icon

Veríte na zjavenia panny Márie?

michaelka_
2. aug 2025

Ja o tom pochybujem. Ježiš apoštolom sľúbil Ducha Svätého nie svoju matku Máriu. Prečo by dávala posolstvá, keď v Biblii je všetko, čo potrebujeme?

Strana
z3
anonym_bab313
2. aug 2025

Preco existuje klinicka smrt,preco sa ludia vratia a povedia,co tam zazili a ako to nadherne ale aj hrozostrasne opisuju???prave preto,nas Boh tak miluje,ze toto dava ako svedectvo o tom,co nas caka tam hore alebo tam dole.Keby ludia videli a vedeli hned by inak zili,preto po tomto zazitku mnohi obratia svoj zivot.

anonym_f96ca9
2. aug 2025

Mala som raz sen, vtedy som mala asi 16 rokov. Dodnes to mám v pamäti. Bola v ňom panna Mária a ukázala mi bolesť. Nie takú fyzickú, keď ťa niečo bolí, ale takú vnútornú, čo sa nedá popísať. Každý deň mám na pamäti ten sen. A odvtedy uplynulo už 25 rokov.

sidicek
2. aug 2025

@michaelka_ no mne je divne keď si z náboženstva niekto vybera čomu veri a čomu nie , myslela som ze to je taky balík, ktorý veriaci nemá čo spochybňovať. Som ateista

janinah
2. aug 2025

A prečo by nemohla davať posolstvá.?
Niektoré zjavenia sú uznane Cirkvou a to uznanie ma svoje velmi prisne pravidlá.
Choď na putnicke miesto,modli sa,stíš sa,preciťuj atmosferu miesta...a uvidiš čo sa bude diať...
Bola som tak a nie raz a vždy po tom bola moja viera silnejšia.

cacianka
2. aug 2025

Neverím na žiadne imaginárne bytosti že sú reálne.

maja22
2. aug 2025

@michaelka_ Ježiš sľúbil apoštolom Ducha Svätého, aby im postupne zjavil veci, ktoré im on sám ešte nepovedal, lebo by to nezniesli: “ Ešte veľa vám mám toho povedať, ale teraz by ste to nezniesli. Keď príde on, Duch pravdy, uvedie vás do plnej pravdy…” porovnaj Ján 16, 12-13. Zjavenia Panny Márie neprinášajú žiadne nové teologické pravdy. Zjavuje sa ako naša Mama, ktorá vyzýva svoje deti k pravidelnej modlitbe, pôstu, k pokániu a ubezpečuje, že sa za nás modlí a prosí. Nemusíme tým zjaveniam veriť, katolícka cirkev nás k tomu nevyzýva, nenariaďuje to. Skúma len pravosť - teda či to, čo je v zjavení podané, neodporuje Písmu a učeniu cirkvi. Pokiaľ je tam rozpor, schválenie nedá, pokiaľ je to v súlade, dovoľuje veriacim osobitnú úctu.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_82416e
2. aug 2025

Nie, verím vo vedu a zdravý rozum. A čo veda ešte nevysvetlila, tak časom vysvetlí.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
lulua15
2. aug 2025

@michaelka_ áno ver mi že existuje 🙏

anonym_05ebfd
2. aug 2025
@cacianka

@cacianka aké imaginárne? Všetko sú to ľudia, ktorí chodili po tejto zemi, nie je na nich nič imaginárne. To či veríš zázrakom je jedna vec, ale nemôžeš neveriť v existenciu niečoho dokázaného.

sarahh09
2. aug 2025
@anonym_f96ca9

Mala som raz sen, vtedy som mala asi 16 rokov. Dodnes to mám v pamäti. Bola v ňom panna Mária a ukázala mi bolesť. Nie takú fyzickú, keď ťa niečo bolí, ale takú vnútornú, čo sa nedá popísať. Každý deň mám na pamäti ten sen. A odvtedy uplynulo už 25 rokov.

@anonym_f96ca9 aká bolesť to bola, svedomie?

sevrin
2. aug 2025

@anonym_05ebfd tam je skôr ten problém, že o existencii Jozefa, Márie a Ježiša vieme skôr z teologických prameňov ako historických. Síce hovorí sa, že Mária a Jozef išli do Betlehema kvôli sčítaniu ľudu, ktoré nariadil cisár Augustus, čo by mal byť priamy dôkaz o ich existencii, ale zachované pramene nesedia časovo, to sčítanie sa udialo nejakých 6-7 rokov po údajnom narodení Ježiša. Nejasností okolo Ježiša bolo toľko, že cisár Konštantín musel s tým spraviť poriadok a zvolal Nicejský koncil, kde sa dohodla podstata Krista. Keďže ten sa udial až v roku 325, za celých 300 rokov máme celkovo o kresťanstve len málo historických záznamov. Ale podľa mňa existencia Krista je vysoko pravdepodobná, ako aj jeho vplyv na spoločnosť. Bez toho by kresťanstvo rýchlo zaniklo, keďže ranní kresťania boli v Rímskej ríši často prenasledovaní a zabíjaní.

