Veríte v život po smrti?
Veríte že je niečo po smrti ? Napríklad Nebo, peklo, reinkarnácia ? Alebo nič ? Alebo iná verzia ?
@maja22 dik za upozornenie.
Inak , sú ludia čo neveria absolútne ničomu "nadprirodzenemu" a veria len vedeckým faktom , no či sa už jedná o hocijakú tému aj u vedcov je to rôzne "fakty" a podľa mňa vedec je predsa človek ako každý iný a neverím tomu že by mohli získať v tomto živote odpoveď na niečo " z iného sveta " , samozrejme vedec môže zistiť hocičo čo sa týka fyzických vecí ale duchovnych nie ...
@maja22 takže Ježiš nieje Boh ale jeho syn ? Čiže vy sa modlite aj k ježišovi aj k bohovi ak som to dobre pochopila?
To je otec, syn i duch svätý …. 3v1 tak 🙂
To sa ťažko vysvetľuje, ale Ježiš je Boh. Boh je však len jeden. V tejto jednote je však Boh trojjediný ako Otec, Syn, Duch Svätý. Keďže ľudsky je to ťažko uchopiteľné, používa sa na vysvetlenie podobnosť s plameňom. Predstav si tri horiace sviece, ktoré horia vlastným plameňom, ale keď ich spojíš, vytvárajú jeden plameň. Boh je ako ten plameň. Jeden, ale tvorený tromi podstatami. Sú spolu odjakživa. Boh taký bol, taký je a taký bude. Avšak v ten jeden čas, keď Ježiš prišiel na svet, vzdal sa čiastočne svojej božskej podstaty, aby tu bol ako človek. Pravý Boh a pravý človek. Bol zjednotený s Otcom a zároveň prežíval všetko to, čo prežíva človek. Rástol, jedol, pil, spal, zabával sa, aj bol smutný, trpel, cítil fyzickú i duševnú bolesť. Na druhej strane ako Boh videl do ľudskej duše. Vedel, čo si ľudia myslia, čo cítia, jeho dotyk bol uzdravujúci, vedel kriesiť mŕtvych ľudí, rozkazoval zlým duchom, ktorí posadli niektorých úbohých ľudí a odpúšťal hriechy. To môže naozaj len Boh a on týmto potvrdzoval svoju Božiu moc, autoritu a podstatu. Povedal: "Kto vidí mňa, vidí i Otca. Ja a Otec sme jedno." Boh sa stal človekom, aby nás vykúpil a spasil. To je naša viera.
Moje dva obľúbené príbehy, je ich viac, vlastne všetko 😀, ale aspoň na ukážku: Uzdravenie stotníkovho sluhu. – 5-13
Keď potom vošiel do Kafarnauma, pristúpil k nemu stotník s prosbou: „Pane, sluha mi leží doma ochrnutý a hrozne trpí.“ On mu povedal: „Prídem a uzdravím ho.“ Stotník mu odpovedal: „Pane, nie som hoden, aby si vošiel pod moju strechu, ale povedz iba slovo a môj sluha ozdravie. Veď aj ja som podriadený človek a mám pod sebou vojakov. Ak daktorému poviem: »Choď!« – ide; inému: »Poď sem!« – tak príde; a svojmu sluhovi: »Urob toto!« – on to urobí.“
Keď to Ježiš počul, zadivil sa a tým, čo ho sprevádzali, povedal: „Veru, hovorím vám: Takú vieru som nenašiel u nikoho v Izraeli. Hovorím vám, že prídu mnohí od východu i západu a budú stolovať s Abrahámom, Izákom a Jakubom v nebeskom kráľovstve,
a synovia kráľovstva budú vyhodení von do tmy; tam bude plač a škrípanie zubami.“ A stotníkovi Ježiš povedal: „Choď a nech sa ti stane, ako si uveril.“ A v tú hodinu jeho sluha ozdravel.
Utíšenie búrky na mori. – 23-27
Potom nastúpil na loďku a jeho učeníci ho nasledovali. Na mori sa zrazu strhla taká búrka, že sa vlny prevaľovali cez loďku; a on spal. Pristúpili k nemu a zobudili ho slovami: „Pane, zachráň nás, hynieme!“ On im povedal: „Čo sa bojíte, vy maloverní?!“ Potom vstal, pohrozil vetru i moru a nastalo veľké ticho. Ľudia žasli a hovorili: „Ktože je to, že ho i vietor i more poslúchajú?“
Celé evanjelium je úžasné, lebo Boh je úžasný 🙂 ❤
@autorka predtym bez oslovenia som pisala tiez tebe.
