Videli ste dokument - Nemý výkrik?
Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.
@maja22 nie potratova turistika, ale nelegalne potraty u sarlatanov niekde v pivnici za hroznych hygienickych podmienok...
@maja22 no a naši kamoši-všetko z jednej ulice, 3 rodiny-vychovávajú detičky z utajených pôrodov 😵 mali ich hneď narodených, z pôrodnice. česť ich maminkám 😵 🙂
našli krásny domov, milujúcich rodičov, krásne nové domčeky a kopec lásky 🙂 takým ľuďom v živote chýbalo ku šťastiu naozaj LEN to dieťatko.
a čakacie doby na novorodenca sú ako na byty. niekoľko rokov.
preto osveta v tomto by pomohla veľmi veľa párom.lebo dnes je naozaj problém otehotnieť. a práve u tých, ktorí veľmi chcú 😔
@ginger_fox nevylučujem to, že by sa tak možno dialo. Našlo by sa pár šarlatánov a pár žien. Ale to snáď nie je dôvodom na ospravedlnenie takého zla, akým potraty sú! Nie je jedno, či si nás nejaký sadista nájde v tmavej uličke alebo v parku plnom ľudí, keď konečným výsledkom je naša smrť? Tie nechcené deti čaká rovnaký osud na potratovej klinike ako v nejakej zapadnutej pivnici. Rozdiel je v tom, že na klinike sa nad tým nikto nepozastaví, že sa tu koná čosi veľmi zlé a tá pivnica už naznačí aj povahu skutku... A už som tu spomínala, že tento argument používal aj Bernard Nathanson a jeho kolegovia, aby dosiahli legálnosť potratov v USA a sám sa priznáva, ako si vymýšľali štatistiky a hlavne pridávali čísla, aby dosiahli svoje, čo sa im napokon aj podarilo...
Milé dámy, je Vás tu XY na jednu, odpoviem každej, ktorá písala mne, ak na niekoho zabudnem, nech sa ozve.
Tie, ktoré píšu o mne a vytrhávajú niektoré vety z kontextu - a nemajú ani toľko odvahy ma menovať - neodpoviem - ale kľudne nech ma oslovia 😉
Áno, ak z chlapca, ktorého matka či otec doma pálili žehličkou pomaly až na kosť, bili ho, mal polovicu kostí polámaných a v dospelosti sa stal z neho psychopat - áno, ľutujem ho. Ľutujem tohto chlapca. Odsudzujem jeho čin, ale je z určitej strany pochopiteľný, alebo aspoň vysvetliteľný.
Pre "akože" nechápavé čitateľky - ľutujem aj rodinu obete.
Nestretla som sa osobne s masovým vrahom - ale nechce sa mi veriť - že nikto, absolútne nikto nepojal podozrenie, že taký človek bol v detstve beštiálne týraný. (lekár, učiteľ v škole, kamarát, hoci kto)
@maja22 nevylučuješ to a je ti to zdá sa úprimne jedno... "pekne" sa to číta. Určite to pochopia tie siroty, ktorých otec tam ich matku donútil ísť, lebo on viac detí mať nechce.
@minewka no vidíš, toto máme spoločné, ľutujeme rodinu obete, aj obeť samotnú, ale dokážeme pochopiť, prečo niekomu v hlave preplo... A vieme, že ho treba izolovať a snažiť sa o prevýchovu. Matky netreba izolovať, lebo nie sú pre nás nebezpečné, akurát sa nedohodneme na tej "prevýchove"... 😉 Čo už...
@ginger_fox opäť delíš ľudí na tých, ktorí si ľútosť zaslúžia a na tých, ktorí si ju nezaslúžia. Áno, ľutovala by som tie žijúce siroty, tak ako mi je ľúto aj toho nenarodého života, ktoré by pri tom úkone kričalo "nemým výkrikom" a nikto by ho nepočul... 😔 V tomto prípade mi je ľúto celej rodiny a pokiaľ je otec rodiny tyran, treba od neho odísť... Normálny chlap totiž svoju ženu do ničoho nenúti.
