icon

Veríte v nebo a posmrtný život?

3. feb 2024
Strana
z3
mayami
9. feb 2024

@tenerifka a čo je na tom, že sa čistec predáva v lekárni?

0silvia0
9. feb 2024

@mayami cistec ako bylina je ok. Ale je odveci pisat na krabicku ze "na urieknutie" v tomto tisicroci

tenerifka
10. feb 2024

@0silvia0 presne na to urieknutie narazam

mayami
10. feb 2024

@0silvia0
@tenerifka to som nevedela, že to tam tak píšu, potom chápem. Teraz googlim, tak taký obal od Herbexu by som tiež v lekárni nečakala.

loliki
10. feb 2024

Áno, verím. Ale podobných tém tu je už viac. Stačí ich vyhľadať. Mňa by zaujímalo, prečo sa pýtaš, ako ti to pomôže? Či len rátaš nejaké percentá?

milanemila
10. feb 2024

Nie

zmrzlinka8
10. feb 2024

@barbora0308 ta učiteľka náboženstva nevedela správne učiť náboženstvo, to ale neznamená, že viera ako taká je blbosť.
dobrý kňaz by ti odpovedal lepšie si myslim

danik1505
10. feb 2024

@tenerifka 😂😂😂

santamonica
11. okt 2025

@anonym_autor chcela by som veriť, najmä po tom ako mi zomrela mama💔🥺, ale bohužiaľ neverím, kedysi som sa snazila "verit", ale čím som staršia, tým menej je to možné, je mi smutno, vidím ako veriaci lepšie znášajú stratu milovanej osoby, ved sa predsa znova stretnú v nejakom nebi, ale ja tomu neverím.

loliki
11. okt 2025
@santamonica

@anonym_autor chcela by som veriť, najmä po tom ako mi zomrela mama💔🥺, ale bohužiaľ neverím, kedysi som sa snazila "verit", ale čím som staršia, tým menej je to možné, je mi smutno, vidím ako veriaci lepšie znášajú stratu milovanej osoby, ved sa predsa znova stretnú v nejakom nebi, ale ja tomu neverím.

@santamonica Na youtube je toľko príbehov, kde ľudia hovoria o svojich zážitkoch na prahu smrti. Ale mnohí tomu neveria. Je veľa Mariánskych zjavení. Mnohí tomu neveria. Je veľa eucharistických zázrakov. Je veľa svätých stigmatizovaných alebo s nepoškodeným telom desaťročia i stáročia po smrti. Je tu stále Biblia, ruženec, eucharistia... Keď žil Abrahám dávno pred Kristom, toto všetko nemal a predsa Bohu veril a je príkladom veriacich 3 svetových náboženstiev. Čo tebe bráni???

janulik2008
11. okt 2025
@loliki

@santamonica Na youtube je toľko príbehov, kde ľudia hovoria o svojich zážitkoch na prahu smrti. Ale mnohí tomu neveria. Je veľa Mariánskych zjavení. Mnohí tomu neveria. Je veľa eucharistických zázrakov. Je veľa svätých stigmatizovaných alebo s nepoškodeným telom desaťročia i stáročia po smrti. Je tu stále Biblia, ruženec, eucharistia... Keď žil Abrahám dávno pred Kristom, toto všetko nemal a predsa Bohu veril a je príkladom veriacich 3 svetových náboženstiev. Čo tebe bráni???

@loliki co jej brani? Smrt milovaneho cloveka "zmeni".

loliki
11. okt 2025
@janulik2008

@loliki co jej brani? Smrt milovaneho cloveka "zmeni".

@janulik2008 Chápem, že je to "zmení", ale ona píše: čím som staršia, tým menej je to možné. Ona by chcela aj veriť, ale vekom je to pre ňu ťažšie. Prečo? Niečo tomu bráni. Tu nejde o stratu, sklamanie, alebo bolesť. Nie to je príčina.

santamonica
12. okt 2025
@loliki

@janulik2008 Chápem, že je to "zmení", ale ona píše: čím som staršia, tým menej je to možné. Ona by chcela aj veriť, ale vekom je to pre ňu ťažšie. Prečo? Niečo tomu bráni. Tu nejde o stratu, sklamanie, alebo bolesť. Nie to je príčina.

