Videli ste dokument - Nemý výkrik?
Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.
@vejula zavadzas, ak zena porodi a da dieta na adopciu pripadne ide o anonymny porod, vobec dieta vidiet nemusi a zvycajne ho ani nevidi, iba pocuje zaplakanie. Ide o to, ze pocas 9 mesiacov si k dietatu vytvaras vztah, citis ako v tebe kopka.... preto musis mat na to guraz dat dieta na adopciu, nie preto ci ho vidis alebo nie. Je to o citoch k dietatu nie o tom ci vidis alebo nevidis babo. Apropo aj pri porode aj pri interupcii to moze byt "krasne anonymne" 😝
@argyro - tiež som bola kedysi puberťáčka tak viem ako to vnímali napríklad spolužiačky, pár ich bolo na potrate, jedna šla po pár dňoch po potrate na disko a bola rada že si môže konečne dať pivo a chlasť 😒 takže pochybujem že keby videla video potratu tak by na to mala ešte chuť ale pre ňu to bola sranda veliká ona si predsa chcela ešte užívať a behať po diskotékach, dokonca poznamenala že v jej rodine je veľa dvojčiať tak možno to boli aj dvojčatá, tak to sa rozum pozastavuje ako dnešná mládež rozmýšľa, by si bola prekvapená ako vedia veľký prd o potrate, znie to divne ale je to tak, viac majú naštudované o sexe a podobných sprostostiach ako o tomto. Ked sa jej 2 tehotné spolužiačky pýtali aké to je a či sa majú bať tak ona povedala ale čosi to ťa len uspia, zobudíš sa a ideš domov tak koľká informovanosť, potom tie zvyšné dve šli bez výčitiek na potrat šak to nič neni. 😨
sorry dievcatka...o com tocite niektore??? mnohe z vas ocividne film nemy vykrik nevideli..inac by tak blbo reagovat nemohli...nie je to film o casti telicok...krvaky a neviem co..ved ta nasa mladez ked zapne telku vidi omoho viac krvakov..ten film je o dietatku ako sa uhyba pred smrtou...aspon ste sa mnohe prezradili ze kvakate od stola..co nemate ani paru o danej teme....a zase viera neviera modlidby..no...tak to je snad kazdej sukromna vec..co ma toto s temou?? preco ked clovek veri v zivot je automaticky vysmievany..a preco clovek ked napriklad veri a chce pomoct dobrou myslienkou ma byt vysmiaty??? preco>>??lebo je bohuzial nasa spolocnost uz na takej nizkej urovni ..vysmievame sa dobru a uctievame zlo..ti co su sebecki su IN.ti co myslia na inych a chcu dobro su cudni...alebo..ak chceme si do nich kopnut tak urcite blbci chodia do kostola...ved in by bolo keby bol boss a nieco rozkradal...no taka je spolocnost..bohuzial..ucim..a vidno to presne na detoch..kvakanie ich rodicov..
@cecil36 no ved hej, počas tych 9 mesiacov si k tomu dieťaťu vytvara vzťah, potom je už pre nu samu ťažke to dieťa odovzdať, dať preč. Ale o koho tu ide? O dobro dieťaťa či matky? Keby matka rozmyšlala nad tym, že i ked to per nu samu možno bude ťažšie, to dieťa bude mať možnosť prežiť svoj život. Takže keby žena viac rozmyšlala nad tym dieťaťom a vnimala ho od začiatku ako živu bytosť určite by sa rozhodla pre akukolvek inu variantu ako potrat
@dusika11 - veď práve. tiež mám pocit že tie čo útočia tak ten dokument ani nevideli, keby sa jednalo o potrat z pohľadu lekára lebo aj taký som videla tak to sa nehádam že by som to nepúšťala lebo to už mi bolo fakt na zvracanie a mala som nočné mory z toho ale tento dokument je o niečom inom. O tom ako to prežíva to dieťa.
Dnešná spoločnosť má fakt pomýlené hodnoty, vidno na tých puberťákoch, aj vo filmoch a seriáloch sa propagujú potraty, vid Panelák, Ordinácia v ružovej záhrade, tam sa už robí viac interupcíí než pôrodov a potom sa divíme že sa potrat berie ako niečo normálne nad čím sa ani netreba pozastavovať, tak stalo sa, nechcem dieťa idem na potrat a je po probléme. Takto to dnes vnímajú mladí ľudia, je to dovolené, je to akceptované tak načo sa stresovať ved bude druhé, len často to druhé bábo už nebude.
@vejula no poznam take centra aj v BA su, v jednom je kamoska riaditelka a vies ako to funguje? Ak vobec maju volne miesto (lebo zaujem je privelky, kedze su to centra nielen pre slobodne matky, ale aj tyrane zeny), tak tam mozes zostat iba urcity cas, zvycajne pol roka, kym sa ti situacia nevyriesi. Ale za pol roka sa ti veru nevyriesi. Statne jasle su tu jedny a narvane, na sukromne slobodna mamina financie nema, takze ostava cakat do 3 rokov na skolku (podotykam aj tam je natresk). A tri roky ti nik neumozni byt s dietatom v azylovom dome.
