icon

Veríte na karmu?

satanca
25. apr 2020

Ahojte, myslite, že sa raz človeku vráti vsetko? A funguje to takým sposobom, že urobi niečo zle (poháda sa, nenávidí, ublíži...) a vypomstí sa mu to tak že nebude môcť mat deti, alebo že sa mu narodí postihnuté dieťatko? Môže toto dopustiť Boh, karma, akýkoľvek “vyšší” zakon? Bolo by to totiž dost nespravodlivé, keby za moje hriechy trpia moje deti, no nie?

Strana
z3
evy2
25. apr 2020

@sara07 vnimaj to len ako pravo prezentovat svoj nazor. Nakoniec presne tak a takym sposobom, akym ho prevadzame Ty, ja a ine diskutujuce v tomto vlakne. Kazdopadne patrim k tym ludom, ktori sa nenechaju nikym a nicim manipulovat, toboz zmanipulovat. Taki sa v mojom zivote objavili, objavuju a budu objavovat, ide len o to, ako sa k nim postavis a aky postoj zaujmes. Pri mojom osobnom kontakte s manipulatorom, velmi rychlo pochopi, ze u mna - nema ziadnu sancu. Pochopi to bez toho, aby som do nasho vzajomneho rozhovoru vnasala a vniesla negativno, pretoze okolo nas je toho viac nez dost - fakt, ktoreho som si velmi dobre vedoma.
Prajem Ti pekny den 🙂

lindusss2016
25. apr 2020

@satanca celkovo som nejaka zmatena z tych tvojich tem. Teraz sa bojis, ze sa ti narodia postihnute deti, inokedy uz mas chlapceka Tadeasa, ci ako sa vola. Pred rokom si vyberala meno ore dievcatko 🤔 zvlastne...

nikitita
25. apr 2020

@evy2 Presne to som pisala niekde v tomto fóre... že sa vráti aj dobre aj to nespravne. Len tu píšem, že musime nájsť kľúč aby sme zistili čo je SKUTOČNE správne.

evy2
25. apr 2020

@nikitita prekvapuje ma, ze hladas. Ja som ho uz davno nasla 🙂

nikitita
25. apr 2020

@sara07 V sekte? 😂 Mám len iný nazor, našla som len iný zdroj ako možno Vy. Ale vlastne aj Vy máte iný názor ako ja. Tiež mam tvrdit, ze ste v sekte?
V každom pripade.. ja som našla Pravdu. Už len vynaložiť všetky sily na to, aby som po nej v každom okamihu života dokázala ísť.
Prajem to aj vám všetkým.

evy2
25. apr 2020

@nikitita co je Pravda v Tvojom ponimani ? Tu moju som Ti ciastocne napisala.

nikitita
25. apr 2020

@evy2 Píšem vačšinou vseobecne. Nepíšem "ľudia sú zlí", píšem "sme zlí" (to len ako príklad). Som len človek na ceste... nie v cieli.

evy2
25. apr 2020

@nikitita ja som sa nepytala na to, co a ako pises, to je v tejto chvili uplne irelevatne. Pytala som sa Ta, aka je PRAVDA v Tvojom ponimani...

nikitita
25. apr 2020

@evy2 Svoj názor podľa Pravdy, ktorú som našla, ktorá sa týka tejto diskusie, som už prezentovala.
O všetkom by sa dalo polemizovať, naťahovať sa... ale ak si na vsetko aplikujeme zákony ako napr. pritahovanie rovnorodeho, zákon zvratneho posobenia... budeme počúvať vnútorný hlas, staneme sa opat duchovnymi... budeme veci prijimat s pokorou, nie odovzdane, ale s pokorou, zdvihneme hlavu a budeme odvazni aj v tych najtazsich chvilach a budeme hľadať, najdeme cestu zo všetkého, cestu k Bohu a tak aj cestu naspäť Domov

evy2
25. apr 2020

@nikitita mojim umyslom rozhodne nie je akesi nezmyselne natahovanie, pretoze ako isto uznas, nic tym neriesim. Polemizovat to ano. Pises, respektive zmienujes sa o vnutornom hlase, tvrdis si nasla PRAVDU. Ako vies, ze v skutocnosti nasluchas svojmu vnutornemu hlasu ? Ako ho dokazes rozlisit ?