@loliki čím som dlhšie na svete, tým viac si uvedomujem a vidím koľko zla, utrpenia, nešťastia sa deje a deje sa dobrým ľuďom, nevinným deťom, prosto mne nestačí precitat si knihu a veriť tomu, čo sa v nej píše, ist do kostola a slepo verit tomu, co pocujem. Co sa týka internetu áno, je tam veľa príbehov a možno sú niektoré pravdivé svojim sposobom, ale www svet je plný podvodov a klamstiev.
Moja najlepšia kamarátka bola silno veriaca, zdravá, mladá žena a jedneho dňa ju jej 12r dcéra nasla v obývačke mŕtvu. Jej rodina často vraví, že aspoň je na lepšom mieste, v božom chráme atď.....Mňa by zaujímalo ako si to vlastne predstavujú, že sa tam stretnú, ja som skôr verila v určite duchovno, v energie, ale neverím ze sa ešte stretnem s milovanou osobou. Neverím v nebo, peklo atď a rozhodne neverím cirkvi, ta narobila veľa zla. Mama mi bude chýbať do smrti, myslím na ňu doslova stále 🥹. Som vďačná za to, že sa mi s ňou už 6x snívalo, dúfam, že to neprestane.

loliki
12. okt 2025
@santamonica

@loliki čím som dlhšie na svete, tým viac si uvedomujem a vidím koľko zla, utrpenia, nešťastia sa deje a deje sa dobrým ľuďom, nevinným deťom, prosto mne nestačí precitat si knihu a veriť tomu, čo sa v nej píše, ist do kostola a slepo verit tomu, co pocujem. Co sa týka internetu áno, je tam veľa príbehov a možno sú niektoré pravdivé svojim sposobom, ale www svet je plný podvodov a klamstiev.
Moja najlepšia kamarátka bola silno veriaca, zdravá, mladá žena a jedneho dňa ju jej 12r dcéra nasla v obývačke mŕtvu. Jej rodina často vraví, že aspoň je na lepšom mieste, v božom chráme atď.....Mňa by zaujímalo ako si to vlastne predstavujú, že sa tam stretnú, ja som skôr verila v určite duchovno, v energie, ale neverím ze sa ešte stretnem s milovanou osobou. Neverím v nebo, peklo atď a rozhodne neverím cirkvi, ta narobila veľa zla. Mama mi bude chýbať do smrti, myslím na ňu doslova stále 🥹. Som vďačná za to, že sa mi s ňou už 6x snívalo, dúfam, že to neprestane.

@santamonica No, boj dobra a zla je tu stále. Nešťastia sa dejú dobrým i zlým. Ale nerada určujem, kto je dobrý a kto zlý, lebo ak sa opýtaš 9 mld ľudí, každý-veľká väčšina bude tvrdiť, že sú dobrí. Takže bolesť a utrpenie je tým dôvodom, príčinou prečo nedokážeš veriť? Prednedávnom som pozerala video Slováka, ktorý rozprával o svojom zážitku. Mal vtedy 12 rokov a spýtal sa Boha, prečo trpia/zomierajú deti. Len stručne zhrniem odpoveď: máme slobodnú vôľu, máme veľa možností ako niekedy konať, niečo urobiť, a to "nešťastie´ je vždy následok niečoho (zlého). Niekto niečo zavinil. Je možné, že nie to dieťa, ale rodič, alebo starý rodič. Má zmysel byť dobrým a konať dobro. Je to dôležité.

karolinakr
13. okt 2025

ja zas neverim na karmy, prečo male deti umieraju - to neviem, ale nemali štastie, beagle sa narodia do laboratoria a su tyrane od malička, s niekym spi psik v posteli, jeden sa narodil pod stastnou hviezdou, druhi ne
zmysel dobra spočiva v tom, aby sme odstranovali nasledky zla, kazdy kto pomaha tytanym ludom či zvieratam, prispieva k šireniu dobra, ale pretože nas je menšina, vzdy toho zla bude viac a to je na svedomi ĺudi už....socialny experiment z USA - zo 100 ludi pomôže a zastane sa dobra, jeden
A tam je odpoved, prečo tu vladne zlo..

Strana
z3