icon

Veríte v nebo a posmrtný život?

3. feb 2024
terezka1947
3. feb 2024

Verím.
Neverím,že z nicoty sme prišli a do nicoty by sme odišli.
Nedáva mi to zmysel. Načo a odkiaľ by sme sa len tak "zjavili"

20erika07
3. feb 2024

Moja starka prezila klinicku smrt a vravela, ze bola niekde nevie kde ale bolo tam krasne a na lavicke sedel jej krstny syn ,fajcil cigaretu a volal ju - krstna pod si so mnou zapalit. Niekde z dialky sa ozvalo hlasne kricanie starkinej maminy, ze co tam robi, nech ide okamzite naspäť, starka aká bola natesena ,ze konecne pocuje (nevidela ju) svoju maminku tak ostala smutna, ze ju tam jej mamka nechce, no kricala vraj velmi po nej, nech ide okamzite späť. Podarilo sa to, žiaľ druhykrat po niekoľkých rokoch, uz nie 😢 uz su spolu, šťastné prešťastné❤ takže na základe jej rozprávania verím, ze nieco existuje ale nie som v tom, ze je to nebo alebo peklo, to je podla mna blud. Bude to urcite len jedno pekné miesto pre všetkých🙂

erikavesela
6. feb 2024

Nie, neverim...nerozumiem otazkam typu: aky by to cele malo zmysel?...odpoved: preco by to malo davat zmysel?

jennky13
7. feb 2024

@erikavesela comu nerozumies ? Ze niekomu dava zmysel zivot, ktory smrtou nekonci ? Ze zivot tu na tejto zemi je len cas velkeho celku zivota?
Ja verim, z absolutneho ateistu sa stal krestan a moj zivot dostal zmysel. Zrazu moj zivot dostal zvlastny vyznam , istotu, ze som dolezita ......ze to, co zijem je dolezite ....ze teraz sa slobodne rozhoduje kde a aky zivot budem zit dalej....

erikavesela
7. feb 2024

@jennky13 jedna vec je, ze moj zivot mi dava zmysel, druha vec je, ze moja existencia zmysel davat nemusi...to mas ako otazku...aky zmysel ma vesmir?..a preco ma mat zmysel?

jennky13
8. feb 2024

@erikavesela ved ale ked niecomu nerozumies, tak to neznamena, ze niekto iný tomu nielen ze rozumie, ale naplna ho to zmysluplnostou 🙂

erikavesela
8. feb 2024

@jennky13 o com???..vidim, ze argumenty zaostavaju...

jennky13
9. feb 2024

@erikavesela tak teda "po lopate", niekomu, kto studuje stronomiu vesmir dava obrovsky zmysel, lebo tomu rozumie. ( pouzivam tvoju argumentaciu - aky zmysel ma vesmir ) Tebe nie, lebo vesmir je len pre teba abstraktny pojem - nic pre tvoj zivot neznamena, lebo tomu nerozumies.
Tento argument staci ?

erikavesela
9. feb 2024

@jennky13
Svoje po lopate so nechaj pre svoje deti...ja hovorim o zmysle vo vseobecnosti, nie o zmysle pre jedinca...nechapes, ze su to dve roviny pohladu?

ibatanecnica
9. feb 2024

@walentina7 no asi niečo je, keďže sa mi postávali rôzne zvláštne veci,

barbora0308
9. feb 2024

@erikavesela Davat zmysel svojej vlastnej existencii mi pride vtipne sebecke 😅... Na zemi je skoro 8 miliard ludi, len ked si pomyslim, ze vsetcia mame nejake poslanie a vsetcia sme tu pre nieco a nic nie je nahoda, tak mi to pride absurdne. Niekto tam hore zvlada sledovat skutky a spravanie ludi, pocuvat prosby a riesit problemy atd. vsetkych 8 miliard ludi...a podla toho sa rozhodovat, ci pojdu po smrti do neba alebo pekla 🤷. Ludia neveria na velky tresk, ale veria, ze vesmir stvorila nejaka osoba, ktora "vzdy bola a bude" 😁 a toto vysvetlenie im staci namiesto realnych faktov. Minule mi jedna veriaca zena povedala, ze som slepa ak verim na evoluciu, ak by bola, tak preco by este stale existovali opice? 😅😅 Vacsina veriacich ludi nema pre mna ziadne relevantne argumenty a odpovede typu "lebo Boh je vsemohuci" mne nepostacuju. Ked som sa ako dieta spytala mojej ucitelky nabozenstva "Kto teda stvoril samotneho Boha?", tak mi odpovedala, ze to sa nesmie pytat, to je hriech, Boh vzdy bol aj bude 🤔. Uz vtedy som zacala pochybovat o svojej viere...

