Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu
Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .
ahojte sikulky chcem sa opytat ci nahodou neviete kde by som zohnala veniec cecinovy cca 50-60 cm velky? u nas vo velkosklade som kukala ale nemali .dakujem
baby ako robite tie vianocne stromceky? a take tie gule? ja som absolutne nekreativny tip, ale chela by som si nieco vyrobit a pritom usetrit, lebo tie vianocne srandy v obchodoch su hrozne drahe.
@lenocka23 super napad a to jsi to do toho skrobu ponorila ci jsi to potierala ci ako??
@voskovaeva spagat som motala suchy, a skrob som natierala stetcom.. resp.len tak vklepavala, aby sa ti nezosunulo.. ak mas pevnejsi kuzel, mozes si to poprichytavat spendlikmi..
baby tu mate odkaz na stranku, kde je na tie spagatove gule super zlepsovak.... Spagat a lep do flase a vrchnak prepichnut... Kuk odkaz 🙂
ahojte mamicky..ja som tohto roku objavila tvorbu na vianoce z vodneho skla... robili sme na velku noc stym..no teraz by som chcela vyskusat ten stromcek s ozdobkami... a ine.. viete mi niektora poradit ako a cim zvyknete ozdobky na tie stromceky prilepit?drzi to aj nejakym lepidlom ci treba na to len tu pistol.... ps:vsetky vytrvory su nadherne... dakujem za rady
@lenocka23 vodne sklo stoji liter okolo 2 eur a na sto percent ti ostane aj na buduci rok 😉 Mne so skrobom tie gule nedrzali, zakazdym ked som sfukovala resp. prepichla balonik tak sa mi splastila aj bavlnka...vodne sklo je tvrdsie, akurat ze sa s nim horsie robi...treba mat rukavice.
@veronikaemma herkules je dost dobre lepidlo takmer na vsetko, ale tavna pistol je tavna pistol 😉 😉
@mishusha to vyzera ako dobry zlepsovak 😉 len by som sa mozno bala ci sa mi to v tej flasi nepomota..
inak k tomu spagatu...podla mna je lepsia vlna alebo bavlnka, lebo su save, spagat ak kupite taky ten balikovy nemusi dobre nasat skrob alebo lep alebo co uz date a tym padom to nebude drzat tvar 😉
@blumka dakujem pekne... a kde by som ho zohnala?? ci hoc kde v papiernictve??cca kolko stoji..??a tu pistol tiez kde by som zohnala...??skusila som urobit stromcek z papierasom si vyrobila kuzel zalepila... a ovila ho v potr.folii a prilepila lepiacou...tak dufam ze mi v pohodke zide ked to vyschne dole... xi mam mat obavy ze ostane prilepene??
@veronikaemma ja som kupovala tusim v drogerii (to este minuly rok) myslim ze 1,50 stalo vtedy litrove.
pistol by si mohla zohnat v hornbachu.
ked budes robit stromcek na ten kuzel, tak ho este obal v obycajnom igelitovom sacku, napichaj spendliky a tak motaj 😉 zo sacku by to malo zist. ja som tak robila zvonceky minuly rok
no uz som urobila ale omotala som to tou foliou a mam ho na balkone momentale... tak dufam ze mi zide... uvidim potom dam aj foto ak vyjde ako ma..🙂
@lenocka23 ano, minuly rok som za litrovy dala 1,5 😉
baby len ked budete robit so sklom dajte si rukavice 😉
@veronikaemma som zvedava, drzim palce nech to vyjde 😉
@blumka ja som si nedala... umyla som si ruky aj tak ...v pohodke zislo... dakujem... dufam ze vyjde ako ma..🙂
@veronikaemma juj, ja som mala rukavice a aj tak sem tam som mala pichliaciky, velmi neprijemne mi to bolo
mne nic nebolo... vobc naliala som si to do misticky a robila som to tak...
@mima1311 tak spagat isiel pekne dolu... skusala som aj s lakom na vlasy aj s olejom olivovym 😀 ked som isla prasknut balon, trosku som spagat oddelila od balonu a praaaask... len ma stve, ze som to robila lepidlom.. teraz mam na guliach zvysky lepu... nabuduce musim skusit to tekute sklo... a este foto...

@lenocka23 veď som sa aj, je tam tma a ja sa tam bojím 😝 😝 😝
ale deti odniekiaľ vytiahli lepiacu pásku, neviem, kde ju nabrali 😀
tak sa do toho potom pustím, kam si to zavesila? 😀
Mne sa napr. veľmi páči, keď visia také strieborné hviezdičky z alobalu zo stropu, ale neviem, ako to tam pripevniť, keby som to tam napichala pripínačkami, tak to by sa mi teda manžel poďakoval, do nového sadrokartónu 😀 😀 😀
dúfam, že to tu stihnem zvianočniť, okien mám na to konečne dosť, na byte som mala tri, tu ich mám osem plus dve balkónové dvere, tak môžem lepiť 😀