@rubinka no ved tak..aspon ich vlastna blbost prezradi.....ale nehnevaj sa mam synovca ma 14 vies ake krvaky hraje hry<<<??? a to tym super rodicom nevadi..co pozeraju deti..co ide v telke..co hraju..ako sexuju a skym,,ale chudatka urcite by ich znicila informacia o potrrate co to je pchhh..tomu hovorim...pokrytectvo
@vejula - Kto kto chce aby jeho dieťa žilo tak sa riešenie nájde, ak sa to stane žene ktorá už dieťa má tak prečo ho nejde zabiť ale rieši to? Ja v tom rozdiel nevidím akurát že to druhé dieťa malo šťastie že sa stihlo narodiť skôr než sa matka dostala do problémov a bolo ušetrené od zabitia. Stále tu niekto chce hrať na city že čo s matkou ktorá nemá peniaze na živobytie, a na potrat peniaze má? Na to sa peniaze vždy nájdu však? Myslím si že na potrat chodia aj tak ženy ktoré na to väčšinou majú ale nechcú dieťa pre pohodlnosť, kariéru lebo im je to už veľa detí a podobne. A pokiaľ ide o ženu ktorá nemá na výchovu tak áno radšej adopcia, hniezdi záchrany, anonymný pôrod alebo niečo iné ale určite nie zabiť, tie peniaze čo dá na potrat môže použiť na živobytie pre seba, či nie? Ja som ešte nepočula že by nejaká matka ktorá si dieťa nechala žeby to neskôr ľutovala, ani jedna jediná a to žijú s deckami v kdejakých azylových domoch a podobne ale dieťatku by neublížili a mnohé si nevedia odpustiť že na také niečo vôbec pomýšľali.
tak baby dosť!!!!! načo sa tu hádate? alebo vymienate si nazory? to máte ako s jedlom...sto ludí sto chutí....nebudem tu už písať čo bolo napísané...aj jedna aj druhá strana ma pravdu...ale tiež si myslim, že chlapom by malo byť tiež ukázané čo to POTRAT a POROD znamená...aby vedeli, že ked dieťa nechcu..tiež maju mať chránený pohlavný styk alebo sa aspon k "OMYLU" postaviť zodpovedne...dovtedy budu ženy chodiť na potraty pokial budu mať neistotu...a tu neistotu väčšinou dávaju nedostatok financii..kedže su na to same lebo ich partner opustil...to bol len príklad pre prípad, že by sa do mna jedna z vás obula...
ja som potrat nikdy nevidela...ale ani by som nemohla...mam 30 a som prvý krát tehotná...a podotýkam, že sme to planovali..ked mi prvý krat gyndoš potvrdil tehotenstvo a videla som moje babenko na UTZ som sa skoro rozplakala..preto by som potrat nikdy nepodstupila...bol to zázračný okamih...za dalsie...musím povedať jednu z mojich životných traum...OMYLOM...som videla vo velmi mladom veku porod...bol to mozno len okamih a videla som zrovna ako sa robí nástrih hrádze..a mala som dosť...mala som vtedy 10 rokov...dávali to ako dokument v TV a co to narobilo s mojou psychikou? dostala som strašný strach otehotnieť lebo som sa bála porodu...o svoju poctivosť som aj kvoli tomu prisla az v 20 rokoch...muselo prejst dlhých 20 rokov aby som psychicky bola pripravená na porod, ktorý ma o par mesiacov čaká...taký silný zážitok na mna mal ten dokument a to bola len chvíločka...takže nielen dievčatám by sa tieto dokumenty mali ukazovať ale aj chlapcom...a povinne..nech skutocne aj oni niesu lahkovazny...
@dusika11 - to poznám tie krehké dušičky sa väčšinou pri slove potrat len zasmejú šak čo to je, nič. Bežné rozhovory na túto tému vyzerajú asi takto: Čo by si urobila keby si ostala tehotná? a druhá povie: Šak čo asi, šla by som na potrat a potom smiech, nuž aj také som zažila a to už na vysokej škole 😖
Ešte pridám jednu skúsenosť, tento dokument sa občas púšťa aj na predmanželskej náuke, bolo to púšťane aj jedným mojim známym a chlapec mi po zhliadnutí dokumentu hovoril že bol zhrozený z toho že čo to potrat je že on to ani netušil že to tak hrozne prebieha a sám povedal že tak toto by aj chlapi mali určite vidieť, naňho to veľmi zapôsobilo a bol zhrozený ako toto môže niekto urobiť.
