobis je pozitivna? Môže byť pozitivna len z nášho hladiska. Ale z hladiska vecnosti to tak nemusí byť. Koľko zlých veci sa vykonalo s dobrým úmyslom, v dobrej viere...

sara07
25. apr 2020

@nikitita to čo píšeš je len hranie sa so slovičkami doslova, ich prehadzuješ ako potrebuješ a aj viem presne ktorá krestanská sekta ide tymto štylom ako píšeš, potichu nenápadne a už máte človeka zmanipulovaného ale je to iné ako katolicka alebo evanjelicka cirkev
a je velmi smutné že zneužívate na tieto ciele aj toto forum ktoré by malo byt o niečom inom ,no jasne beztrestne zadarmo priestor

evy2
25. apr 2020

@nikitita velmi sa mylis. Ak sa raz vydas po ceste DOBRA a POZITIVNA tvoj zivot sa radikalne meni a zmeni, vzdy len k lepsiemu, okrem ineho si pritahujes do svojho zivota uzasne ludske bytosti, ktore ta dokazu obohatit nielen svojou mudrostou, laskou, svetlom, dobrom, ktore vysielaju, ale aj svojimi skusenostami, ktore su pre mna drahocennymi radami, ktore zaradujem do svojho zivota. Su pre mna cennymi poznatkami, na zaklade ktorych pomaham tym ludom, ktori to velmi potrebuju...

sara07
25. apr 2020

no ved píšem diskusia založená na základe náboru namotávania sa nových ludi , ste sekta či sa vám to páči alebo nie, ako musím uzna že podprahovo a cez psychologikcé tahy idete fakt dobre,

lindusss2016
25. apr 2020

@satanca ze sa ri to na detoch vrati sa hovori vtedy, ked napr.ty robis scojim rodicom starosti a pod, je to myslene skor ironicky, ze tvoje deti ti tiez pridaju sediny. Ze by niekto tvojim detom prial nirco zle, to som ezte npocula. Ale ty, sk sa dobre pamatam z tvojich tem, naozaj mas co na sebe zlepsovat, tak to rob bez ohladu na to, ci sa ti to na detoch vrati alebo nie