Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu
Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .
@veva123 Ahoj ja som venček robila tak že som polystyrenový venček oblepila páskou napichala špendlíky,ale tak aby spodná strana venčeka zostala voľná potom som ľubovoľne obtočila vlnou okolo špendlíkov natrela vodným sklom a nechala uschnúť po uschnutí som venček len stiahla a ľubovoľne ozdobila a stromček som robila tak isto len na polystyrenový kužeľ tam som nepichala špendlíky,ale len obtáčala.Nech sa vydarí 🙂
@z.k ahoj, ešte sa spýtam, to vodné sklo treba aj riediť? Budúci týždeň idem robiť stromčeky, odhodlala som sa, pre istotu sa spýtam 😉 .
@siouxsie odpoviem za @z.k , snáď sa nenahnevá 😉 , už to tu písala, že veniec je robený z polovice.
Ale minule som našla návod na MMB na veniec celý, urobíš si dva polovičné kusy a spojíš a máš 😉
baby, iste ste to tu už spomínali ale bars sa mi nechce celú čítať diskusiu-keď robíte trebars ten venček z povrázkov, tak okolo čohosi omotáte a to čosi potom ako vyberiete? kužeľ chápem....guľu-balón tiež....ale veniec???
kocky neviete mi poradit nejake linky na tie vystrihovacky z papiera co idu na okno dakujem..
a este nahodou postup na ten kuzel ale ja by som chcela taky nie bavlnka ale zo zivej ceciny...
@lenocka23 prosim ako si robila tu papierovu hviezdu ... diky
@maznacik007
http://www.mimibazar.sk/navody.php?user=13239
omylom som nahodila to iste, takže teraz nové
@maznacik007 podla tohto... http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5692 ale nerobila som z kosostvorcov, ale pouzila som stvorcove papieriky z trhacieho poznamkoveho bloku.. (tie co sa nelepia.. 😉 ) to ti potom ani noznice netreba... 😀

@veva123 ahojky ja som si vzala papier kancelarsky urobila som kuzel zalepila som aby drzal obalila som ho vo folii potravinovej zalepila a zo spodku som ho vyplnila na spicku vatou...a dalej som tam nastrkala ponozky..🙂 a omotala som ho bavlnkou tak poriadne natrela tym vodnym sklom alebo si nalej niekde to vodne sklo a namoc to tam a nechas vyschnut a ozdobis podla vlastnych predstav..🙂