anonym_3fb926
2. aug 2025

@michaelka_ nie, neverim

makodob
2. aug 2025

@michaelka_ Veľmi dobre rozmýšľaš. Mária bola Ježišovou matkou, nie však Bohom, iba bola Bohu poslušná. Sama Ježiša nazvala svojím Spasiteľom a kto pozorne číta Písmo, Ježiš ju nikde nenazval matkou. Lebo Ježiš je Boh a Boh nemá matku. Asi ma tu všetci ukameňujú, ale je to tak, otvorte si Písmo a čítajte pozorne. Tie ,,zjavenia” sú démonické, diabol sa označí za hocikoho aby zviedol človeka od pravej cesty k Ježišovi. Pravda je taká, že Mária je spasená a absolútne netuší, že sa k nej ľudia modlia, pretože si užíva Božiu prítomnosť a nebo. Ježiš je cesta, pravda a život a nikto nepríde k Otcovi, len skrze Neho. Ak by bola Mária nejakou príhovorkyňou, tak načo by Ježiš zomrel za nás všetkých? Písmo jasne hovorí, že sme spasení skrze vieru, nie zo skutkov, aby sa nikto nechválil. A viera je dar. Nič viac, my si absolútne nič nezaslúžime a kto si myslí, že sa ,,vykúpi” akýmkoľvek skutkom, tak sa veľmi mýli. V skutočnosti je modlenie sa k Márii a ,,svatým” modloslužba a porušenie Božích prikázaní. Len na Boha sa máme spoliehať, ostatní boli všetci ľudia.

makodob
2. aug 2025

@michaelka_ a teda k Pravde ťa privedie len Duch Svatý, nikto iný. Ja som vyrastala vedená do katolíckej cirkvi a az ako 26ročná som spoznala Ježiša, keď som Ho úprimne začala hľadať. A teda náboženstvo a živý Boh sú absolútne odlišné a neporovnateľné veci. Duch Svatý dnes koná rovnako ako na letniciach, každý kto sa znovuzrodí ma Ducha Svatého a Jeho dary a v tom je aj rozlišovanie Pravdy. Pripájam evanjelium, pre tých, ktorí hľadajú jedinú Pravdu ❤️

maya_hi
2. aug 2025
@sidicek

@michaelka_ no mne je divne keď si z náboženstva niekto vybera čomu veri a čomu nie , myslela som ze to je taky balík, ktorý veriaci nemá čo spochybňovať. Som ateista

@sidicek viera v nepoškvrnenú Pannu Máriu je jeden z bodov v ktorom sa kresťanstvo rozdelilo na mnoho rôznych odnoží. Katolícka cirkev podporuje mariánsku úctu, svätých, modlí sa za duše mŕtvych, naproti tomu protestantské hnutia toto odmietajú. Všetci majú ale jedno spoločné. Vieru v Boha, v Ježiša Krista. Len pre upresnenie.

maya_hi
2. aug 2025

@michaelka_ ja som katolíčka, ale vzťah k mariánskej úcte, k osobe Panny Márie si tak nejako budujem. Nemala som to dané z domu. Dlho som bola hľadajúca. Sledujem, ako je to vnímané z rôznych protestantských táborov, ci dokonca extrémne názory, že je to všetko od Zlého. Na druhej strane si hovorím, prečo by Zlý dával takýmto spôsobom toľko ľudí dokopy, spájal ich v modlitbe, cez Máriu posielal odkazy, ktoré v konečnom dôsledku majú svet zlepšiť? Jediné "riziko" vnímam v tradicionalizme a skĺznutí k modlárstvu. K odkloneniu sa od hlavnej "osoby" ku ktorej by sme mali vzhliadať. To mi niekedy príde dosť výrazné v krajinách ako je naša, kde je mariánska úcta veľmi silná. Mali by sme sa orientovať na Boha (Otca/Syna/Ducha). Čítať a žiť Ježišove slová. Neprekrúcať ich ako nám to vo svete vyhovuje.
Bohužiaľ, toto sa v našom tradicionalistickom vnímaní kresťanstva deje. Dediny sú plné tetušiek a babičiek s ružencom v ruke, ktoré pre seba a svoje rodiny vyprosujú rôzne vymoženosti ale nie sú ochotné prijať zmeny vo svojom srdci, naozaj sa kajať tak, ako nás to učí Ježiš. Fungujú v móde- Čo potrebujem, to si idem vyprosiť. A je jedno od koho to dostanem. A to je nebezpečné 🫤

