Veríte tomu, že ľudia vstanú z mŕtvych s lepšími vlastnosťami?
Po konci sveta ludia vstanu z mrtvych s telami krajsimi, s lepšími vlastnostami, nebude bolesť, v nebi budu mat ti co tam budú vsetko co potrebuju ku stastiu aj psa, macku, ak to potrebuju ku štastiu, budu tam stromy a rieky, bude to už trvat večnosť, urcite sa tam nikto nebude sekundu nikdy nudiť.
@dreamss iste. a práve preto kopa kresťanov podvádza svoje polovičky 🙂 a tým stredovekom mám na mysli zastrašovanie. našťastie, v súčasnosti už nemôžu len tak upáliť človeka, lebo má nejaký názor, nadanie alebo že opustí vzťah, ktorý nefunguje a má vzťah iný. kedysi to boli bosorky, čarodejnice, smilnice a neviem aké ice ešte... som šťastná, že doba pokročila a budem neuveriteľne šťastná, keď pokročí tak, aby si cirkev nesmela dovoliť zastrašovať už vôbec ničím.
,,Na konci budú stáť pred Bohom už iba dve skupiny ľudí – tí, ktorí Bohu povedia: "Buď vôľa Tvoja", a tí, ktorým Boh povie: "Buď vôľa tvoja." (C. S. Lewis)
Ľudia sa navymýšľaju všeličo len aby sa nebáli smrti. Aj preto vznikli náboženstva, okrem iného. Nič také nie je. Ja som racionálne mysliaci človek a verím len vedeckým dôkazom a logicky zdôvodneným veciam.
@dreamss ano, krestania su prikladom dobrych a cnostnych ludi.😂😁😁. Cirkev tie bachorky vymyslela na zastrasovanie ludi, aby ich mohla ovladat a aby neboli slobodne mysliace bytosti. Nevidela som zakernejsich, podlejsich a falosnejsich ludi, ako tych, co sa hlasia ku krestanom. A este sa tvaria, ze su lepsi ludia ako ateisti. No cele zle...
@stanulienkat môžu robiť všeličo a stačí sa vyspovedať a všetko je v poriadku. Také typy som zažila už na vysokej škole.
@panelacikova Cirkev je Božie dielo a nikoho nezastrašuje. Niekedy musíš ale zvýšiť hlas alebo niečo tvrdšie povedať. Určite to poznáš. Ale vždy s láskou a snahou tomu druhému pomôcť. Aby si uvedomil, že niečo robí zle.
@bloger cirkev je ludske dielo. Jezis sa v hrobe musi obracat, keby videl...
@stanulienkat ty si Peter,Skala...
A na tejto skale postavim svoju Cirkev..
To je vyrok koho?
Verit nemusis.
Nikto ta nenuti.
Sle nepodavaj falosne Info,prosim .
Ako to bude až tento svet pominie -
Rev 20:12 "Videl som mŕtvych, veľkých i malých; stáli pred trónom. A otvorili sa knihy.
Aj iná kniha sa otvorila, kniha života.
A mŕtvi boli súdení podľa toho, čo bolo napísané v knihách, podľa ich skutkov.....
A ak sa našiel niekto, kto nebol zapísaný v knihe života, bol hodený do ohnivého jazera.....
....radujte sa z toho, že vaše mená sú zapísané v nebi.
.....Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec. Smädnému dám zadarmo z prameňa živej vody. Kto zvíťazí, zdedí toto všetko; ja mu budem Bohom a on mi bude synom."
Tu máme daný čas hľadať a nachádzať, lebo kto klope tomu bude otvorená cesta do nebies a Pan Ježiš vraví,že On je tými dverami,tou cestou. Každý má právo vlastného sebaurčenia.
@osky evanjeliá boli písané desiatky až stovky rokov po smrti Ježiša. Mnohé slová sú tam úplne prekrútené, vymyslené, alebo dodatočný dodané. Ježiš určite nepovedal, aby sa stavali svätostánky za miliardy, určite nechcel aby boli vykladané zlatom a drahými obrazmi, určite nechcel, aby sa vo Vatikane pelešili a plodili pápeži a aby duchovní znásilňovali deti. Určite nepovedal, aby zhromažďovali majetok vo svoj prospech, aby prepierali špinavé peniaze, aby upaľovali a vrazdili ľudí, aby potláčali práva ľudí a aby robili križiacke výpravy a nasilu robili z ľudí kresťanov po celom svete a aby sa montovali do politiky a do zivota ludom.
