icon

Nie sú vianočné dekorácie v predaji priskoro?

Dnes o 07:14

Mne to príde riadne skoro, leto ešte neskončilo a už všade vianočné dekorácie. A to som milovník Vianoc, ale toto mi príde už prehnané. Nikto ma to nenúti kupovať, viem, ale aj tak..

brrunetkaa
Dnes o 07:16

@anonym_autor mne to príde skoro a tak isto ak vianočné reklamy snáď od novembra v TV…kmy príde december a štedrý deň tak som už taká otrávená zo všetkeho a neviem sa dočkať kedy už bude po 😆

biba_18
Dnes o 07:19

podľa mňa je to skoro a naozaj v septembri žiadne vianočné dekorácie kupovať nebudem 😏

anonym_d4b854
Dnes o 07:20

Je to tak každý rok posledných xy rokov. Ľudia z Vianoc spravili niečo otrasné. Gýč, naháňanie, predhananie sa a nejaká falošná predstava toho, že Vianoce sú niečo extra.
Kvôli tomu neznášam Vianoce

anonym_bef544
Dnes o 07:21

Konzum, nič viac. Minulý týždeň som bola v Action a našťastie bola komplet celá ulička s vianočným tovarom zákazníkmi ignorovaná.

autor
Dnes o 07:22

Ja Vianoce milujem, ale toto je extrém. Včera som bola s manželom v obchode, mama má narodeniny, tak hľadáme darček a chcela som niečo jesenné na dvere a takmer žiadna ponuka, zato plno vianočných.

anonym_ba8caa
Dnes o 07:23

ano min tyzden som sa pozerala ze uz ani s detmi do obchodov nemozem ist a y mali nieco s vianoc, vsade uz samy santa ved budu tak presyteny ze az

anonym_bfd6a5
Dnes o 07:26

Ved uz par rokov je to takto. Mozno ked som to videla prvykrat takto v septembri, tak ma to pohorsilo. Ale teraz, vzhladom na to, ze sa to opakuje kazdy rok, tak mi je to totalne jedno. Nech si to predavaju kludne aj od aprila. Uz som nejako imunna voci takymto veciam. Nerozhadzu ma ani vianocne reklamy, pesnicky a pod.

anonym_b26ff3
Dnes o 07:26
@anonym_autor

Ja Vianoce milujem, ale toto je extrém. Včera som bola s manželom v obchode, mama má narodeniny, tak hľadáme darček a chcela som niečo jesenné na dvere a takmer žiadna ponuka, zato plno vianočných.

@anonym_autor jesenné dekorácie boli na začiatku augusta… tiež som na to kukala. Ale kupila som si niečo presne kvôli tomu že teraz by som ich nezohnala. Včera som volá v Actione a už vianočné gule… minulý rok určite nebolo tak skoro…v decembri sa zas už budú predávať zajace na 100%😆

anonym_4c22a9
Dnes o 07:28
@anonym_bfd6a5

Ved uz par rokov je to takto. Mozno ked som to videla prvykrat takto v septembri, tak ma to pohorsilo. Ale teraz, vzhladom na to, ze sa to opakuje kazdy rok, tak mi je to totalne jedno. Nech si to predavaju kludne aj od aprila. Uz som nejako imunna voci takymto veciam. Nerozhadzu ma ani vianocne reklamy, pesnicky a pod.

