Videli ste dokument - Nemý výkrik?
Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.
akosi to tu stichlo 😕
@naja9 dala si pekný príklad s otroctvom, podobných tu bolo už niekolko. v budúcnosti sa budú v školách učiť o potratoch a budú si o nás myslieť, akí sme boli primitívni...môj názor!
@lilitela nedokázala by som zabiť zviera. som už 20 rokov vegetarián a myslím si, že zabíjanie zvierat je jedným z najväčších omylov ľudstva. len hádam, kde si tou otázkou smerovala, ale asi chceš vedieť, že keby som bola na opustenom ostrove a moje deti by umierali od hladu a bla bla bla 🙂 ...áno, zabila by som zviera, aby som ich nakŕmila.
@mataharyy stále hovoríš, že my, my všetky, sa nikdy nepozrieme na názor toho druhého ich očami. zasa skončíme pri tom, že si sa neunúvala čítať celú diskusiu, lebo niekolké z nás potvrdili, že boli na tej druhej strane! a tiež ma zaskočilo tvoje jasnovidectvo. nepozrela si si linky, ale vieš, že sú tam hnusné obrázky z potratov. tak to sú dokopy dva linky. ostatné sú odborné štúdie a pekné životné príbehy, ktoré stoja za zamyslenie. opýtala si sa, "čo takého by som sa asi dozvedela?" . no ja si myslím, že odpovede na všetky otázky, ktoré si sa pýtala po funuse. ani sa mi nepáčilo, ako z každého zástancu života hádžeš do vreca ako svetuškára. ja nie som veriaca, teda nie v boha. a nie zatial. nikdy nehovor nikdy, že? ale ty svoj názor nikdy nezmeníš, ani o 50 rokov...
príklad so svatbou z donútenia...podľa mňa velmi slabé. za to, že ľudia sú prízemní, pokriteckí a hlúpi, tak by malo zomrieť dieťa? treba zmeniť spoločnosť a nie riešiť a zakrývať jej chyby zabíjaním detí. môj názor!
právo voľby je iba na žene...prečo je potom napríklad matka nútená posielať dieťa do školy? prečo o tom nemôže rozhodnúť sama? prečo sú zákony také odlišné v každom štáte? prečo niekde uznávajú eutanáziu, trest smrti a inde nie? musí existovať pravda, dobro, to, že sme ich nenašli, neznamená, že neexistujú...môj názor!
navrhujem uzamknúť :-/ môj názor !
ja som to navrhla uzamknut uz na zaciatku..a
@luciauk tiey si myslim ze sa raz o potratoch budu ucit v dejepise ako my o stredovekom muceni...a inac napadlo ma je len otazkou casu kedy potrat bude zakazany///hold europa starne a uz ekonomovia prisli na to ze emigrantom sa robit nechce...len zneuzivat system..vid turecky problem v rakusku....