Ak chceme velmi "logicky" a "filozoficky" a ludskym rozumom vysvetlit trojjedinost. Neviem, ci neprekracujem tymto vieru. ("Tvoja viera ta uzdravila")
Otec = informacia (Prve bolo slovo)
Syn = hmota (stelesnenie p. Boha)
Duch = energia
P. Boh je vsetko. Otec i Syn i Duch svaty. Nema pociatok, ani koniec.
Bibliu povazujem za najkomplexnejsiu knihu. Historia + prirodne vedy dokopy + etika a moralka. Slovo Bozie.
"Ja som cesta i zivot"
Ked si vezmeme za vzor Je,isa (bz hriechu), tak sa mu snazime priblizit svojim spravanim. Teda sa nemusime suzit "peklom", t.j. zavistou, nenavistou, ublizovanim. Teda mame zivot 🙂 Mame vela trapenia, ked vidime choroby, nespravodlivost, pytame sa "Preco?" Choroby u nevinnych - neviem preco. Ale vsetko ma svoj vyznam
Áno ja verím. Verím v nebo verím v reinkarnáciu verím v Boha ale aj všetky nadprirodzené nevysvetliteľné veci.. je ich veľa , veľmi veľa .. Nam zomrel pred 2 rokmi psik ktorého sme mali 15 rokov. Veľmi nám bolo smutno plakali sme ale po čase to prebolelo.. prešli 9 mesiace vybrali sme sa s rodinkou do Grécka na dovolenku.. prechádzali sme sa po meste prezerali pamiatky zrazu k nám pribehol psik začal nás olizovat tešil sa ako by na nás čakal celý život ale tie oči.. boli presne také ako mala naša havana.. človek by neveril na obojku mal napísané meno a číslo volali sme nikto sa neozýval vzali sme ho k sebe do rezortu a nášmu delegatovi povedali co sa stalo ešte on sa snažil skontaktovat s majiteľmi psika ktorý mu dvíhli a nasledne povedali ze si pre neho prídu asi sa musel opäť zatulat aj po tých par hodinách som verila že je to nás psik ktorý nás opustil a opäť sa vrátil k nám pretože vedel ako strasne nám chýbal ako sme za ním dlho smutili.. majitelia psika prišli rozlúčili sme sa neprešla som ani po prvú zákrutu a bol opäť pri nás. Vrtel s chvostikom presne ako naša keď sme prišli domov a vítala nás pri dverách.. majitelia videli ze im psik ušiel volali sme im už nám ani nedvíhali telefón ale tak sme ho nechali na voľno ved ak bude chcieť odide a nájde kde býva ani sa od nás nepohol všade chodil za nami bol taky prítulný presne ako naša.. nastal deň odchodu kedy sme odísť ale namiesto 4 nás odišlo 5😀 psika mame doma a verím ze dovolenka do Grécka mala byť preto aby sme mohli byť opäť spolu . A nech sa mi to skúsi niekto spochybniť. Každý kto pozná našu fenku hovorí ze to sú tie isté oči každý rodinný známy ktorý ju dostatočne dobre poznal to potvrdil .. a okrem toho robí aj rovnaké veci labky dáva jednu cez druhu a veľa ďalších veci čiže áno ja verím..❤️
@maja22 aku skusenost s bohom?
@monikakadlecova5 Prepáč, toto je rok stará diskusia, nepamätám si, na čo reaguješ, môžeš špecifikovať otázku?
Ti ktorí tu bohorovne vravia že po smrti nič nie je, klamú sami seba, ono sa totiž nedá na 100% dokázať či dačo existuje alebo nie. Aj kebyže všetky fakty nasvedčujú tomu že nič neexistuje, čo ak je to skrátka len preto že hoci posmrtný život existuje, vyššia bytosť sa rozhodla navodiť domnienku že nič neexistuje, aby zistila ako sa potom budú ludia správať a žiť ? Každopádne aj dnes mnohé fakty nasvedčujú tomu že niečo predsa len existuje :
1 : Zážitky tých čo boli klinicky mrtvy - videnie tunela, stretnutie so svetelnými bytostami, niekedy i s vlastnými príbuznými, videnie vlastného tela zhora, atd...