@lukino2000 Veď raz musel zomrieť, tak ako každý človek či???🤔 Áno po ukrižovaní ešte žil, píše sa to vo veľmi veľa knihách a stiahol sa z verejného života.
@lukino2000 tam sa toho popisalo....
@panelacikova prosim ta,uved jediny priklad,cim ta cirkev zastrasuje.
To ma ozaj zaujima
@matabb73 Lenze zabudla si,ze ludsky mozog je schopny vselicoho ineho,Lenze nasa DNA je akoby zapnuta iba zcasti.
Cize to,co je pre teba logicke,neznamena,ze uz to logickejdie byt nemoze.
A toto je napr.
Vedecky dokazane.
My mnohe veci s nasim myslenim a nasim pohladom pochopit nevieme,nedokazeme
To ale nie je dovod k tomu,aby sme neakceptovali aj nieco vyssie,co nas presahuje.
@savanna Môžeš...ja som uverila, keď som mala 28 rokov, môj manžel ako 32 ročný...skús prečítať knihu : Ježiš - náš osud...rozprávanie starého farára / Wilhem Busch /, príbehy zo života a predsa tieto jeho kázania ma priviedli k tomu, aby som k Bohu volala - so správnym postojom a spôsobom - a On odpovedal....keby si ju nezohnala / ale mala by sa dať kúpiť /, napíš mi, pošlem
@stanulienkat pises sama-po ukrizovani Este zil...
To ti pride normalne,logicke?
Vies ako to v tych dobach prebiehalo?
Keby bol len clovek-ako to vravis,bol by mozno vykrvacal uz pri bicovani...
Len to vyssie,co my nedokazeme nikdy pochopit,mu pomohlo vytrpiet to pre nas.
A Este si tu budu ludia o neho otierat hubu...
Vyberas si z celej cirkvy len to zle,len to,co Sa ti hodi.
Za to,ze Hitler znivil pol sveta,za to budeme dozivotne nenavidiet vsetkxch Nemcov?
Za to ,ze v stredoveku cirkev doslova zneuzila svoje postavenie na manipulaciu ludi,budeme teda cirkev do konca sveta nenavidiet a kydat na nu?
Za to,ze zopar neukaznenych fararov zneuzilo par deti budeme odsudzovat dozivotne vsetkych knazov ci reholnikov?
Kazdy si bude za svoje City zodpovedat.
Kazdy.
Tebe,ani mne,nikomu nenalezi posudzovat tychto ludi.
Ale je lahsie rypnut si do tych ktori padli.
Ako pozriet Sa aj na vsetky dobrodenia,ktore cirkev za cele tie roky robila a robi.
Na Charité a rozne Projekte.. Co ty vies.
Viris vodu v kosi,lebo hlasas polopravdy.
Hovoris len videnie z jedne strany.
Skus sinpozriet sj tu druhu....
@stanulienkat to čo si opísala je pravda.
Môžeš zobrať zákon a nútiť ho druhým násilím,vyhrážanim....to je Vatikán.
Ale v jednej veci sa mýliš - Ježiš Kristus je Boh, spravodlivý i milosrdny a zanechal nám svoje slovo a v ňom odkaz pre každého,aby človek vedel rozoznať kto používa jeho meno na krytie hrozných hriechov a znevažuje tak jeho meno a kto sa k nemu obrátil a žije s ním vo vzťahu a napodobňuje v živote svojim charakterom - cesnostou, čistotou, láskavostou i povedanim nie hriechu (násiliu, zlu, vraždám, cudzoložstvam, krádeži....)....pekný zvyšok dňa
@panelacikova Boh dava kazdemu moznost rozhodnut sa a tuto moznost dava az do poslednej chvile. ludsky mozog zomiera az niekolko minut po zastave srdca. my nepozname, nevieme, ale dufame, ze Boh vo svojej nekonecnej milosrdnosti da moznost obratenia cloveku aj v minutach smrti. a to nielen tym dobrym, ale ako krestania verime, ze aj tym hriesnym. pretoze verime, ze Bozie milosrdenstvo je ovela milosrdnejsie ako to dokazeme pochopit my.
