icon

Veríte v život po smrti?

1. apr 2024

Veríte že je niečo po smrti ? Napríklad Nebo, peklo, reinkarnácia ? Alebo nič ? Alebo iná verzia ?

loliki
2. apr 2024

@ndrag Všetko sa nedozvieš na MK, ale už som tu našla odkazy na zaujímavé knihy. Možno by ti pomohla kniha Predstavte si nebo. Je tam napísané viac a nechce sa mi to sem kopírovať. Ak by si mala záujem: https://www.martinus.sk/895135-predstavte-si-ne...

maja22
2. apr 2024

@ndrag tak mi teraz napadlo, kedze si pouzila spojenie "zhulene sa nadnasat", ci si niekedy zazila pocit stastia. Taky ozajstny. Bez toho "zhulenia". Ked si doslova "lietala v oblakoch", usmev od ucha k uchu a v dusi pocit, ze sa od stastia a lasky asi roztopis... Az sa ti chcelo tancovat. Ja neviem, co zaziva zhuleny clovek, nikdy som v takej situacii nebola, ale ten pocit stastia, o ktorom pisem, som uz zazila. A nijako ma to neobtazovalo, bolo to uzasne 🙂

ndrag
3. apr 2024

@maja22 @loliki. Pls, niesom vasa cielovka. Vsetko, co tu pisete nieje pre mna nic nove, ale u mna nepochodite. Dakujem za pochopenie ;).

ibatanecnica
3. apr 2024

@viera321 tiež si myslím, že niečo je. Tiež na základe rôznych skúseností a zážitkov, prežitého.

ibatanecnica
3. apr 2024

@maja22 taktaký pocit som zažila aj ja a bez požitia akejkoľvek látky.

ibatanecnica
3. apr 2024

@gabrielkaa presne tak, a energia je vlastne všetko

maja22
3. apr 2024

@ndrag ok. Len si ma zaujala tym strachom zo stastia. Doteraz som si myslela, ze kazdy chce byt stastny, prajeme to ludom uplne prirodzene, tak ma to zarazilo, ze niekto stastny byt nechce 🤷‍♀️

maja22
3. apr 2024

@ibatanecnica a super, nie? 🙂

ibatanecnica
3. apr 2024

@maja22 nič lepšie som nezažila. Len ako prišlo, tak aj odišlo a odvtedy som ten pocit nezažila.

maja22
3. apr 2024

@ibatanecnica to bola taka mala ochutnavka, na ktoru sa nezabuda a mas sa potom cely zivot na co tesit 🙂

mandzula
3. apr 2024

@eva8 @ckocka ti chce povedat, ze nam neveriacim budes o tom, ze sa mame modlit, hovorit uplne zbytocne, pretoze je to pre nas presne to iste, ako odriekanie akakolvek inej basnicky, riekanky a spol. Presne to iste, ako keby mi niekto zacal hovorit, ze mam zacat verit v mimozemstanov ci v to, ze Zem je placka.
Ty pises "budem rada, ak mi odpovies, preco mam predstupit pred oltar a predvvsetkymi povedat proti svojmu presvedceniu, ze neverim? Akoze, co tym mam dosiahnut?" Uvedomujes si, ze tym, ze posielas niekoho modlit sa, vnucujes mu svoje presvedcenie?

gabrielkaa
3. apr 2024

@ibatanecnica áno. Človek je energia. 🙂

ibatanecnica
3. apr 2024

@maja22 len ja by som sa aj teraz chcela dostať na tú úroveň a znova prežívať ten stav. 🙂 Asi mám nízke vibrácie

maja22
3. apr 2024

@ibatanecnica ja som sa do toho pocitu nedostala vlastným úsilím a ani sa o to nemienim pokúšať. Mne bol prosto daný. A to úplne najintenzívnejšie prežívanie trvalo niekoľko dní, avšak pocit vnútornej radosti veľmi dlho, celé mesiace. A dodnes to mám v sebe, tá spomienka je intenzívna.

thoughtfulweirdo
3. apr 2024

Z času na čas sa ku mne dostane niečo o niekoho zážitkoch v stave blízko smrti. Veľmi by ma zaujímalo, prečo sa zážitky tých ľudí nezhodujú, ak teda monoteisticke náboženstvá veria v existenciu len jediného boha 😁

ibatanecnica
3. apr 2024

@maja22 ja tiež nie, jednoducho prišiel, a tiež nemôžem na to zabudnúť. akoby to bolo včera a pritom sa to stalo už pred 100 rokmi🙂

diaszoky
3. apr 2024

Prirodzene ako by vznikli duchovia? Duchovia su duse zosnulych

autor
3. apr 2024

@diaszoky ľudia čo neveria na život po smrti vačšinou neveria ani na duchov , je veľa ľudí kt.veria na duchov lebo mali nejaký zážitok čo si nevedia vysvetliť a ja patrím medzi nich niekoľko vecí takých sa mi stalo

eva8
3. apr 2024

@mandzula pisala o tom, ze ma pokazeny kompas. Bol to prvy jej prispevok, ktory som citala Tak nech sa skusi pomodlit a mozno dostane odpoved. Az dodatocne som precitala cely rozhovor.
Mne reakcia pripadala skor ako vyzva, nech dam podmienku p. Bohu pred veriacimi v kostole, aby som ocakavala sprsku kritiky od veriacich 🙃
1. Ak neverim, mozem vyzvat toho, v koho neverim, nech mi da vediet. Metoda pokus, omyl.
2. Ak verim, tak mam vyzvat toho, v koho verim, nech neverim? Cize potom verim, ked ho vyzyvam. To je to iste, ze "aj keby bola Biblia napisana Bohom". Ako moze byt nieco napisane niekym, kto neexistuje?

