icon

Veríte tomu, že ľudia vstanú z mŕtvych s lepšími vlastnosťami?

13. jan 2023

Po konci sveta ludia vstanu z mrtvych s telami krajsimi, s lepšími vlastnostami, nebude bolesť, v nebi budu mat ti co tam budú vsetko co potrebuju ku stastiu aj psa, macku, ak to potrebuju ku štastiu, budu tam stromy a rieky, bude to už trvat večnosť, urcite sa tam nikto nebude sekundu nikdy nudiť.

Strana
z3
zuzulka558
14. jan 2023

@janetinka27 neboj nie stale tam neni porucha tam je fanatizmus vsetko je proti bohu ked neni podla biblie atd 🙂 ,,nenavist necitim nemam preco ,,kto robi zlo sam si ho zne aj ked len 3x do roka,,, ale naco pisat ja mam svoj nazor na kostol a ako mi chodi mala na pripravu prijimania ,lebo sa rozhodla ona ze chce ale nesuhlasim s tym co tam niekedy hlasa farar ,,,ja nemam dobre skusenosti s fararmi tak mam na cirkev aj svoj nazor ,,uz som zazila ze ani rozvedena ale mala som pred svadbou ale nakoniec som si po 2 rokoch zobrala ineho ale on nas nemoze zosobasit lebo pocul to a to 😀 😀 😀 cirkev hlasa o Bohu ale robia uplny opak

zuzulka558
14. jan 2023

@janetinka27 nebudem ti ani dalej nic pisat proste ine hlasia ine robia ja uz mam konflikty z katechetom 3 roky trepe im hovadiny ale normalne veci o sviatkoch co znamenaju atd nema zaujem,, deti maju hriech lebo jedia maso a zviera pri tom trpi,,trochu oklames a ze su diablove deti atd ,,proste zastrasovanie cirkvou

lavinis
14. jan 2023

Samozrejme, že nie

ndrag
14. jan 2023

Uh oh, to je strasne divna predstava zivota po zivote, ale ze naozaj. Co ti ma taka existencia akoze ponuknut? Ved to je vlastne desiva predstava, skoro ako byt na drogach. To uz radsej sa chcem reinkarnovat a zit zivot, v ktorom sa da posuvat sa v pred a vyvijat sa v niecom ,aj keby som bola len zasraty chrobak na ceresni. Alebo robit to co pred zivotom ,to inak fakt nebolo zle obdobie, ked moje vedomie neexistovalo miliardy rokov a mne to vobec neprekazalo 😀 👍

autor
14. jan 2023

@ndrag čo je na tom desivé?

tululu
14. jan 2023

Ano,verim.Bolo tu toho popisane vela,ja poznam Bibliu,studovala som si ju z viacerych pohladov,aj z toho historickeho.Ak sa niekto rozhodne v Boha neverit,je to samozrejme jeho rozhodnutie,ale tiez je to svojim sposobom len viera,ze nieco neexistuje,lebo Boha nedokazes,ani nevyvratis,prenho sa mozes len slobodne rozhodnut 🙂

janetinka27
14. jan 2023

@zuzulka558 tak uz mas na to svoj nazor, na co mas pravo, ale obcas mozeme urcite veci prehodnotit a nie ich iba kategoricky odmietat. alebo hovorit o druhych, ze trepu hovadiny. co diskusii ani argumentacii neprospieva.

janetinka27
14. jan 2023

skopirujem tu, snad mozem, dnesnu odpoved vladyku milana na otazku, preco niektori ludia odchadzaju z cirkvi z dovodu sklamania sa:

Povrchné sklamanie zažíva každý človek, ktorý chce vidieť všetko iba podľa svojho vnímania a nie je schopný objektívne hodnotiť veci. Lenže náš osobný život a názor, nie je vždy merítkom pre fungovanie cirkvi, ktorá žije v rozličných historických i geografických podmienkach. Kristus zveril riadenie cirkvi Petrovi apoštolovi /"Pas moje ovečky.."/Jn21,15-17/. Peter ako jednoduchý človek mal blízko ku Kristovi, ale aj k ľudským zlyhaniam /zaprel Krista-/. Pre nás je dôležité chápať, že cirkev nie je "anjelským spoločenstvom", ale spoločenstvom ľudí hľadajúcich Krista a svoj cieľ v nebi. Ľudí, ktorí hľadajú Boha a nachádzajú ho, ale v živote tiež padajú. Preto nebohý pápež v pojednaní o cirkvi povedal, že by nechcel cirkev dokonalých ľudí, nakoľko svojou hriešnosťou by tam nemohol patriť. Kristus však založil cirkev pre hriešnikov, ktorí celý život hľadajú svoju cestu k Bohu. Dôležité je, že neostávajú bez Boha a uznávajú zásady pre život, ktoré stoja na Božích princípoch, ktoré je treba dodržiavať i robiť pokánie za "prehmaty", ktorých sa dopúšťajú. Teda nechcú žiť bez zmyslu a cieľa, ktorý nachádzame len v Bohu a tu na zemi nám v tom pomáha cirkevné spoločenstvo, ktoré Kristus založil. Preto všetkých, ktorí sa chvália dokonalosťou ich náboženskej skupiny, je potrebné ihneď odhaliť v tom, že takéto ľudské spoločenstvo na zemi nejestvuje. Kristus vytvoril cirkev z hriešnych ľudí a pre hriešnikov, aby nás on svojou milosťou dvíhal. A pre nás dnes je dôležité prosiť, aby nás od tohto spoločenstva nedotiahli ani kauzy, ani nadávky na cirkev, ale ani naše sklamania z toho, že "nie je po našom".

panelacikova
15. jan 2023

@osky Mňa nezastrašuje ničím, lebo ja mám cirkev hlboko v..........paži. ale svoje verné ovečky zastrašuje. napríklad aj tým, že keď nebudú skákať, ako sa patrí, nebudú mať posmrtný život. nehovoriac o tých rôznych výmysloch v oblasti manželského či partnerského života....ale to by bola úplne iná téma

panelacikova
15. jan 2023

@matabb73 dokonca aj manželský sex je hriech, pokiaľ sa bránia počatiu, ale to tu toho už bolo popísaného... a stále tí istí obraňujú cirkev a jej systém..

panelacikova
15. jan 2023

@zuzulka558 a ona bude prvá v rade na lístky na prechod cez nebeskú bránu 😀

Strana
z3