Veríte tomu, že ľudia vstanú z mŕtvych s lepšími vlastnosťami?
Po konci sveta ludia vstanu z mrtvych s telami krajsimi, s lepšími vlastnostami, nebude bolesť, v nebi budu mat ti co tam budú vsetko co potrebuju ku stastiu aj psa, macku, ak to potrebuju ku štastiu, budu tam stromy a rieky, bude to už trvat večnosť, urcite sa tam nikto nebude sekundu nikdy nudiť.
By ma zaujimalo, preco algoritmus toto vyhodnotil ako temu o mackach a v podobnych diskusiach podsunul temy typu maciatko ragdoll, britska macka starostlivost, kupit dietatu psa alebo macku,… hmmmm.
Velmi by som tomu chcela verit, ale vyrastla som v rodine ateistov a bohuzial uz ako dospela tymto veciam uverit nedokazem. Zavidim tym, ktori v to dokazu uverit, lebo ich zivot je vdaka tomu lepsi a lahsi ako ten moj.
Kto veri v Boha,veri aj v posnrtny zivot.
A nech uz vezmes akekolvek nabozebstvo,v podstate vsetky hlasaju lepsi zivot po smrti.
Samozrejme,treba sa pozriet okolo seba.
Ved to vsetko dokazuje existenciu niecoho vyssieho.niecoho,co nas presahuje.
Vezmi si len obycajne semienko.
Male,bezvyznamne...a je v nom vsetko.
Vsetky kody,informacie o tom ako rast,ked, plodit,kedy zhodit listy ...
Vezmi si zrod cloveka,ludske oko...
Ozaj veris,ze bol velky tresk a zrazu z nicoho bol clovek,stromy...?
Evoluciu nepopieram,ale aj tu musel niekto zariadit...
Umriet s myslienkou,ze po sortiert nic nebude...
To je tak prazdny,beznadejny zivot....
Áno jasne. V raji má mať každý plnosť plnosti. Teda všetko, čo mu je príjemné. I duchovné i telesne, len to telesne bude lepšie než tu na Zemi (žiadna menštruácia, navždy mladosť keďže sa tam čas nehýbe ako tu..). Záhrady, ideálna teplota a podmienky. Proste rajská záhrada 🙂
@jabadabadu To vazne ti to takto farar povedal? Skoda reci.😖
mne sa najviac pozdava z tych vymyslov,teoria budhizmu,kde sa rodis opakovane az ked nedosiahnes nirvanu. a je koniec.Uprimne,uz len z predstava nekonecneho zivota je pre mna skor utrpenie ako odmena.To musi byt nuda zit nekonecne.Skor by som ako odmenu prijala dlhsi zivot,napr keby sa ludia dozivali aspon 200r alebo keby siel cas pomalsie.
@jabadabadu presne toto na celom náboženstve nechápem. My sme niečo viac ako všetko ostatné živé na tejto planéte? Vraj pes nemá dušu, len pudy? Tak nech mi nejaký pan farár vysvetli, prečo sa pes za svojím majiteľom,,zabanuje" (neviem použiť iný vyraz) a prestane žrať. Pes zo smútku dokáže aj umrieť. Tak čo sú to? Aké pudy???
Ja mam po smrti jasný plán. Najprv idem za dúhový most pre moju stvornohu polovičku 🥰🤗🐕❤
Každý v niečo verí a takéto necitlive vyjadrenia od farárov by som im niekam strčila....
@jabadabadu ale on ma pravdu. Psi nemajú 2. signalnu sustavu. Len sa dokážu niečo naučiť. Nastupuj si.
@simona20201309 no ani dusa este nieje dokazana,cize ten pes asi naozaj dusu nema.
A uz sa musis s tym zmierit ze pes asi nikdy nebude tak emocne vyspely ako clovek,tak ako ani ty nikdy nebudes chodit po 4.Neviem preco si z toho tak emocne rozladena,ze to nechces prijat,ved kvoli tomu sa predsa svet nezruti.
@lasoli absolútne nie som emocne rozladena. Bavíme sa v teoretickej rovine. Nikoho tu o ničom nepresviedcam a ani netvrdím ze to co píšem tak tomu na 100% verím. A nemusím sa s ničím zmieriť. Ty sa zmier s tým, že každý má právo na svoju vieru. Ci už je to viera v Boha, alebo viera v krtkov, do toho ta naozaj nič nie je.
@andreakotesova a to je dostatočný dôkaz ze psy do neba nejdu hej? 🤗
Tak ako nikto nedokázal, či pes má alebo nemá dušu, tak ani to, či nebo existuje, nie sú jasné dôkazy.
Mne to príde také komické presviedčať ľudí o Bohu, nebi a pekle, a ešte mat aj jasne pravidlá o tom, kto tam patrí a kto nie, keď všetko je len MOZNO. Presviedčať niekoho o niečom co existuje len možno?