Ako mala som davala podmienky ako: "Jezisko, ak p. Boh existuje, nech ..." A uplne absurdne zelania sa mi plnili 🙃
Pred veriacimi som vzdy povedala svoje pochybnosti. Nik, naozaj nik, nikdy na mna neprotiutocil. Ani nezname "babky", ani p. farari, proste nik. A ja potrebujem kopec logickych vysvetleni.
A vies, kedy som az uplne, cisto uverila? Nie vtedy, ked sa mi plnili naozaj v konkretnu situaciu nemozne priania, ale az po vela rokovh, ked som si uvedomila, ze to, co som prezila by som nezvladla bez pomoci p. Boha. Doteraz som velmi hrda, kolkokrat som polemizovala s tym, ze preco by mal niekto trpiet za moje hriechy. Dospela som k tomu, ze som vdacna za to, ze niekto naozaj vzal vinu na seba. Ja by som svoje dieta obetovat nedokazala. Aj tak mi cela situacia pripada trochu absurdna. Ale pochopila som a som vdacna.
Ak by sme mali za vzor Jezisa, bol by pokoj na Zemi, v zivotoch ludi. Ale bez nestastia by sme si neuvedomovali, ze ake mame stastie. P. Boh nam dal slobodnu volu. Preto je svet taky krasny. A p. Boh nam dal odpustenie. Preto mozme byt slobodni, kazdu sekundu zacat odznova. Kto sa zoziera zlobou, nenavistou, zavistou, kto nedokaze odpustit druhemu, sebe (to je najtazsie), zije v strese, nepokoji, to je vlastne to peklo. "...Svoj pokoj vam davam..."
Nedavam si podmienky. "Bud vola Tvoja". Nie som fatalistka. Verim v silu myslienky, teda to je ta sila modlitby. Verim v modlitby, modlim sa za druhych, pretoze mi na nich zalezi. A modlila som sa aj za "nepriatela". Z vlastnej vole, pretoze ak najde pokoj, nebude ublizovat druhym. Tak tazko to bolo modlit sa za toho, kto ranil... Najprv som sa nutila, potom, ked som videla vysledky, tesila som sa, aj ked moje ego mu zelalo, nech zakusi " bolest", nech zisti, co to je. Ale, nakoniec, mozno tu bolest sposoboval druhym, lebo ju sam zakusil.
Svet, zivot, zavisi od kazdeho jedneho z nas. Dieta opakuje po rodicoch, vsetci sme ovplyvnovani okolim, prostredim, laskou, nepravostou, to je zivot. Zalezi na spravani sa kazdeho jedneho z nas 🙂

ibatanecnica
3. apr 2024

autorka a čo sa ti stalo? Môžeš kľudne aj súkromne napísať. Myslím, že je nás viac takých so ,,zážitkami,,

eva8
3. apr 2024

Duchov, ktorych vidno, povazujem za akysi hologram. Subor vlnovych dlzok vytvori obraz.
Veci/skutocnosti/divy, ktore sa deju povazujem za silu energie, vsetko kmita, vsetko je vlnenie. To vlnenie sa spaja.

Napr. rovnake myslienky, rovnake vlnenia, synchronne sa soja, vlnenie zosilnie, energia sa zvysi a "zazraky"/nestastia sa deju

maja22
3. apr 2024

@thoughtfulweirdo v čom sa nezhodujú? Resp. v čom si predstavuješ, že by sa mali zhodovať? My sme jedineční, s vlastným prežívaním, s vlastnými skúsenosťami, sme každý originál, ak je tento svet taký pestrofarebný, prečo by mal byť ten druhý svet monotónny...

autor
3. apr 2024

@ibatanecnica napíšem ti teda 🙂

ibatanecnica
3. apr 2024

@maja22 tiež mi to napadlo, možno tam je veľa miest a ľudia sa dostanú na rôzne.

maja22
3. apr 2024

@diaszoky duchovia nie sú len duše zosnulých. Existujú predsa anjeli, dobrí a aj padlí - démoni. A často práve títo zlí duchovia berú na seba aj podoby ľudí, čo sa stáva napr. pri okultizme, keď sa ľudia snažia skontaktovať s nejakými zosnulými...

maja22
3. apr 2024

@ibatanecnica Ježiš sám povedal: "V dome môjho Otca je mnoho príbytkov..."

diaszoky
3. apr 2024

@maja22 to davno viem

mandzula
3. apr 2024

@eva8 a presne preto treba citat celu diskusiu, lebo ked cloveku, ktory je evidentne neveriaci, navrhnes modlit sa, tak ho to moze akurat tak presvedcit o tom, ze veriaci maju tendenciu vtlacat svoje presvedcenie tam, kde o to nik nestoji.

thoughtfulweirdo
3. apr 2024

@maja22 No ak niekto vidí tunel, iný farby, iný svetlo, ďalší oblaciky, ďalší svojich blízkych, iný celý svoj život, tak mi to príde akurát ako zbierka opisov aktívnej činnosti mozgov a nie potvrdenie "iných svetov" 😄

maranco
3. apr 2024

@thoughtfulweirdo pri snoch máš to isté, sa ti zmieša v mozgu čo si prežil a vytvorí z toho divné kombinácie

Tie zážitky v stave blízko smrti mi pripadajú ako keď niekto ide na dovolenku do inej krajiny a na polceste sa vráti nazad, alebo lietadlo pred pristátím sa otočí späť. Tak aké zážitky o živote v danej krajine získal? Nič viac ako ten čo tam necestoval.