@ginger_fox - kebyže aj pripustíme alternatívu nelegálnych potratov, tak v dnešnej dobe informácií by asi súdny človek do pivnice nešiel, a kde by sa akože nabrali tie hrozné hygienické pomery? Si asi spomienkami zablúdila do nejakého filmu, ktorého dej sa odohráva pred 50-timi rokmi..
Ak by niekto nelegálne potraty robil, a vzal na seba riziko, že za to pôjde sedieť, tak by to vedel spraviť aj na klinike, to mi ver..
A podľa teba nejde zloba z príspevkov plných vrahov, vrahýň a ukazovania prstom?
Keď niekto protinázorom ukáže tiež prstom - je to zloba?
Nie som nahnevaná, ani nepíšem príspevky v zlosti.
Čo je pre teba nepochopiteľné na tom, že kupujem veci z bazára? Tak zakáž bazár a nariaď, aby povinne každý daroval veci mamičkám v núdzi 🙂
čo ak ja tie veci ďalej niekomu darujem? Uznávam, nezapadá to do škatuľky, ktorú si si vytvorila 😉
Nemáš slov na to - že ak sa ma niekto opýtal, či pomôžem žene, ktorá zaklope na dvere môjho bytu a ja poviem, že nie? Ja nemám slov, ako sa tu bije niekto do pŕs, aký je morálny - ale ani jedna z vás nemala tie gule napísať - NIE, neubytujem u seba tehotnú ženu aspoň na 9 mesiacov...bolo kopec kecov okolo toho, čo by som spravila ja 😉
Kde si našla, že neuznávam slobodu v očkovaní? Neuznávam stránku sloboda očkovania - ktorá dávno nie je o slobode , o tom, nech sa človek sám rozhodne...ale o fanatickom zaznávaní očkovania a píšu polopravdy a neobjektívne informácie. Rešpektovanie názoru - to znamená čo podľa teba? Znamená to, že nemôžem napísať, že s niečim nesúhlasím? A ty prečo nerešpektuješ môj názor na očkovanie?
Inak - prečo ti vadí, že niekto nemá slobodu v očkovaní - ale vadí ti "sloboda" vo vykonávaní potratov? Jedna sloboda je slobodnejšia ako druhá?
Netušíš, čo ja vlastne chcem?
Ak by som ti napísala, áno, pravdu máš, všetky ženy, ktoré na potrat išli sú vrahyne, hnusné beštie, zakážme potraty, prikloním sa na tvoju stranu a dám ti za pravdu - už to bude lepšie? Už mi budeš rozumieť?
Diskusia, kde má skupinka ľudí rovnaký názor a tľapká si vzájomne po pleciach a teší sa, že jeden je "lepší od lepšieho" - to nie je diskusia - to je "one women show" 🙂 Ja len zastupujem opozitný názor a to je zle. A preto som určite zlý človek 😉
Čakáš teraz - že tu pekne vypíšem komu a ako pomáham? 🙂 pomáham. Pomáham hlavne tým, ktorý sa do svojej situácie dostali nie vlastnou vôľou a vlastným pričinením (teda chorým) . A pomáham tým, ktorý sa snažia svoj život zmeniť...a dvihnú zadok a niečo preto robia. Pomáham finančne, ale vyžadujem, aby táto pomoc išla konkrétnemu človeku a chcem vedieť načo a či skutočne bolo z tých peňazí zakúpené to, čo sa zakúpiť malo. Pomáham materiálne. Samozrejme, vrámci svojich možností.🙂
Aj tak viem, že si nájdeš svoju zádrapku, ako to zosmiešniť...🙂
Ale napíš ju a potom mi pekne opäť napíš o tej mojej zlobe 🙂 (som celkom fajn človek inak 🙂 ...ale je lepšie si myslieť, sa to tak nejak viac hodí k mojim slovám - že som hnusná zlá ženská, to uznávam 😀 )
@maja22 ja nikoho neľutujem, ani som v žiadnom mojom príspevku nikoho neľutovala. Takisto ani ja nevyžadujem od nikoho ľútosť. V tom bude zrejme rozdiel medzi nami a naším rozdielnym vnímaním sveta 😀
@katja78 bodaj by si mala pravdu
aale baby, téma nebola založená na to,aby sa tu hádalo 😉
a príde mi smiešne, že ak niekto použije niečiu zbraň,ako odvetu /ako sa do hory volá,tak sa z hory ozýva/, tak hneď je zle.