2 : Osobné zjavenia zvyčajné kresťanské počas bdelého stavu, bez toho aby upadli do NDE. Tu patria rozne krestanske videnia neba/pekla, zjavenia Márie apod... Spoliehanie sa na bibliu, ktorá garantuje posmrtný život.
3 : Možnosť žitia v mikrosvete - Vieme že ludské telo v makrosvete zaniká, rozpad tela, ale mikrosvet na atomovej urovni v kvanntových časticiach tak preskúmany nemáme, niektorí vedci sa domnievajú, že po zániku vedomia, naše mikročastice ktoré tvoria vedomie možu existovať aj nadalej, hoci mimo tela. Bolo by to dačo podobné ako elektromagnetické vlny, ktoré majú v sebe zakodovanu informáciu a putujú vzduchom a žijú aj vtedy ked sú mimo tela - mimo vysielača,/prijímatela-
4 : Rozne videnia duchov, paranormálne javy v dome, Poltergeist, atd...
Takže žijeme v svete kde viacero vecí nasvedčuje v existenciu života po smrti, ale aj keby nenasvedčoval stále je tu možnosť jeho existencie. Dá sa to zhrnút nasledovne : Existuje nenulová šanca existencie posmrtného života, takže žime tak aby sme si ho zaslúžili. Veľmi podrobne sa o posmrtnom živote zaoberá stránka https://www.posmrtnyzivotexistuje.sk/
Ti ktorí tu bohorovne vravia že po smrti nič nie je, klamú sami seba, ono sa totiž nedá na 100% dokázať či dačo existuje alebo nie. Aj kebyže všetky fakty nasvedčujú tomu že nič neexistuje, čo ak je to skrátka len preto že hoci posmrtný život existuje, vyššia bytosť sa rozhodla navodiť domnienku že nič neexistuje, aby zistila ako sa potom budú ludia správať a žiť ? Každopádne aj dnes mnohé fakty nasvedčujú tomu že niečo predsa len existuje :
1 : Zážitky tých čo boli klinicky mrtvy - videnie tunela, stretnutie so svetelnými bytostami, niekedy i s vlastnými príbuznými, videnie vlastného tela zhora, atd...
2 : Osobné zjavenia zvyčajné kresťanské počas bdelého stavu, bez toho aby upadli do NDE. Tu patria rozne krestanske videnia neba/pekla, zjavenia Márie apod... Spoliehanie sa na bibliu, ktorá garantuje posmrtný život.
3 : Možnosť žitia v mikrosvete - Vieme že ludské telo v makrosvete zaniká, rozpad tela, ale mikrosvet na atomovej urovni v kvanntových časticiach tak preskúmany nemáme, niektorí vedci sa domnievajú, že po zániku vedomia, naše mikročastice ktoré tvoria vedomie možu existovať aj nadalej, hoci mimo tela. Bolo by to dačo podobné ako elektromagnetické vlny, ktoré majú v sebe zakodovanu informáciu a putujú vzduchom a žijú aj vtedy ked sú mimo tela - mimo vysielača,/prijímatela-
4 : Rozne videnia duchov, paranormálne javy v dome, Poltergeist, atd...
Takže žijeme v svete kde viacero vecí nasvedčuje v existenciu života po smrti, ale aj keby nenasvedčoval stále je tu možnosť jeho existencie. Dá sa to zhrnút nasledovne : Existuje nenulová šanca existencie posmrtného života, takže žime tak aby sme si ho zaslúžili. Veľmi podrobne sa o posmrtnom živote zaoberá stránka https://www.posmrtnyzivotexistuje.sk/
@leonard1997 nikdy som nezila, aby som si nieco zasluzila. Zivot povazujem za dar a vazim si, ze ho mozem s laskou zit.
A ano, niekedy ma premknu rozne myslienky
@leonard1997 nikdy som nezila, aby som si nieco zasluzila. Zivot povazujem za dar a vazim si, ze ho mozem s laskou zit.
A ano, niekedy ma premknu rozne myslienky
@eva8 Treba žiť život tak aby mal z neho človek čo najviac úžitku... kedže je len jeden život tu na Zemi, treba ho vymačkať na maximum, a chopiť sa príležitosti na získanie posmrtného života..
A aké myšlienky ťa premkýnajú ?

@simsalabim zle si oznacila. Ja sice v reinkarnaciu neverim, ale matematicky to riesil martin.