icon

Veríte v život po smrti?

1. apr 2024

Veríte že je niečo po smrti ? Napríklad Nebo, peklo, reinkarnácia ? Alebo nič ? Alebo iná verzia ?

mandzula
1. apr 2024

@lenkakravcova ja zas za svojim moralnym kompasom vidim vychovu a zakladny zakon fyziky - akcie a reakcie - spravam sa tak, ako chcem, aby sa ludia spravali ku mne.

ckocka
1. apr 2024

@lenkakravcova A ja ako neveriaca nemám svedomie? A čo nejaký hinduista? A ak ho máme všetci, tak ktorý boh to svedomie rozdáva? Ešte by som pochopila nejakého univerzálneho, ale to nám zas vylučuje konkrétneho boha konkrétneho náboženstva.

lenkakravcova
1. apr 2024

@mandzula chápem. 🙂
V takom prípade už nemám čo povedať. Je to na každom z nás ako sa k tomu postaví. Po smrti uvidíme ako to je (alebo neuvidíme 😃).

@ckocka tak som to vôbec nemyslela.
Práveže podľa islamu každý človek má svedomie, bez ohľadu na vierovyznanie. To je základ, ktorý dostane každý od Boha aby ho takto vedel nájsť - kompas, ktorý nás naviguje ku konaniu spravodlivých skutkov.

lucia851
1. apr 2024

Neverím ,rozpadne sa na prach a hotovo

ckocka
1. apr 2024

@lenkakravcova Tak ten moj je nejako porúchaný, k žiadnemu bohu strelka neukazuje. Dá sa to niekde reklamovať?

rodomila
Autor odpoveď zmazal
maja22
1. apr 2024

@ckocka no, toto ja naozaj nijako nezmenim 🙂Ak nemas dovod v neho verit, tak to uz zavisi len na tebe, ci si chces taky dovod najst, alebo ti to je jedno. Stava sa, ze ak niekto neveriaci a pochybujuci primne tuzi po tom, aby sa mu Boh zjavil, On to casom urobi. Ale ak netuzi, ostava pred nim skryty... Resp. poznam aj pripad, ked sa dotkol aj neveriaceho tak, ze v Neho v ten moment uveril. Je to fakt rozne...

rodomila
Autor odpoveď zmazal
ckocka
1. apr 2024

@maja22 Tak to potom ale je dosť nefér. Neveriaca som preto že netúžim po bohu, keby som túžila tak asi veriaca budem. Ako mám zmeniť svoje túžby? A ak ma teda stvoril boh, tak ma stvoril tak že tú túžbu v sebe nemám, takže za jeho nepodarky ja mám ísť do pekla?

maja22
1. apr 2024

@ckocka ak rozoznavas zakladny princip dobra a zla, nemas svedomie az tak velmi poruchane 😉Zakladny princip je byt k ludom dobry, sirit pokoj a dobro a vyhybat sa zlu.

igiana
1. apr 2024

@mandzula uz som to pisala hore vyssie

lenkakravcova
1. apr 2024

@ckocka myslím že to sa reklamovať nedá. Odpoveď nájdeš možno tu

Ak budete odmietať vieru, tak vedzte, že Boh vás nepotrebuje. (Korán, 49:7)

igiana
1. apr 2024

@mandzula pozri sa na svet stvoreny okolo teba, na vesmir, a pozri sa do zrkadla 😉

lenkakravcova
1. apr 2024

@rodomila nad tým som nepremýšľala. 🙂 na to by som asi potrbovala trochu lepšie vybavenie technické.

maja22
1. apr 2024

@ckocka nie si nepodarok. Pozri, zapajas sa do tychto diskusii, tema ta zaujima. Aj to je ta "strelka", ze to neprejdes mlcanim, pytas sa, sice nie si pripravena hned uverit, ale ani ti to nie je uplne lahostajne. Na tebe zavisi, ci budes klast iba ludom svoje otazky, ale povies - Boze, ak si, chcem to vediet, daj sa mi poznat. Mnohi veriaci, ktori boli predtym neveriaci, zacali prave tymto...