@simona20201309 ale bed ty nas tu tiez stale presbiescas o psiej dusi🙂
tak dnes nas k svetu viazu rozne naklonnosti, tiez mam psa a mala som jedneho este predtym 14 rokov. ale neba by som sa kvoli nim urcite nevzdala. pes nie je clovek, aj ked mnohi maju ku zvieratam silnejsi vztah ako k ludom. ale to je nasledok zranenia z ludi.
verim, ze Boh to vymyslel najlepsie a preto sa netrapim tym, ci tam stretnem svojich psov. uz tu na zemi som sa s prvym dokazala rozlucit, odisiel nam v naruci. a rozlucim sa aj s druhym.
viera v Boha je prave aj preto taka krasna, ze nas oslobodi od vsetkeho, co nam moze sposobovat bolest.
v prvom rade verim, ze sa po smrti stretnem.s Bohom - a to ostatne, verim, ze budem spokojna (a preto sa nebojim, ze by to mohlo byt horsie ako si predstavujem)
@lasoli stále čas tu presviedcam o psej duši?🤦♀️
Na dnes stačilo.
Pekný vikend
@simona20201309 nie. Reagovala som na "dušu" psa 😉
@simona20201309 a co toto Vraj pes nema dusu len pudy?Aj tene pekny den
neviem, čo to máš za matroš, ale dala by som si 😂
😀 dobre sa to tu zvrhlo z jednej (pre mňa) hlúposti, do druhej. som na tom podobne ako aj
@marca12 od detstva vedená k tomu, aby som spínala ruky, sedela v kostole a donekonečna opakovala slová, ktorým som ako dieťa ani nerozumela v podstate... cirkev ako taká ma celkom vyliečila z toho cirkusu. a čo sa týka viery? v tom sa prikláňam k názoru
@lasoli kde reinkarnácia ešte pripadá v úvahu, kedy som ochotná pripustiť, že niečo také sa diať môže, keďže ľudia mávajú vidiny, sny, pocity, že niečo už zažili, niekde už boli, ale v inom období či storočí... možno ide o prevtelenie, možno len o tak úžasnú fantáziu spojenú s reálnym obrazom (niekde niečo videl, TV, fotku, obrázok daného miesta) že mozog si to takto vykreslí. ktohovie. ale táto teória je jediná prípustná.
a teraz sa opýtam tých, ktorí veria tomu, čo je písané v úvode diskusie:
čiže človek neveriaci, ktorý proste v boha neverí, ale celý život žije veľmi krásnym, dobrým, skromným, srdečným, štedrým životom voči všetkým okolo seba, ten čo? ten ostane mŕtvy, lebo neveril v boha? viete.....takúto sprostosť, ako vidím na tom obrázku od
@leonie35 mohol vypustiť zase len nejaký cirkevný fanatik alebo cirkev samotná. pretože vidím rozpol v tvrdeniach:
- to pripravil boh tým, čo ho milujú
- boh je všade, všetko vidí, počuje, je stále okolo nás, je láskavý a milujúci.....
Tak keď vidí a počuje a je všade a je všemohúci, tak potom musí vidieť aj toho dobráka od kosti, prečo mu nedopraje ten večný život? iba preto, lebo dobrák od kosti neverí v boha? dosť protichodné....
Verím, že to bude určite krásne a dobré. Neviem či tak ako opisuješ. Nechajme sa prekvapiť.
@panelacikova ja celkovo neviem,co si mam o tom mysliet. Verim,ze nieco je pravda,ale neznasam na cirkvi to zastrasovanie. Neveris,budes zatrateny niekde v pekle. Ked sa mi nieco stane,rodicia mi hned vyhadzuju na oci,ze to preto,lebo nechodim do kostola. A podobne vydieranie. Ja verim v Boha,nieco asi existuje,ale protivia sa mi praktiky cirkvi
@marca12 áno, presne tak, cirkev od svojho vzniku nevie nič iné, len zastrašovať. ešte aj dnes sa správa ako v stredoveku. ja zase verím v niečo, čo neviem pomenovať. možno je to fakt ten ich boh. proste vo vyššiu moc. ale skôr som naklonená vede. myslím si, že niektoré veci sa dejú na základe fyzikálno-chemických javov a tie spôsobujú to, čo si ľudia myslia, že ide o nadprirodzené veci... skrátka verím, ale nemám nič konkrétne. a ako som spomínala, najskôr u mňa pripadá do úvahy reinkarnácia, keby som si mala vyslovene vybrať 🙂

tak nejak by to malo (trochu poeticky opisane) vyzerat po vzkrieseni podla biblie (aj ked ten popis nie je presny a o tych mackach a psoch je to tiez otazne)