icon

Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu

iwuskaaa
25. okt 2011

Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .

veronikaemma
21. nov 2012

@veva123 ahojky ja som si vzala papier kancelarsky urobila som kuzel zalepila som aby drzal obalila som ho vo folii potravinovej zalepila a zo spodku som ho vyplnila na spicku vatou...a dalej som tam nastrkala ponozky..🙂 a omotala som ho bavlnkou tak poriadne natrela tym vodnym sklom alebo si nalej niekde to vodne sklo a namoc to tam a nechas vyschnut a ozdobis podla vlastnych predstav..🙂

z.k
21. nov 2012

@veva123 Ahoj ja som venček robila tak že som polystyrenový venček oblepila páskou napichala špendlíky,ale tak aby spodná strana venčeka zostala voľná potom som ľubovoľne obtočila vlnou okolo špendlíkov natrela vodným sklom a nechala uschnúť po uschnutí som venček len stiahla a ľubovoľne ozdobila a stromček som robila tak isto len na polystyrenový kužeľ tam som nepichala špendlíky,ale len obtáčala.Nech sa vydarí 🙂

z.k
21. nov 2012

Stromček pre maminu 🙂

zujka2
21. nov 2012

@z.k ahoj, to sú sušené jabĺčka?

z.k
21. nov 2012

@zujka2 ahoj áno sušené

iwuskaaa
autor
21. nov 2012

@z.k krásny stromček, z čoho je základ? Bavlnka, vlna...? 🙂

z.k
22. nov 2012

@iwuskaaa základ je dvojfarebná vlna namotaná na kužeľ 🙂

z.k
22. nov 2012

tak konečne som dokončila celý set pre maminu hádam ju poteším : )

siouxsie
23. nov 2012

stromčeky. a začalo ma to baviť 🙂

siouxsie
23. nov 2012

@z.k je to nádherné, keď je to tak v jednom duchu robené a ladí to všetko spolu. proste krása. chcem sa len spýtať na ten veniec. to si robila z dvoch kusov? lebo netuším, ako inak by sa to dalo.

iwuskaaa
autor
23. nov 2012

@z.k ahoj, ešte sa spýtam, to vodné sklo treba aj riediť? Budúci týždeň idem robiť stromčeky, odhodlala som sa, pre istotu sa spýtam 😉 .

@siouxsie odpoviem za @z.k , snáď sa nenahnevá 😉 , už to tu písala, že veniec je robený z polovice.
Ale minule som našla návod na MMB na veniec celý, urobíš si dva polovičné kusy a spojíš a máš 😉

iwuskaaa
autor
23. nov 2012

@siouxsie krásne stromčeky, použila si bavlnku? 🙂

siouxsie
23. nov 2012

@iwuskaaa ďakujem a áno 🙂

z.k
23. nov 2012

@iwuskaaa ahoj nie netreba ja som neriedila 🙂

z.k
23. nov 2012

@siouxsie aj Tvoje stromčeky sú krásne ten venček som robila tak ako iwuskaa odpovedala celý som ešte neskúšala skúsim pohľadať aj ten môže byť fajn 🙂

yukki
23. nov 2012

baby, iste ste to tu už spomínali ale bars sa mi nechce celú čítať diskusiu-keď robíte trebars ten venček z povrázkov, tak okolo čohosi omotáte a to čosi potom ako vyberiete? kužeľ chápem....guľu-balón tiež....ale veniec???

iwuskaaa
autor
23. nov 2012

@yukki prečítaj pár riadkov vyššie😉

yukki
23. nov 2012

@iwuskaaa ahaa...díki...a to akože sa nepoláme, hej, pri tom sťahovaní...no dobre, dobre....dač vyskúšame! 🙂

zujka2
24. nov 2012

@z.k krásne je to. musím to skúsiť.

erni
26. nov 2012

ja som dokoncila konecne nas vencek na dvere

maznacik007
26. nov 2012

kocky neviete mi poradit nejake linky na tie vystrihovacky z papiera co idu na okno dakujem..
a este nahodou postup na ten kuzel ale ja by som chcela taky nie bavlnka ale zo zivej ceciny...

maznacik007
26. nov 2012

@lenocka23 prosim ako si robila tu papierovu hviezdu ... diky

ukana
26. nov 2012

@maznacik007
http://www.mimibazar.sk/navody.php?user=13239
omylom som nahodila to iste, takže teraz nové

iwuskaaa
autor
26. nov 2012

@z.k @siouxsie baby poraďte mi prosím vás najlepšiu radu ako natierať vodným sklom. Koľko krát pretrieť, či natierať aj pred motaním vlny.....dnes som to skúšala, ešte mi to chce, ale pochybujem, že to bude k svetu tak ako máte vy 😀 .
Ďakujem 😉

lenocka23
26. nov 2012

@maznacik007 podla tohto... http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5692 ale nerobila som z kosostvorcov, ale pouzila som stvorcove papieriky z trhacieho poznamkoveho bloku.. (tie co sa nelepia.. 😉 ) to ti potom ani noznice netreba... 😀

z.k
26. nov 2012

@iwuskaaa ja namotám a až potom natieram štetcom a natieram dovtedy až kým nie je vlna úplne napitá,ale stane sa že keď dám kužeľ dole ešte musím dotrieť neviem či je ešte nejaký iný postup 🙂

lensam
27. nov 2012

@lenocka23 ahoj, mne sa praveze pacia tieto rovne domceky...mohla by si mi tie sablony poslat prosim?

lenocka23
27. nov 2012

@lensam davala som tam niekde link na stranku pani, ktora ich vymyslela... 😉