@rubinka @dusika11 ako vidím, v tejto teme to je ako hrach na stenu hádzať, takže tu končím. ja si želám, aby si radšej všetky ženy predtým ako majú dieťa pozreli napr. film Orgazmický pôrod.. aby sa potom nerodili také bezcitné nicky ako sa tu stretli.. ktoré mávnutím rukou dokážu odsúdiť a poznajú pohnútky všetkých.. zniete ako cirkev, ktorá upaľovala bosorky, nulová empatia.. všetko máte presne premyslené, ako to majú iné ženy robiť ale v živote ste neboli v ich koži - také sú vždy najmúdrejšie. chvalabohu som také niečo nikdy nemusela riešiť, ale viem sa vžiť a trošku si predstaviť ako sa taká žena asi cíti.. a milá @rubinka spolužiačka celá happy po potrate išla chlastať, hej? a ešte sa aj vyjadrila, že to nič nebolo, však? Aj si sa zamyslela, či to nahodou nebolo tak, že z teba cítila opovrhnutie už len z pohľadu a preto necítila potrebu sa práve tebe zdôveriť ako sa presne cítila? Pubertiačky na všetko povedia, že je to v pohode, a že je to cool, aj keď vnútri môžu trpieť ako svi*ňa. Nie je cool pred všetkými spolužiačkami hovoriť o skutočných citoch.. Ale tebe sa jej odpoveď náramne hodí do škatulky..
Nič to, idem sa venovať svojmu živému dieťaťu, nenarodené deti nechávam láskavo vo vašej réžii, vy isto viete ako o nich rozhodnúť 😀
@argyro pozri si najprv dokument a potom tu prid hovorit o vrazdach znasilneniach a pod...si presne jedna z tych ktore to nmevideli ,mozno preto ze ta to nezaujima a mozno preto lebo sama sa bojis co by to narobilo z tvojim svedomim..?
mimochodom pusta sa to aj chlapcom 😉 to uz nieje ako za komacou ze dievcata mali zvlast hodinu a chlapci zvlast 😉
a @vejula to presne vystihla...vrazdy sa v kontexte pouzivaju v tejjo teme ako sa to komu hodi!
@argyro - nepovedala to len mne ale pred viacerými svojimi kamarátkami takže myslela to vážne a neľutovala nič ale potom prešli roky a ona zatúžila po deťoch a nedarilo sa tak zrejme vtedy jej to došlo že to správne rozhodnutie nebolo. JA neviem kde ty žiješ že si myslíš že každá jedna žena čo ide na potrat tak ju to mrzí, je kopec dievčat najmä mladých ktoré nemajú šajnu o tom a berú to na ľahkú váhu. Ja som na ňu nehádzala žiadne nenávistné pohľady ani som nou neopovrhovala tak neviem z čoho tak súdiš. Ona o tom rozprávala verejne pred všetkými dievčatami. A radila tým zyšným tehotným že to nič neni nech udú na potrat. Ked si tam nebola tak neviem na základe čoho tak reaguješ. A neviem kto ti dáva právo súdiť nás ako matky, ak je podľa teba lepšia matka tá čo ide na potrat miesto toho aby svoje dieťa milovala a prijala ho tak prosím ale máš asi fakt divné hodnoty.
@argyro som cela stastna ze si sa tak rozhodla ..odist.. 🙂 neviem o tom zeby som ja odsudzovala ale ocividne si frustrovana lebo inac si tvoj vykrik smerom ku mne vysvetlit neviem..ja bojujem za pravo na zivot..neviem co je na tom bezcitne...ale uvazovat nad potratom bezcitne je..lebo sa kradne niekomu moynost prezit zivot tak si netoto do h..prepac do ust
ahojte, zienky prepacte, len som Vam vsetkym chcela napisat jedno. Mam dve deticky a akokolvek som sa snazila, jednoducho toto video pozerat nedokazem, vazne som sa snazila, ale stale som len na zaciatku a nedokazem to pozerat, nedokazem, viem, ze tam budu ukazovat ako to babatko zabijaju a ja sa nemozem pozerat, vlastne vobec nedokazem pozerat ako niekoho v priamom prenose zabijaju. Mozno som prilis citliva, neviem. Je jedno ako to nazvete, ale na to nemam ani zaludok, ani nervy. Ja som sa rozplakala uz len pri pohlade na tuto sochu:
Zaujímavý blog o potratoch, kampani proti potratom...
Odcitujem pár pre mňa zaujímavých myšlienok:
"Toto však nie je mýtický boj medzi kozmickými silami dobra a zla, ale oveľa reálnejší a historický známy zápas medzi zástancami represie a prevencie. Tí prví si myslia, že sa morálka dá ľuďom vnútiť prísnymi zákonmi. Tí druhí sú presvedčení, že to tak nefunguje."
......
MUDr. Michal KLIMENT, PhD., Spoločnosť pre plánované rodičovstvo
--------------------
"Ak niekto tvrdí, že sa na Slovensku nenarodilo milióny detí, s ktorými vlastne ohlupujú verejnú mienku, tak to nie je pravda, pretože vieme, že tam, kde sa potraty zakážu, tam existujú len dve možnosti. Buď ženy umierajú na ilegálne potraty, pričom pôrodnosť nestúpne, alebo ženy cestujú za potratmi tam, kde sú liberálnejšie prístupy a pôrodnosť takisto nestúpne."
Čítajte viac: http://spw.blog.sme.sk/c/119415/Markizacka-Palb...

@argyro tak prepač, väčšina žien, ktore nevnimaju potrat rovnocenne vražde sa vyjadruju v podobnom duchu ako ty, ako som ťa zle odhladla prepač