ibatanecnica
9. feb 2024

@barbora0308 a ty nevieš že opíc je veľa druhov? 😉 To len na odľahčenie.

medulienka81
9. feb 2024

@danik1505 presne tak, toto tu všetko je len "prechodná stanica "

medulienka81
9. feb 2024

Všetko je to mimo nášho chápania, našej kapacity mozgu. Preto tomu nerozumieme, neveríme a odcudzujeme to. Ale kto uverí, má večný život a o tom to je celé..

jennky13
9. feb 2024

@erikavesela prepac, ale nema zmysel s tebou pokracovat v diskusii, chyba ti nieco, co je v diskusii potrebne a to je naozaj chciet aj pocuvat. Ty iba utocis a tym znevazujes akukolvek diskusiu.

erikavesela
9. feb 2024

@jennky13 🤣🤣🤣

mandevilla
9. feb 2024

Ja to mám tak. Ze ak by neexistoval Boh. Načo by nám bolo svedomie, súcit, láska. Ak by to malo byť len o tom existovať bez dôvodu a potom zomrieť. Tieto vlastnosti by boli zbytočne. A svet by bol veľmi nespravodlivý a zbytočný. Aj z pohľadu zla, že by ostalo nepotrestané. Aj z pohľadu nevinnych, najmä detí. Že zlo na nich páchané by ostalo nepotrestané. Bolo by to vlastne všetko jedno. A človek by žil len preto, aby sa mal dobre, bez ohľadu na ostatných.

tenerifka
9. feb 2024

https://www.mojalekaren.sk/herbex-cistec-caj-sy...
Toto sa prosimpekne oficialne predava v slovenskych lekarñach, skoro mi oci vypadli.
Ja sa uz nedivim nicomu, ani vysledkom volieb, ani nebu-peklu, umyvaniu ocikanou plienkou ci paleniu bosoriek (ehm, emancipovanych zien, alebo zien co podstupia potrat). Tazky stredovek....

tenerifka
9. feb 2024

@mandevilla no vies, zivot je nahoda, pud.....

karolinakr
9. feb 2024

najväčšia prdel je, že aj ten neveriaci pojde na boží súd či už ma vieru alebo nemá

erikavesela
9. feb 2024

@karolinakr a na to si ako prisla?

mandevilla
9. feb 2024

@tenerifka no ani sa nečudujem, veď to je riadny guláš.

karolinakr
9. feb 2024

@erikavesela to je stara znama vec, že ked duša opusti telo a leti niekde..

barbora0308
9. feb 2024

@karolinakr Vazne? A potvrdila ti to nejaka letiaca dusa alebo si to iba zacula na nejakej kazni v kostole od farara?

erikavesela
9. feb 2024

@karolinakr 🤣🤣🤣...ti to bola nejaka letiaca prisla posepkat?

janulik2008
9. feb 2024

Verím, že sa znova stretnem s ľuďmi ktorí už bohužiaľ zomreli a hlavne s dedom ktorý zomrel skôr ako som sa narodila ❤️
Tak či onak, keď to zistíme tak to už nikomu nepovieme 🙂
@20erika07 to je také pekné ❤️

helen_167
9. feb 2024

Verím v posmrtný zivot 🤗.. A ze sa este stretnem s mojimi milovanymi, ktori uz odisli na krajsie miesto ako je tu dolu na zemi. Neverim, ze smrtou vsetko konci..

karolinakr
9. feb 2024

@barbora0308
@erikavesela toto su take zakladne veci, že ked tomu neverite, dalej uz zbytočne komunikovat..

erikavesela
9. feb 2024

@karolinakr 🤦‍♀️

erikavesela
9. feb 2024

@karolinakr to bude asi zaklad...verit/neverit...pretoze viera nema nic spolocne s realitou