to už fakt nemá zmysel.
náhodne sa tu stretla väčšina čo je proti potratom,to ale neznamená,že je to aj v reále. možno len opozične naladené čítajúce maminy nemajú odvahu alebo chuť sa zapojiť.
skrátka-boli tu vždy, sú aj budú.
a tak isto budú zástancovia aj odporcovia potratov.
táto diskusia,myslím,nikomu už jeho vyhranený postoj k tejto otázke nezmení.
@ginger_fox aha, to pripúšťam, myslela som si, že ti je ľúto tých sirôt, ktorým mama zomrie pri nelegálnom zákroku, ale keď nie, tak ok, mne by ich ľúto bolo, všetkých... Skutočne máme odlišné vnímanie sveta.
@ginger_fox - veď sa trochu zamysli - jestvujú gynekológovia, ktorí nemajú/ necítia výhradu vo svedomí? Jestvujú. Robia sa kyrety aj z inej indikácie ako je UPT? Robia. Vie si niekto za výhodnú protislužbu zorganizovať napr. službu tak, že sa kyret spraví ako UPT a do papierov sa napíše niečo iné? Našlo by sa takých... 🙄
@katja78 jj, zamýšlam sa... Skvelá rada ako obchádzať zákon, v prípade, keď sa UPT stanú nelegálnymi 😀
@ginger_fox - to nebola rada 😅 ale dedukcia 😖
@katja78 a toto bol cynizmus 😝
@ginger_fox 😕 😨 😕 😨 nezdá sa mi cynické úprimne povedať, že nikomu by som neporadila, ako zabiť človeka. Len som napísala svoju domnienku, ako by sa veci mohli vyvýjať..čo je na tom cynické?
@minewka nejdem to dalej rozoberat, lebo sa nechcem hadat, skoda by bola zavriet diskusiu, ak by sme tu zacali na seba utocit. Viem, ze som napisala o Tvojej osobe a odklonila sa od podstaty temy. Ale to, co som napisala myslim nema ziadnu logicku chybu, vychadzala som len z Tvojho fotoblogu a tejto diskusie, inak Ta nepoznam. Teda este vlastne z diskusie o diazepame 😝 takze samozrejme, nemam pravo Ta sudit, reagovala som naozaj vecne len na tie veci, ktore sa tykali tejto diskusie a ktore si Ty sama spominala. Pretoze emotivne utoky na opacny tabor si zacala Ty.
@minewka sama si po sebe precitaj ako vsetko zvelicujes 🙄
Idem sa venovat niecomu rozumnejsiemu ako sa tu natahovat na slovickach.
Inak diskusia myslim, ze je fajn a suhlasim s majou, ze mozno ju citaju mnohi, ktori si utvaraju nazor a nie su na strane ziadneho tabora, len ich zaujimaju argumenty oboch stran.

@macamac ja žijem na dedine, takže si to viem živo predstaviť 😝 Každú chvíľu dementujem rozšírenú správu o mojom tehotenstve a moje známe s tým tiež majú svoje skúsenosti 😀 Ale zasa, viem o dvoch prípadoch, kedy ani vlastná rodina netušila, že dievča je tehotné, až do pôrodu 🙂 A tretí prípad je moja známa, ktorú keď som stretla, tak som si len pomyslela, že ako pribrala a zrazu tlačila kočík 😀 Utajený pôrod, ktorý si napokon rozmyslela... Dá sa utajiť, keď sa chce. Ale myslím si, že ak by spoločnosť považovala za normálne, že dieťatko počaté do nevhodných okolností sa dá na adopciu, nebolo by ani také nutné tehotenstvo tajiť...