maya_hi
2. aug 2025
@cacianka

@cacianka imaginárne sú vymyslené. Napríklad Thor, Zeus, Jupiter...Panna Mária bola Ježišova matka. Hádam sa nejdeme baviť o tom, že Ježiš po tejto Zemi nikdy nechodil. To už by ťa vysmiala aj vedecká obec 😏

bloger
2. aug 2025

Verím je o tom aj množstvo kníh a svedectiev. Biblia obsahuje všetko čo potrebujeme. To je pravda. Potrebujeme však aj mamu.

hopsas
2. aug 2025

@michaelka_ áno verím

natalka13
2. aug 2025
@bloger

Verím je o tom aj množstvo kníh a svedectiev. Biblia obsahuje všetko čo potrebujeme. To je pravda. Potrebujeme však aj mamu.

@bloger ake svedectva? Ze si par deti vymysli, ze sa im zjavil niekto o kom nevedia ako vyzera? A vsetci katolici tym detom uveria. Kto urcil ze je to pravda?

medea2003
2. aug 2025
@makodob

@michaelka_ Veľmi dobre rozmýšľaš. Mária bola Ježišovou matkou, nie však Bohom, iba bola Bohu poslušná. Sama Ježiša nazvala svojím Spasiteľom a kto pozorne číta Písmo, Ježiš ju nikde nenazval matkou. Lebo Ježiš je Boh a Boh nemá matku. Asi ma tu všetci ukameňujú, ale je to tak, otvorte si Písmo a čítajte pozorne. Tie ,,zjavenia” sú démonické, diabol sa označí za hocikoho aby zviedol človeka od pravej cesty k Ježišovi. Pravda je taká, že Mária je spasená a absolútne netuší, že sa k nej ľudia modlia, pretože si užíva Božiu prítomnosť a nebo. Ježiš je cesta, pravda a život a nikto nepríde k Otcovi, len skrze Neho. Ak by bola Mária nejakou príhovorkyňou, tak načo by Ježiš zomrel za nás všetkých? Písmo jasne hovorí, že sme spasení skrze vieru, nie zo skutkov, aby sa nikto nechválil. A viera je dar. Nič viac, my si absolútne nič nezaslúžime a kto si myslí, že sa ,,vykúpi” akýmkoľvek skutkom, tak sa veľmi mýli. V skutočnosti je modlenie sa k Márii a ,,svatým” modloslužba a porušenie Božích prikázaní. Len na Boha sa máme spoliehať, ostatní boli všetci ľudia.

@makodob Dalsia letniciarka? 🙂 Va uz asi z neba zhadzuju, vsade o vas zakopnem.

bloger
2. aug 2025
@natalka13

@bloger ake svedectva? Ze si par deti vymysli, ze sa im zjavil niekto o kom nevedia ako vyzera? A vsetci katolici tym detom uveria. Kto urcil ze je to pravda?

@natalka13 Už si ich niekedy čítala? Opísali to dosť podrobne. Hlavne to ako vyzerá. Ale však nikto ťa nenúti tomu veriť. A čo nevysvetliteľné uzdravenia na tých miestach. Uznané a potvrdené lekármi. Vieš sú veci ktoré veda ani tá lekárska nedokáže vysvetliť. A tam prichádza už jedine viera. To čo nedokážeš prijať rozumom treba prijať srdcom.

makodob
2. aug 2025
@medea2003

@medea2003 nie, nasťastie ma učí Duch Svatý doma, zbory sú vačšinounáboženské bez Ducha Svatého. A ja o takú náboženskú vieru bez Boha nestojím. Ja žijem život s Ježišom, ktorý denne koná. V kostoloch a zboroch sa prezentuje obmedzený boh, ktorý konal kedysi za dávnych čias.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_1394e2
3. aug 2025
@medea2003

bloger
3. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka Biblia nič takéto neprikazuje. To, že sa to deje v niektorých krajinách je síce pravda. Nemá to však nič spoločné s Bibliou. To čo píšeš je vytrhnuté z kontextu. Sväté písmo treba čítav v súvislostiach. Môžeš sa tam aj dočítať, že Boha niet. Ak však neostaneš iba pritom zistíš, že je tam napísané blázon hovorí, že Boha niet. A to je len jeden príklad. Okrem toho poznáš príbeh o tom ako Boh vyslobodil Izraelitov z egyptského otroctva? Starý zákon. A chceš mi tvrdiť, že nový zákon hovorí, že mať otrokov je okej?

Strana
z3