icon

Veríte, že raz príde preľudnenie?

7. jún 2022

Veríte tomu, že do roku 2050 by malo byť na svete už tak veľmi veľa ľudí, že nám bude dochádzať jedlo a voda? Pozerala som dokument a zaujímalo by ma, že aký názor majú na toto iní ľudia.
Ja verím tomu, že skôr či neskôr k tomu dôjde...

Strana
z2
zmrzlinka2021
7. jún 2022

@jana_eyre_2 Tak podla mna covid urcite nebol zamer - uz mam svoj vek, aby som na konspiracie. Ale dnes bezne liecime veci, pri ktorych by pred 150 rokmi umrelo velmi vela ludi. Uz len taka spaniesla chripka

cyberk
7. jún 2022

Ja dufam ze coskoro sprisnia zakony a povolia zenam mat len 2 deti a sup na sterilizaciu :D + ak sa narodi mentalne postihnute dieta tak automaticky utratit 🫣 ludi je vela a bolo by dobre planetu vycistit a nechat len produktivne jedince

autor
7. jún 2022

@jana_eyre_2 Áno, ja som myslela konkrétne len niektoré z nich, že MOHLI byť zámerne, ale NEMUSELI...

loliki
7. jún 2022

@bennn Hovorí ti niečo kolobeh vody? Kam by sa voda akože mala minúť? Čo keď sa roztopia ľadovce? Veď aj z nich bude voda.

loliki
7. jún 2022

A vidíš, ako sa aj v tej Číne zmestia? Máš úplne zbytočné obavy.

dagmarovita
7. jún 2022

nie v preludnenie neverim, ale ta voda bude problem, preto treba vodu setriť.

zuzitko74
7. jún 2022

@cyberk A možno sa toho ani nedožiješ, lebo ktosi si zmyslí, že lepšie bude uzákoniť povinnú eutanáziu pre ľudí 70+, lebo to už nie sú ,,produktívni jedinci".

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kulumulu123
8. jún 2022

Ako mozes porovnavat cinu ci indiu so slovenskom??? Ano je nas 5-6mil ale rozlohovo sme tusim niekde uplne inde v porovnani s cinou ci indiou akebo sa mylim??? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

andreatytler
8. jún 2022

Pred par rokmi som videla uzasny dokument v ktorom VS profesor vysvetloval ze ludska populacia je uz tesne pred vrcholom, potom sa zastavi a zacne klesat. Krasne to tam statisticky vysvetlil s dokazmi z celeho sveta.
Ide o to ze v momente ked sa ludia zacnu mat ekonomicky lepsie, tak sa zacnu mnozit pomalsie. Extremna chudoba sa na zemi kazdym rokom zmensuje. Cize ludi zatial pribuda ale aj pribuda ludi, ktori su na tom ekonomicky dobre a nebudu mat viac ako 2 deti.

Ale ak ide o tu znecistenu vodu a vobez zivotne prostredie, tak to je problem. To dokazu znicit ludi aj ked ich nie je privela.

andreatytler
8. jún 2022

@loliki
@zoro9836
Voda neubudne ale ani ziadna ina cista voda sem nepride, takze ta voda co tu mame je nasa jedinna voda a ak ju znecistime, sme v keli.
Asi vam nehovori vela radioaktivne znecistenie, alebo tazke kovy? Takto znecistena voda je nepouzitelna cele starocia - tisicrocia a ludia ani priroda ju v sucasnosti nevedia vycistit rychlejsie.
Voda sa casom stane vzacna komodita, ktoru si budu moct dovolit len bohati a uz sa to v podstate deje.

autor
8. jún 2022

@kulumulu123 Nemýliš... To nebolo porovnanie... Chcela som s tým len toľko, že my si ani nevieme predstaviť, že aké je žiť skutočne v štáte plnom ľudí, keďže nás je zatiaľ len toľko.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
8. jún 2022

Tu je pekne ukazane ako pribuda populaci ale ubuda extrema chudoba.Casom sa vacsina kajin dostane na uroven vyspelych statov, kde bude populacia stagnovat a neskor klesat.

acrobaleno
8. jún 2022

Normálne sa čudujem, že tu ešte niekto nespomenul Bilderberg Group a NWO. 😂 Veď tam sa tuším riešilo vyhladenie populácie a zostalo by iba 500 mil ľudí na zemi. 😂

shee11
8. jún 2022

@bennn "rozvojové krajiny trtkajú jak oživot a pýtajú všetko od iných" - tak to je hotová vedecká štúdia, hm. Preľudnenie nie je o "trtkaní" v treťom svete (plus ten kontex tvojej nadradenosti - radšej pomlčím).
Autorka - Populácia v urcitom bode začne klesať. Tento bod môže nastať skôr alebo neskôr. Ideálne je ak nastane čím skôr. Ak sa na všetko vykašleme, nastane cca pri 11 - 12 mld. ľuďoch, avšak to už vela ludí bude hladovať, zomierať na choroby, ktoré sa dajú lieciť atd.
Ak sa však budeme snažiť vytvárať rovnosť príležitostí, ak umožníme každému prístup ku vzdelaniu, k zdravotnej starostlivosti, ak nebude matkám v Afrike polovica detí umierať na maláriu alebo blbú hnačku ako to je teraz, vtedy kritický bod nastane skôr a hladovanie sa vo veľkej miere eliminuje.
Inak je táto debata (očkovanie, pandémie - možno naschval, jašteri nás vyhubia) - dobrý úlet. Nehľadajte za tým nič veľké a zložité.
Zaoberá sa tým antropológia, geopolitika a iné.
Každopádne dobré to nie je, samozrejme máme tu ešte klimatickú zmenu, za ktorú môže náš "civilizovaný" svet takže milý @bennn - nie trtkanie 3.ho sveta nás vyhubí, ale naša nenásytnosť.

hiro
8. jún 2022

Ohladom porodnosti rozvojovych krajin - aj u nich klesa a podla doterajsieho trendu o 20 rokov budu skoro na nasej urovni:

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
loliki
8. jún 2022

A to len tak máš potrebu sa strachovať či šíriť paniku? Keď nebude voda, bude víno. 🙂 A čím viac ľudí ho bude piť, tým bude veselšie. 😀

andreatytler
8. jún 2022

@zoro9836 A naco je dobra tato tvoja teoreticka uvaha ked dobre vies sa to nedeje.
"všetko je o 2 veciach a to, buď musíme vedieť ako vody neznečistovať, alebo ako ju dať do poriadku po znečistení."
Radioaktivny odpad sa skladkuje na dne oceanov alebo sa zakope do zeme v kontaineroch ktore zhrzaveju a rozpadnu sa stovky rokov skor ako sa ten radioaktivny odpad rozlozi.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dagmarovita
8. jún 2022

@zoro9836 vsak o budú budu vojny, uz teraz sú len sa nerobia zbranami. Boj o vodu je uz davno. Územia kde sú zásoby vody sú obsadzované ..skupované uz teraz. Pitnej vody bude v buducnosti a nie az tak dalekej málo.

Strana
z2