@anonym_bfd6a5 ja tiež nechápem čo to ľudia riešia. Veď keď si chcem kúpiť tak kúpim a keď nie tak idem ďalej. Ja som si tento týždeň už v action nakúpila vianočnú výzdobu keďže doma takmer nič pekne po rokoch už nemáme a nebudem sa musieť naháňať vo vianočnom období ako ostatní. Aj darčeky riešime postupne a nie naraz všetko v decembri ked aj kuriéra chudáci nestíhajú..

billy_jean
Dnes o 07:28

Od polovice augusta sú niekde už v predaji vianočné veci, samozrejme predtým aj dušičkovské...

autor
Dnes o 07:30
@anonym_bfd6a5

@anonym_bfd6a5 Ani mňa to nerozhádže, to sú male veci, len mi to príde, že zbytočne to zabíja tu vianočnú atmosféru potom.

anonym_352dcc

Vcera som bola v kik a pepcu a tam mali jesenne veci, jedine vianocne som videla v action. Mne to nejak nevadi, mam rada vianoce a kludne by som sa na svetielka a vianocne gule pozerala v obchode po cely rok 😁

lauriik

Preto posledne roky su pre mna vianoce uz iba otravna povinnost kvoli detom. Vobec to uz nema to kuzlo ako kedysi, ze je to len par dni v roku. Dneska vianoce trvaju 1/3 roku 🤦🏼‍♀️ Ja poznam ludi co ozdobuju stromcek uz v novembi a dneska uz maju nakupene vsetky darceky 🫠

lenka.25

Sú , ale aj tak som neodolala 😬

cacianka

aj mne to príde cez čiaru, úplne ma to odpudzuje. v auguste aj začiatkom septembra horúčavy , dovolenky a prídeš do obchodu pre nejaké potrebné veci a privíta ťa 200mikulášov a santaklausov. všade svietia mega balíky vianočných gúľ, pomedzi to nejaké tekvice, potom pavučiny a pavúky, lebky a kostry. aj to sa stráca pod náporom zasnežených vianočných girlánd. a aby to nebolo fádne, drb kahance a dušičkové dekorácie pomedzi. mňa to doslova vyháňa z obchodov. a potom ked pomaly v októbri začne vianočná hudba a vrieska mééééry christmas , tak mám chuť vytrhnúť z kalendára celý list December a zdrhnúť na opustený ostrov. viem že sa to deje už roky, akcie začínajú čím ďalej tým skôr, ale odmietam to akceptovať a prijať. reps. sa s tým stotožniť.
myslím tým aj hociktoré iné sviatky a akcie, napr. ked na 3 krále je vyložený zajac a maľované vajcia....

autor
@anonym_4c22a9

@anonym_bfd6a5 ja tiež nechápem čo to ľudia riešia. Veď keď si chcem kúpiť tak kúpim a keď nie tak idem ďalej. Ja som si tento týždeň už v action nakúpila vianočnú výzdobu keďže doma takmer nič pekne po rokoch už nemáme a nebudem sa musieť naháňať vo vianočnom období ako ostatní. Aj darčeky riešime postupne a nie naraz všetko v decembri ked aj kuriéra chudáci nestíhajú..

@anonym_4c22a9 Tak darčeky riešim aj ja s predstihom, väčšinu už mám. Len od leta pozerať na dekorácie a do Vianoc ďaleko..

autor
Dnes o 07:33
@lauriik

Preto posledne roky su pre mna vianoce uz iba otravna povinnost kvoli detom. Vobec to uz nema to kuzlo ako kedysi, ze je to len par dni v roku. Dneska vianoce trvaju 1/3 roku 🤦🏼‍♀️ Ja poznam ludi co ozdobuju stromcek uz v novembi a dneska uz maju nakupene vsetky darceky 🫠

@lauriik Darčeky mám aj ja už z väčšej časti, kupujem postupne, aby to nebolo finančne všetko naraz 🙂

ivicatolic
Dnes o 07:48

@anonym_autor biznis je biznis 😆 nech žijú kapitalisti, chúďa Ježiško, isto sa obráti v postieľke na brucho