nikitita
25. apr 2020

@evy2 Je to tazke. Pretože sme si od toho odvikli. Znova sa to musíme naučiť. Znova ziskat schopnost vycitovat. Netvrdím že to dokážem 7 dní a 24h denne. No bolo mi dopriate pocitit ten rozdiel. Je to moment. Dotkne sa to zľahka vašeho vnutra. Nejake prave ziskane poznanie, pochopenie niecoho. No napriek tomu to ostane silno zakorenené vo vašom vnutri. To je to, čo vám potom ostáva aj po prechode na druhú stranu. To je to, čo vám nik nevezme.

evy2
25. apr 2020

@nikitita ach jaj...

nikitita
25. apr 2020

@evy2 Zdá sa vám to nereálne?

evy2
25. apr 2020

@nikitita pokojne mi tykaj. Prihlasim sa az vecer, kedze ma hned teraz cakaju neodkladne povinnosti a potom detailnejsie napisem moju odpoved.

nikitita
25. apr 2020

@evy2 Radšej vykam. Po prvé je to podľa mňa prejav úcty, hlavne voči niekomu, koho nepoznam. A po druhé, oslovenie "ty" už podľa mňa patrí niekomu, ku komu mám blízky vzťah.
Nepotrebujem odpoveď. Nie že by ma to nezaujimalo, je fajn prehodit pár slov aj o niečom vyššom a uslachtilejsom. No bude to stale len názor proti názoru. Nie som tu preto, aby som presviedčala, ale dala možno kus zo seba. Či bude prijatý alebo nie, to už nie je na mne.
Prajem Vám všetko dobré

evy2
25. apr 2020

@nikitita ach jaj... 
Tvrdis. ze radsej vykas? Precitaj si svoju reakciu, ktoru si mi odoslala v case 14:37...
Kde je teda Tvoj prejav ucty? Uctivy, rozvazny, mudry a pokorny clovek, ktory o sebe tvrdi, ze nasiel PRAVDU, dokonca sa tu zmienuje o duchovne, v zivote nenapise, ze nepotrebuje odpoved, pretoze takemu cloveku je naprosto jasne, ze nik mudry z neba nespadol. Je pravdou, ze ma nepoznas, ja Teba, vdaka Tvojim protireakciam uz poznam, dokonca velmi dobre. Chaos, zmatok, protirecenie, hranie sa na nieco a niekoho, kym v skutocnosti vobec nie si, nesustredenost, nadradenost, nekontrolovane a velmi mylne predstavy a  myslienky v hlave - zlyhavas na celej ciare.
Mimochodom, ak svoj nazor prezentujem slusne a na urovni, vykanie, alebo tykanie v tomto pripade nehra ziadnu rolu - uctu nevynimajuc...

Prajem Ti mnoho pravdy a vydrze v sebapoznani a sebazdokonalovani.

asia83
25. apr 2020

@satanca Veľmi ste to všeobecne napísali. Určite vaše deti nebudú potrestané za vaše hriechy. Každý je individuálna osobnosť, má svoju životnú genézu, svoje životy za sebou, svoj aktuálne prežívaný život. Ak sa vašim deťom niečo stalo, tak preto, že majú svoje dlhy či už zo súčasného alebo minulého života.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
tykat
26. apr 2020

@satanca ..."sak sa ti to na detoch vráti”...tymto sa nepraje nic zle detom, toto pouzivaju rodicia ked ich decko vytaca, nepocuva, robi starosti...a vyznam to ma taky ze ked budes mat deti tak ta tiez budu takto vytacat a robit ti starosti... a vtedy pochopis co to je byt rodic a vychovavat deti.

Karma (podla mna) je ak sa niekto snazi niekomu vedome ublizit, uskodit... a oblukom sa mu to vrati.

lindusss2016
26. apr 2020

Len aby som tu trosku objasnila tu KARMU, aj ked s temou to nema vela spolocne...
Karmanov zakon sa nestahuje len na tento jeden zivot, ktory prave zijeme. Hovori o tom, ze v tomto zivote zasadime semienko, ale zneme az neskor. Kto svoju karmu dokaze uplne ocistit, vymani sa z tohto zacyklenia a dosiahne samsaru - nirvanu - vykupenie... to len tak na okraj, ked vidim, ako si vela ludi tu karmu vysvetluje...

Strana
z3