tak ako lotor na krizi sa obracia s prosbou k Jezisovi a Jezis mu povie: este dnes budes so mnou v raji. Jezis mu nepovie, ze ty si bol cely zivot lotrom, tak si nebo nezasluzis. ani mu nepovie, ze neodcinil si svoje hriechy a uz do smrti to nestihnes. ponuka mu svoj raj.
a to je skor pre neveriacich nepochopitelne, ze aj zly, hriesny krestan tuzi po nebi. no ano, ked je niekto krestan, ma rovnake chyby ako neveriaci. ano, mal by sa snazit a mnohi sa snazia a mnohi su slabi a mozno sa polepsia neskor. ale za to si nezasluzia opovrhovanie.
takze sa nemusime bat, co bude po smrti s "dobrymi" ludmi, preto sa za nich modlime, cirkev sa neustale modli za vsetkych a najma za obratenie hriesnikov. pretoze zelanim cirkvi a teda aj krestana je, aby sa vsetci dostali k Otcovi.
O Jezisu, odpust nam nase hriechy, zachran nas od pekelneho ohna a prived do neba vsetky duse, najma tie, ktore najviac potrebuju Tvoje milosrdenstvo (tato modlitba je v ruzenci az 5x, cize toto sa krestania okrem ineho modlia "automaticky" a stale) plus rozne prosby za obratenie hriesnikov, za rodiny, za autority atd
No ja neviem keď to tu čítam co si myslieť, moja svokra fanatik kostolny až prehnane ale dokáže byť pravý opak, mňa a manžela skoro poštvala proti sebe už pomaly na rozvod som bola rozhodnuta starala sa do nás,, my co do kostola nechodíme ani sa nemodlime sme lepší ľudia ako ona, komu sa dá pomôžeme keď vidíme vonku, do nikoho sa nestaráme nikoho neohovarame atď a to pôjdeme my do pekla lebo robíme dobro a ona kostolná myš zlo pôjde do neba nie?
@osky ja som napísala ako si to vysvetľujeú mnohí katolíci. Vyvyšujú sa, že oni sú lepší ľudia len preto, že veria v Boha a pritom často je to baopak. Páchajú zlo, ohovárajú, šíria okolo seba nenávisť, majú nemanželský sex;, čo je pokiaľ viem hriech. Idú na spoveď a už je všetko v poriadku. Osobne také typy poznám. To, že ty ti to máš inak, neznamená, že to tak majú aj ostatní. Nie je lepšie žiť tak, aby si ani nemala potrebu z niečoho sa spovedať?
@matabb73 ale tak robia veriaci aj neveriaci. ziju v hriechu. obratenie a snaha o polepsenie je kazdeho zodpovednost a bude to mat svoj nasledok. nehadz vsetkych do jedneho vreca, nie vsetci krestania si robia co chcu. tak ako aj neveriaci sa tiez predsa mnohi snazia zit dobre, slusne. neporovnavaj sa, zi najlepsie ako vies. ludia sme vsetci.
@zuzulka558 bud mozes svoju svokru nenavidiet a sudit a nazyvat ju kostolnou mysou, alebo mozes byt k nej zhovievava ako ku starej zene, ktora ma nejasno pred ocami. nenavist a opovrhovanie ani tebe nepristanu.
@janetinka27 ani ju nesudim ani nenávidím nemám prečo sebe urobila zle ze nevidí ani vnučky ani syna, budem zhovievava aby nás ničila tak trochu mimo ale ok 🤣🤣 nenazyvam ju ona taka je, doma ti urobí peklo krik a za dve hodiny sedí v kostole ako keby sa nič nestalo,,, nebudem hádam zhovievava keď ju trpis rečami 13 rokov 🤮 mam dieťa satana zevraj a neviem co všetko, nie som Boh súdiť ju nesudim nech si žije ako sa jej páči ale ja jej chrbát ohynat nebudem
@zuzulka558 tak to ma skor psychicku poruchu, zrejme by potrebovala odborne vysetrenie.
nepisala si vyssie, ze sa k vam takto sprava, zrejme potrebuje pomoc.
nemyslim si, ze je taka "zla" preto, ze chodi do kostola.
ale pises hore, ze ste lepsi ludia ako ona. a neskor pises, ze je nesudis ani necitis nenavist. ale tvoje slova o tom nesvedcia. zrejme mas svoje dovody byt zranena po tom, co vam robi.