icon

Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu

iwuskaaa
25. okt 2011

Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .

pempusik
7. dec 2012

@marcellka32 tuto je pekny postup na gulu http://kreativ.nasobchodik.sk/patchwgula.htm
a ked si das do googlu "falosny patchwork postup", tak ti vyhodi aj ine postupy, pri[adne si daj vyhladavat obrazky a inspiruj sa 🙂.
no a ja pouzivam vacsinou taftove stuhy, lebo su lacnejsie, nesmykaju sa tak a nestrapkaju sa 🙂

linka
7. dec 2012

@veronikaemma ahoj,aky velky vykres si pouzila na tento stromcek ? alebo co ze je taky vacsi? 🙂

linka
7. dec 2012

pridavam aj ja moje diela,nie su dokonale,ale potesili 🙂

mirka1308
7. dec 2012

@dm1 Ty si aká šikulka?? 😕 takto krásne by som medovníčky nikdy neozdobila 😔 Je to náádherné 😉

veronikaemma
7. dec 2012

@linka normalny kancelarsky papier..alebo maly vykres..🙂 ten robila sestra..a ja som sa pokusala a stale ked som to vytiahla a bol suchy tak sa mi ohol..tak mam take mnesie len...🙂

linka
7. dec 2012

@veronikaemma viem,ze z vykresu,ale su aj vacsie tie vykresy? lebo na fotke mas ten stromcek vacsi ako tie moje,su z papiera A4 😉

veronikaemma
7. dec 2012

@linka tiez robim z A4 len ide o to ako si ho skritis..ja sa ho snazim skrutit aby bol co najdhsi a ak aj mam na spodku dierku to nevadi lebo ak ho obalim potravinovou foliou a vyplnim toto dnu tak mi tam tan papier zbytny nechyba...

linka
7. dec 2012

@veronikaemma aha,no skusim ho skrutit,aby bol vacsi,ale neviem ci sa mi to podari 😉

veronikaemma
7. dec 2012

@linka uvidis teda..ja robim tak ze aj spic ma hore taky tenusky..len to ze som mala krasny biely ale sa mi ohol asi niekde bolo malo byvlnky tam som to zostrihla a staci aj mensi 🙂

chrumka
7. dec 2012

@mishusha tie hviezdicky z tej domacej plasteliny su super 🙂 mozes mi dat na to recept a postup? Hlavne pri akej teplote to treba susit a ako dlho? 🙂 Dakujem. A aj tie hviezdicky z konarikov su perfektne, krasne. 🙂

mishusha
7. dec 2012

@chrumka dakujem 🙂

a tu je spominany recept> 1 salka sody bikarbony, pol salky kukuricneho skrobu a tristvrte salky vody, mozes pridat aj farbivo, a ja som dala aj par kvapiek citronovej esencie
uvari sa to na hustu kasu, nechas vychladnut a mozes tvorit
a este poradim, ked sa vypeka, tak na takych 200 stupnov, ale treba sledovat, nechala som to tam asi tak 15-20 minut.

chrumka
7. dec 2012

@mishusha dakujem za recept 🙂 to tam fakt ide 1 salka sody bikarbony? Tak to je riadne mnozstvo? 🙂 to potom kolko ozdob sa ti podarilo z toho vyrobit? A ta salka bola taka klasicka ako na caj, ze napr. 250 ml? 🙂 a aby boli biele, tak to si nepridavala farbivo, iba ak chcem aby boli farebne hej?

mishusha
7. dec 2012

@chrumka jedna salka ano, ja som kupila tri kusy v tych kelimkoch, to vyslo skoro do vrchu salky cca 250ml. Nicim to nefarbis, pokial chces bielu hmotu, ak chces farebnu, pridaj trolinku farby. Po upeceni je aj trosku trblietava vdaka tej sode bikarbone 🙂
No a vyjde z toho pomerne dost. Ja som nieco nechala aj pre decka na hranie a z druhej polovice som spravila ozdobky.

dm1
7. dec 2012

@mirka1308 dakujem moc 😵 . Pernicky su moja srdcovka 😉

chrumka
8. dec 2012

@mishusha a este sa chcem opytat, tie ornamenty si tam s cim vytlacila? A z toho mnozstva cesta ti kolko ozdob vyslo? 🙂

mishusha
8. dec 2012

@chrumka mam taku ozdobu z minuleho roku, tak tym, ale dostala som celkom dobry tip od bab tu, pouzit cipku... Vyslo z tej polky cesta asi tak 30ks, ale zavisi ake velke chces...

miska_zv
8. dec 2012

@linka ahoj krasne stromčeky si spravila,aj ja sa chystam,zatial som robila len gule 🙂 A tie hviezdičky nie su nahodou z takej retaze z tesca?

linka
8. dec 2012

@miska_zv ahoj dakujem 🙂 su z kauflandu,v jednom baleni bolo asi 6 druhov 🙂 riadne v sacku jednotlivo ale spolu na takom podklade prichytene

nadhera
8. dec 2012

@linka ze nie su dokonale? sakra, ved su uzasne 😉 nadherne, paradicka - mozes darovat blizkym 😉

linka
8. dec 2012

@nadhera juuuj nechval az tak,ale dakujem 😵

katalin86
10. dec 2012

katalin8611@azet.sk ahoj co na to davas aby to tak stalo skrob? ja som to robila s cukrovou vodou ale to sa zalepilo...dakujem

chrumka
10. dec 2012

Tak a uz som aj ja urobila svoje prve "pecene" dekoracie na stromcek 🙂 Dakujem @mishusha za inspiraciu a postup 🙂 V skutocnosti su bielsie, len som ich tak nafotila bez blesku a pri zltom svetle, tak to inac ukaze 🙂

linka
10. dec 2012

@katalin86 ano skrob,rozriedis si ho vodou a natieras stetcom..

linka
10. dec 2012

@chrumka krasne ozdobky,ja si netrufam 🙂

chrumka
10. dec 2012

@linka dakujem 🙂 nie je to vobec tazke, ako keby si piekla kolaciky 🙂

linka
10. dec 2012

@chrumka ochvilu ani bambule nebudeme kupovat,lebo si vsetko zhotovime doma 🙂 a z coho je to cesto?

dm1
10. dec 2012

ja pridvaam tiez svoje ozdoby zo slaneho cesta /inspiracia od lusilky z inej temy/ a dalsiu varku medovnikovych svietnikov

chrumka
10. dec 2012

@linka z domacej plasteliny. Velmi jednoducha priprava a vysledok je pekny podla mna 🙂

linka
10. dec 2012

@dm1 tí anjelici su uzasní 🙂 hned by som brala 🙂

linka
10. dec 2012

@chrumka ani nepochybuj,ze len podla teba je vysledok pekny,velmi sa mi to paci,lebo je to rucna praca a vlastna vyroba 😵