@katja78 je to celé zbytočné, kruté, čo potvrdzujú aj zástancovia, lebo sa na to nedokážu pozrieť bez ružových okuliarov /myslím potraty/. ked už sme pri tých farbách, ste tu mali super úlet dnes 😀 viete o tom, že mrkva nie je oranžová ale fialová? a že čiernu a bielu vie vyrobiť iba príroda? takže ak @evkasus má na sebe teraz čierne tričko, tak ju musím sklamať...je tmavomodré alebo tmavofialové 😀
podľa mňa má modlitba silnú moc, ja som napríklad preriekala Otčenáš dookola, ked kamarátke umieral syn a vôbec mi to neprišlo divné, chcela som jej poslať energiu a síce neviem, či dorazila, ale určite som ju posielala, lebo po tej noci som bola úplne hotová... ale čo som tým chcela povedať...že modlitba má silu, ale občas postačí aj obyčajná smska... tá nešťastná rodina, ktorú donútili sa zosobášiť a porodiť dieťa má neviem z akého princípu automaticky predurčenú super budúcnosť bez toho dieťaťa. možno by po potrate našli k sebe cestu, zobrali by sa o rok neskôr, mali ďalšie deti a dokonca života ľutovali ten potrat. ale holt, niekto vie presne ako by im bolo super, bez toho prcka...takto reagujem len preto, že tu boli vynášané neadresné úvahy o hlúposti a hlupákoch a podobne 😝
juj, ma prsty svrbia - mám reagovať? nemám? mám? nemám? .... 😕 😖 🙄
ja verím, že sú ľudia, ktorí si toto prečítajú, 58 strán, a zmenia názor, resp. si vytvoria názor, lebo si uvedomia, že zdieľali iba niečo, čo im bolo podsúvané do podvedomia a z tohto pohľadu neľutujem ani jednu minútu venovanú tejto debate. ale už ma bolí zadok 😀
...asi sa dám do stand-by režimu, vychladnem a ak ešte bude téma otvorená...sa spýtam 😕
@luciauk Já jsem nikoho neoznačovala jako svetuškára a všechny, jsem myslela tak že všechny, ne ty co jsou pro, či proti 😉 A neútočila jsem ani na nikoho kdo je proti, jen jsem říkala že já na to mám jiný názor a vesměs jsem se snažila i objasnit proč takový názor mám...
Se svatbou z donucení byla reakce na příspěvek o tom že jedna žena si v poslední chvíli potrat rozmyslela a bylo to myšleno tak že ne vždy má příběh hezký konec. Taky od začátku tvrdím že před potratem by mělo proběhnout sezení s odborníkem, který případným zájemkyním o potrat může z jiného pohledu říct že situace není tak špatná a může mít i jiná řešení než potrat, ale pokud už se tak daná žena/pár rozhodnou, neměli by být osočovaný... No pokud se ti můj názor nelíbí, nijak ti ho nevnucuji, je to můj názor za kterým si stojím a opravdu nezměním ho, asi stejně jako ty nebudeš měnit ten svůj a já ti ho nijak neberu, no a pokud jsem si vědoma, tak jsem celou dobu psala slušně, bez urážek a osočování a pouze jsem objasňovala svůj názor. Také jestli jsi si přečetla se mi nelíbí brát potrat jako antikoncepci, ale jako poslední možné řešení z pro někoho bezvýchodné situace (ať je to situace jakákoliv), proto by před takovým zákrokem mělo probíhat určitý "pohovor" či jak to nazvat, aby lidé nedělali neuvážené/zbrklé kroky... Stejně tak jsem psala @evkasus že když svým postojem zachrání byť jedno dítě bude to fajn, ale nemůže (na čemž jsme se s ní i shodli) svůj názor někomu nutit, pokud o něj nestojí, stejně jako já nemůžu a ani nechci nutit ten svůj kterékoliv z vás... 😉 K fotkám, i kdyby to byl jeden link s odkazem na ně, tak mi bude vadit a důvod proč jsem tu taky psala, tedy nějak nechápu s čím konkrétně máš problém, neútočila jsem na nikoho a na žádnou skupinu zde. Pouze, stejně jako ty, či x dopisovatelek zde jsem hájila, objasňovala a vysvětlovala proč já mám takový postoj jaký mám, nikde jsem ti nenapsala "můj názor je správný a všichni se ním budete řídit"... Zamčení diskuse? Proč, to že my už nemáme o čem diskutovat, neznamená že nechce diskutovat někdo jiný 😉
@evkasus Tobě děkuji za konverzaci, ač máme každá názor jiný, tak se mi s tebou dobře psalo a myslím že konverzace s tebou byla opravdu taková jaká by měla být 😉 V tvém snažení ti držím palce a doufám že si udržíš při šíření svého názoru nejen obsah, ale i formu 🙂
Přeji pěkný večer a následující víkend

@katja78 fajka na travu 🙂 to tak slangovo, môj byvaly bol v tejto otazke znalec, takže poznam asi všetky synonyma na marihuanu 😉 😀