muchotrafka298
Dnes o 07:50
@cacianka

aj mne to príde cez čiaru, úplne ma to odpudzuje. v auguste aj začiatkom septembra horúčavy , dovolenky a prídeš do obchodu pre nejaké potrebné veci a privíta ťa 200mikulášov a santaklausov. všade svietia mega balíky vianočných gúľ, pomedzi to nejaké tekvice, potom pavučiny a pavúky, lebky a kostry. aj to sa stráca pod náporom zasnežených vianočných girlánd. a aby to nebolo fádne, drb kahance a dušičkové dekorácie pomedzi. mňa to doslova vyháňa z obchodov. a potom ked pomaly v októbri začne vianočná hudba a vrieska mééééry christmas , tak mám chuť vytrhnúť z kalendára celý list December a zdrhnúť na opustený ostrov. viem že sa to deje už roky, akcie začínajú čím ďalej tým skôr, ale odmietam to akceptovať a prijať. reps. sa s tým stotožniť.
myslím tým aj hociktoré iné sviatky a akcie, napr. ked na 3 krále je vyložený zajac a maľované vajcia....

@cacianka pises mi z duse. Ja mam este v robote ozdobeny od prvej adventnej nedele vianocny stromcek, takze ho mam za tie dni akurat tak dost a doma zdobim 1-2 dni pred stedrym dnom. Som toho strasne presytena, ako to vsade inde, hudba vianocna, vyzdoby, od novembra, presne ako pises. A hlavne je chore, aby si si kupovala velkonocne veci v januari alebo vianocne v oktobri, lebo potom uz nie su.

anonym_da15d7
Dnes o 07:57

Uz v auguste som videla reklamu na ig na vianocne demoracie 🙈

anonym_9abb21
Dnes o 07:58

Pred pár rokmi to hnevalo aj mňa a veľmi. Teraz to vnímam tak kľudnejšie, som viac vedomá v tomto, a uvedomujem si, že na to čo ponúka okolie, čo je trend, môžem povedať nie. Ani predtým som nekupovala vianočné veci v septembri, len ma to štvalo, že vôbec sú v ponuke. Skôr ide o to, že nateraz som prijala fakt, že dianie okolo nás neviem ovplyvniť, viem však ovplyvniť svoj postoj k nim. Môžem vianočné ozdoby odignorovať az do adventu. Môžem telku nezapinat, reklamy si nevšímat, preskočiť. Môžem ignorovať tlak okolia a spoločnosti, že Vianoce majú vyzerať tak, ako nám ponúkajú v reklamách atď. Môžem si vytvoriť taky advent a Vianoce, aké ja chcem, podla vlastných predstáv a prispôsobovať sa maximálne môjmu mikrookoliu. Nemusím byť priotrávená z Vianoc, lebo nedovolím, aby na mňa ten spoločenský ošiaľ mal vplyv. Treba len viac uvedomovať, čo chcem, čo je pre mňa priorita, čo ma skutočne robí šťastnou, aká je pre mňa skutočný význam Vianoc, čo je pre mňa "sviatok". A to kľudne môže byť spoločne travený čas s vnúčatami, s kamarátmi, dovoliť si leňošenie v pyžame do 11tej rana, vypnúť si na 1 deň mobil alebo aj upiecť 10druhov koláčov a umývanie okien. Dôležité je, aby si to robila preto, lebo to chceš, lebo to ide z tvojho vnútra, nie z nátlaku spoločnosti ci naučených vzorcov a preto lebo to robia ostatní alebo co by povedali susedia.