mandzula
1. apr 2024

@igiana pozeram a zas vidim len tu evoluciu.🙂

ckocka
1. apr 2024

@maja22 Zaujíma ma aj Hitler, budhismus, UFO a ako sa varí pho bo. Som zvedavý človek, nie som kvoli tomu potencionálne veriaca, fašistka alebo majitelka čínskeho bistra.

maja22
1. apr 2024

@ckocka ale vsak to je uplne v poriadku, ze ta zaujima tolko veci 🙂 To nijako nevylucuje to, co som napisala. 😉

ckocka
1. apr 2024

@maja22 Veriaci majú aj patent na jasnozrivosť a vedia čítať myšlienky, ktorých si ja zblúdená duša nie som ani vedomá?

igiana
1. apr 2024

@mandzula 🤣

igiana
1. apr 2024

@mandzula a ja ked sa pozriem, vidim bozie dieta 😉

maja22
1. apr 2024

@ckocka nie, nie som toho schopna 😃 Ale mam nacitane, ze to tak proste obcas byva 😃 A zo srdca ti prajem, aby si ho nasla, tak aj to ma vplyv na to, co ti pisem 🙂

ckocka
1. apr 2024

@maja22 Neviem už kolko rokov tu diskutujeme o viere, a vždy sa objaví nejaká dobrá duša ktorá mi úprimne želá aby som našla boha. Mňa už to teda priznám sa trocha s..., a navyše to furt nefunguje. Ja vám tiež neželám aby ste prestali veriť, hoci som úprimne presvedčená že je to lepší životný názor, tak prečo to stále robíte vy?

maja22
1. apr 2024

@ckocka ok, prepac, ja som si neuvedomila, ze ta to moze vytocit... No, my to mame "v popise prace" modlit sa za inych, je to duchovna sluzba lasky k inym ludom... My tym zijeme, tak potom mi to
obcas takto "ujde"... Kedze my verime v nebo a peklo, nikomu neprajeme, aby sa dostal do pekla, ale prave naopak, do neba, preto ludom prajeme, aby Boha spoznali a zamilovali sa do neho, aby s nim chceli travit vecnost. A nejako nam nedochadza, ze to tych druhych moze vytocit, ked to pocuju... Tak fakt prepac, ze mi to nedoslo...

lenkakravcova
1. apr 2024

@maja22 tým si mi pripomenula moje prvé modlitby po Tom, čo som mala pochybnosti o existencii Boha keď mi kresťanstvo v nejakých otázkach nedávalo zmysel. Modlila som sa "správne ma usmerní na cestu priamu k Tebe, hoc aká by bola" 🙂

anomylka
1. apr 2024

@maja22 ty nie si dobry clovek, ty si len naprogramovany stroj, co chce stiahnut ostatnych k sebe, presviedcanim niecoho o co nestoja. Dobry clovek nepresviedca ked mu iny povie ze si to nepraje. Pozor aby sa tymito cinmi nedostala do toho tvojho pekla.

ckocka
1. apr 2024

@maja22 OK, mier, sestra.

lenkakravcova
1. apr 2024

@ckocka skús si tú otázku viery nechať otvorenú.
Boh usmerňuje ľudí v rôzne okamihy, v rôznych situáciách kedy niekedy ani sami nečakáme že sa môže niečo udiať v našom živote čo spôsobí zmenu nášho vnímania toho celého. 🙂
Možno ešte nenastal čas kedy by si našla presne úplne to, čo ti k viere chýba - čo by ťa presvedčilo. Ak si necháš tie dvere pootvorené, verím, že sa to časom udeje (a môže to byť vec, situácia ktorá by naopak pre mňa alebo niekoho iného nemala vôbec žiadny zmysel pre získanie viery - lebo každý z nás má trochu iné životné podmienky). Hoc aj pár minút pred smrťou, ktorá na každého z nás už čaká. Skús nezatváraj dvere pred takouto možnosťou úplne.

ckocka
1. apr 2024

@lenkakravcova Ďakujem, neskúsim.

anomylka
1. apr 2024

@lenkakravcova vies ako sa vravi? Zi a nechaj zit. Vy, co sa nam tu snazite vsugerovat nieco, co nechceme, na co mame iny nazor, idete proti vlastnej viere. Ja vas o nicom nepresviedcam, verte comu chcete. My ziadame iba to iste od vas.