autor
Dnes o 08:19
@anonym_9abb21

Pred pár rokmi to hnevalo aj mňa a veľmi. Teraz to vnímam tak kľudnejšie, som viac vedomá v tomto, a uvedomujem si, že na to čo ponúka okolie, čo je trend, môžem povedať nie. Ani predtým som nekupovala vianočné veci v septembri, len ma to štvalo, že vôbec sú v ponuke. Skôr ide o to, že nateraz som prijala fakt, že dianie okolo nás neviem ovplyvniť, viem však ovplyvniť svoj postoj k nim. Môžem vianočné ozdoby odignorovať az do adventu. Môžem telku nezapinat, reklamy si nevšímat, preskočiť. Môžem ignorovať tlak okolia a spoločnosti, že Vianoce majú vyzerať tak, ako nám ponúkajú v reklamách atď. Môžem si vytvoriť taky advent a Vianoce, aké ja chcem, podla vlastných predstáv a prispôsobovať sa maximálne môjmu mikrookoliu. Nemusím byť priotrávená z Vianoc, lebo nedovolím, aby na mňa ten spoločenský ošiaľ mal vplyv. Treba len viac uvedomovať, čo chcem, čo je pre mňa priorita, čo ma skutočne robí šťastnou, aká je pre mňa skutočný význam Vianoc, čo je pre mňa "sviatok". A to kľudne môže byť spoločne travený čas s vnúčatami, s kamarátmi, dovoliť si leňošenie v pyžame do 11tej rana, vypnúť si na 1 deň mobil alebo aj upiecť 10druhov koláčov a umývanie okien. Dôležité je, aby si to robila preto, lebo to chceš, lebo to ide z tvojho vnútra, nie z nátlaku spoločnosti ci naučených vzorcov a preto lebo to robia ostatní alebo co by povedali susedia.

@anonym_9abb21 Ja to takto robím, nie som typ, ktorý je ovplyvniteľný (do určitej miery sme v niečom všetci), ale robím si veci po svojom, kedy chcem. Ani tie dekorácie ma nikto nenúti kupovať a ani to nerobím. Dianie okolo zmeniť nemôžem, spoločnosť je nastavená konzumne, veď synovec minulý týždeň pozeral Sám doma, Grincha a potom na Vianoce sa nudí, lebo už všetko videl.. ale máš pravdu, s tým nič neurobím.

anonym_265ee4
Dnes o 08:26

ja som este nikde nevidela nic vianocne 🤔 a to som v roznych obchodoch kazdy tyzden. Ale minuly rok som uz v Kik videla na konci augusta. A mna to nijak neovolyvnuje, ked bieco nepotrebujem tak to ani nekupim. Kazdopadne pre obchodnikov je to vyhodne -cim skoe to zacnu predavat tym viac predaju a budu mat vyssiu trzbu.

rosanita
Dnes o 08:37

Ako každý rok. Nič nové na svete.

martinmmartin
Dnes o 08:45
@anonym_d4b854

Je to tak každý rok posledných xy rokov. Ľudia z Vianoc spravili niečo otrasné. Gýč, naháňanie, predhananie sa a nejaká falošná predstava toho, že Vianoce sú niečo extra.
Kvôli tomu neznášam Vianoce

@anonym_d4b854 Ja si snad nepamätam rok kedy sa neriesilo ze je to skorej . Cize ciste matematicky zacinaju uz v Januari....🙂
Obdobne je to ked ti nejaka mudra hlava bude tvrdit ze deti zacinaju brat drogy skorej a skorej....tiez je to ta ista pesnicka uz 30 rokov a nadrogovaneho kojenca som este nevidel

tilly
Dnes o 08:51

vonku 30+ stupňov, zbehla som pre sáčky do koša do actionu a tam vianočné a helloweenske dekorácie.
Mňa to nejak neruší, nevšímam si to, ale napadlo mi, keď som videla tie haldy plastu a polyesteru, že či to ľudia kupujú každý rok nové, alebo či sa to vôbec spotrebuje a predá. A ak to ľudia každý rok kupujú, kde to skladujú? A koľko takých vecí potrebujú a majú a načo? 😂
Ja som kúpila pred asi 10 rokmi také kartónové adventné kalendáre a to je asi tak všetko a to mi zavadzia celý rok v dome a čaká to, kým ich zas naplním v zime...

huxy
Dnes o 09:23

Nie, nie je to skoro, po minulé roky boli uz v auguste (irónia, ale pravdivá). Smutné na tom jez že keď clovek chce potom pred vianocami nieco pekné kúpiť, tak veľa vecí je vypredaných. Raz som tak zháňala svetielka a ani nezohnala